mitä tukea yhteiskunnalta voi saada jos on vaikeaasteinen dysfasia lapsella, miten haetaan, kertokaa muut
vaikeaasteinen dysfasia
8
1669
Vastaukset
- äiti
hakea lapsen hoitoon tukea.En nyt muista millä nimellä tämä tuki on,mutta hakemusta varten tarvitset lasta hoitavan lääkärin lausunnon.Lähettää sen kelalle,on jokin erityinen lomake. Saimme lievästi dysfaattisesta pojastamme tätä hoitotukea,oisko ollut markoissa 400 markkaa kuussa.Näin ainakin joitakin vuosia sitten. Puheterapiat yms. on ilmaisia,niistä kannattaa ottaa selvää.
- Tiuhti
Tarkoittiko edellinen kirjoittaja päivähoitoon saatavaa hoitotukea? Tarvitaan tosiaan lääkärin lausunto, jossa mainitaan kuntouttavan päivähoidon tarve. Vaikea-asteinen dysfasia tarkoittanee myös vaikeavammaisuutta, eli pidennetty oppivelvollisuus kuulunee asiaan. MAtkat eskariin, kouluun ja aiemmin jopa päiväkotiin (jos ei itse pysty kuljettamaan), menevät kunnan tai kaupungin piikkiin. Dysfasiaohjaajan palvelut, "sopeutumisvalmennus" (leirit tms. koko perheelle). Jos lapsesi tarvitsee viittomia puheensa tueksi, niin viittomaopetusta kotona/ tervesykeskuksella, haetaan puheterapeutin lausunnolla ja kela korvaa. Puhe- ja esim. toimintaterapia tietty kuuluu korvattaviin.
Tässä muutamia mieleentulevia juttuja. Ota yhteyttä vaikkapa paikkakuntasi tai lähikunnan dysfasia- yhdistykseen ja kysele sieltä neuvoa. Paljon joudut työtä tekemään, mutta mitään etuja ei kannata jättää hakematta. Onnellista uutta vuotta!- Tiuhti
Viittomaopetusta haetaankin omalta kunnalta/kaupungilta. :)
- anniina61
Pojallemme järjestettiin paikka dysfasialasten erityisryhmään päiväkotiin, jossa kävi puheterapeutti kerran viikossa, Kelalta saimme korotettua hoitotukea (n.900mk/kk), kaupunki järjesti viittomaopetusta. Poika on todella hienosti kuntoutunut, vaikka diagnoosi oli 3-vuotiaana "vaikeasti dysfaattinen". Hän kävi kaksi ensimmäistä vuotta koulua dysfasialuokalla, mutta siirtyi sitten normaaliin opetukseen ja hyvin on pärjännyt. Tällä hetkellä hän käy ensimmäistä vuotta yläastetta ja dysfasiasta muistuttaa enää hieman suppeahko sanavarasto ja joskus vaikeus ymmärtää sanallisia tehtäviä. Eli kuntoutus todella kannattaa, ottakaa vastaan kaikki apu, mitä yhteiskunta tarjoaa!
- tillikk@
Kelalta haetaan ja se 77€ on pienin, valitus selasesta ja tod.näk. saa korkeamman. Neurologi tai puheterapeutti osaavat kyllä auttaa ja neuvoa.
- hoitotukea
on mahdollisuus saada kelalta ja siihen tarvitaan lääkärin lausunta ja suositus ja jos lääkäri suosittelee esim.puheterapiaa niin sitten saatte luultavasti kelalta korotettua hoitotukea, se on 170 euroa kuussa ja yksityiselle ei pääse puheterapiaan(siis kelan maksamana, omalla rahalla kyllä) jos ei saa korotettua hoitotukea, siis vaatikaa tää korotettu hoitotuki. Alin hoitotuki on 70 euroa, mutta niinkuin sanoi silloin ei ole oikeutta kelan maksamaan puheterapiaan!
Meidän pojalla laaja-alaista kehityksen viiveisyyttä ja saadaan korotettua hoitotukea ja terapiat pyörii hyvin.
