Tietoa vyökokeesta?

Alina

Hei.

Aloitin Karate-do-shotokain tänä syksynä, ja nyt olisi joulukuussa keltaisen vyön koe tulossa.

Voisiko joku ystävällisesti kuvailla, millainen tilanne tuo graduointi on? Siis lähtien ihan perusasioista, esim. millaisia tekniikoita kysytään ja onko parina samantasoinen vai ohjaaja tm., ketkä "arvostelevat" suorituksen, kuinka paljon porukkaa paikalla on (no, riippuu tietysti tapauksesta, mutta että onko siellä ylipäänsä muita harjoittelijoita katsomassa), kuinka kauan oma suoritus suunnilleen kestää jne., mikä nyt vain on teidän kokeneempien mielestä olennaista.

Ja vielä, kuinka yleistä on, ettei keltaista vyötä saakaan heti ensi yrittämällä? Käsittääkseni useimmiten onnistuu, mutta kun en ole kovinkaan aktiivisesti harjoitellut kotona (juu, oma vika, muttei johdu välinpitämättömyydestä..).

No niin.

Kiitoksia niille, jotka jaksavat vastata.

7

3784

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jehy

      Noi vyokoe tapahtumat ovat niin kiinni karate seuroista. Eli jokainen taplaa tyylillään. Mutta joskus olin itse keltaisen kokeessa ja siinä ainakin kaikki suoritti vetäjän pyytämät tekniikat samaan aikaan ja jumalattoman useaan kertaan. ja tulihan se vyö sitten 100punnerruksen jälkeen.

    • kenttis

      Kunhan osaat perustekniikat näyttää selvästi, muutama paritekniikka(jos alkeiskurssilla on ollut), ehkä pari liikesarjaa, sekä kata. Kertaile vaikka kotona ne asiat joita olet alkeiskurssilla opetellut, ja jos on ongelmia niin seuraavien treenien jälkeen nykäise ohjaajaa hihasta ja kysy.

      Keltaisella vyöllä ei vielä hirveitä vaadita, yritä loppuun asti. Niin, ja muista asennot, ne jos teet kunnolla niin saat lisapisteitä.

      • joppe

        Joo niin se yleensä, et muutama liike ja kata. Ei ihmeempiä vaadita, kunhan teet liikkeet laajasti ja harkiten. Kyl se siitä jatkossa taso nousee huomattavasti.


    • Vanhastarba

      Lajeissa, joissa jaetaan yleensäkkin vöitä, keltainenvyö annetaan, kun on yleensä käynyt harjoituksissa. Mitään teknisiä hienouksia ei tarvitse osata.
      Koska en tunne todellakaan kaikkia maailman vyökokeen pitäjiä, niin suosittelen, että elä löysäile missään vaiheessa. teet niin kuin osaat. Ei liikayrittämistä, mutta tosissaan. Keltaisessa vyössä on tärkeintä yritys ja asenne. Ei tekninen taso. Minulla on sellainen käsitys, että tuo keltainenvyö on yleisesti ikäänkuin palkkio ahkerasta alkeiskurssin suorituksesta. Puolet lopettaakin siihen. Jatkossa ei yleensä riitä pelkkä yritys.

    • 2.dan

      Graduoinnit eli vyökokeet ovat peruskursseilla päätteeksi. Peruskurssin harjoittelujakso on n. 13 viikkoa, jonka päätteeksi suurin osa mukaan tulleista suorittaa keltaisen vyön (5.kyu). Tämän jälkeen lajin harjoittelussa edetään omaan tahtiin. Myöhemmät graduoinnit riippuvat yksilöllisestä edistymisestä ja kehityksestä. Ensimmäinen graduointi järjestetään omassa seurassa. Keltaisen vyön suorittamisen jälkeen vyökokeet pidetään kansallisilla leireillä.
      Vyöarvomme ovat: Valkoinen (6.kyu), Keltainen (5.kyu), Oranssi (4.kyu), Vihreä (3.kyu), Sininen (2.kyu), Ruskea (1.kyu). Kyu:t ovat oppilasasteita, joiden jälkeen tulevat mustat vyöt järjestyksessä 1.-5.dan.
      Viides dan on lajissamme myös kansainvälisesti ylin mahdollinen arvo. Tällaisia henkilöitä löytyy SKDS:n jäsenseuroista yhteensä muutama koko Suomessa. He ovat harjoitelleet todella pitkään ja yleensä perustavat lopulta oman seuransa, mihin 5.dan oikeuttaa. He myös muodostavat kattojärjestön hallituksen rungon ja tekevät lajia koskevia päätöksiä valtakunnallisesti.
      Suomen Karte-do Shotokai virallinen graduointiohje: http://karate.tky.fi/SKDSGraduohjer2.pdf

    • acr

      Ainakin meidän shotokai-seurassamme keltaisen vyön koe järjestetään leirillä. Koe on heti alussa, kaikki graduoitavat otetaan keskelle ja ylemmät vyöt katsovat sivusta. Mustat vyöt toimivat arvostelijoina.

      Aluksi on luultavasti kataa, jonka kaikki vuorotellen vetävät. Tämän jälkeen esim. otetaan parit, jonka kanssa tehdään peruslyönnit ja -potkut. Vyökokeessa voi olla myös sambonkumitea (kolme lyöntiä ja tekniikka) jossa näytetään gedan-baraita ja ake-ukea... Myös kaatumisia voidaan kysyä.

      Koe kestää kymmenisen minuuttia. Läpipääsyyn vaatimukset eivät ole kovinkaan tiukat, hyvin se menee =)

    • Keketuti

      Sama täällä vaikka itellekin jännitystä. Mutta lapenikin suorittaa koen kaksi päivä ennen muinua. Olen yrittänyt rohkaise lapseni sillä että ei ole vaikea ja on helppo. Mutta rehellisesti muakin jännitä .
      Ei muutta kun rohkeasti eteenpäin .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      178
      9404
    2. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      69
      7228
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      60
      3645
    4. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      105
      1428
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      58
      1332
    6. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1293
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      21
      1199
    8. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      228
      1188
    9. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      1003
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      931
    Aihe