oma hevonen -sopiva ikä?

_?_

Mikä on mielestänne sopiva ikä hevosen hankintaan?
Tietysti se riippuu kauanko on ollut hevoseten parissa ja onko mikä hevonen kyseessä.
Mitä mieltä olette, jos on ratsastanut n.5-6v ja on 12-v tai 13-v?

6

612

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • p.p.p.

      niin se ihan riippuu itse ostin hevosen 3 vuoden ratsastuksen jälkeen.. tosin olin pyörinyt siihen mennessä monilla eri talleilla... ratsastanut ainakin 2 kertaa viikossa ja hoitanut hevosia melkein joka päivä.. hevosen hoitoonhan kuuluu muukin kuin ratsastus! harjaaminen, mahdollisten ensiapu taitojen osaaminen, ruokkiminen ja muuten vain hevosten kanssa toimeen tuleminen.. sillä hevosethan ovat isoja ja eläimiä.. joten täytyy itse olla itsevarma ja päättäväinen.. ettei käy sitten vain niin että hevonen alkaa pomottamaan ja itselläsi ei ole enää sanavaltaa.. hevosen ostaminen vaatii myös sitoutumista ja tietynlaista "aikuisuutta" sillä olethan itse vastuussa.. tosin onhan niitäkin nuoria joiden vanhemmat maksavat kaikki kulut ja itse tarvitsee vain käydä ratsastamassa ja muut hoitavat talli työt ja muut sellaiset.. joten ratsastus taidoilla ei ole läheskään niin suuri merkitys kuin sillä että miten varma ja valmis olet... ehkä 12.v kannattaisi odottaa vielä muutama vuosi sillä seuraavan parinvuoden sisällä elämään tulee paljon muutakin enenevissä määrin.. esimerkiksi pojat alkavat olla tärkeämpiä, viikonlopun vietto ystävien kanssa.. itse ostin hevoseni vuosi sitten ja olen nyt 16.. oman kokemukseni pohjalta hevonen tuo myös ilon mukana suruja.. suuret kulut ja sairastumiset ovat haitta puolia.. mutta olen kuitenkin valmistautunut niihin

    • toxic69

      Suosittelen kaikille hevosenostoa harkitseville vuokraamista ylläpitoa vastaan. Ei välttämättä kannata vuokrata kesällä, koska silloin on hyvin aikaa puuhailla hevosen parissa. Kannattaa vuokrata vaikka pariksi viikoksi silloin, kun on kouluakin. Itse en ehtinyt mitään muuta kuin käymään koulussa ja hoitamaan hevosen. Läksyt hutaistiin sitten illalla ja heti nukkumaan. Kyllä sen kaksi viikkoa pystyi elämään pelkästään koulun ja hevosen kans, mutta en todellakaan jotain 10 vuotta!

      Sen jälkeen en ole omaa hevosta ostanut.

      Alaikäisellä täytyy lisäksi olla tukihenkilö. Joku 12-vuotias ei osaa hoitaa ähkyä yksin, joten isosisko tai joku muu on pakko olla aina auttamassa jos tarve tulee.

    • NtiKarma

      ei ole sopivaa ikää.Hevosen ostamiseen/omistamiseen vaikuttaa niin moni asia, esim. tuleeko hevonen omaan talliin vai täysihoitopaikkaan, jossa ruokinta yms. hoidetaan tallin puolesta.Sitten vaikuttaa se, onko esim. jompi kumpi vanhemmista hevosihminen ja tukena koko ajan, tai kenties joku muu vanhempi ja asiat tunteva henkilö.Sitten se, saako ratsastusopetusta vai onko ihan oman onnensa nojassa..jnejne.Itse uskalsin vasta viime keväänä ottaa hevosen vastuulleni, silloinkin ylläpitoon.Tässä vajaan vuoden aikana hevosenomistajan arki on näyttäytynyt hyvinkin karuna,vaikka silti tietyllä tavalla palkitsevana.Päätökseeni siitä, että otin hevosen vastuulleni, vaikutti se, että olin aikaisemmin työskennellyt parilla eri tallilla ja huomannut miten rankkaa tallityöskentely pahimmillaan voi olla.
      12-13-vuotiaana esim. opiskeluaika on vasta edessäpäin, eikä sitä osaa ajatella miten paljon opiskelukin verottaa ajasta.Mutta pääpointtina se, että ei siihen hevosen ostamiseen ole mitään oikeata ikää, sillä siihen vaikuttaa niin moni asia.Itse en olisi ollut valmis yläasteikäisenä hevosen ostoon, mutta joku toinen voi saada toisella tavalla apua ja tukea, ja täten olla valmis(jos niin nyt voi sanoa).En tosin voi sanoa olleeni keväälläkään valmis, mutta olosuhteet olivat otolliset ja päätin kokeilla miltä tuntuisi omistaa hevonen, vaikka enhän paperilla hevostani omistakaan.

    • plaah!

      että lämpösten puolelta löytyy tälläinen viesti.. isi ja äiti on tainnu luvata halvan heposen pikkuprinsessalleen ja kohta myydään pitovaikeuksien vuoksi taas yhtä puskaratsu-exravuria! 13vuotias ei todellakaan pysty huolehtimaan yksin hevosesta. entäs sitten kun lähdet opiskelemaan? minne sitten meinasit hevosesi saada? hevosen pito on kallista jos joutuu tallipaikkaa vuokraamaan. isi ja äiti ei elätä loputtomiin. ensin säännölliset tulot ja sitten vasta tuollaisia hankintoja!

    • enuli13

      Itse olin ratsastanut ja hoitanut hevosia 17 vuotta, olin 23 vuotias, kun ostin ensimmäisen hevoseni.

    • pode

      No itse ostin hevosen 13 vuotiaana ja itse hoidin, kukaan muu perheestä ei osannut ja meillä on talli kotona. Yhä edelleen 9 vuoden jälkeen minulla on tämä samainen hevonen. Se on minun silmä teräni!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      305
      3080
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      218
      1941
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1582
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1380
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1261
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      268
      1191
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1052
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1041
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      981
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      144
      847
    Aihe