Viikonloppu Bratislavassa

anelma

Viikonloppumatka Bratislavassa on nyt takana. Ja hieno paikka se kertakaikkiaan oli. Ostetiin matkat yhtenä hulluna hetkenä Hulluilta päiviltä eikä kaduta. Kaupunkiin oli ihan tosi kiva tutustua.

Majoittauduttiin Devin-hotelliin ihan joenrannalle. Hotelli oli persoonallisväritteinen ja huone tosi siisti ja viihtyisä. Saatiin vielä huone ylimmästä kerroksesta, josta oli hyvät näkymät. Tosin ilma oli niin kylmä, ettei parvekkeella juuri tullut oleskeltua. Luntakin tuprutteli pariin otteeseen, mutta se suli heti pois.

Ravintoloita ja baareja tuli viikonlopun aikana kierrettyä, suurimmaksi osaksi vanhassa kaupungissa, jossa varmaan muutkin turistit pyörivät. Aattelin kuitenkin jotain niistä kirjoittaa, jos vaikka joku saisi niistä jotain infoa ennen matkaansa siitä, missä voisi viihtyä.

Kolmessa eri ravintolassa käytiin syömässä. Yksi oli slovakialainen ravintola vanhassa kaupungissa. Sen nimi oli joku Altstadt muistaakseni ja ruoka oli hmmm... tulipa kokeiltua- tasoa. En ehkä uudestaan menisi ihan heti. Paikka oli vähän kellariravintolan tyylinen ja taustalla soi karaoke. Listalata valitsin alkuruuaksi jonkun slovakialaisen keiton, jossa oli hapankaalia ja jotain pekonintapaista ja pääruoaksi otin perus pippuripihvin. Ei ehkä kovin slovakialaista, mutta kumminkin.

Yhtenä päivänä syötiin El Diablossa, joka myös on ihan keskustassa. Perus tex-mex-ruokaa, joka oli ainakin mun makuuni. Vikana päivänä syötiin Mezzossa, joka taisi olla yksi kaupungin kalleimmista. Kahden hengen ruoka alkupaloineen ja jälkkäreineen viinipullollisella maksoi noin 100 euroa, joten hintaa oli, mutta myös ruoka oli hyvää ja tarjoilu todella asiallista. Meitäkään ei häirinnyt mitenkään edes se, että oltiin lähes ainoat asiakkaat. Kaikki nää ruokapaikat oli ihan noin sadan metrin säteellä ja vanhan keskustan ytimessä, joten ne on helppo löytää tai kiertää kaukaa.

Baareiluakin tuli harrastettua ja parhaaksi paikaksi yksimielisesti valittiin Cafe Hemmingway, joka oli tosi pieni paikka pienen kadun varrella. Sitä piti sellainen reilu parikymppinen nainen, ja asiakkaat tuntui olevan hänen kavereitaan suurimmaksi osaksi. Paikassa taisi olla noin 7 pöytää, joten montaa ihmistä ei sisään mahtunut. Jokunen kävi pyörähtämässä, mutta kääntyivät heti pois koska paikka oli jo täynnä. Siellä kannattaa käväistä. Se oli kanssa vanhassa kaupungissa. El Diablosta eteenpäin (joesta poispäin) ja Interpressin ohi suoraan risteävänä kävelykadun poikki. Siitä lähtee sellainen pieni katettu katu ja sitä noin 30-50 metriä ja se on oikealla puolella.

Toinen ihan kivantyylinen ravintola oli hotellin lähellä joenrannassa. Olisiko nimi ollut Mavecon tai jotain sinnepäin. Se oli drinkkibaari, jossa suosituimmat drinkit taisi olla Mojitoja ja Caipiroskia, joten perin länsimaistunut paikka siis. Se siis sijaitsi Uudelta sillalta jokirantaa Devin-hotellin ohi noin 100 metriä, juuri ennen jotain aukiota.

Muuten käytiin ihan tavallisissa baareissa. Se paikallinen irkkubaarikin tuli testattua samoin kuin se sillalla oleva ufokin. Jokaiselle jotakin.

Paikallinen tavaratalo Tesco ei ollut juuri meidän mieleen, pidettiin enemmän Aupark-ostoskeskuksesta, vaikka sen hinnat olikin aika kovia.

Toivottavasti tästä joku saa vinkkiä ennen matkaansa, joten hyvää matkaa niille, jotka ovat suuntaamasssa kaupunkiin.

2

750

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kalliit

      Mukava lukea matkakommenttisi, kiitos. Olemme itsekin menossa Bratislavaan nyt joulun alla. Hulluunnuimme mekin Stockan hullujenpäivien tarjoukseista, mutta kun asiaa tarkemmin tutki, huomasimme että nämä "hullunhalvat" hinnat Bratislavan tapauksessa eivät ole ollenkaan normaalihintoja halvemmat - itseasiassa jopa kalliimmat! Ei siis hulluilta päiviltäkään mitä tahansa ostaa.

      Miten kylmää/lämmintä siellä tähän aikaan vuodesta on? Taitaa kunnon talvivarustus olla paikallaan?

      Joka tapauksessa kovasti matkaa odotamme :)

      • anelma

        Viikko sitten siellä oli kylmä, kuten vissiin koko Euroopassa. Välillä tuuli kylmästi ja asteet oli siinä lähellä nollaa ja jokaisena päivänä tuli vähän lunta. Suli kyllä lähes heti pois, mutta ainakin maanantaiaamuna siellä oli loskaa jo jonkin verran. Untuvatakkia pidin päällä koko viikonlopun, samoin hansikkaat olivat tarpeen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8036
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      39
      2905
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2213
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1866
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      13
      1624
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1425
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    Aihe