Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kertausharjoituksista kieltäytyminen

kieltäytyminen

Perustietoa reservinkieltäytymisestä

Reservistä voi kieltäytyä hakeutumalla täydennyspalvelukseen. Hakemuksen voi jättää koska vain varusmiespalveluksen jälkeen. Hakeminen tapahtuu täyttämällä täydennyspalvelushakemus (sama kaavake, jolla haetaan myös siviilipalvelukseen) ja toimittamalla se "oman" sotilasläänin esikuntaan tai Lapinjärven siviilipalveluskeskukseen. Lomaketta saa yllämainittujen paikkojen lisäksi myös Aseistakieltäytyjäliitosta. Hakemuksen jätettyäsi sinut on vapautettu Suomen armeijan reservistä rauhan ajaksi.

Lain mukaan ne, jotka hakevat täydennyspalvelukseen silloin kun on voimassa oleva kutsu kertausharjoituksiin, kutsutaan automaattisesti ns. täydennyspalvelukseen. Muut kutsutaan työministeriön harkinnan mukaan. Viime aikoina täydennyspalveluksen järjestämisestä vastaava Lapinjärven koulutuskeskus on harkinnut oikeaksi kutsua kaikki.

Täydennyspalvelus on viikon mittainen maastoleiri, jonka aikana toteutetaan jotakin käytännön projektia. Esimerkiksi luonnonsuojelualueiden kunnostus, virkistysalueiden rakentaminen, rakennusten kunnostus ja vesistöjen kunnostus voivat olla täydennyspalveluksen kohteena. Kyse on konkreettisesta ulkotyöstä ja myös yöpyminen tapahtuu paljolti maasto-olosuhteissa. Viiden päivän leiriin sisältyy toki myös tietopuolista ainesta ja ehkä hupipuoltakin. Siviilipalveluskeskus toimittaa tarkemmat tiedot kunkin täydennyspalvelusjakson yhteydessä.

Täydennyspalvelusajalta maksetaan päivärahaa (3,60 €/päivä) ja veronalaista täydennyspalveluspalkkaa samalla tavoin kuin kertausharjoituksissakin.

Täydennyspalveluksesta kieltäytymisestä seuraa oikeudenkäynti ja sakkorangaistus. Sakkojen maksaminen ei vapauta velvollisuudesta osallistua täydennyspalvelukseen - toisin sanoen ne maksettuasi sinut kutsutaan uudelleen. Täydennyspalvelukseen määrätään käytännössä vain kerran.

3

3703

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • markkinamies

      Näinhän se teoriassa menee, mutta paljon järkevämpää on välttää kertaaminen kieltäytymällä aseellisesta palveluksesta mahdollisimman lähellä kertausharjoitusta. Sen jälkeen ei enää kutsuta kertaamaan edes risujen keräilyyn.

    • niihhh

      Toisin kuin tuossa sanotaan, yöpyminen ei tapahdu maasto-olosuhteissa vaan hotellissa. Myös koulutuksesta iso osa on teoriaa ja opetus sisätiloissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe