koliikkiako vai vain ilmavaivoja?

Sabzu

Meillä poika nyt 3 ja puol viikkoa. Aloitimme jekovitit viime viikon tiistaina ja sen jälkeen alkoivat jäykistelyt ja itkut sekä pulauttelut. Lopetimme pariksi päiväksi ja vaihdoimme tänään devitoliin. Ne pari päivää ilman D-vitamiineja meni hieman paremmin, mutta tänään alkoivat taas itkeskelyt ja jäykistelyt. Suoraa huutoa tulee harvemmin.. eivätkä yleens kestä kauhean kauaa, mutta kitinää esiintyy sitäkin useammin. Yleensä tämä alkaa tissittelyn jälkeen. En kuitenkaan usko että on maitoallergiaa, koska aina oireita ei ole.

Kakka on aika tiukassa. Joutuu työntämään rupsuja ja näyttää käyvän kipeää. Joskus tulee runsaampaa pulauttelua näiden jäykistelyjen/kouristelujen yhteydessä. Ilmaa mahassa on paljon! Mutta ruuan jälkeinen röyhtäisy ei yleensä kauaa tyytyväisenä pietä.

Ajattelimme kuitenkin kokeilla vyöhyketerapiaa.. oli koliikkia tai vaan ilmavaivoja. Uni tekisi nimittäin ihan hyvää itselle.
Koettakaa jaksaa kaikki koliikkivauvan omaavat!

5

2988

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muusa

      Me käytämme jekovittiä, koska se on vesipohjaista. Hae apteekista Disflatyl tippoja ja anna pari kertaa päivässä, poistaa ilman mahasta. Meilläkin poika vaikeasti rupsutteli ja kakkaa odoteltiin monta päivää. Nyt käytämme tippoja säännöllisesti ja vauva voi paljon paremmin. ilmavaivoja ainakin meillä oli.. Jaksamisia!!

    • Hande

      aika samoja oireita. Johtui todennäköisesti noista D-vitamiineista, kumpikaan merkki ei oikein sopinut. Mutta pakko oli antaa. Koita antaa välillä hiukan vähemmän. Samalla annettiin jotain tippoja, jotka vähentävät ilmavaivoja. Ajan kanssa ongelmat loppuivat.
      Koitimme muuten tuota vyöhyketerapiaa 4 kertaa, tehosta en osaa sanoa mitään.
      Allergia ilmenee useasti myös ihottumana...

    • itku loppui

      Meidän vauva itki kolme KUUKAUTTA joka yö. Tästä on nyt viikko. Vaimo luki jostain maitoallergiasta (lehmänmaitoproteiiniallergia, eri asia kuin laktoosi-intoleranssi) ja kokeili maidotonta ruokavaliota.

      Yhden vuorokauden jälkeen vauva alkoi nukkua yöt kokonaan. Toki hän edelleen herää syömään, mutta nukahtaa syötyään, sen sijaan että huutaa kolme tuntia.

      Kannattaa ainakin kokeilla. Ei voi mitenkään muuten tietää onko maitoallergia. Lapselle siis voi syöttää äidinmaitoa, mutta ei lehmänmaitoa eikä äiti voi syödä mitään lehmänmaitoa sisältävää. Juustopala voi aikaansaada uuden itkuyön (kuten kävikin, pizzapalan päällä juustoa). Jos toimii, nauti nukkumisesta.

      Maidottomia tuotteita korvaamaan maitoa, kermaa ja voita mm:
      Gogreen kaurajuoma ("kauramaito")
      Gogreen Ruoka (kerman vastike)
      Keiju laktoositon kasvirasvalevite

    • kovaan vatsaan

      mallasuutetta. Saa apteekista. Vähän hankala ehkä antaa, ainakin rintalapselle, mutta voi auttaa kovan vatsaan. Muistakin valmisteita on, kysy neuvolasta tai apteekista.

    • 5xäiti

      Vaihda devitoli takaisin jekovittiin ja ala käyttämään relaa vatsa vaivoihin. Muutamassa päivässä itkut loppuu. Devitoli on paljon huonompi vaihtoehto vauvan vatsalle, sillä se on öljypohjaista. Jekovit on vesipohjainen ja ainakin minun lapsillani ainoa sopiva..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4859
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1732
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1478
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1337
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1228
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      895
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      61
      879
    Aihe