Unohdetut sotaveteraanit !

Nuori mies

Mielestäni suomessa on unohdettu lähes täysin suomen itsenäisyyden puolesta taistelleet sotiemme veteraanit.

Kukaan nykypäivän päättäjä ei osaa ymmärtää sitä tuskaa, pelkoa, nälkää ja kärsimystä mitä meidän itsenäisyytemme puolesta taistelleen sotilaat ja heidän omaiset ovat joutuneet kokemaan vaan nykyään ymmärretään vain rahan kieltä.

Ehkä kerran tai pari vuodessa puhutaan veteraaneista ja ohitetaan aihe mahdollisimman nopeasti, koska he eivät ole tuottavia.
Muu aika sitten käytetään siihen miten kiristetään vyötä ja saataisiin rahaa enemmän päättäjille ja suurille yrityksille ja niiden osakkeenomistajille.

Totta, että se on nykypäivää, mutta emme silti saisi unohtaa veteraaneja vaan heille pitäisi osoittaa se arvostus, jonka he ovat ansainneet!

Veteraaneja kunnioittaen
-nuori mies-

Hyvää itsenäisyyspäivää !

8

335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • isänmaallinen

      Oli todella mieltä lämmittävää lukea että on sentään vielä nuoria jotka osaavat antaa arvoa sotaveteraaneille. Aivan karmeaa on ollut lukea kirjoituksia joissa kiroillaan ja haukutaan näitä ihmisiä jotka ovat olleet taistelemassa puolestamme itsenäisyyden säilymiseksi jälkipolville. Tälläisten haukkujien ja kiroilijoittenko takia rintamalle oli pakko mennä?

      • nomex

        Nämä petturit ja kapitalistit ja punikit jotka haukkuvat Sotaveteraaneja joutaisivat siperiaan loppu iäkseen! Sotaveteraanit pelastivat maamme ja he ovat tämän maan kasvun perusta demarit taas mädännäisyyden perusta ja rappion perusta! kiitokset Sotaveteraaneille!


      • soturi
        nomex kirjoitti:

        Nämä petturit ja kapitalistit ja punikit jotka haukkuvat Sotaveteraaneja joutaisivat siperiaan loppu iäkseen! Sotaveteraanit pelastivat maamme ja he ovat tämän maan kasvun perusta demarit taas mädännäisyyden perusta ja rappion perusta! kiitokset Sotaveteraaneille!

        Olen täysin samaa mieltä että heille se suurin kiitos kuuluu. Surullista että Suomen ääliöt päättäjät ovat teidät hyljänneet:(

        Kiitos vielä kerran Teille sotiemme veteraanit minkä työn teitte meille jälkipolville!


    • 15vmiehenalku

      Haistakaa paska kaikki jotka halveksuu sotiemme veteraaneja! Jos nykynuoret joutuisivat samanlaisiin oloihin missä veteraanit olivat niin veikkaisin että moni lopettaisi mankumisen ja turhan valittelun ja ennen kaikkea lopettaisivat veteraanien halveksumisen. Joten kiitos 1940-44.

    • mummumökissään

      Elossa olevat veteraanit ovat täysin unohdettuja ihan valtiovallan toimesta. Edesmennyt isäni, veteraani yritti päästä kuntoutukseen, hierojalle edes muutaman kerran eläissään, vastaus oli että maksa omasta pussistasi jos hoitoa tarvitset . Pyssyn haulit olivat päätä viiltäneet sodassa, jalat paleltuneet jne. Viime aikoina lehdet ovat kirjoittaneet, että iäkkäitä vanhuksia makaa hoitokodeissa ilman ruokaa. Siis päivät ilman ravintoa mutta linnan juhlien menuuta esitellään kuinka on tarjolla sataa sorttia suolaista ja makeaa ja kouhuviinit päälle.
      Itsenäisyyspäivän linnan juhlintaa en voi järjellä ymmärtää, sillä maamme elää totaalisessa köyhyydessä ja kurjuudessa.

    • Anonyymi

      Haudatut sotavetenaarit on täysin unohdettu niin kuntien kuin kaupunkienkin
      hautuumailla. 50 vuoden hautapaikat on myllerretty uusille vainajille.

      • Anonyymi

        Niimpä. Nämä veteraanit ovat maksanneet niin kovan hinnan tästä maasta, että se muutaman neliön maapala minkä hauta tarvitsee on ikuisesti heidän.

        Kokonainen ikäluokka jonka elämän parhaat nuoruusvuodet meni rintamalla. Ja monenlaista fyysistä ja henkistä vammaa jäi niistä vuosista monelle.

        Myöskään kotiväkeä ei saa unohtaa joka huolehti, että rintamalle riittää ruokaa ja tarviketta. Sekä hoitivat taloa ja lapsia jne.

        Suomalaiset oli tunnettuja sodassa siitä, että kaatunuttu kaveria ei jätetty rintamalle jos vain mahdollista. Omankin henkensä uhraten yriitivät parhaansa mukaan tuoda kaatuneet takaisin kotikylän multiin.

        Harmittaa tosi paljon nykymeininki.


    • Anonyymi

      Valtion rahaa oli v 2018 jakamassa vuonna 2018 sosiaali- ja terveys­ministeriön mukaan enää reilut 13 000 rintama­miestä ja naista, heistä sota­invalideja on noin
      1 300. Elämänsä lopussa jo koko porukka.. Kuntoutusta yms. saavat kyllä varsin hyvin, mutta on eri asia jaksavatko kuntoutuksiin enää mennä. Moni ei enää kuntoutuksia ja hoitoja kestäisikään. Ministeriö on laskenut, että vuotuinen määräraha oli vuonna 2018 arviolta 18 000 euroa, josta kuntoutuksen osuus on lähes 4 000 euroa. Rahaa on varsin riittävästi, sillä jotkut kunnat palauttavat saamiaan rahoja takaisin, sillä käyttäjät eivät usein enää jaksa lähteä kuntoutuslaitoksiin. Valtion kassasta käytettiin kunniavelan maksuun vuonna 2018 sotaveteraaneille rintamalisiä, veteraanilisiä, kuntoutusta, hoivaa ja hoitoa 210 miljoonan euron verran.
      Toki arvostuksen ikäihmiset ansaitsevat, kuten muutkin ikäluokkansa edustajat. En usko että heitä olisi unohdettu. Päin vastoin nyt saavat hyvin tukea ja arvostusta, mutta silloin 60 ja 70 luvuilla eivät. Silloin heitä oli todella paljon, Nyt heitä on hyvin vähän. Oma äitini on sotainvalidin leski. Toivoa sopii että muutaman vuoden vielä eläisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe