Hei!Muistatteko ihmiset amerikkalaisista nuortenohjelmista hyytelöpaukut, joita nuoret tekivät itse kotona?Sattuisiko kukaan tietämään reseptiä niiden tekoon? Olisi kiva kokeilla =)
Hyytelöpaukut
28
57090
Vastaukset
- sierra
- Pullollinen koskenkorvaa
- Liivatelehtiä (riittävästi)
Sekoitetaan riittävästi koskenkorvaa ja liivatelehtiä, kunnes kosmonautti on täysin hyytelöitynyt. Nautitaan ohmimakkaran kera.- heikki
itsekin teekkarivanukasta (kauan sitten) tehneenä, pari lisähuomautusta :
- kosanderi pitää lämmittää (vesihauteessa, varo lämmittämästä liikaa), liivate sulaa vain kuumaan nesteeseen
- puolen litran kossupullon hyytelöimiseen tarvitaan 10 liivatelehteä - tyttö
heikki kirjoitti:
itsekin teekkarivanukasta (kauan sitten) tehneenä, pari lisähuomautusta :
- kosanderi pitää lämmittää (vesihauteessa, varo lämmittämästä liikaa), liivate sulaa vain kuumaan nesteeseen
- puolen litran kossupullon hyytelöimiseen tarvitaan 10 liivatelehteäLisää vinkkejä:
Tee esim. vahva booli, jonka hyydytät liivatelehdillä. Esim. kossua, jotain likööriä (väriä ja makua) ja jotain mehua, limsaa tms. laimentamaan sitä. Liivatteita tarvitaan muistaakseni 1 lehti per desi nestettä, joten mittaat paljonko tuota on ja ostat liivatelehtiä riittävästi. Liivatelehdet pitää ensin pehmittää liottamalla niitä 5 minuuttia kylmässä vedessä, jonka jälkeen liuotat ne n. puoleen desiin kuumaa nestettä. Katso, että liukenevat kunnolla. Sen jälkeen sekotat sen liivatemössön muun juoman joukkoon, kaadat annoskuppeihin ja pistät kylmään hyytymään. Sitten vaan popsit menemään. Menevät aika helposti päähän..
Varmista vielä tuo liivatteen määrä liivatepaketista tai jostain. En muista onko se 1 per desi, vai mitä. - kokki
heikki kirjoitti:
itsekin teekkarivanukasta (kauan sitten) tehneenä, pari lisähuomautusta :
- kosanderi pitää lämmittää (vesihauteessa, varo lämmittämästä liikaa), liivate sulaa vain kuumaan nesteeseen
- puolen litran kossupullon hyytelöimiseen tarvitaan 10 liivatelehteäVahingon välttämiseksi...
Älä lämmitä sitä kossua, vaan pidä se huoneenlämpöisenä. Sulata kylmässä vedessä liotetut liivakot pieneen määrään kiehuvan kuumaan veteen ja kaada se kossun joukkoon. Sitten hyytelöintiastioihin ja jääkaappiin. - sierra
kokki kirjoitti:
Vahingon välttämiseksi...
Älä lämmitä sitä kossua, vaan pidä se huoneenlämpöisenä. Sulata kylmässä vedessä liotetut liivakot pieneen määrään kiehuvan kuumaan veteen ja kaada se kossun joukkoon. Sitten hyytelöintiastioihin ja jääkaappiin.lämmittää Kossu pullossa, vesihauteella, ja vasta lämmityksen jälkeen avata pullo ja avaamisen jälkeen sekoittaa liivatelehdet Kosmonauttiin.
Kosmonauteista sen verran, että olisikohan kenelläkään enää jäljellä vanhoja Rymd-juomajauhepusseja? Rymdistä todennäköisesti saisi vinkeän maun teekkarivanukkaaseen. - kohtia
heikki kirjoitti:
itsekin teekkarivanukasta (kauan sitten) tehneenä, pari lisähuomautusta :
- kosanderi pitää lämmittää (vesihauteessa, varo lämmittämästä liikaa), liivate sulaa vain kuumaan nesteeseen
- puolen litran kossupullon hyytelöimiseen tarvitaan 10 liivatelehteäLiivate liukenee kyllä lämpimään veteen ei tarvii olla kuumaa, muista että alkoholi höyrystyy 72 asteessa colsiusta.
- vasti
kohtia kirjoitti:
Liivate liukenee kyllä lämpimään veteen ei tarvii olla kuumaa, muista että alkoholi höyrystyy 72 asteessa colsiusta.
Sitten vielä noista liivatteen määristä, lue ensin mitä paketin kyljessä sanotaan nesteenmäärästä suhteessa liivateen määrään, ettei tuu liian tönkköö josta ei saa irti moottorisahallakaan, voi näet mennä ne peruskouluaikaiset hammaspaikat uusintaan, ja sehän tiedetään mikä poru siitä tulee ja liian tönkköön hyytelöön voi vaikka tukehtua, kysy vaikka keltä.
- arska
Niin,eli,itse käytän mieluummin liivate jauhetta,se on helppoa ja nopeaa....tilkka vettä kattilaan,lämmitys,jauhe sekaan ja kossu perään.
Sitten jääkaapiin hyytymään ja hetken kuluttua kosssukakku on valmis !!!- rebel gal
Hei! Kuinkas kauan niitten liivatelehtien tahi jauhojen pitää antaa vaikuttaa!? Eli suomeksi: ehdinkö vielä huomenna tehdä huomisillaksi hyytelöpaukkuja!? Kiitos vastaajille!
- arska
rebel gal kirjoitti:
Hei! Kuinkas kauan niitten liivatelehtien tahi jauhojen pitää antaa vaikuttaa!? Eli suomeksi: ehdinkö vielä huomenna tehdä huomisillaksi hyytelöpaukkuja!? Kiitos vastaajille!
Kyllä ehdit,laita sen verran vettä kattilaan että pohja peittyy,noin 1 cm,lämmitä vesi,sekaan liivatejauhot (itse laitoin noin 2/3 osaa purkista).
Sitten sekoita liivatejauhe veteen,kun se on sulanut,ota kattila liedeltä ja kaada kossu tai muu väkevä sekaan,sekoita jälleen ja laita vuokaan tai johonkin muuhun sellaiseen,sitten vaan jääkaappiin tai parvekkelle hetkeksi että se hyytyy,ja ei kun kaverit "kakku" kahville !!! - bileet pystyyn
arska kirjoitti:
Kyllä ehdit,laita sen verran vettä kattilaan että pohja peittyy,noin 1 cm,lämmitä vesi,sekaan liivatejauhot (itse laitoin noin 2/3 osaa purkista).
Sitten sekoita liivatejauhe veteen,kun se on sulanut,ota kattila liedeltä ja kaada kossu tai muu väkevä sekaan,sekoita jälleen ja laita vuokaan tai johonkin muuhun sellaiseen,sitten vaan jääkaappiin tai parvekkelle hetkeksi että se hyytyy,ja ei kun kaverit "kakku" kahville !!!Laitoinkin jo tuonne omaan topikkiini tämän, mutta laitetaan tähänkin.
Tehtiin nyt sitten sellanen kakku mihin upposi pari desiä vettä, 13 liivatelehteä, lähes pullollinen (70 cl) vadelmacocktail"viiniä" ja paljon pakastemarjoja (vadelmaa, mustaherukkaa ja mansikkaa). Jäähtyi pakkasessa puolessa tunnissa.
Tänään sitä sitten syödään! Toivottavasti tuli hyvää. :)
- Se on varma
Parempi kuin ette anna tietoja, ettekä kysele. Saatatte joutua poliisin tarkkailuun, mikä on oikein jottei tuollaiset vaaralliset pomminteko ojeet kulkeutuisi "väärille" tekijöille, niin kuin Myyrmäessä nähtiin.
- varoitus
Varmuuden vuoksi jottei menisi tälle puolelle hyytelöitä.
- vanha teekkari
Upeeta, siis tuo perimätieto on säilynyt tuleville sukupolville.
Aikoinaan peräkylässä otettiin 'ohuet siivut' aamuisin ruisleivän päälle, ja ne siivut tietysti oli juuri tuota hyytelöä.
Se kai joskus lähti liikkeelle siitä, että omat eväät ei olleet sallittu jossakin. Silloin tuli tenkkapåå, miten saataisiin booliainekset salakuljetettua kyseiseen tilaisuuteen. Niinpä tarjolla oli sitten hyytelökakkuja, joita nauttimalla porukka tuli ihan mukavasti juhlamielelle...;))))
Hyvää uutta vuotta vaan nuoremmille
t. teekkari vm -65
- PieniMaailmanmatkaaja-N
Kiitoksia todella paljon, on mukavaa että on teidänlaisia auttavaisia ihmisiä, tuli ikimuistoinen uusi vuosi ja hyytelöpauklut menivät kuumille kiville! =) Ihanaa uutta vuotta teille!Hyytelöimisiin ;P
- kokeiltu on!
Kaikista paras hyytelö tulee muuten Baileysista, tarkotukseen sopii tietty vastaavat kermajutut kuten FinnCream ym... Ihan ku karkkia söis ;)
- rebel gal
Kiitos minunkin puolestani ohjeista, paukut tekivät kauppansa ja herätti innostuksen kokeilemaan seuraaviin bileisiin vaikka minkälaisia versioita!! Vielä kun löytäisi ns. härskin muotoisia astioita joihin hyytelöt hyydyttää niin avot olis bailuilla hyvä teema!! ;) Hyvää tätä vuotta kaikille! :)
- security
Otatte 5 litraa käyneitä mustikoita, lisäätte siihen 5 kg hillosokeria, riisuudutte alastomaksi, menette ulos (mielellään lumihankeen), kaadatte ämpärin päähänne. Lopuksi kieriskelette lumessa, kunnes olo tuntuu räjähtäneeltä. Helppoa, ja vaaratonta.
- järkevä.
kaikkea paskaa te ja naamaanne vedätte. eihän tollasia mössöjä pysty syömään kun joku insinööri.
- sierra
nimen "teekkarivanukas" tulevan?
Alkuperäisessä muodossaan se tehdään Koskenkorvasta, mutta toki muitakin juomia voi käyttää, ja vanukasta voi maustaa oman maun mukaan. Pepsi Cappuccinosta ja tummasta rommista tehty vanukas voi olla todella herkullista. - no daa
jotku ihmiset on si ihmeellisiä ku ne vaa marisee, jos ei kiinnosta asia ni on hiljaa...syöt varmaan paljon pask*mpaa ja oot tylsä tyyppi....ihme sepittäjä...ite oot varmaa klimppisoppaa syövä työtön!!!!!
- kenny
En ole insinööri (ei kestä maksa), mutta tietän oikke hyvin insinöörin ja ins. opiskelia eron; Insinööri tietää, että kaikkea ilmaista viinaa ei tarvitse juoda. Toinen versio on, et insinööri tietää ettei viina lopu maailmasta juomalla.
- mää
Onko hyytelö parhaimmillaan just viileestä otettuna vai minkä lämpösenä?
- jigglers
Jello on amerikkalainen liivatepohjainen jälkkärijauhe, johon lisätään tavallisesti vain vettä. Lopputuloksena on kiisseliä tai hyytelöä, riippuen siitä, kuinka paljon vettä lisää. Jelloa löytyy eri makuisina.
Itse olen väsännyt bileisiin viinan kanssa miksattuna jello jigglersejä eli lisännyt valmiiseen miksiin vähän liivatetta, jolloin hyytelön on niin kiinteää, että sitä voi leikata veitsellä. Tai vaikka ottaa siitä paloja piparimuotilla. Tulee hyviä ja helposti.- ??
Miten paljon yhteen Jello pakettiin uskaltaa viinaa sotkea, että hyytyy kunnolla?
- upup
mostetaan vapun kunniaksi ylös tämäkin aihe..
- ViliMaikkunen
pete pls
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12671Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1511228Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491125- 127998
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223964Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?206939Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä13855- 72845
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297845- 39822