Yamaha 50 trimmin öljyt?

Gram

Niin olen vaihtamassa öljyt siihen trimmiin koska se pitää sellaista omituista ääntä, ja ajattelin jos sinne on päässyt ilmaa jostain!? Se pitää sellaista omituista sirinää, siis ääntä!

Mitä öljyä siihen kannattaa laittaa? Tavallinen hydrauliöljy, käykö?

Vai voiko siinä olla jotain muuta vikaa?

Onko siinä jotain erityistä jota pitää tarkistaa & miettiä kun vaihtaa ne öljyt? Esim. `
- missä asennossa se kone pitää olla?
- paljonko öljyä siihen menee?

Kiitos etukäteen!

5

5879

Vastaukset

 • Hei
  Itsellä on kokemusta vain isommasta johnsonista mutta siihen taisi käydä ihan tavallinen hydrauliikkaöljy. Ei mene paljoa. Luulis että koneesi manuaalissa on neuvottu tuo tarkemmin, sehän pitäisi aina joskus vaihtaa jos manuaalia katsoo, jos on toimiva systeemi niin en vaihtaisi ainakaan vuosittain.

  Vaihto meni ainakin itsellä siten että täyttöruuvi auki, trimmin vapautin auki ( sellainen ruuvi joka avattuna antaa sylinterien liikkua vapaasti... ) Sitten vaan laite kumolleen(oli irti koneesta) ja öljyt pois, laite toistepäin kumolleen ja uutta sisään kunnes pystyasennossa oli ruuvinreijän tasalla.
  Siinä se.

  • Kiitos!
   Manuaalia ei löydy mutta kyllä se varmaan onnistuu ilman sitäkin! =)
   Se oli vaan se öljy joka sai miettimään, mutta nyt minä tiedän!


 • ATF öljyä, siis automaattiöljy, nosta moottori ensin täysin ylös ja laita lukko päälle. Sitten otat tulpan pois joka lähtee 17mm avaimella. Täytä sitä sinne niin kauan että sitä tulee ulos reijästä. Ei muuta kun tulppa kiinni ja ajelet sitä ylö-alas jonkun aikaa. Sen jälkeen voit vaikka avata manuaali-venttiili ja antaa moottorin pudota alas. Venttiili kiinni ja ajat sen yläasentoon. Anna seistä vähän aikaa että mahd. ilmakuplat häviää ja avaa tulppa, tarkista vielä kerran öljytilanteen. Siinä se oli.....

  • Kiitos taas!


  • Kiitos hyvästä ja selkeästä ohjeesta. Manuaalissa ei oltu käsitelty koko trimmi asiaa


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  176
  3512
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1072