En ole koskaan joutunut kertaamaan.

Alik.

Vaikka olen aliupseeri ja ikäluokkaa 3/88.

Mitkä asiat vaikuttavat kertaus-harjoituksiin valintaan?

64

21950

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rak.

      Ja samaa saapumiserää olen. Kai ne niin "lahjakkaaksi" havaitsivat, ettei ole tarvinnut kertaamaan lähteä :D. No, löysissä hommissa olin ja 8 kk:lla selvisin.

    • Vanha majuri

      Kertausharjoitukset kohdistetaan tärkeimpiin sodan ajan joukkoihin. Ne ovat joko joukon-, rungon- tai tehtäväkohtaisiaharjoituksia. Eli yksittäistä miestä ei ketauteta, vaan koulutus kohdistetaan aina joukkoon. Olet sellaisia ikäluokkia, joiden harjoituksia 90-luvun lama söi.

      Jokainen ymmärtää, että kertaamattomalla joukolla tappiot taistelujen alkuvaiheessa ovat suuremmat, kuin normaalisti kerranneella. Kertausharjoitusten kokonaismäärä on eduskunnan budjettikirjassa tekemä poliittinen päätös ja he ovat katsoneet voitavan ottaa riskiä. Täytyy muistaa, että nyt tehty päätös koulutuksen supistamisesta vaikuttaa joukon elin kaaren eli vuosia.

      Samanlainen rahoitusvaje on näkyvissä kahtena seuraavana vuonna. Eduskunta on kuitenkin katsonut, että kriisin todennäköisyys on niin pieni, että tarpeettomien tappioiden riski voidaan ottaa. Tosin välillä sotilaana on vaikea joskus olla varma, että kansanedustajat ihan oikeasti ymmärtävät, mitä ovat päättämässä.

      • Ruijalainen

        vissiin niihin tarpeettomiin tappioihin. (Vai luokiteltu kumipääksi?)

        Olen res.vänr. (k-146) ikäluokkaa 1/-74 ja takana v. 2005 yhteensä 4 vrk. kertausta.

        Asiaan voi tietysti vaikuttaa, että olen muuttanut monta kertaa Suomessa, ja asunut eripituisia jaksoja useaan otteeseen ulkomailla?


      • Täysjärkinen

        "Tosin välillä sotilaana on vaikea joskus olla varma, että kansanedustajat ihan oikeasti ymmärtävät, mitä ovat päättämässä. "

        Luultavasti eivät...


      • KERSANTTI

        Eikö Suomalaiset intin käyneet miehet tajuu, että ei meillä ole mitään mahdolisuuksia Venäjää vastaan jos se päättää tänne tulla. Joten Suomen armeija on yhtä tyhjän kanssa. Minua ei ainakaan kiinnosta mennä kertauksiin leikkimään sotaa. Sodan leikkiminen kuuluu ikähaarukkaan 5-10v. Että silleen ja jos sota syttyis minä lähtisin ainakin ulkomaille ja niin muuten aika moni muukin


      • drergg
        KERSANTTI kirjoitti:

        Eikö Suomalaiset intin käyneet miehet tajuu, että ei meillä ole mitään mahdolisuuksia Venäjää vastaan jos se päättää tänne tulla. Joten Suomen armeija on yhtä tyhjän kanssa. Minua ei ainakaan kiinnosta mennä kertauksiin leikkimään sotaa. Sodan leikkiminen kuuluu ikähaarukkaan 5-10v. Että silleen ja jos sota syttyis minä lähtisin ainakin ulkomaille ja niin muuten aika moni muukin

        Kyllä, ennen sotaa on "kriisivaihe" 1 - 2 viikkoa, jolloin täytyisi lähteä.
        Mikäli et lähde ajoissa, et saa polttoainetta autoosi. Natsihallituksemme sulkee lentokentät (Kim Jong Kataisen hallitus ja Sasin SS), kauppojen aukioloa lyhennetään, reservi kutsutaan aseisiin, tuotantolaitokset asetetaan tarkkailuun ja ohjeet sodan ajan valmiuteen jaetaan. Sähköverkon ja infrastruktuurin valvontaa tehostetaan. (Keltainen ja oranssi hälytysvalmius)

        Rajoillamme käy vilkas maastamuutto, jolloin rajat saatetaan sulkea. Jäisimme Suomen paskavaltion panttivangeiksi, siksi täytyy lähteä heti, mikäli haistat "ruudin käryn" median taholta 1 - 2 viikkoa ennen sotaa. Jos sinulla on sodan ajan sijoitus aluetoimistolta (minulla on) ; pidä huoli, että löytyy jokin keino paeta täältä. ÄLÄ ANTAUDU VIHOLLISELLE, saatat joutua mielivallan uhriksi.


      • Anonyymi
        KERSANTTI kirjoitti:

        Eikö Suomalaiset intin käyneet miehet tajuu, että ei meillä ole mitään mahdolisuuksia Venäjää vastaan jos se päättää tänne tulla. Joten Suomen armeija on yhtä tyhjän kanssa. Minua ei ainakaan kiinnosta mennä kertauksiin leikkimään sotaa. Sodan leikkiminen kuuluu ikähaarukkaan 5-10v. Että silleen ja jos sota syttyis minä lähtisin ainakin ulkomaille ja niin muuten aika moni muukin

        Et oo kersantti. Olet pelkuri.


    • poika

      Minä taas en ole koskaan päässyt armeijaan, ja syitähn voi ja saa hakea, mutta minä nostaisin kotikasvatuksen esille tässä taas

      mutta enpä usko että, olemme mitään menettänyt

      ...mutta, katsotaan nyt, mitä huominen tuo tullessaan...

    • Tykkim.

      Ja taitaa olla myöhäistä jo.

      Pääsin reserviin 2/75, eikä yhtään kertaakaan
      ole pyydetty kertaamaan.

      Tosin, ei kai keittiöporukkaa tarvita kertauksissa.;D

    • kertausharjoitukset

      Toisin sanoen, jos kiinnostaa päästä "kertailemaan" ja muistelemaan miten sitä rynnäkkökivääriä käsiteltiin ja ryhmää käskettiin, niin kehotan kääntymään sellaisen sivuston puoleen kuin

      www.mpkry.fi

      Kyseessä on vapaaehtoinen maanpuolustuskoulutus ry, joka järjestää aina päivästä viikkoon kestäviä kursseja. Kursseja on laidasta laitaan: niin paperinpyörityskurssia kuin sissi- viesti- tulenjohto- ymymkurssia. Useimmat kurssit ovat kestoltaan viikonlopun mittaisia ja hintaa on yleensä 20 erkkiä.

      Eikä pidä unohtaa, että kursseista saa kertausharjoituspäivä. Esim. viikonlopun kurssisata yleensä 2 kertausharjoituspäivää.

      T: jo 5 KH päivää MPKRY:stä

    • res.jääk

      Kesällä 2001 pääsin reserviin ja syksyllä 2002 oli jo kertaukset. ihan mukavaa oli. Ei ollu äijät paljoa ehtineet muuttua niin lyhyessä ajassa. Sanoivat isot herrat, että parin vuoden päästä olis taas kertaukset. Sotilasarvoon ei vaikuttanut 6 vrk kertaus mitenkään. aselaji on panssarintorjunta.

    • Ylikersantti

      Kerran Yk-joukoissa ja ei kertaakaan kertaamassa. Tuskimpa tarvitsee lähteäkään.

      • 1\93

        eipä ole tullut oltua kertauksissa kertaakaan..olisi kiva tietää, mitkä seikat vaikuttavat reserviläisen kutsumiseen..


    • vika

      Vänrikki 1/87. Kertausharjoituspäiviä nolla. Kutsua ei ole tullut, tuskinpa enää tulekaan. Eipä ole toisaalta väliksikään.

      • res tkm, MeVa, II/97

        Ma olen asunut koko reservin ajan (virallisesti) ulkomailla, kuulin etta omaa lomaryhmaa kerrattiin kaksi vuotta res nsiirtymisen jalkeen, mutten (tietenkaan) ulkomailla saanut kutsua. Ei kylla pallien jaadyttaminen jossain luodolla kiinnostaisikaan...


    • evvk!

      itse olen tyytyväinen että en ole joutunut kertausharjoituksiin.

      Aikoinaan (1990-luvun alku) tuli lappu kotiin jossa kysyttiin rasti ruutuun menetelmällä oletko kiinnostunut päästä kertausharjoituksiin jolloin tietysti vastasin että en ole kiinnostunut. Toisin vastaamalla olisi lapun teksteistä päätellen päässyt kaksiin kertausharjoituksiin?
      Sen jälkeen ei ole tullut postia sieltä suunnalta ja hyvä niin sillä kantani ei ole muuttunut.

      Tuota vapaaehtoisuutta voisi olla enemmän, sillä taattaisiin asiaan motivoitunut porukka ja teoriassa rahalle saataisiin enemmän vastinetta.
      Ehkä näin on jo käytännössä, taitavat nuo vapaaehtoiset maanpuolustuskerhot olla oiva tie kertausharjoituksiin, siksi en liittynyt moiseen kun pyydettiin.

    • Kertaamaton

      En itsekään ole käynyt kertauksissa. Olen itse jääkäri ja käynyt intin -95/96.

      Eräs tuttavani on käynyt intin viitisen vuotta ennen minua eikä ole myöskään kerrannut kertaakaan.

    • Korp.

      Olin kerran jotain Herraa kuskiss (1 ErAutoK.)
      Keskusteltiin ja heitin huulta niinkuin tapana oli.
      Ilmoituksessa mainitsin sanan Herra. sen jälkeen en kun auton päästiin.
      (Jos kuljetettava tuntui että pitää herroitella niin olin mieluumun hiljaa.)

      No tämä "setä" oli niitä "Tonniaamuja" kysyi että mitä mieltä olen kertaamisesta?
      Vastasin hieman hämilläni että kertaaminen on tärkeää puolustuskyvyn ylläpitämiseksi...jne.
      No tää kysyi : että haittaako jos merkaan papereihisi että ET joudu kertaamaan?
      No vastasin :merkkaa vaan ei haittaa...

    • järki käteen

      ...Joku valopää tuolla letkautti tyylikkäästi, että kertaamattomalla osastolla on sodan alkuvaiheessa suuremmat tappiot kuin normaalisti kerranneella...

      Voi jeesuskristushelvettisentään. Siinäpä sitä on motivaatiota kerrakseen lähteä kertausharjoituksiin!

      Lähdetään nyt siitä, ettei sotaa tule. Jos se nyt kuitenkin joskus tulee, on kertausharjoitukset tai niiden puute pieni ongelma. Kyllä silloin olisi ihan oikeitakin huolia.

      ...mutta ei kai kukaan ihan vakavissaan usko, että Suomea joku uhkaisi? Venäjäkö? Jos näin joskus olisi, suosittelisin neuvottelutaktiikkaa. Jos nyky-Venäjä ihan tosissaan haluaisi Suomen, kyllä se siinä onnistuisi takuuvarmasti riippumatta siitä, panisimmeko vastaan tai emme. KOITTAKAA NYT JO USKOA, ettei 1900-luvun alku enää palaa koskaan! Aika ei kulje takaperin.