Eikö neuvolasta ole annettu mitään ohjeita jos lapsella kerran dysfasia? Puhukaa neuvolassa asiasta ja kyllä se neuvolantäti hoitaa asiaa eteenpäin, siis esim, ohjaa teidät lääkärille minne pitää mennä ja yleensä jotta lääkäri voi lapsesta lausunnon kirjoittaa tarvitaan sairaalajakso, meillä ainakin pojalla on kerran vuodessa sairaalajakso jossa suunnitellaan jatkoa kuntoutukselle, siis miten seuraava vuosi menee, päätetään terapia kertojen määrät ja lääkäritekee suisituksen hoitorahasta jne... siis tuota hoitorahaakin pitää hakea aina joka vuosi, sitä myönnetään aina vaan vuodeksi kerrallaan...Ensinnäkin lisään tähän Foniatrin. Hän määräsi minun pojalleni aikoinaan oppivelvollisuuden aikaistamisen. Se tietää sitä, että siitä päivästä lähtien on lapsen hoito ilmainen. Siitä seuraa erityislapsenhoito ryhmä. Koulu on dysfasia luokka tai mukautettu opetus. Jos on dysfasia, niin voi olla myös epilepsia. Silloin käydään neurologilla joko keskussairaalassa tai Lastenlinnassa Helsingissä. Vuoden välein asiaa seurataan jos tulee muutoksia. Koulussa saa kunnan käytännön mukaan avustajan jos tarvitsee koulunkäynnissä. Kunnassa voi olla tehty vammaisten palveluopas. Jos on ota se. Sen saa vammaishuollosta tai vastaavasta.
- sinun lapsella
on jo diagnoosi, niin olet jonkun keskus? sairaalan asiakas?
Siellä on ainaskin meillä sellainen hyvä "kuntoutusohjaaja" joka hoitelee käytännön asioita ja neuvoo. Meidät ohjattiin hänelle heti kun oli epääilys ja tutkimukset kesken että meidän lapsella saattaisi olla dysfasia?
Kysäiseppä sairaalasta onko heillä tälläistä joka on erikoistunut lasten fysfasiaan! En tiedä oisko kaupunkienkin terv,keskuksissa???
Kelalta haetaan korotettua hoitotukea joka on edelletyksenä että se maksaa puhe yms. terapiat.
Siis tämä tietenkin sen jälkeen kun sulla on paperit sairaalasta.
Näihin papruihin kandee luetella kuinka "vaikeaa"(kelan omaa termistöä, menöö perilekkin paremmin :) )
on joka päiväinen elämä tälläisen lapsen kanssa.
Pidennetty oppivelvollisuus on hyvä asia sitä ei kannata vieroksua.
Ja papereissa tulee lukea:"TARVITSEE henkilökohtaisen avustajan." ei mikään tarvisisi tms. se on kuin ilmaa päättäjille silloin.
Viitomien opetus ja materiaali siihen on subjektiivinen oikeus ja se tulee kunnan vammaispalvelu lain kautta. Meinaa että jos suositellaan tukiviitomia puheenkehityksen tueksi niin päättäjät joutuu sen järjestämää.
Kun lapselle tehdään päätös 11 vuotisesta oppivelvollisuudesta niin se meinaa että HOIJKS tulee laatia EIKÄ se välttämättä meinaa että lapsi siirtyy ent.mukautettuun nyk.erilaajuisen oppimäärän piiriin automaattisesti. Mutta tää kyllä mahdollistaa kylläkin myöhemmässä vaiheessa senkin.
Aivohalvaus ja dysfasialiito on sellainen "jutxka" johon sunkin kannattaa tutustua niillä kun on niin paikallisia "järjestöjä".
Tulipa pitkääte asiaa...
No jos joku hyötyis niin hyvä!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Poliisi tutkii murhaa Paltamossa
Poliisi tutkii Kainuussa sijaitsevassa Paltamon kunnassa epäiltyä henkirikosta, joka on tapahtunut viime viikon perjanta445219Jos me voitais puhua
Jos me voitais puhua tästä, mä sanoisin, että se on vaan tunne ja se menee ohi. Sun ei tarvitse jännittää mua. Mä kyllä243430Jenna meni seksilakkoon
"Olen oppinut ja elän itse siinä uskossa, että feministiset arvot omaava mies on tosi marginaali. Todennäköisyys, että t2982822Jere, 23, ja Aliisa, 20, aloittavat aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla: "Vaikka mä käytän..."
Jere, 23, ja Aliisa, 20, ovat pariskunta, joka aloittaa aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla. Jere on ollut koko aikui552618- 1692294
- 242109
Aku Hirviniemi tekee paluun televisioon Aiemmin hyllytetty ohjelma nähdään nyt tv:ssä.
Hmmm.....Miksi? Onko asiaton käytös nyt yht´äkkiä painettu villaisella ja unohdettu? Kaiken sitä nykyään saakin anteeksi1261881Vielä kerran.
Muista että olet ihan itse aloittanut tämän. En ei silti sinua syyllistä tai muutenkaan koskaan tule mainitsemaan tästä3661835Vain yksi elämä
Jonka haluaisin jakaa sinun kanssasi. Universumi heitti noppaa ja teki huonon pilan, antoi minun tavata sinut ja rakastu881761M nainen tiedätkö mitä
Rovaniemellä sataa nyt lunta, just nyt kun lähden pohjoiseen. Älä ota mitään paineita tästä mun ihastumisesta sinuun, ti161391