Avotarjonta

tigerente

Synnytykseni oli mielestäni kohtalaisen vaikea, lähinnä siis ponnistusvaihe. Vauvan synnyttyä selvisi, että hän oli avotarjonnassa. Kätilö ei sen enempää asiasta puhunut synnytyksen jälkeen, eikä myöskään hoitajat. Ponnistusvaiheen pitkittyessä alkoi itselle vain tulla jo aika epätoivoinen olo ja kätilö sai itseni tuntemaan surkeaksi synnyttäjäksi. Myöhemmin olisin halunnut lisää tietoja avotarjonnasta, mutta ainakaan googlen kautta en löytänyt. Olisikin mukava kuulla "kohtalotovereista". Ja jos joku muu löytäisi nettiosoitteitakin asiasta :)

8

8037

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äiti 4:lle

      oli jonkun muksun kohdalla. Eli tarkoittaa sitä, että kun "normaalisti" vauvan leuka on alhaalla kiinni rinnassa, eli tulee ulos päälaki edellä, niin nyt vauvalla olikin leuka pystyssä ja tuli ulos otsa edellä. Normaalissa asennossahan tilan tarve on pienempi kuin tässä tapauksessa.
      Minulle puhutiin avoimesta raivotarjonnasta, jospa sillä löytyisi enemmän tietoa.

      • tigerente

        Tämä neiti syntyi kasvot ylöspäin, normaalistihan tulevat kasvot joko oikealle tai vasemmalle kääntyneenä. Tilaa tosiaan tarvittiin ja aika jumissa oltiin :( Ei löytynyt sillä avoimella r.tarjonnallakaan tietoa :( Vaikka pääasiahan on, että vauva syntyi ja oli kaikin puolin terve :)


      • sisäistää kaikilla

        Sinulla on juuri ollut tämä kaikkein hankalin tarjonta, eli otsatarjonta.

        Varsinaisesti ns. avotarjontaa ei ole virallisesti olemassakaan, vaan se on lähinnä sairaalaslangia ja tarkoittaa vain kasvojen syntymistä ylöspäin, siksi sitä ei kovin helposti googlettamalla löydy. Tarjonnat päätilassa jaetaan virallisesti vain: Takaraivo-, laki-, eturaivo-, otsa- ja kasvotarjontaan.

        Avonainen otsatarjonta tarkoittaa käytännössä sitä, että vauva syntyy kasvot ylöspäin ja otsa edellä. Normaalisti vauva syntyy kasvot alaspäin ja takaraivo edellä.


    • kasvot ylöspäin

      Avotarjonta tarkoittaa juuri sitä, että vauva syntyy kasvot ylöspäin ja selkä alaspäin, sen sijaan että syntyisi kuten valtaosavauvoista kasvot äidin peffaan päin.

      Usein tämä tarjonta sekoitetaan siihen, ns. kasvotarjontaan, jossa vauva tulee normaalisti selkä ylöspäin, mutta kasvot eteenpäin. Siis koukistaen rajusti niskaansa (kuten me katsoessamme suoraan ylöspäin)ja silloin tilaa onkin huomattavasti vähemmän.

      Hankalin tarjonta on kuitenkin se, jossa vauva tulee otsa edellä, silloin pään suurimman ympärysmitan täytyisi päästä kulkemaan luisen aukon läpi ja siinä voi tulla ongelmia.

      Olen todella pahoillani, että kätilö pilasi synnytyskokemuksesi :(

      • myös meillä

        hei!

        Minä synnytin kaksoset n. kk sitten, molemmat tulivat maailmaan avotarjonnassa. ovat ensimmäiset lapseni, joten synnytyksen vaikeutta en osaa oikein arvioida, kipeää teki, mutta oli onneksi nopeasti ohi.


    • .......

      Meidänkin poika oli avotarjonnassa ja tunnin ponnistuksen ja imukuppiyrityksen jälkeen tehtiin hätäsektio.
      Ihmettelin tässä vaan että toisilla on avotarjonnasta huolimatta lapset syntyneet alakautta :O Onkohan itselläni vääränmallinen lantio sitten.. Kipu meinaan oli valtavaa suuresta lääkemäärästä huolimatta (ei se synnytys nyt tuskatonta ikinä ole mutta eivät muut saleissa huutaneet täyttä kurkkua). Sairaalassa sanottiin että voin synnyttää tulevaisuudessa alakautta mutta neuvolassa meinattiin lantion olevan sellainen ettei sieltä välttämättä lapsi mahdukkaan. Tiedä nyt sitten ketä uskoa. Ehkä ensi kerralla käyn yksityisellä tekemässä synnytystapa-arvion..

      • nimim.

        poitsu, karvaa vajaat 4kg tuli kanssa otsa edellä. ei ollut suurempia ongelmia ja koko touhu kesti sen 25min. tosin lantiossa oli reippaasti tilaa ja spinaali puudutus oli upea! jäi tosi hyvä fiilis, vaikka kätilökin kertoi "väärästä" tarjonnasta vasta pojan punnittuaan.....


    • mmmamm

      Neljäs lapseni syntyi avotarjonnassa, jota ei paria tuntia ennen synnytystä ultrassa huomattu. Kaikki aikaisemmat lapseni ovat syntyneet alakautta, ja tämä neljäs oli syntyessään kaikkein pieninkin (300g vähemmän). Pienuudesta ja järjestysnumerostaan huolimatta kuopus järjesti minulle epiduraalista huolimatta suurimmat tuskat ja vaikeimman ponnistusvaiheen kuin kukaan aiemmin. Ja minä olen kuitenkin 180cm pitkä, tilaa tulla kyllä varmasti oli, mutta asentovirhe teki kipeää jo kun vauva lähti laskeutumaan. Ponnistusvaihe oli lyhyt, n. 20 min, mutta töitä sai ihan tosissaan tehdä että sain lapsen ulos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe