Bougainvillea (Ihmeköynnös)

hömhömhömhhööhöö

Hmm.. Hiukan kaipailen Ihmeköynnöksen pelastusohjetta.. Kasvi on aivan nuukahtanut ja kuivahko. Kastelu ei näytä auttavan. Kasvi kukki aivan upeasti kun sen sain. Sen jälkeen kasvi on tehnyt muutaman kukkasen, joka on jo parin päivän päästä tippunut pois. Miten voisin pelastaa kasvini?? Kasvi oli jo kukkakaupassa istutettu turpeeseen, ja siinä ollut tämän koko ajan. Ajattelin tänään vaihtavani sen multaan ihan kokonaan. Jos se vaikka auttaisi.

Sain kasvin mieheltäni, enkä tahtoisi kasvin kuolevan. Niin komea kun on. Yritin muuten kesällä juurruttaa Ihmeköynnöksen oksaa, joka vahingossa katkesi kun yritin kääntää ko. oksaa muotoon. Ei juurtunut. Oksa homehtui vesilasiin. Vaikka vaihdoin juurrutusveden säännöllisesti.

Vinkkejä antakaa ihmiset. =) Kiitos.

9

14141

  Vastaukset

  • Mikäli lehdet lerppuvat, on kasvisi liian kuiva. Varsinkin suuri kasvi kuluttaa paljon vettä ja kesällä sitä saa aurinkoisella ikkunalla kastella päivittäin.

   Yleensä talvella ihmeköynnös pudottaa lehtensä ja lepää. Silloin sitä täytyy kastella maltilla, ettei mädännytä sen juuria.
   Uudet lehdet kasvavat päivän pitenemisen myötä ja kastelun tarvekin kasvaa. Muista myös lannoitus silloin.

   Ihmeköynnöstä on tosi vaikeaa saada juurtumaan. Parhaiten on kuulemani mukaan onnistuttu kevään uusilla versoilla.

   • Ihmeköynöksestä kyselijälle kerron oman kokemukseni kyseisestä hienosta kasvista.Olen vienyt sen talveksi viileään (13-15)huoneeseen jossa se pudottaa kaikki lehtensä, otin sen viime viikolla sisätiloihin vähän lämpimämpään ja aloin kastella niin nyt jo työntää uusia lehtiä.Viime kesänä pidin sitä joitakin viikkoja kasvihuoneessa ja siellä se alkoi lopukesästä kukkimaan ja kukki huoneeni ikkunalla aivan upeasti.


  • Toin Kanarian saarilta ihmeköynöksen oksia ja laitoin vesilasiin, eikö ne todellakaan osaa tähän aikaan vuodesta tehdä juuria? Kukat on jo tippunut pois, mutta osa lehdistä näyttäisi olevan elossa, joten toivoni elää yhä. Harmillista, kun se olisi niin ihana kukka, täytyy varmaan jatkaa etsintöjä kukkakaupan hyllyiltä.

   • Kasvava verso juurtuu kuten Fucsia ei siis vedessä vaan kosteassa hiekassa, lämmintä ja ilma sopivan kosteaa, sanosin tuommoinen kymmenen päivää.


   • tarhurikin kirjoitti:

    Kasvava verso juurtuu kuten Fucsia ei siis vedessä vaan kosteassa hiekassa, lämmintä ja ilma sopivan kosteaa, sanosin tuommoinen kymmenen päivää.

    Kyllä minulla juurtui vesilasissa. Sain kaverilta keväällä oksanpätkän ja alkoi pukata rutkasti juuria, vaikkakin vasta parin viikon odottelun jälkeen. Vesiä en muistanut kertaakaan vaihtaa :) juurrutin sisemmällä huoneessa johon aurinko ei paistanut, leikö vaikuttanut asiaan...


  • Itse toin köynnöksen taimenen talvella 2000 Espanjasta. Nyt se n. 4 metriä korkea ja on kukkinut joka kevät, jonka jälkeen puottaa lehdet.. virkoaa jälleen parin viikon jälkeen, talvisin en ole huomannut kummenpia "nääntymisiä".. saa samanverran vettä ku muutoinkin, pimessä tietty lehdet nuukistuu, mutta iltaisin ku tavallista kattovaloa pitää päällä niin kukkakin piristyy. Viikonloppuisin tuuletan asunnossa n. 20 minsaa ( eri huoneessa missä köynnös on ) siten että raitis ilma pääsee muihinkin huoneisiin.. tämä on köynnöstäni piristänyt.. (aika jännä lämmöstä ja valosta pitävälle kasville).. muil kokemust vastaavasta..?

   • ihmeköynnös. Omani on peräisin äitini upeasta, jo melkein 20 vuotta vanhasta "puusta", joka kukkii kesällä lasitetulla parvekkeella pitkään (oikeastaan koko kesän) ja upeasti. Omani on aika kurjan mallinen, haluaisin siitä enemmän puumaisen. Miten ja milloin ihmeköynnöstä voi leikata?


  • Onko kellään kokemusta jos ihmeköynnös on päässyt pahasti kuivahtamaan että toipuuko se siitä? Unohdin kastella sitä noin viikon ajan jonka tuloksena se oli todella kuiva. Lehdet olivat vielä vihreät joten annoin sille reippaasti vettä. No, lehdet kuivuivat eivätkö toenneet. Saksin nyt kuivat lehdet ja kukat pois mutta aika kuivalta tikulta vaikuttaa koko runko.. Ehkä sitten hukutin sen saharan jälkeen tai sitten se ei vaan kestä täyskuivumista, mutta en oo löytänyt mistään juttua bougainvillean tappamisesta... :/

  • https://www.suomela.fi/piha-puutarha/Kukat-taimet/Bougainvillea-etelan-ihme-51027

   Tässä vähän tietoa kasvista ja sen hoidosta. :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefun sisko ja Sofia parhaat ystävät

   Stefun sisko laittanut ig storyyn videon Sofiasta sydämillä. Sofia laittoi ig storyynsa Stefun siskosta videota, Rapumestari ja pusuhymiö. Stefun sisk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   202
   1764
  2. Loppu tulee

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/de4f134c-da1b-45ba-88bd-47c1c70283ec Vihdoinkin Umpilla on tajuttu Jämsän heikon sijainnin merkitys bisnekselle. Vi
   Jämsä
   66
   1699
  3. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   118
   1557