Unohdetut sotaveteraanit !

Nuori mies

Mielestäni suomessa on unohdettu lähes täysin suomen itsenäisyyden puolesta taistelleet sotiemme veteraanit.

Kukaan nykypäivän päättäjä ei osaa ymmärtää sitä tuskaa, pelkoa, nälkää ja kärsimystä mitä meidän itsenäisyytemme puolesta taistelleen sotilaat ja heidän omaiset ovat joutuneet kokemaan vaan nykyään ymmärretään vain rahan kieltä.

Ehkä kerran tai pari vuodessa puhutaan veteraaneista ja ohitetaan aihe mahdollisimman nopeasti, koska he eivät ole tuottavia.
Muu aika sitten käytetään siihen miten kiristetään vyötä ja saataisiin rahaa enemmän päättäjille ja suurille yrityksille ja niiden osakkeenomistajille.

Totta, että se on nykypäivää, mutta emme silti saisi unohtaa veteraaneja vaan heille pitäisi osoittaa se arvostus, jonka he ovat ansainneet!

Veteraaneja kunnioittaen
-nuori mies-

Hyvää itsenäisyyspäivää !

8

287

  Vastaukset

  • Oli todella mieltä lämmittävää lukea että on sentään vielä nuoria jotka osaavat antaa arvoa sotaveteraaneille. Aivan karmeaa on ollut lukea kirjoituksia joissa kiroillaan ja haukutaan näitä ihmisiä jotka ovat olleet taistelemassa puolestamme itsenäisyyden säilymiseksi jälkipolville. Tälläisten haukkujien ja kiroilijoittenko takia rintamalle oli pakko mennä?

   • Nämä petturit ja kapitalistit ja punikit jotka haukkuvat Sotaveteraaneja joutaisivat siperiaan loppu iäkseen! Sotaveteraanit pelastivat maamme ja he ovat tämän maan kasvun perusta demarit taas mädännäisyyden perusta ja rappion perusta! kiitokset Sotaveteraaneille!


   • nomex kirjoitti:

    Nämä petturit ja kapitalistit ja punikit jotka haukkuvat Sotaveteraaneja joutaisivat siperiaan loppu iäkseen! Sotaveteraanit pelastivat maamme ja he ovat tämän maan kasvun perusta demarit taas mädännäisyyden perusta ja rappion perusta! kiitokset Sotaveteraaneille!

    Olen täysin samaa mieltä että heille se suurin kiitos kuuluu. Surullista että Suomen ääliöt päättäjät ovat teidät hyljänneet:(

    Kiitos vielä kerran Teille sotiemme veteraanit minkä työn teitte meille jälkipolville!


  • Haistakaa paska kaikki jotka halveksuu sotiemme veteraaneja! Jos nykynuoret joutuisivat samanlaisiin oloihin missä veteraanit olivat niin veikkaisin että moni lopettaisi mankumisen ja turhan valittelun ja ennen kaikkea lopettaisivat veteraanien halveksumisen. Joten kiitos 1940-44.

  • Elossa olevat veteraanit ovat täysin unohdettuja ihan valtiovallan toimesta. Edesmennyt isäni, veteraani yritti päästä kuntoutukseen, hierojalle edes muutaman kerran eläissään, vastaus oli että maksa omasta pussistasi jos hoitoa tarvitset . Pyssyn haulit olivat päätä viiltäneet sodassa, jalat paleltuneet jne. Viime aikoina lehdet ovat kirjoittaneet, että iäkkäitä vanhuksia makaa hoitokodeissa ilman ruokaa. Siis päivät ilman ravintoa mutta linnan juhlien menuuta esitellään kuinka on tarjolla sataa sorttia suolaista ja makeaa ja kouhuviinit päälle.
   Itsenäisyyspäivän linnan juhlintaa en voi järjellä ymmärtää, sillä maamme elää totaalisessa köyhyydessä ja kurjuudessa.

  • Haudatut sotavetenaarit on täysin unohdettu niin kuntien kuin kaupunkienkin
   hautuumailla. 50 vuoden hautapaikat on myllerretty uusille vainajille.

   • Niimpä. Nämä veteraanit ovat maksanneet niin kovan hinnan tästä maasta, että se muutaman neliön maapala minkä hauta tarvitsee on ikuisesti heidän.

    Kokonainen ikäluokka jonka elämän parhaat nuoruusvuodet meni rintamalla. Ja monenlaista fyysistä ja henkistä vammaa jäi niistä vuosista monelle.

    Myöskään kotiväkeä ei saa unohtaa joka huolehti, että rintamalle riittää ruokaa ja tarviketta. Sekä hoitivat taloa ja lapsia jne.

    Suomalaiset oli tunnettuja sodassa siitä, että kaatunuttu kaveria ei jätetty rintamalle jos vain mahdollista. Omankin henkensä uhraten yriitivät parhaansa mukaan tuoda kaatuneet takaisin kotikylän multiin.

    Harmittaa tosi paljon nykymeininki.


  • Valtion rahaa oli v 2018 jakamassa vuonna 2018 sosiaali- ja terveys­ministeriön mukaan enää reilut 13 000 rintama­miestä ja naista, heistä sota­invalideja on noin
   1 300. Elämänsä lopussa jo koko porukka.. Kuntoutusta yms. saavat kyllä varsin hyvin, mutta on eri asia jaksavatko kuntoutuksiin enää mennä. Moni ei enää kuntoutuksia ja hoitoja kestäisikään. Ministeriö on laskenut, että vuotuinen määräraha oli vuonna 2018 arviolta 18 000 euroa, josta kuntoutuksen osuus on lähes 4 000 euroa. Rahaa on varsin riittävästi, sillä jotkut kunnat palauttavat saamiaan rahoja takaisin, sillä käyttäjät eivät usein enää jaksa lähteä kuntoutuslaitoksiin. Valtion kassasta käytettiin kunniavelan maksuun vuonna 2018 sotaveteraaneille rintamalisiä, veteraanilisiä, kuntoutusta, hoivaa ja hoitoa 210 miljoonan euron verran.
   Toki arvostuksen ikäihmiset ansaitsevat, kuten muutkin ikäluokkansa edustajat. En usko että heitä olisi unohdettu. Päin vastoin nyt saavat hyvin tukea ja arvostusta, mutta silloin 60 ja 70 luvuilla eivät. Silloin heitä oli todella paljon, Nyt heitä on hyvin vähän. Oma äitini on sotainvalidin leski. Toivoa sopii että muutaman vuoden vielä eläisi.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   194
   8427
  2. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   291
   7189
  3. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   128
   5399
  4. Putous-Martina

   Eikö kukaan huomannut viime lauantaina sketsiä Putoksessa jossa Malla Malmivaaran esittämän Martinan olisi pitänyt antaa selkään Shirley Karviselle. H
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   584