      • kaksi kertaa kertaamassa

        Noihin turvallisuuspoliittisiin arvioihin en jaksa ottaa kantaa, mutta tuota yleistä vastenmielisyyttä kertausharjoituksia kohtaan ihmettelen. Itse olen ollut kaksi kertaa kertaamassa (v. 1989 ja 2005) ja molemmilla kerroilla kaikki ovat olleet vähintäänkin kohtuullisen motivoituneita - sekä me tavalliset miehistön jäsenet että reservin johtajat. Lähtöpäivänä kun joukkueemme reserviläisjohtaja kysyi meiltä, että kuka olisi mieluummin ollut tämän viikon töissä, ei kukaan vastannut myöntävästi. Kertausharjoitushan on melkein kuin pieni loma, kun sen siltä kannalta ottaa. Kertausharjoitushan on joka suhteessa täysin eri asia kuin varusmiespalvelus, esim. kantahenkilökunnan käytös kokonaan erilainen jne.


      • ergegergerg
        kaksi kertaa kertaamassa kirjoitti:

        Noihin turvallisuuspoliittisiin arvioihin en jaksa ottaa kantaa, mutta tuota yleistä vastenmielisyyttä kertausharjoituksia kohtaan ihmettelen. Itse olen ollut kaksi kertaa kertaamassa (v. 1989 ja 2005) ja molemmilla kerroilla kaikki ovat olleet vähintäänkin kohtuullisen motivoituneita - sekä me tavalliset miehistön jäsenet että reservin johtajat. Lähtöpäivänä kun joukkueemme reserviläisjohtaja kysyi meiltä, että kuka olisi mieluummin ollut tämän viikon töissä, ei kukaan vastannut myöntävästi. Kertausharjoitushan on melkein kuin pieni loma, kun sen siltä kannalta ottaa. Kertausharjoitushan on joka suhteessa täysin eri asia kuin varusmiespalvelus, esim. kantahenkilökunnan käytös kokonaan erilainen jne.

        Mulla on niin hyvä duuni, että olisin samassa tilanteessa nostanut käteni ylös.
        Toisaalta ryhmäpaine laskee intoa viittailla moisia kysyttäessä.


      • näin on
        ergegergerg kirjoitti:

        Mulla on niin hyvä duuni, että olisin samassa tilanteessa nostanut käteni ylös.
        Toisaalta ryhmäpaine laskee intoa viittailla moisia kysyttäessä.

        Ryhmäpaine plus se että kertaamaan ei mene kuin lähinnä vässykät ja sotahullut yms. idiootit. Ne kenellä on munaa, ja keitä ei vaan kiinnosta kertaaminen, ei yksinkertaisesti ole siellä. Vässykät ei uskalla tuossa tilanteessa viitata, juuri em. ryhmäpaineen vuoksi.


    • 1+3

      omia teorioita ja havaintoja, miksi kutsuja ei kuulu:

      -määrärahojen pienuus (vaihtelee tietysti, joillakin joukko-osastoilla on paljon rahoja kertausharjoitustoimintaan ja joillakin ei taas oikein ole)

      -perinteet (henkilökunnan pätevyys): kaikilla joukko-osastoilla ei ole perinteitä järjestää kertauksia. kertaukset vaativat myös järjestelyjä (=ylimääräistä työtä) ja kaikista ei vaan ole tekemään tätä extratyötä

      -kertausharjoitusten tarpeellisuus vaihtelee joukko-osastojen kesken


      kutsuttavan henkilökohtaiset ominaisuudet: kertaamaan kutsutaan yleensä henkilöitä, jotka haluavat jauhaa armeijaskeidaa kaiket päivät. jokaisesta sotilaasta on varmasti olemassa myös päätös kutsutaanko vai ei, joka on tehty jo armeija-aikana. miehistön osalta on todettu osa niin idiooteiksi, ettei sen takia kutsuta. Myös armeija-ajan jälkeen monen rikosrekisteri on karttunut, mikä on este.

      joku saattaa ihmetellä miksei kaikkia aukin/rukin käyneitä kutsuta. Armeija myöntää erehdyksensä näitten osalta = turha kutsua kertaamaan, jos ei yksinkertaisesti ole ainesta upseeriksi. aukkiin/rukkiin lähetetään usein pakosta henkilöitä, että saadaan kiintiöt täyteen ja myös virhevalintoja tulee aika paljon. sota ei yhtä upseeria kaipaa.

