Hääjuontajalle ohjelma ja small talk-vinkkejä

Angelene

Siis kaipaisin lisävinkkejä esim. siihen, mitä puhua toisen juontajan kanssa ohjelmien välissä, ettei tule "ja seuraavana vuorossa on" x 100-ilmiötä. Olen etsiskellyt vitsejä jne.. mutta hyviä ei tunnu löytyvän. Olisiko teillä siis vinkkejä mitä voisi keksiä lisää? Hääohjelmia kaipailen myös (jonkinlainen runko jo on) ja mieluummin vähän uusia versioita. Haluan todellakin panostaa tähän, sillä olen hääparin hyvä ystävä ja haluan että voisimme omalta osaltamme kehkeyttää sekä heille, että yleisölle ikimuistoisen, mutta hauskan päivän ohjelmineen. :) Kiitos jo etuk'teen kaikille =)

1

3795

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taina

      Pitäis kyllä vähän tietää ohjelmasta/hääparista ennen kuin keksii juttua. Muuten saattaa kuullostaa liian teennäiseltä.

      Mutta välissä vois kommentoida vaikka edellistä ohjelmanumeroa lyhyesti...tyyliin häävalssin jälkeen: "Tätä on ilmiselvästi harjoiteltu kotona" tai "Sehän sujui ketterän näköisesti, mutta onhan heillä ollut jo monta vuotta aikaa harjoitellakin". (Toisaalta jos tanssi ei ihan suju putkeen, kannattaa jättää kehumatta, etteivät ota pottuiluna - voi olla ettei kaikkien huumorintaju riittäisi. Tai sitten voi tuumata leikkisästi että "Toivottavasti kultahääpäivänä sujuu jo hieman paremmin".)

      Välissä voi imarrella vieraita sanomalla jotain tämäntapaista: "..sulhasen/morsiamen upea sisko...anteeksi...tarkoitan tietenkin äiti", jolloin sulhasen/morsiamen äitikin saa ansaitsemaansa huomiota (ei kannata käyttää jos sulhasella/morsiamella on sisko, ettei mene hämmennyksen puolelle).

      Ja vaikka "Voidaankin sitten siirtyä kahvipöytään, ettei tarvii koko päivää miettiä kumpi määrää kaapin paikan" (viitaten kakunleikkaamiseen, jolloin nopemmin maata polkaissut "määrää talossa kaapin paikan").

      Tai esim. heittää leikkisästi tyyliin "Ja viritellään seuraavaksi karaokevehkeet, että sulhanen pääsee viihdyttämään tanssikansaa...ei vaan on meillä onneksi täällä ihan oikeakin laulaja! Arvoisa yleisö, saanko esitellä Trio Pekka Laine!"

      Mutta välispiikeissä kuten varsinaisissa puheissakaan ei saa sanoa mitään ketään loukkaavaa. Jos letkauttaa jotain henkilöhkohtaista, on parasta olla varma kyseisen henkilön huumorintajusta!

      Ja jos jostain vitsikirjasta löydät hääaiheisia vitsejä, niin voisihan niitäkin ohjelmien välissä lukea vuorotellen juontajaparille, tyyliin "Tiedätkös Juha, kuinka monta morsianta tarvitaan vaihtamaan sähkölamppu? (jolloin Juha vastaa:) - No enpä ole tullut koskaan miettineeksi! (jolloin toinen juontaja sanoo:) Ei yhtään, sitä varten ovat kaasot!" Ihan perus pikkukallevitsejäkin pystyy varmaan soveltaman, tai sitten "suomalainen-ruotsalainen-norjalainen"-vitsejä, kun vaihtaa tilalle vaikka "sulhanen-bestman-appiukko" (tietyissa mauttomuuden rajoissa tietenkin). Kannattaa aloittaa vitsien kartoitus uudemmista vitsikirjoista, etteivät vitsit ole loppuunkulutettuja.

      Myös julkkisten letkautuksia voi hyvin lainata, tyyliin "Matti Nykäsen sanoja lainatakseni: Elämä on laiffii". Tai ennen tanssiin ryhtymistä: "Benny Barnesin laulun sanoja lainatakseni: Let's Rock and roll!" Mukaan voit temmata vaikka jommankumman lempibändistä biisin sanat, nimen tms., jolloin letkautuksesta saat vielä henkilökohtaisemman ja tarkoituksenmukaisemman. :)

      Ja muutenkin kiva, jos välispiikkeihin saa ujutettua jotain spesiaalimateriaalia pariskunnasta, varsinkin, jos itse ohjelmassa sitä ei suuremmin ole.

      Mutta ei kannata liian vakavasti ottaa! Välispiikit kuitenkin vievät vain ohjelmaa eteenpäin - ne eivät ole se illan pääjuttu. Joten ei kannata stressata puujalkavitsejä. Jos luontevia välikommentteja ei synny, ei niitä väkisinkään kannata alkaa keksiä. Niitä voi sanoa aina sillon kun on sopiva väli ja jotain tunnelmaa keventävää tulee mieleen! :)

      Toivottavasti sait näistä ainakin jotain ideoita! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 152
      4361
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      3960
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2681
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1551
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe