junnun budolajin aloitus tammikuussa

junnun äiti

Löytyykö mistään Länsi-Helsingin/Espoon alueelta alkavaa ryhmää 9-vuotiaalle junnulle, joka on kiinnostunut budolajeista ja Japanista? Onko Pitäjänmäen Junnubudo (jossa alkeiskurssit alkavat vasta syyskuussa) ainoa paikka pk-seudulla, joka opettaa yleistä budofilosofiaa, ei selkeästi vain yhtä lajia? Eihän pieni mies voi vielä tietää, mikä laji olisi itselle sopiva.

5

841

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • useimmat lajit tammikuussa

      Japanilaisista(/okinawalaisista) lajeista kannattaa kokeilla judoa. Esim. karate on noin nuorelle aika tylsää (kokemuksesta), siinä kun seisoskellaan ja astellaan muodossa jäykästi iso osa joka treenistä. Judo on motoriikkaa kehittävydessään hyvä valinta, ja se on myös täyskontaktilaji, jossa väännetään täysillä - vaikkei lyödäkään. (Juu, klassisessa judossa on myös lyöntejä ym. mutta näitä harvemmin treenataan, juniorina varsinkaan.)

      Aina voi myöhemmin kokeilla muitakin, vaikka käymällä ohella jonkun toisen lajin alkeiskurssin ihan ilman tarkoitustakaan jatkaa, mutta judosta saa hyvän urheilullisen pohjan. Monissa japanilaisissa lajeissa tuo urheilullisuus on vähän niin ja näin. Ja judo on käytännön itsepuolustuslajinakin tehokkaampi kuin pussillinen muita japanilaisia t. okinawalaisia lajeja, vaikka moni toisin luuleekin.

      Kannattaa käydä katsomassa treenejä, eikä tehdä valintaa näytöksen perusteella. Näytöksestä saa harhaanjohtavan kuvan siitä, mitä ne treenit käytännössä ovat. Judoseuroista hyvää valintaa kannattaa kysäistä judoryhmästä.

      • janne

        www.kamppailulajit.net tuo on todella kattava sivusto klikkaat vain paikkakuntasi ja sielä näkyy lajimahdollisuudet


    • Hannu Maunula

      Olen sitä mieltä, että juniorillesi paras lajivalinta - tässä vaiheessa - on judo. Näin mikäli etsit tarjontaa "ryysylajeista". Painitreeni olisi varmasti myös ok vaihtoehto.

      Näin nuorille harjoittelu on mitä suurimmassa määrin peruskooordinaation kehittämistä. Olennaista on myös se, että saa - turvallisesti -purkaa energiansa matolla mylläämiseen.

      Mitä todennäköisemmin (judo)seura panostaa myös junnujen alkeiskurssille, jolloin ohjaajat ovat junnuikäisille "sopivia". Tuota budokulttuuria ei nyt niin hirveästi korosteta. Tähän liittyy lähinnä japanilaiseen kohteliaisuushenkeen tehtävät kumarrukset ja hiljentyminen treenin alussa ja lopussa.

      En asu pääkaunkiseudulla, joten en kykene antamaan tarkempaa seuraosoitetta. Itse treenasin pääkaunkiseudulla asuessani parikymmentä vuotta sitten Myyrmäessä Vantaan Jukaran salilla sekä Meidokanin treeneissä stadionilla.

      Summasummarum etsi judoseura (klikkaa kamppailulajit Suomessa tai kysy judoliitosta), käykää katsomassa treenejä ja keskustelkaa ohjaajien kanssa. Ei muuta kuin päätöksen jälkeen pukuostoksille.

    • Mikko.

      Yleensä kaikki lapsille suunnatut kurssit sopivat lapsille. Lajilla ei ole niin suurta merkitystä kuin valmentajan luonteella. Olen ollut sekopään valmentajan opissa lapsena ja uskon että siitä on jäänyt jotain pelkotiloja. Kun tulin rystyset mustana kotiin harjoituksista niin isäni päätti että sen lajin harrastaminen saa loppua.

      Kannattaa puhua seuran vastuuhenkilöiden kanssa ja käydä katsomassa harjoituksia ettei tule mitään virheitä seuran valinnassa.

    • Ninjatar

      Tammikuussa alkaa Myyrmäessä Bujinkan budo taijutsun junioriryhmä, lisätietoa sivuilta http://www.shindendojo.com. Bujinkanissa on tavallaan kaikki lajit ja se sopii kaikenikäisille. Siinä ei kilpailla eikä siinä ole sellaista loukkaantumisvaaraa kuin niissä lajeissa joissa tapellaan tosissaan ja kilpaa. Monella bujinkan-harrastajalla on taustaa jostain muusta lajista, mutta kun ovat vaihtaneet bujinkaniin, ei ole enää tarvinnut etsiä muuta. Moni juniori pitää akrobatiajutuista ja bujinkan tarjoaa niillekin kyvyille käyttöä ja kehittymismahdollisuuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1468
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe