HKKK

blivande MSc (econ)

Aloitin tässä syyskuussa, tuoreena ylioppilaana opinnot Turun kauppakorkeakoulun oppilaana. Mikäpä tässä opiskellessa...mukava ilmapiiri, hienot tilat ja kiinnostava ala - kaikin puolin sellaista mitä odotinkin. Alkuhuuman laannuttua on kuitenkin iskenyt jokin salaperäinen riivaus; lähes joka kerran kun kuulen tai näen lyhenteen HKKK, iskee masennus ja selvät alemmuuskompleksin tuntomerkit tulevat näkyviin. Kiteytettynä Helsingin kauppakorkea tarkoittaa minulle tuota laadukkampaa koulutusyksikköä, jossa menestyvämmät ja lahjakkaammat kauppat. yo:t valmistautuvat koko Suomenmaan parhaimman ja monipuolisimman opetuksen turvin kukistamaan meidät turkulaiset (ja muut) kollegansa työmarkkinoiden verisillä taistelukentillä. Eniten tässä syö se, että mammanpoikana laitoin Åbon ykkössijalle yhteishaussa, mutta pisteiden puolesta voisin syödä tonnikalaa myös kontulassa.

Suunnittelen kuitenkin strategiaa, jolla muodostan kilpailuedun helsinkiläisiin nähden, oiskeastaan kahta. Joko luen itseni KTM:ksi ja OTM:ksi, kaksoistutkintoa ei sentään Helsingissäkään kaikilla ole. Tai sitten tyydyn kansainvälisen liiketoiminnan tarjoamaan erikoistumiseen pitkän ranskan, englannin ja ruotsin turvin. (pitkän ranskan kirjoitti reilut 400 ihmmistä keväällä, joista luultavasti vain kourallinen on löytänyt tiensä hkkk:lle ;P

niin, ja voinhan suorittaa kandidaatit turussa ja kerätä maisterin hedelmät hkkk:n, tai hse:n, kuten nykyään sanotaaan, suojissa. onnistuukohan se?

Älkää ottako tosissanne, mutta jos satutte tietämään, mitä käytännön eroa helsingin ja muiden yliopistojen KTM/MBA tutkintojen arvostuksilla on, niin kertokaa ihmeessä. ties vaikka oikeasti lähden stadiin :D

29

3905

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asfasdf

      Tiedätkö, HKKK:n ja TuKKK:n välinen ero on sen verran pienehkö, että tärkeimmän työn joudut tekemään ihan itse.

      Suomi ei ole Yhdysvallat, joten täällä paperit joista tietystä koulusta eivät takaa työpaikkaa. Vaihda Helsinkiin jos uskot siitä olevan apua. Mutta mistään koulusta ei ole hyötyä jos ei itse tee siellä töitä. Mikään opettaja ei voi korvata sitä jos ei itse tee töitä.

    • nainen26

      En ole KTM, mutta useimmilla opiskelualoilla Helsinkin on se ykkönen. Kauppakorkeiden ranking-listalla Turku on kuitenkin selkeä kakkonen. Ehkä voit työnhaussa muutaman pojon menettää siitä, että olet Turusta, mutta sen voit korvata esim. sillä, että valmistutkin vähän keskimääräistä stadilaista nopeammin tai paremmilla arvosanoilla. Silloin ovat taas puntit tasan.

      Näin maallikkona, eikö tuo kv liiketoiminta ole juuri sellainen linja, jonne ns. helpoiten hakeudutaan? Jospa lukisit jotain ns. kovaa linjaa, kuten rahoitusta ja saavuttaisit sitä kautta kilpailuedun? En usko, että pitkä ranska tulee olemaan se vahvin assettisi työmarkkinoilla, vaikka siitä varmaan hyötyä onkin.

      Nämä siis maallikon mielipiteitä, ei tietoa toimiiko oikeasti näin.

      • blivande MSc(econ)

        Mitä kv-liiketoimintaan tulee, tilastojen valossa kyseistä pääainetta opiskelleet tienaavat verraten hyvin, muihin pääainevaihtoehtoihin nähden. Tosin mainitsemasi rahoitus pieksee muut 5v-mba:n melkein 4500€:n palkalla. Sitä en tosin voi Turussa harrastaa :/
        Ehkäpä siis yritysjuridiikka tai laskentatoimi (johon on tosin vaikeaa päästä) olisi ns. kova tieteenala. Minulla on kuitenkin fiksaatio, että jos yritysjuridiikkaa luen, niin haluan tehdä sen oikiksessa. Silloin oikis ja OTM kutsuu, kauppiksen ja KTM:n ohella :D fakta kylläkin on että moinen kaksoistutkinto vaatii vaivaa. Turussa sentään kkk ja oikis ovat lähes toistensa naapureita.

        Toisaalta haluaisin työskennellä ulkomailla, jopa suurella todennäköisyydellä, jolloin OTM-tutkinto jäisi lähes käyttämättä. Sitävastoin kv-liiketoiminnan ja kielien osaaminen nousisi todelliseen arvonsa, ja vaikka laskis sivuaineena. Onneksi voin mietiskellä vielä armeijavuoden, mutta jossen ulkomaille lähde niin ainakin helsiinkiin olisin enemmän kuin valmis lähtemään :P


    • Sepikom

      Suomessa on 3. asteen opetus maailman standardeinta, eikä sillä oppilaitoksella, josta valmistut ole jurikaan merkitystä. Paljon tärkeämpää on se, miten hyvät paperit saat käteesi ja miten kykenet markkinoimaan itsesi työnhakuprosessissa. Ensimmäisen työpaikan jälkeen ei edes niillä arvosanoilla ole väliä vaan ainoastaan työkokemuksella ja sillä miten onnistut markkinoimaan itsesi. Muutenkin tuo oppilaitosten vertailu kokonaisuuksina on aika turhaa, koska eiväthän ne ole kokonaisuuksia. Jos siis haluat verrata niin vertaile laitoksia tai koulutusohjelmia toisiinsa. Ihan mielenkiintoista on esim. seurata ketä ja mistä laitokselta haastatellaan kun uutisiin halutaan vaikka kommenttia julkisoikeudesta, EU-oikeudesta tai kansainvälisestä oikeudesta. Aina on tietyn alan asiantuntijana sama naama, mutta yksikään ei ole samasta koulusta. Voiko siis sanoa, että Helsinki on absoluuttisesti paras huolimatta aineesta mitä lukee?

    • n:nnen vuoden tukkk:lainen

      Jos aiot joksikin 10000/kk konsultiksi KPMG:lle saman tien kun pääset koulusta, niin kai sillä sitten voi olla jotain merkitystä. Normaalihommiin sillä ei ole väliä. Mutta tiedätkö, useimmat ehtii opiskeluiden aikana vähän kypsyä ja tulla realistisemmiksi. Elämässä on muutakin kuin 10000/kk.

      • blivande sejase

        Jos "normaalihommiin", missä ei mitään vikaa olekaan, haluaisin, en ehkäpä tälle palstalle vaivautuisi. Oikiksesta tai hkkk:sta puhumattakaan. Eikä raha ole suinkaan ainoa motivaatiotekijä ulkomaille tai helsinkiin hakeuduttaessa, vaikka sekin toki painaa vaakakupissa. En vain jaksa sisäistää ajatusta täysin normaalista ekonomielämästä, farmarivolvosta ja omakotitalosta Hirvensalossa, joissa yhdessäkään ei totta tosiaan mitään vikaa sinänsä ole. Kypsymistä odotellessa...


    • HKKK:n opiskelija

      Moi! Itse en usko, että Turku häviää Helsingille ainakaan, jos haluat tehdä Suomessa työurasi. Ero opiskelijoiden tasossa ei ole kovin suuri, ja luullakseni suomalaiset työnantajat Suomessa arvostavat Turussa tehtyä KTM-tutkintoa ihan yhtä paljon kuin Helsingissä tehtyä (mutta jotain Kuopiossa tai Lapissa tehtyä tuskin arvostavat). Ja jos teet vielä oikiksen tutkinnon päälle niin varmasti voitat pelkästään HKKK:sta valmistuneen tyypin töitä hakiessa.

      Toisaalta, jos liikkeenjohdon konsultointi ulkomailla, kansainväliset suuryritykset tai investointipankit Lontoossa liikkuvat mielessäsi niin silloin kannattaa siirtyä HKKK:uun. Ko. hommat jatkuvasti ovat HKKK:ssa esillä ja monet HKKK:n ihmiset stressailevat, pääsevätkö valmistuttuaan sellaisiin töihin. Tai jos CEMS-eliittiohjelma, jossa pääsee mm. tekemään vaihto-opintojakson joistakin eurooppalaisista huippukauppakorkeista (www.cems.org) ja muuta kivaa niin kannattaa vaikka maisterivaiheessa vaihtaa Helsinkiin. Luulisin sen onnistuvan suht kivuttomasti kun Mikkelistäkin tulvii nykyään porukkaa täyttämään maisterivalinnan kiintiöitä (ovat sanoneet, että pääsevät helposti pääkampukselle ilman pääsykoetta tehtyään kandin Mikkelissä). En usko, että KTK Turussa oisi yhtään huonompi kuin KTK Mikkelissä ajatellen tuota maisterivaiheen valintaa HKKK:lle.

      Itse suosittelisin tekemään kandin Turussa ja vaihtamaan maisterivaiheessa HKKK:lle jos se vielä silloin tuntuu houkuttelevammalta kuin maisterin paperit Turussa. Hyvää jatkoa opintoihisi!

      • blivande MSc(econ)

        Ulkomainen työura (ja ehkä myös se aikaisemman kirjoittajan mainitsema 10k) houkuttelee kiistatta. Maisteriksi Helsingistä olisi houkutteleva ja vähintäänkin kohtuullinen tavoite. Vaikka em. kaksoistutkintoon sinänsä riittäisi aikaakin näin nuorena aloittaneena (karvan yli 19), niin, kuten jo todettu, olisivat juristin paperit ulkomailla kuin hukkaan heitettyä aikaa ja vaivaa. Lisäksi pieni opintovaihe helsingissä pehmentäisi varmasti tulevaa siirtymistä ehkä pidemmällekin. Ja luultavimmin pääsy sinne HKKK:lle lukemaan maisteriksi olisi jo itsessään helpompaa kuin oikikseen sisälle. Kiitos loistavasta ideasta :)


      • Ei enää fuksi
        blivande MSc(econ) kirjoitti:

        Ulkomainen työura (ja ehkä myös se aikaisemman kirjoittajan mainitsema 10k) houkuttelee kiistatta. Maisteriksi Helsingistä olisi houkutteleva ja vähintäänkin kohtuullinen tavoite. Vaikka em. kaksoistutkintoon sinänsä riittäisi aikaakin näin nuorena aloittaneena (karvan yli 19), niin, kuten jo todettu, olisivat juristin paperit ulkomailla kuin hukkaan heitettyä aikaa ja vaivaa. Lisäksi pieni opintovaihe helsingissä pehmentäisi varmasti tulevaa siirtymistä ehkä pidemmällekin. Ja luultavimmin pääsy sinne HKKK:lle lukemaan maisteriksi olisi jo itsessään helpompaa kuin oikikseen sisälle. Kiitos loistavasta ideasta :)

        Pakko kommentoida fuksin idealismia =). Vaikka koulunsa aloittavasta voi kaikki tuntua niin ihmeelliseltä ja hienolta on totuus kuitenkin se, että opiskeluaika on nopeasti ohi viuhahtava hetki elämää, eikä koulu vaikuta tulevaisuuteesi paljon mitään. Siis niin kauan kun se on yleensä suoritettu. Työelämän valinnat ne ratkaisevat tulevaisuutesi eikä suinkaan se, missä luet ja mitä. Ulkomaille pääset ihan yhtä lailla Nordean kuin PWC:nkin kautta, osaamisestasi ja halustasi se on kaikki kiinni. Ja sitä 10k palkkaa et todennäköisesti tule ikinä näkemään, vaikka onhan se toki kiva haaveilla ja "suunnitella". Minäkin halusin joskus astronautiksi.

        Mutta vakavasti, opiskelujen suhteen päätökset kannattaa tehdä sen mukaan mikä kiinnostaa. Ei ole mitään järkeä alkaa rakentaa uraa jo kouluvaiheessa jonkin sellaisen aiheen parissa, joka ei innosta pitkällä tähtäimellä. Jos siis haluat lähteä lukemaan lakia tee se siksi, että kyseinen aihe kiinnostaa, äläkä sen takia, että saisit ehkä muutaman euron lisää liksaa joskus tulevaisuudessa.


      • jenny__

        Itse olisin kiinnostunut kansainvälisestä työurasta, ja olen nyt vasta pyrkimässä kauppakorkeaan. Haluaisin lukea kansainvälistä liiketoimintaa.

        Minkälainen tuo Mikkelin linja on? Jos haluan työskennellä ulkomailla tulevaisuudessa, kannattaako suorittaa kanditutkinto HKKK:n pääkampuksella, Mikkelissä vai TuKKK:n kv-linjalla? Onko minulla etulyöntiasema maisterivaiheessa jos olen lukenut kv-liiketoimintaa jo aiemmin juuri esim. Mikkelissä tai Turussa? Mikä olisi paras vaihtoehto?

        T: Päästä pyörällä oleva abi


      • blivande MSc (econ)
        Ei enää fuksi kirjoitti:

        Pakko kommentoida fuksin idealismia =). Vaikka koulunsa aloittavasta voi kaikki tuntua niin ihmeelliseltä ja hienolta on totuus kuitenkin se, että opiskeluaika on nopeasti ohi viuhahtava hetki elämää, eikä koulu vaikuta tulevaisuuteesi paljon mitään. Siis niin kauan kun se on yleensä suoritettu. Työelämän valinnat ne ratkaisevat tulevaisuutesi eikä suinkaan se, missä luet ja mitä. Ulkomaille pääset ihan yhtä lailla Nordean kuin PWC:nkin kautta, osaamisestasi ja halustasi se on kaikki kiinni. Ja sitä 10k palkkaa et todennäköisesti tule ikinä näkemään, vaikka onhan se toki kiva haaveilla ja "suunnitella". Minäkin halusin joskus astronautiksi.

        Mutta vakavasti, opiskelujen suhteen päätökset kannattaa tehdä sen mukaan mikä kiinnostaa. Ei ole mitään järkeä alkaa rakentaa uraa jo kouluvaiheessa jonkin sellaisen aiheen parissa, joka ei innosta pitkällä tähtäimellä. Jos siis haluat lähteä lukemaan lakia tee se siksi, että kyseinen aihe kiinnostaa, äläkä sen takia, että saisit ehkä muutaman euron lisää liksaa joskus tulevaisuudessa.

        Annetun käsityksen mukaan koulutus on avainasemassa tulevaisuuden, tulevan palkan, ja ylipäänsä työ- ja valintamahdollisuuksieni määrittelyssä. Muutoin olisin tuskin vaivannut päätäni kirjoituksissa, saati sitten päääsykoikoeisiin valmistautuessani. Myös mainitsemasi osaaminen lienee vahvasti sidoksissa koulutukseen.

        Ja mitä palkkaan tulee, 120k vuodessa on täysin realistinen/epärealistinen odote, riippuen siitä mihin sitä vertaa. Toki se on reilusti keskiverto kansalaisen palkkaa suurempi, myös keskiverto ekonomin. Se ylittää KTM:n palkan lähes puolella. Maistereista useat tuon summan haluaisivat, mutta harva siihen märätietoisesti pyrkii. Mutta niistä jotka sitä todella tavoittelevat, varmasti jo satoja kertoja suurempi osa sen jossain elämänvaiheessa voi saavuttaa, verrattuna esimerkiksi astronauteiksi päätyvien prosenttiosuuteen. Raha ei kuitenkaan ole se päätavoite, jonka pohjalta näitä asioita punnitsen, vaikka se eittämättä on ollut ja tulee varmasti jatkossakin olemaan eräs niistä.

        Siitä olen kuitenkin yhtä mieltä että opiskeluelämä viuhahtaa nopeasti, ja siitä, että valinnat on syytä tehdä kiinnostuksien pohjalta. Nämä muuttunevat monia kertoja opintojeni aikana. On kuitenkin syytä muistaa, että myös vakavarainen elämä bemareineen voi olla yksi niistä mielenkiinnon kohteista.


      • tai ei
        Ei enää fuksi kirjoitti:

        Pakko kommentoida fuksin idealismia =). Vaikka koulunsa aloittavasta voi kaikki tuntua niin ihmeelliseltä ja hienolta on totuus kuitenkin se, että opiskeluaika on nopeasti ohi viuhahtava hetki elämää, eikä koulu vaikuta tulevaisuuteesi paljon mitään. Siis niin kauan kun se on yleensä suoritettu. Työelämän valinnat ne ratkaisevat tulevaisuutesi eikä suinkaan se, missä luet ja mitä. Ulkomaille pääset ihan yhtä lailla Nordean kuin PWC:nkin kautta, osaamisestasi ja halustasi se on kaikki kiinni. Ja sitä 10k palkkaa et todennäköisesti tule ikinä näkemään, vaikka onhan se toki kiva haaveilla ja "suunnitella". Minäkin halusin joskus astronautiksi.

        Mutta vakavasti, opiskelujen suhteen päätökset kannattaa tehdä sen mukaan mikä kiinnostaa. Ei ole mitään järkeä alkaa rakentaa uraa jo kouluvaiheessa jonkin sellaisen aiheen parissa, joka ei innosta pitkällä tähtäimellä. Jos siis haluat lähteä lukemaan lakia tee se siksi, että kyseinen aihe kiinnostaa, äläkä sen takia, että saisit ehkä muutaman euron lisää liksaa joskus tulevaisuudessa.

        ainakin työura ulkomailla parantaisi tsäänssiä kovempiinkin tuloluokkiin. Esimerkiksi USAssa jo keskimääräisen MBA:n aloituspalkat kipuavat useilla alueilla 100 000$/vuosi kieppeille. Jos sinne saakka tosiaan riittää innostusta lähteä, niin luultavimmin tuo 10000€/kk:n palkka on täysin mahdollinen. Pitkän uran jälkeen 50 vuotiaana jopa huomattavasti suurempikin summa. Ja verotuskin on vielä toista luokkaa, tosin myös elämisen kustannukset.


      • Ei enää fuksi
        tai ei kirjoitti:

        ainakin työura ulkomailla parantaisi tsäänssiä kovempiinkin tuloluokkiin. Esimerkiksi USAssa jo keskimääräisen MBA:n aloituspalkat kipuavat useilla alueilla 100 000$/vuosi kieppeille. Jos sinne saakka tosiaan riittää innostusta lähteä, niin luultavimmin tuo 10000€/kk:n palkka on täysin mahdollinen. Pitkän uran jälkeen 50 vuotiaana jopa huomattavasti suurempikin summa. Ja verotuskin on vielä toista luokkaa, tosin myös elämisen kustannukset.

        Toisaalta jos haluaa viettää seuraavat 50 vuotta elämästään USA:ssa niin oleellinen kysymys ei varmaan ole HKKK/TKKK-akselilla. Suomen ulkopuolella kaikki suomalaiskoulut ovat yhtä suurta massaa, paitsi ehkä akateemisten piirien sisällä. Proffat kun usein tapailevat toisiaan erilaisissa kekkereissä aina silloin tällöin. Sen sijaan on turha kuvitella, että joku GE:n henkilöstömyyrä olisi selvillä suomalaisten koulujen tasosta.


      • erkki

        ..ihan täyttä paskaa. Ei Suomi tosiaankaan ole mikään yhdysvallat. Painoarvo tutkinnoissa eri paikkakuntien välillä on aivan marginaalinen täällä Suomessa. Kuopiossa saa aivan yhtä hyvää opetusta kuin Helsingissä tai Vaasassa. Ja sitä paitsi kaikilla yliopistoilla on kyllä yhteyksiä "ulkovaltoihin". Joten ole ihan huoleti siellä Turussa ja keskity opiskeluun täysipainoisesti.

        ..Ja jos todellakin meinaat vetää kandin siellä Turussa, niin älä maisterijutskan takia mihinkään Helsingiin mene, silloin kannattaa lähtee vaikka Saksaan (esim.Munsterin yliopistoon tai Heidelbergiin), tai Englantiin.


      • Kylteri
        erkki kirjoitti:

        ..ihan täyttä paskaa. Ei Suomi tosiaankaan ole mikään yhdysvallat. Painoarvo tutkinnoissa eri paikkakuntien välillä on aivan marginaalinen täällä Suomessa. Kuopiossa saa aivan yhtä hyvää opetusta kuin Helsingissä tai Vaasassa. Ja sitä paitsi kaikilla yliopistoilla on kyllä yhteyksiä "ulkovaltoihin". Joten ole ihan huoleti siellä Turussa ja keskity opiskeluun täysipainoisesti.

        ..Ja jos todellakin meinaat vetää kandin siellä Turussa, niin älä maisterijutskan takia mihinkään Helsingiin mene, silloin kannattaa lähtee vaikka Saksaan (esim.Munsterin yliopistoon tai Heidelbergiin), tai Englantiin.

        Jos kerran ulkomaille on menossa niin miksi ihmeessä suuntaisi Helsinkiin? En näe tässä logiikkaa. Tunnen muutaman motivoituneen ja kansainvälisesti suuntautuneen henkilön, jotka ovat lähteneet suoraan ulkomaille kouluun. Yksi on jenkeissä, pari Englannissa ja yksi Saksassa. Luulisi aloittajankin voivan pyrkiä esim. Ranskaan, jos kerran kielitaitoa löytyy. Ja vaikka en Ranskan korkeakouluista tiedäkään niin varmasti löytyy ihan yhtä kovatasoista opetusta kuin HKKK:ltakin tai Turusta.


    • rolf

      kakkostutkinto ole aina edukseen työhaussa. Voi myös antaa sellaisen kuvan ettet tiedä mitä elämästäsi haluat ja ettet osaa oikeasti mitään kunnolla. Kannatta erikoistua johonkin tiettyyn asiaan, olla parempi kuin muut ja hankkia työkokemusta omasta alasta sekä luoda suhteita opiskeluaikana (varsinkin naisopiskelijoihin).

    • totuutta

      Voit olla takuuvarma siitä ettei tutkintopaperiasi kysytä kertaakaan työpaikkaa hakiessasi eikä se kiinnosta työhönottajia. Ratkaisevaa on oma kokonaisvaltainen persoonasi ja se, mitä olet tehnyt kesälomilla ja opintojen ohella. Samoin Suomen yliopistot ovat kaikki samanlaisia telaketjuyliopistoja, ettei opiskelupaikalla ole mainittavaa merkitystä. Hankkiudu kesä- ja iltatöihin sille alalle, joka kiinnostaa valmistuneena, tai alalle, joka sivuaa sitä! Paras mahdollisuus tuhota jatko on viettää kesä vaikkapa asfalttimiehenä, olkoonkin että siinä tienaa hyvin. Cittarin kassapoika/tyttökin on parempi meriitti!

    • 2 tutkinnon mahiksia!

      Kuulemma on menossa hallitukselta uusi lakiehdotus, joka ensi vuodesta rajoittaa suomalaisten opiskelun yhteen tutkintoon!

      Kun tuo opiskeluaikoijen rajoitus meni Eduskunnassa läpi, menee tuokin lakiehdotus melkein 100%:n varmuudella läpi!:(

    • poikanen

      Mitäs jos unohtaisit HKKK:n ja TuKKK:n ja alkaisit UCASilta katselemaan sopivaa koulua Briteissä? Pääsisit ainakin varmasti ulkomaille. Vielä parempaa jos katselet koulua Jenkeistä tai Kanadasta niin pääset hyvinkin helpostoi noihin 10k palkkoihin. Tai jos ei ole varaa niin katsele Hollantia tai Saksaa.

      Oikkarina (Helsinki) ja kylterinä (Tampere) minua suunnattomasti hymyilyttää. Et todellakaan ole ainut noine haaveinesi, erityisesti oikiksesta niitä löytyy. Fuksit kuvittelevat valmistuvansa kahdessa vuodessa suoraan alansa huipulle. Näinhän asia ei ole. Myöskään sillä ei ole lopulta merkitystä valmistutko siitä kv.liiketoiminnasta Vaasasta vai Helsingistä. Ihan ikioma persoonasi ratkaisee hyvin paljon asioita.

      Opettele ruotsia ja hankkiudu opiskelemaan Hankenille. Helpompi päästä ja Hankenilla on myös erittäin hyvät suhteet yrityselämään. HKKK:lla on tottakai myös, mutta onni ei aina ole pk-seudulla. Nimittäin siellä on myös kovin raadollista. Kannattaa myös miettiä sitä miksi et aikaisemmin uskaltanut laittaa Helsinkiä ykkösvaihtoehdoksi? Pelkäsitkö kenties epäonnistumisen kokemusta?

      Toisaalta kauppakorkea on sellainen ns. varma valinta (kuvitellaan, että rahaa tulee rännistä ja sukulaiset ihailee), joten sellaisiin kouluihin hakeutuu ihmisiä ihan muista syistä kuin omien kykyjen mukaisista (ja moni vielä pääseekin). Keskeyttämisiä myös tapahtuu paljon. On paljon opiskelijoita joille opinnot ovat hyvin vaikeita (etenkin ku pääsykokeet ovat oikeasti aika helpot). Tämän vuoksi jos oikeasti panostaa ja omaa jonkinasteisen älykkyysosamäärän voi menestyä erittäin hyvinkin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kannattaa valita se pääaine jossa on hyvä eikä se josta saa eniten rahaa. Nimittäin pääaine jossa ei menestystä löydy ei takaa sitä 10k kuukausipalkkaa. Ei edes 5k:n. Mutta menestymällä omassa pääaineessaan erittäin hyvin osoittaa sen soveltuvansa alan ammattilaiseksi (pääaineesta täytyy myös pitää, muistakin syistä kuin rahallisista).

      Laskentoimi on juuri tällainen sudenkuoppa. Se valitaan "jotta päästään hyvä palkkaisiin töihin" ei sen vuoksi, että se oikeasti kiinnostaisi.
      Tee vain eka sen kauppatieteiden kandin paperit valmiiksi ja ala sitten pohtia oikista tai koulun vaihtamista.

      • blivande MSc(econ)

        "Presson kysely: Pörssiyhtiöitä johtavat RUK:n käyneet
        ( 3.12. 07:54 )

        Pörssiyhtiötä Suomessa johtaa yleensä reserviupseerikoulun eli RUK:n käynyt mies, joka on koulutukseltaan joko diplomi-insinööri tai ekonomi, selviää Kauppalehti Presson kyselystä. Presson tekemässä selvityksessä pörssiyhtiöiden toimitusjohtajista seitsemän kymmenestä oli käynyt reserviupseerikoulun.

        Yhdeksällä kymmenestä oli joko kauppatieteiden maisterin/ekonomin tai diplomi-insinöörin tutkinto, ja johtajien korkeakoulututkinnoista lähes kaksi kolmasosaa oli suoritettu pääkaupunkiseudulla. Opiskelupaikkakunta vaikuttaa myös tulevan työpaikan sijaintiin, sillä melkein jokaisella Helsingissä tai Espoossa pääkonttoriaan pitävällä yhtiöllä oli pääkaupunkiseudulla valmistunut toimitusjohtaja.

        Presson kyselyssä oli mukana 60 markkina-arvoltaan suurimpiin kuuluvaa yhtiötä. Niiden osakkeiden arvo, liikevaihto ja henkilöstön määrä kattavat yli 95 prosenttia pörssin kokonaisuudesta. (STT)"

        Rohkenen epäillä ainakin jossain määrin tuota opiskelupaikkakunnan merkityksettömyyttä.

        Kieliä ainakin luen ja koetan pitää ne hyvässä terässä, niin ja RUK:n olen jo vuosia sitten päättänyt pyrkiä, kauan ennen kkk:ta. Turkuun pyrin aikanaan lähinnä sillä perusteella että koulut todella ovat tasaväkisiä (asia jonka alkuperäisessä viestissä halusin kyseenalaistaa). Pääaineen valiintaan on onneksi vielä aikaa, mutta toivottavasti jokin kiintoisa sieltä sitten löytyy. Laskiskin on tähän asti ollut kiintoisaa, siitä en kitenkaan ole varma, kuinka hyvä siinä olen :D Voinpahan lohduttautua tässä ainakin sillä, ettei valintojen suhteen vielä ole mitään hengenhätää...


      • statilainen
        blivande MSc(econ) kirjoitti:

        "Presson kysely: Pörssiyhtiöitä johtavat RUK:n käyneet
        ( 3.12. 07:54 )

        Pörssiyhtiötä Suomessa johtaa yleensä reserviupseerikoulun eli RUK:n käynyt mies, joka on koulutukseltaan joko diplomi-insinööri tai ekonomi, selviää Kauppalehti Presson kyselystä. Presson tekemässä selvityksessä pörssiyhtiöiden toimitusjohtajista seitsemän kymmenestä oli käynyt reserviupseerikoulun.

        Yhdeksällä kymmenestä oli joko kauppatieteiden maisterin/ekonomin tai diplomi-insinöörin tutkinto, ja johtajien korkeakoulututkinnoista lähes kaksi kolmasosaa oli suoritettu pääkaupunkiseudulla. Opiskelupaikkakunta vaikuttaa myös tulevan työpaikan sijaintiin, sillä melkein jokaisella Helsingissä tai Espoossa pääkonttoriaan pitävällä yhtiöllä oli pääkaupunkiseudulla valmistunut toimitusjohtaja.

        Presson kyselyssä oli mukana 60 markkina-arvoltaan suurimpiin kuuluvaa yhtiötä. Niiden osakkeiden arvo, liikevaihto ja henkilöstön määrä kattavat yli 95 prosenttia pörssin kokonaisuudesta. (STT)"

        Rohkenen epäillä ainakin jossain määrin tuota opiskelupaikkakunnan merkityksettömyyttä.

        Kieliä ainakin luen ja koetan pitää ne hyvässä terässä, niin ja RUK:n olen jo vuosia sitten päättänyt pyrkiä, kauan ennen kkk:ta. Turkuun pyrin aikanaan lähinnä sillä perusteella että koulut todella ovat tasaväkisiä (asia jonka alkuperäisessä viestissä halusin kyseenalaistaa). Pääaineen valiintaan on onneksi vielä aikaa, mutta toivottavasti jokin kiintoisa sieltä sitten löytyy. Laskiskin on tähän asti ollut kiintoisaa, siitä en kitenkaan ole varma, kuinka hyvä siinä olen :D Voinpahan lohduttautua tässä ainakin sillä, ettei valintojen suhteen vielä ole mitään hengenhätää...

        No sovellapa niitä tilastotieteen peruskurssin ja matematiikan oppeja ja mieti miksi suurin osa on opiskellut pääkaupunkiseudulla. Jos puolet yritysjohtajista on 50-60-vuotiaita diplomi-insinöörejä, niin missä koulussa ovat opiskelleet? Oliko siihen aikaan DI koulutusta muualla kuin TKK:lla ja jos oli niin kuinka suuri osuus TKK:lla oli kokonaiskoulutuksesta? Kuinka suuri osuus Suomen ekonomikoulutuksesta on Helsingissä (HKKK Hanken)? Mitkä olivat lukemat 40 vuotta sitten?

        Ei se, että historiassa koulutus on ollut helsinkikeskeistä tarkoita sitä, että tämä olisi jotenkin yleistettävissä tulevaisuuteen. Ajatuskin on naurettava. Esim. LUT on perustettu 1969, Vaasan kauppakorkeakoulu (muuttui myöhemmin yliopistoksi) 1968 ja Oulun Yliopisto 1959. Turun kauppakorkeakoulu alkoi yksityisenä 1950 ja siirtyi valtion laitokseksi vasta 1977. Miten suuria luulet opiskelijamäärien olleen yksityisissä korkeakouluissa tai vasta pari vuotta toimineissa yliopistoissa verrattuna vanhoihin laitoksiin? Nykyiselläänkin nämä ovat erittäin pieniä koulutusyksikköjä. Pieni koko ei kuitenkaan tarkoita samaa kuin huono laatu, sitä paitsi se laatuhan on loppupeleissä aina kiinni opiskelijasta itsestään. Oletko sinä siis yritysjohtajamateriaalia?


      • asfasdf
        blivande MSc(econ) kirjoitti:

        "Presson kysely: Pörssiyhtiöitä johtavat RUK:n käyneet
        ( 3.12. 07:54 )

        Pörssiyhtiötä Suomessa johtaa yleensä reserviupseerikoulun eli RUK:n käynyt mies, joka on koulutukseltaan joko diplomi-insinööri tai ekonomi, selviää Kauppalehti Presson kyselystä. Presson tekemässä selvityksessä pörssiyhtiöiden toimitusjohtajista seitsemän kymmenestä oli käynyt reserviupseerikoulun.

        Yhdeksällä kymmenestä oli joko kauppatieteiden maisterin/ekonomin tai diplomi-insinöörin tutkinto, ja johtajien korkeakoulututkinnoista lähes kaksi kolmasosaa oli suoritettu pääkaupunkiseudulla. Opiskelupaikkakunta vaikuttaa myös tulevan työpaikan sijaintiin, sillä melkein jokaisella Helsingissä tai Espoossa pääkonttoriaan pitävällä yhtiöllä oli pääkaupunkiseudulla valmistunut toimitusjohtaja.

        Presson kyselyssä oli mukana 60 markkina-arvoltaan suurimpiin kuuluvaa yhtiötä. Niiden osakkeiden arvo, liikevaihto ja henkilöstön määrä kattavat yli 95 prosenttia pörssin kokonaisuudesta. (STT)"

        Rohkenen epäillä ainakin jossain määrin tuota opiskelupaikkakunnan merkityksettömyyttä.

        Kieliä ainakin luen ja koetan pitää ne hyvässä terässä, niin ja RUK:n olen jo vuosia sitten päättänyt pyrkiä, kauan ennen kkk:ta. Turkuun pyrin aikanaan lähinnä sillä perusteella että koulut todella ovat tasaväkisiä (asia jonka alkuperäisessä viestissä halusin kyseenalaistaa). Pääaineen valiintaan on onneksi vielä aikaa, mutta toivottavasti jokin kiintoisa sieltä sitten löytyy. Laskiskin on tähän asti ollut kiintoisaa, siitä en kitenkaan ole varma, kuinka hyvä siinä olen :D Voinpahan lohduttautua tässä ainakin sillä, ettei valintojen suhteen vielä ole mitään hengenhätää...

        Juuh RUKiin on aina "pyrkijöitä", harvempi niistä pyrkijöistä sinne sitten lopulta päätyy. RUK ei myöskään nykypäivänä kerro vielä mitään. RUKiin pääsee kaikenlaista porukkaa (joita n. puolella ei ole minkäänlaisia johtamiskykyjä). Ellei älykkyysosamääräsi ole yli 140, et voi olla varma RUKiin pääsystä.

        Ja kuten tosiaan todettiin, teeppä tutkimusta siitä minkä ikäisiä nuo yritysjohtajat ovat (ja koska valmistuneet). Kannattaa ottaa sekin huomioon, että Kauppalehti ei ole sama asia kuin tieteellinen tutkimus. Usein osoittautunut jopa täysin päinvastaiseksi käsitteeksi.

        Valitse se pääaine jossa olet hyvä. Vain sillä tavalla voit päästä yritysjohtajaksi. Mikään aine ei sitä takaa, ainoastaan lahjakkuus kyseisessä aineessa.


      • blivande MSc(econ)
        statilainen kirjoitti:

        No sovellapa niitä tilastotieteen peruskurssin ja matematiikan oppeja ja mieti miksi suurin osa on opiskellut pääkaupunkiseudulla. Jos puolet yritysjohtajista on 50-60-vuotiaita diplomi-insinöörejä, niin missä koulussa ovat opiskelleet? Oliko siihen aikaan DI koulutusta muualla kuin TKK:lla ja jos oli niin kuinka suuri osuus TKK:lla oli kokonaiskoulutuksesta? Kuinka suuri osuus Suomen ekonomikoulutuksesta on Helsingissä (HKKK Hanken)? Mitkä olivat lukemat 40 vuotta sitten?

        Ei se, että historiassa koulutus on ollut helsinkikeskeistä tarkoita sitä, että tämä olisi jotenkin yleistettävissä tulevaisuuteen. Ajatuskin on naurettava. Esim. LUT on perustettu 1969, Vaasan kauppakorkeakoulu (muuttui myöhemmin yliopistoksi) 1968 ja Oulun Yliopisto 1959. Turun kauppakorkeakoulu alkoi yksityisenä 1950 ja siirtyi valtion laitokseksi vasta 1977. Miten suuria luulet opiskelijamäärien olleen yksityisissä korkeakouluissa tai vasta pari vuotta toimineissa yliopistoissa verrattuna vanhoihin laitoksiin? Nykyiselläänkin nämä ovat erittäin pieniä koulutusyksikköjä. Pieni koko ei kuitenkaan tarkoita samaa kuin huono laatu, sitä paitsi se laatuhan on loppupeleissä aina kiinni opiskelijasta itsestään. Oletko sinä siis yritysjohtajamateriaalia?

        Kuten luultavasti avauksen lukeneena huomasit, lähtökohta aiheeseen oli lähinnä selvittää (kokeneempien) ihmisten mielipiteitä, ei suinkaan esittää mitään tieteellisen tutkimuksen nippelinumeroita koulujen tasoeroista tai toimitusjohtajien ja koulujen ikärakenteesta. Myös vastaamaasi viestiketjuun liittyvä "letkautus" jossa totesin epäileväni merkityksettömiä eroja oli tarkoitettu samaan kategoriaan.

        Erot ovat toki pieniä, mutta ne pienetkin lasketaan. Lähinnä itse uskon niiden johtuvan Helsingin asemasta Suomen hermokeskuksena, yksinkertaisesti siitä että opiskelijat ovat olleet ja tulevat jatkossakin olemaan siellä lähempänä niin pörssiyhtiöitä kuin muutakin talouselämää. Jopa asiat kuten luonne-erot yms. pikkutekijät voivat näitä heilahteluja osaltaan aikaansaada. Eräs tärkeimmistä asioista lienee kuitenkin Helsingin seutujen korkeakoulujen muuta maata koerkeammat pisterajat. Ihmiset muuttuvat opintojen aikana, mutta varmasti antavat oman mausteensa opiskelija-aineksen, ellei älykkyyteen, niin motivaatioon yms. ja sitä kautta tulevat aikanaan valikoiduiksi suuremmalla todennäköisyydellä em. tehtäviin. Yksittäinen oppilas voi toki vaikuttaa asemaansa omin valinnoin. Työelämä muodostaa kuitenkin käsitykset eri kouluista koko aineksen keskiarvon mukaan. Yhtä kaikki kysymys on nyt oppilasmäärät huomioiden tapahtuvasta vertailusta.

        On sanomattakin selvää, että pääkaupunkisudulla on opiskellut ja opiskelee parhaillaan enemmän ihmisiä, joten en koe tarvetta suorittaa ehdottamiasi sovelluksia. Lähinnä viestin tarkoituksena oli korostaa, että opiskelijamäärien suhteellisista erot huomioiden yksittäisellä opiskelijalla Helsingissä ja Jyväskylässä saattaisi olla eriarvoinen asema. Itse en tietääksen ole tälläkään palstalla suomalaisen pörssiyhtiön johtoon pyrkinyt. Mutta muistathan tämä on pelkkää spekulointia, ei vedetä herneitä nenään.


      • statilainen
        blivande MSc(econ) kirjoitti:

        Kuten luultavasti avauksen lukeneena huomasit, lähtökohta aiheeseen oli lähinnä selvittää (kokeneempien) ihmisten mielipiteitä, ei suinkaan esittää mitään tieteellisen tutkimuksen nippelinumeroita koulujen tasoeroista tai toimitusjohtajien ja koulujen ikärakenteesta. Myös vastaamaasi viestiketjuun liittyvä "letkautus" jossa totesin epäileväni merkityksettömiä eroja oli tarkoitettu samaan kategoriaan.

        Erot ovat toki pieniä, mutta ne pienetkin lasketaan. Lähinnä itse uskon niiden johtuvan Helsingin asemasta Suomen hermokeskuksena, yksinkertaisesti siitä että opiskelijat ovat olleet ja tulevat jatkossakin olemaan siellä lähempänä niin pörssiyhtiöitä kuin muutakin talouselämää. Jopa asiat kuten luonne-erot yms. pikkutekijät voivat näitä heilahteluja osaltaan aikaansaada. Eräs tärkeimmistä asioista lienee kuitenkin Helsingin seutujen korkeakoulujen muuta maata koerkeammat pisterajat. Ihmiset muuttuvat opintojen aikana, mutta varmasti antavat oman mausteensa opiskelija-aineksen, ellei älykkyyteen, niin motivaatioon yms. ja sitä kautta tulevat aikanaan valikoiduiksi suuremmalla todennäköisyydellä em. tehtäviin. Yksittäinen oppilas voi toki vaikuttaa asemaansa omin valinnoin. Työelämä muodostaa kuitenkin käsitykset eri kouluista koko aineksen keskiarvon mukaan. Yhtä kaikki kysymys on nyt oppilasmäärät huomioiden tapahtuvasta vertailusta.

        On sanomattakin selvää, että pääkaupunkisudulla on opiskellut ja opiskelee parhaillaan enemmän ihmisiä, joten en koe tarvetta suorittaa ehdottamiasi sovelluksia. Lähinnä viestin tarkoituksena oli korostaa, että opiskelijamäärien suhteellisista erot huomioiden yksittäisellä opiskelijalla Helsingissä ja Jyväskylässä saattaisi olla eriarvoinen asema. Itse en tietääksen ole tälläkään palstalla suomalaisen pörssiyhtiön johtoon pyrkinyt. Mutta muistathan tämä on pelkkää spekulointia, ei vedetä herneitä nenään.

        Aukaistaanpa viesti toisilla sanoilla: kun Jorma Ollilan ikäluokasta haluttiin lähteä kouluttautumaan diplomi-insinööriksi ei yleensä ollut muuta vaihtoehtoa kuin mennä Espooseen. Sen takia jokainen sen ikäluokan DI on valmistunut Espoosta. Kumpi korreloi vahvemmin yritysjohtajuuden kanssa, espoosta valmistuminen vai kuuluminen tiettyyn ikäluokkaan?

        HKKK:lla opiskelee useampi tuhat henkilöä. Suurin osa heistä tekee ihan samoja hommia kesäisin kuin muutkin kylterit eri puolilla suomea. Heistä vain murto-osa tulee koskaan nousemaan pörssiyrityksen hallitukseen tai johtoon. Vielä pienempi murto-osa tulee etenemään johtoon jossain kansainvälisessä yhtiössä. Suurin osa myös HKKK:laisista tulee tekemään keskiarvoduunia keskiarvoliksalla. Menestyksesi ei tule olemaan kiinni helsinkiläisyydestä vaan omasta itsestäsi. Ja toistaiseksi alemmuudentunteesi ei anna kovin hyvää kuvaa itseluottamuksestasi ja kyvyistäsi.


      • Blivande MSc(econ)
        statilainen kirjoitti:

        Aukaistaanpa viesti toisilla sanoilla: kun Jorma Ollilan ikäluokasta haluttiin lähteä kouluttautumaan diplomi-insinööriksi ei yleensä ollut muuta vaihtoehtoa kuin mennä Espooseen. Sen takia jokainen sen ikäluokan DI on valmistunut Espoosta. Kumpi korreloi vahvemmin yritysjohtajuuden kanssa, espoosta valmistuminen vai kuuluminen tiettyyn ikäluokkaan?

        HKKK:lla opiskelee useampi tuhat henkilöä. Suurin osa heistä tekee ihan samoja hommia kesäisin kuin muutkin kylterit eri puolilla suomea. Heistä vain murto-osa tulee koskaan nousemaan pörssiyrityksen hallitukseen tai johtoon. Vielä pienempi murto-osa tulee etenemään johtoon jossain kansainvälisessä yhtiössä. Suurin osa myös HKKK:laisista tulee tekemään keskiarvoduunia keskiarvoliksalla. Menestyksesi ei tule olemaan kiinni helsinkiläisyydestä vaan omasta itsestäsi. Ja toistaiseksi alemmuudentunteesi ei anna kovin hyvää kuvaa itseluottamuksestasi ja kyvyistäsi.

        Alemmuudentunne pohjautuu lähinnä luottamusta opiskelupaikkaan, työnantajien ennakkoluujoja ja maantieteellisen sijainnin antamaa etua koskeviin epävarmuustekijöihin, jotka tässä hienoinkin perusteluin ollaan threadin avulla saatu osittain poistettua. En suoraan sanoen tiedä millä sillalla yhdistät nämä tekijät allekirjoittaneen kykyihin. Itseluottamus taas tulee olla realistisella pohjalla, jota näillä kysymyksillä ja kyseenalaistuksilla olen pyrkinyt vahvistamaan.


    • HKKK:n opiskelija

      murehdit tollasella asialla. Oon ymmärätny ettei näiden koulujen välillä enää ole juurikaan eroa opetuksen tasossa. Ennemminkin kyse on siitä missä haluat asua, Turun vai Helsingin seudulla.

      Se millaisiin työtehtäviin pääset tulevaisuudessa tuskin riippuu siitä missä oot opiskellu. Nykypäivän valttikortti työmarkkinoilla on se paljon puhuttu kielitaito, eli siihen kannattaa panostaa....itse puhuin kerran erään henkilöstöpäällikön kanssa, joka sanoi palkanneensa paljon enemmän parokkaa Hankenilta (jonne on melko helppo päästä opiskelemaan) kuin kauppakorkeesta, ihan vaan ruotsinkielentaidon takia.

      Lisäksi kun pääsee kunnolla mukaan työelämään, ei opiskelutaustalla ole sen jälkeen enää juurikaan merkitystä. Paljon ratkaisevampaa on työkokemus. Sen takia en myöskään usko, että se kaksoistutkinto on mikään parasratkaisu.

    • joo-o

      Ei kukaan, ei edes kauppatieteiden opiskelija voi olla noin hölmö...

      • .....

        Osuvasti otsikoit oman viestisi.


    • blivande MSc(econ)

      Pointti tuli selväksi. Opiskelimpa missä tahansa niin samat tsäänssit pari muuta faktaa. Kiitos kun vaivauduitte valistamaan, jopa pitkinkin sanoin. Alkuperäisen viestin kysymyksen lisäksi tuli monta vastausta ikään kuin boonuksena. Lohduttavinta on ehkä tietää ettei edes ekonomiopiskelija voi olla niin hölmö, että kirjoittaisi tällaista paskaa :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      20
      2223
    2. Nainen, sellaista tässä ajattelin

      Minulla on olo, että täällä on edelleen joku, jolla on jotain käsiteltävää. Hän ei ole päässyt lähtemään vielä vaan jost
      Ikävä
      228
      1704
    3. Seiska: Anne Kukkohovi myy pikkuhousujaan ja antaa penisarvioita

      Melko hupaisaa: https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ex-huippumalli-anne-kukkohovin-amerikan-valloitus-vastatuulessa-myy
      Maailman menoa
      302
      1207
    4. Miten tämä meidän tarina

      Sitten päättyy?
      Ikävä
      65
      939
    5. Kulujen jako parisuhteessa

      Hei, miten teillä jaetaan kulut parisuhteessa? Työttömyyttä ja opiskelua tulee omalla kohdalla jatkumaan vielä jonkin ai
      Parisuhde
      53
      905
    6. En todellakaan halua että

      Tämä päättyy näin
      Ikävä
      39
      834
    7. Missä olit kun tajusit, että teistä tulee joskus pari?

      Kuvaile sitä paikkaa, hetkeä ja tilannetta.
      Ikävä
      53
      815
    8. J miehelle viesti menneisyydestä

      On jo useampi vuosi, kun ollaan oltu näköyhteydessä. Jäi tyhjä olo, koska rakastin. En tietenkään sitä kertonut. Mutta e
      Ikävä
      31
      706
    9. Valitse, kenen kanssa seurustelet

      Seura turmelee, ja huono seura turmelee täysin. Vähän niin kuin valta turmelee, ja absoluuttinen valta turmelee kokonaan
      Hindulaisuus
      273
      663
    10. Paikat tapeltu

      Ei mennyt ihan persujen toiveiden mukaan Ei kait nyt 20 ääntä ja arpajais voitolla voi olla Ähtärin kaupungin puheenjoh
      Ähtäri
      33
      642
    Aihe