      • henrik ijäs

        rikollisuus on yleensä varastamista koska halua.
        kaverikin varastaa vaikkei ite halua.


      • henrik ijäs
        henrik ijäs kirjoitti:

        rikollisuus on yleensä varastamista koska halua.
        kaverikin varastaa vaikkei ite halua.

        moni varastanu tytötkin ja ei jääny kiinni.yllisyyden tunto
        poista syyllisuudentunto.


      • herik ijös
        henrik ijäs kirjoitti:

        moni varastanu tytötkin ja ei jääny kiinni.yllisyyden tunto
        poista syyllisuudentunto.

        haha alikessu
        suksiside jäynä


      • hnrik ijäs
        herik ijös kirjoitti:

        haha alikessu
        suksiside jäynä

        missä suksisiteet
        ooon jo paluttanu ne
        missä peltipaita
        en tiedät
        hain luutnantnti suksista siteet


      • aha henrik
        hnrik ijäs kirjoitti:

        missä suksisiteet
        ooon jo paluttanu ne
        missä peltipaita
        en tiedät
        hain luutnantnti suksista siteet

        kellarista löytty siteet


    • Taistelija!!

      Minä olen päässyt kertaamaan jo kuudesti ja sotilasarvoni Sotilasmestari. Menin armeijaan v 1994 ja tulin Alikersanttina sieltä pois v 1985. Olin lähes kaikissa taisteluissa ja kokeissa aina paras ja sain kapteenilta aina kiitosta yms. Olen ollut yk hommissa viidesti. Olin myös Ranskalaisessa muukalaislegioonassa 1,5v.

      • sdfghjklökjhg

        >>Olin myös Ranskalaisessa muukalaislegioonassa 1,5v.>>

        Lähditkö maitojunalla kotiin vai miksi lopetit kesken?


      • henrik ijäs
        sdfghjklökjhg kirjoitti:

        >>Olin myös Ranskalaisessa muukalaislegioonassa 1,5v.>>

        Lähditkö maitojunalla kotiin vai miksi lopetit kesken?

        henrik jäs sanoin kuulemma 2 suomalaista ollu vähintään legioonassa.


      • henrik ijäs
        henrik ijäs kirjoitti:

        henrik jäs sanoin kuulemma 2 suomalaista ollu vähintään legioonassa.

        radiossa kuulin kerran joten ainakin 1 ollu ranskalais legioonassa.


      • Titor John

        Ookkoo elikkäs on v 2014 ja sota russian kansa alkaa olla pian faktaa. Suomikin 4X kertausharjoitukseet ja lisää piisaa... Näyttää kuitenkin 1900 luvun alun aseistukseen naapuri luottavan. Kaiketi sille pitää aina muutama eekkeri välillä antaa niin pysyy pikkukommari murmeleiden ego kasassa ydinsalkun vieressä kuolatessa.

        Missä muuten palvelit, voisin itsekin liittyä EUn aikamatkusetus joukkoihin, mut en varmaankaan menis kujitenkaan vuotee 1985


      • Marsin sankari

        Tuostapa kommentista tuli mieleen miten taistelin kuussa kuu-ukkoja vastaan mutta sitä ennen olin palkkasoturina marsissa! Sitten nain Dejah Thoriksen, joka synnytti vihreän äpärän Tars Tarkaksen, jne ...


      • kalashnikov
        Titor John kirjoitti:

        Ookkoo elikkäs on v 2014 ja sota russian kansa alkaa olla pian faktaa. Suomikin 4X kertausharjoitukseet ja lisää piisaa... Näyttää kuitenkin 1900 luvun alun aseistukseen naapuri luottavan. Kaiketi sille pitää aina muutama eekkeri välillä antaa niin pysyy pikkukommari murmeleiden ego kasassa ydinsalkun vieressä kuolatessa.

        Missä muuten palvelit, voisin itsekin liittyä EUn aikamatkusetus joukkoihin, mut en varmaankaan menis kujitenkaan vuotee 1985

        1/79 palveluksessa tykistössä eikä ole tarvinnu kerrata koskaan ,senverran hyvin opin suuntaamaan tykkiä:) ja kuka tätä ahneiden ja kokkareiden hallitsemaa SUOMEA ny oikeesti enää haluaa puolustaakaan??annetaan mister PUTININ maksaa SUOMEN velat pois ja ottaa SUOMI haltuun niin on meilläkin KEKKOSEN jälkeen vahva presidentti!! ei varmasti menis yhtään huonommin,tämän alemmas Suomi ei voi vajota!!


    • bnmuimontyntynyt

      Eihän kirjoittaja puhunut mitään Ranskan muukalaislegioonasta vaan ranskalaisesta muukalaislegioonasta. Se on sellainen ulkomaalaisten homojen kerho Pariisissa.

    • henrik ijäs

      venäjä jo shyökkäis tuhansilla panssarivaunuilla ei mitään mahota niitähiksia selvitä tuhota niitä ellei lapualta saa aseita.

      • henrik ijäs

        paltamoon en päässy sen jälkeen ei ole kertauksia tullu kotia.
        windows764bit.


      • henrik ijäs
        henrik ijäs kirjoitti:

        paltamoon en päässy sen jälkeen ei ole kertauksia tullu kotia.
        windows764bit.

        armeija ostais windows8it oem 117euroa kpl.
        verkkokauppa


      • henrik ijäs

    • Ei ole tullut. Tokkopa ne meitä B-miehiä kovin innokkaasti sinne haluavat riesaksi.

    • Kspionp28

      Saapumiserä 2/84, en ole ollu kertaamassa.

      Kesän 1987 olin töissä omassa metsässä. Luin Jallua koko kesän kesäpaikan vintillä.

      • joo2

        Etkö kattonut yhtään kuvia ,luit vain :)


      • IT-patterilta
        joo2 kirjoitti:

        Etkö kattonut yhtään kuvia ,luit vain :)

        Luki Jallua kuin pitkästyttävää romaania ;-)

        Mutta kun nyt aloitin kirjoittaan niin kerronpa miten harjoitin orastavia taideopintojani ja piirsin meidän alikessujen tuvan seinälle TJ-tytön, jossa numerot muistaakseni 20:stä lähtien rytrsyn vatsalla ja viimeiset numerot 3 ja 2 tisujen päällä, ja se vimonen ykkönen "tussussa" ;-)

        Vuosikurssi/81-Rovaniemellä!


    • semmoista

      Just olin viikonloppuna kertaamassa ja siellä oli mm. vuonna - 80 ja -87 kotiutuneita tavallisia reserviläisiä mukana. Aluetoimistoon voi soittaa ja ilmoittaa kiinnostuksensa tulevia kertausharjoituksia kohtaan.

      • niin varmaa

        Varmaan oli joo jotain yli 50v. staroja kun ei ole varaa kertauttaa nuorempiakaan.


      • semmoista
        niin varmaa kirjoitti:

        Varmaan oli joo jotain yli 50v. staroja kun ei ole varaa kertauttaa nuorempiakaan.

        Kyllä vaan oli. Kyseessä oli vapaaehtoiset kertaukset ja 15% kutsutuista otti kutsun vastaan. Kutsuja joudutaan lähettämään satoja, jotta saadaan tarpeeksi kiinnostuneita osallistujia mukaan.


      • ei kiinnosta
        semmoista kirjoitti:

        Kyllä vaan oli. Kyseessä oli vapaaehtoiset kertaukset ja 15% kutsutuista otti kutsun vastaan. Kutsuja joudutaan lähettämään satoja, jotta saadaan tarpeeksi kiinnostuneita osallistujia mukaan.

        Niin joo, noihin vapaaehtoisiin kertauksiin varmaan lähetetään kutsuja vaikka millaisille kehäraakeille. Vaikka vapaaehtoisihan ne on kaikki.


    • Järki Juuri Käteen!

      Piti ihan kopsata tämä teksti, nyt Herran vuonna 2014, ihminen EI MUUTU ...

      " ...mutta ei kai kukaan ihan vakavissaan usko, että Suomea joku uhkaisi? Venäjäkö? Jos näin joskus olisi, suosittelisin neuvottelutaktiikkaa. Jos nyky-Venäjä ihan tosissaan haluaisi Suomen, kyllä se siinä onnistuisi takuuvarmasti riippumatta siitä, panisimmeko vastaan tai emme. KOITTAKAA NYT JO USKOA, ettei 1900-luvun alku enää palaa koskaan! Aika ei kulje takaperin."

      Ai 1900-luvun alku ei enää palaa koskaan? Ja ryssä sen kuin painaa edelleen päälle Itä-Ukrainassa ...

    • Liika älykkö?

      Olin itse 89-90, eikä kertaamaan ole kutsuttu. Palvelin 11kk, korpin natsat palkkiona ja sotilaspassissa merkintä "erinomainen".

      Sain ehkä jonkin pitkän miinuksen, kun punkalla iltaisin luin Leo Tolstoin "Sodan ja rauhan" muiden plaratessa pornolehtiä.

    • aaesrdgfhjh

      Olin itse 84-85 (330 vrk) , eikä kertauskutsua tullut koskaan, nyt olen 50 -vuotias ynnä C-palvelusluokassa.

      Olen siis ikuinen viestimies.

    • Anonyymi

      Jos on rikoksia taustalla niin ei pääse kertaamaan koskaan.

      • Anonyymi

        Ei suomessa myönnetä aselupaa, vaikkei ole rikostaustaa.
        Jos et harrasta metsästystä tai ampuma urheilua ja pistäs olla ampumaseurassa, niin ei ampuma-aseeseen saa lupaa, ei sillä perusteella saa, että ylläpitää ampuma taitoa.
        Jos ampumataidon ylläpitämiseksi saisi aseluvan ja olisi ampumarata, jossa saisi käydä ampumassa, niin suomalaisten ampumataito olisi paljon parempi.
        Nykyään monella ampumaradalla ei edes pääse harrastaja ampumaan, vaan se on pienen piirin käyttöoikeus.


    • Anonyymi

      Orpo menee Putinilta pyytään anteeksi Nato papukajjana oloa.Niin rauhoittuu kansat.

    • Anonyymi

      Minäkin en ole käynyt koskaan kertaa massa, kerran oli lähellä. Olisin innokkaana männyt mutta murtui töissä nimetön sormi..harmittaa kun en silti mennyt. Olisin varmaan pärjännyt vaikka sormi oli murtunut...no jälkeen päin tuli vielä pahempi tapaturma ja sitten vapautettiin rauhanajan palveluksesta.

    • Anonyymi

      En ole minäkään saanut koskaan kutsua kertaukseen, enkä ole edes saanut koskaan mitään kirjettä tai informaatiota, minne minut sijoitetaan sodanaikana. Olen ilmeisesti kriminaali? En tosin ole koskaan saanut mitään informaatiota siitääkän, että olisin.

      • Anonyymi

        "enkä ole edes saanut koskaan mitään kirjettä tai informaatiota, minne minut sijoitetaan sodanaikana."

        Kyllä yksi kirje olisi pitänyt tulla. Siitähän oli mediassakin isosti aikanaan.


    • Anonyymi

      Kertauskutsun saamiseen vaikuttaa myös kalustopäivitykset. Kaluston ja laitteiston päivittämistahti on ollut vilkasta koko tietokoneajan. Laitteita, joille on saanut koulutuksen vaikka parikymmentä vuotta takaperin, ei ehkä ole käytössä. Pyssyn kanssa juoksemista ei tarvitse kerrata. Sen oppii nopeasti uudelleen, sitten kun tarvetta ilmenee.

    • Anonyymi

      "Eikö Suomalaiset intin käyneet miehet tajuu, että ei meillä ole mitään mahdolisuuksia Venäjää vastaan jos se päättää tänne tulla."

      Olisi kiinnostava kuulla, mitä kirjoittaja ajattelee asiasta nyt.

    • Anonyymi

      Hauskaa luettavaa ketju tänä päivänä. On aloituksesta maailma vähän muuttunut. Mutta alkuperäiseen asiaan: ei tullut mullekaan kertauskutsua kun kerran, vuos tai pari kotiutumisen jälkeen - hain lykkäyksen. Sittemmin tulikin niin raskas rikosrekisteri että takuulla nimi yliviivattiin kutsuttavista. Niin se elämä kulkee ja kuljettaa. Enää ei kertaukset kosketakaan, mutta armeija-aikoja on mukava muistella toisinaan.

      • Anonyymi

        Kyllä muuten koskee. Rikolliset pannaan sivareiden kanssa etulinjaan miinoja polkemaan


    • Anonyymi

      Nauratti viime kertaukset Santiksessa joku 4v sitte, intist aikaa jo 17v. Ni eks siel ollu jotain vapaaehtosii eräjormii ainoin tohkeissaan, ite jääkärin koulutuksen joskus saanu ni jotenki paisto ett noi ei ainakaa inttiisä missään oikeesti rankal linjal käyny ja katto ett ketä tää vakava tyyppi on, ja vitut ne osannu ampuu edes. Kessuja joita pyydettii käskee ryhmää ni osannu edes 3 rivii käskyttää enää iha jotaa kujalla siinä ett mites se meni en muista. Jotaa perus rynkkyy jota jokainen päässy runkkaa osattu purkaa saati kasaa vittu lukot ja jouset lentelee, jotkut maantoivot öljys aseitaa ennen ampumista mä mietin ett ei vittu minkä vapaaehtois spedejen kaa mä oon täällä jotka digannu viel intin jälkee käydä imppaa sissijuustoo vähä 4 hengen homo teltassa. No sit ammuttiin radalla muutamat, joku vitun väsyttävä turhanpäivänen luento iltamyöhään maanpuolustuksesta jonka olis voinu kertoo vartissaki, yömyöhää himaa ajelin ja mietin ett miks vitussa kutsutaan tollasiin työssäkäyvii ihmisii ottelee töistä pois päivää ja aamulla väsyneenä taas duuniin ku ihan tyhjää eikä jääny mitään käteen.

    • Anonyymi

      Oletko vaihtanut asuinpaikkaa/sotilaspiiriä? Oletko koulutukseltasi "varusmies"? Jos et ole vaihtanut sotilaspiiriä ja olet varusmies, kutsuja ei välttämättä tule.

    • Anonyymi

      Et ole sijoitettuna SA-kokoonpanoon, eli lkp:ssä perustettavaan yksikköön. Kertaukset koskee vain niihin sijoitettuja reserviläisiä. Kutsuja voidaan EHKÄ lähetellä muillekin vapaaehtoisiin viikonlopun tapahtumiin, mutta käsketyt kertaukset on vain sijoitetuille.

      90-luvulla ja 2000-luvun leikkauksissa pudotettiin sijoitettua reserviä 650000 > 350000 > 250000, eli suurin osa reserviläisistä ei ole missään kokoonpanossa kirjoilla.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2891
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2051
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe