verkko parvekkeelle

julia

saako kerrostalon parvekkeeseen laittaa kiinteää (siis ruuveilla seinään) kanaverkkoa, joka peittää koko parvekeen aukon?

ja saako parvekkeen ulkopuolelle tulla mitään? esim lautasantennia?

10

8186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvä vinkki

      parvekkeen alapuolelle ulos. Jos satut kännissä tippumaan parvekkeelta, putoat pehmeästi verkkoon etkä mätkähdä kovalle asfaltille.

      • jasu

        Laita parvekelasit niin pysyy lapset sisäpuolella ja muutenkin tulee käyttöä enemmän.


      • julia
        jasu kirjoitti:

        Laita parvekelasit niin pysyy lapset sisäpuolella ja muutenkin tulee käyttöä enemmän.

        meillä verkko olisi kissoja varten. Koska toinen laita parvekkeesta on puuseinä, jota pitkin kissat kiipeävät, olisi verkon oltava alhaalta ylös asti. Muuten lasit olisivat ihan hyvä vaihtoehto, mutta meille on tulossa jonkun vuoden päästä parvekeremontti ja ajattelin laittaa lasit vasta sen jälkeen.

        Ajattelin vaan, että kieltääkö laki kenties tällaisen verkon esim. paloturvallisuus syistä? Ja onko niin, että parvekkeen ulkopuolelle ei saa tulla mitään? Tuli vain riitä tästä asiasta entisen naapurin kanssa, kun hänellä oli aika kookas lautasantenni, joka näkyi vähän turhan paljon meidänkin parvekkeelle...


      • varikkomummi
        julia kirjoitti:

        meillä verkko olisi kissoja varten. Koska toinen laita parvekkeesta on puuseinä, jota pitkin kissat kiipeävät, olisi verkon oltava alhaalta ylös asti. Muuten lasit olisivat ihan hyvä vaihtoehto, mutta meille on tulossa jonkun vuoden päästä parvekeremontti ja ajattelin laittaa lasit vasta sen jälkeen.

        Ajattelin vaan, että kieltääkö laki kenties tällaisen verkon esim. paloturvallisuus syistä? Ja onko niin, että parvekkeen ulkopuolelle ei saa tulla mitään? Tuli vain riitä tästä asiasta entisen naapurin kanssa, kun hänellä oli aika kookas lautasantenni, joka näkyi vähän turhan paljon meidänkin parvekkeelle...

        Kysy aina kaikille rakenteille isännöitsijältä kirjallinen lupa, kiinteät rakennelmat ovat yleensä jo rakennustarkastajaa vaativia. Mitään rakennelmaa ei saa tulla parvekkeen ulkopuolelle, ei edes kukkapurkkia. Siihen taas vaikuttaa rakennusmääräykset. Voit naapurin lautasantennin suhteen olla yhteydessä sekä isännöitsijään että kunnan rakennustarkastajaan.


    • Kalastelija

      verkko. Polvenkorkuinen oli kova kiipeilemään. Viritin kaiteen molempiin päihin lankun pystyyn ja verkon siihen kiinni. Verkon väri siten että sopi taustaseinään. Oli tukeva, ei ollut porauksia, ei tarvinnut enää pelätä ja kukaan ei valittanut. Polvenkorkuinen on kasvanut ja verkkoa ei enää tarvita.

    • verkkonen

      asioista on parasta kysyä taloyhtiönne isännöitsijältä.

    • kissanomistaja

      Tarkoitat verkkoa ehkä kissaa varten, putoamisen estämiseksi? Ainakin se on yksi hyvä tarkoitus. Monet lemmikit putoilevat parvekkeelta ja satuttavat, jopa kuolevat.

      Saako laittaa? Miksei saisi. Minä ainakin laitoin, eikä kukaan ole huomauttanut. Tiedän muillakin olevan vastaavia systeemejä.

      Minä laitoin kokoverkon parvekkeelle seuraavasti. (Ja siitä tuli hyvännäköinen!)

      1) Parvekkeen kummallekin puolelle ensin puiset kukkaristikot, jotka ulottuvat kaiteen reunasta kattoon. Niitä saa mm. puutarhaliikkeistä, ovat edullisia. Värivaihtoehtoja on monta, minulla vihreät. Kiinnitetään katon reunaan pulteilla tms.

      2) Rautakaupasta kanaverkkoa. Reiän pitää olla juuri sen kokoinen, ettei kissan pää mahdu siitä. Liian tiivistäkään verkkoa ei kannata ostaa.

      3) Verkko pingotetaan kukkaristikoille ja kiinnitetään ruuveilla parvekkeen seiniin ja kattoon, samanlaiset ruuvit/pultit käyvät kuin millä kukkaristikot kiinnitettiin.

      4) Verkko sidotaan tukevasti kukkaristikoihin useasta kohdasta ja alareunasta parvekkeen kaiteeseen esim. rautalangalla tai nippusiteillä. Näin se pysyy ryhdikkäänä, kukkaristikot tukevat.

      Pultteja tarvittiin yhteensä muistaakseni kuusi. Kysyin rautakauppiaalta neuvoja. Homma oli helppo. Ensin porattiin reikä, sitten laitettiin tulppa ja ruuvi. Poraa minulla ei ollut mutta vuokrasin.

      Ainoa mikä aiheutti vähän miettimistä oli poraaminen korkealle parvekkeen kattoon, yläreunaan... mutta selvisin siitäkin, kun lainasin työpaikalta kunnon remonttitikkaat.

      Lopputuloksena on tukeva ja yllättävän hyvännäköinen rakennelma. Kissa ei pääse putoamaan, vaikka kiipeäisikin verkkoa pitkin.

      Estääkö maiseman katselun? Ei ollenkaan. Verkko on aika ohuesta raugalangasta kuitenkin ja sen huomaa vain tietyssä valaistuksessa. Kun aurinko ei käy suoraan päin, sitä ei näe ollenkaan. Kesällä kukkaistutukset maisemoivat sitä ja tulee vaikutelma, että se olisikin rakennettu köynnöksiä varten.

      • ou.jee

        joka ei kiinnitä huomiota. Olen huomannut kissaverkkoja siellä sun täällä. Isännöitsijältä kysyminen voi aiheuttaa vinkkelin tapahtumasarjan kerron esimerkkinä suihkukaapistani joka oli liian pieni normaalikokoisen ihmisen peseytymiseen. Aikani peseydyin kaapin ulkopuolella ja asian älyttömyys sai minut soittamaan isännöitsijälle sen purkamisesta. Asia vaati monenlaisia tutkimuksia minua käytiin jopa valokuvaamassa suihkukaapin sisällä seisomassa ja kerrottiin että joudun ehkä maksamaan vuokraa suihkukaapin varastoimisesta.Lopulta purin kaapin itse ja vein kellariin. Sain lopulta luvankin sen tekoon.Asian opetus:jos suunnitelmasi ei häiritse ketään tai siitä ei tule kuluja huoltoyhtiölle se on yleensä ok.


      • viiden kissan omistaja

        kyllä voi,itselläni on vuokraasunto ja siihen laitettu kissoja varten kanaverkko.eikä ole mitään sanomista tullut!!!!joten ihan rohkeasti vaan,tietysti jos arveluttaa ota esim huoltoyhtiöstä selvää mitä mieltä siellä ollaan,mutta uskoisin että se onnistuu.


    • on ollut

      minulla on verkko ollut parvekkeella, ihan vaan kissan takia. keneltäkään en kysynyt ja kukaan ei pois ottanut..nyt olen jo muuttanut ja rullasin kiltisti verkon pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5770
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3657
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      224
      1875
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1762
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1212
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1167
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      284
      939
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      937
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      877
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe