Jani Wickholm = kuningas

alamainen

Olen kuunnellut Jani Wickholmin musiikkia ja lukenut hänen haastattelujaan parin vuoden ajan ja tehnyt sen johtopäätöksen, että hän on nero.
Wickholmin musiikissa sävellykset ovat oivaltavia, suurta luovuutta henkiviä mestariteoksia ja sanoitukset likimain tainnoksiin iskeviä, viiltävän koskettavia tarinoita ihmisten elämästä, jotka Jani tulkitsee huippuunsa viritetyn taitavalla tavalla. Kaikki sovitukset ja muusikkovalinnat levyillä ja keikoilla ovat täydellisiä.
Nostan Jani Wickholmin samaan kategoriaan Jean Sibeliuksen, Olavi Virran, Einojuhani Rautavaaran, Kalevi Ahon, Hectorin, Aulis Sallisen, Erik Bergmanin, Toivo Kärjen ja parin muun suomalaisen musiikin suurvaikuttajan joukkoon.
Janin mielipiteet yhteiskunnallisista asioista ovat laadukkaita, humaaneja ja persoonallisia ajatuksia. Mielestäni häntä voidaan kutsua yhdeksi aikamme suurimmista filosofeista.

Olkaamme iloisia siitä, että Jani Wickholm on vasta uransa alussa. Saamme nauttia hänen huippuhienon musiikillisen luomiskykynsä hedelmistä vielä vuosikymmenien ajan.

23

2783

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jossu92

      jani on niin ihqu ja nero

    • janisucks

      Tälle vitsille minäkin jopa nauroin!

    • H.I.

      Jani on erinomainen laulaja ja muusikko, mutta säveltäjänä vasta uransa alussa. Tästä syystä uskoisin, että Jani itse ei ole näistä yliampuvista vertauksista mielissään. Hänellä on ihan jalat maassa ja nöyryyttä niin paljon, ettei hän kuvittelekaan olevansa esim. Sibeliuksen kanssa samalla viivalla. Sibeliushan on ollut hänen idolinsa, jota hän on pitänyt musiikkinerona.
      Ihaillaan ja nautitaan Janin musiikista sekä humaaneista ajatuksista kuitenkaan häntä sfääreihin korottamatta. Ainakaan vielä.

      • JW kunniaan

        Mielestäni on väärin, jos Jani sijoitetaan samaan kategoriaan Sibeliuksen ja kumppanien kanssa. Hänet pitäisi nostaa pykälää ylemmäksi, niin lahjakas ja nerokas JW on.
        Janin myönteisiin puoliin kuuluu vielä tyylikäs pukeutuminen, nahkatakki on miehekkäästi hänen päällään useimmissa näkemissäni kuvissa.
        Lisäksi Jani on aina korostanut sotilaallista isänmaallisuutta. Hän arvostaa elämässä kaikkein eniten sotaveteraaneja ja maanpuolustusta. Jani ei ole näitä teeskenteleviä pasifisteja, jotka kuvittelevat, että sodat ovat ohi.
        Jani uskoo perinteisiin arvoihin ja uhrivalmiiseen maanpuolustukseen.
        Lisää viisaita ajatuksia esiin, Jani - ja ennen kaikkea lisää erittäin laadukkaita, tärkeitä musiikillisia annoksia meille kaikille.


      • reppu repee
        JW kunniaan kirjoitti:

        Mielestäni on väärin, jos Jani sijoitetaan samaan kategoriaan Sibeliuksen ja kumppanien kanssa. Hänet pitäisi nostaa pykälää ylemmäksi, niin lahjakas ja nerokas JW on.
        Janin myönteisiin puoliin kuuluu vielä tyylikäs pukeutuminen, nahkatakki on miehekkäästi hänen päällään useimmissa näkemissäni kuvissa.
        Lisäksi Jani on aina korostanut sotilaallista isänmaallisuutta. Hän arvostaa elämässä kaikkein eniten sotaveteraaneja ja maanpuolustusta. Jani ei ole näitä teeskenteleviä pasifisteja, jotka kuvittelevat, että sodat ovat ohi.
        Jani uskoo perinteisiin arvoihin ja uhrivalmiiseen maanpuolustukseen.
        Lisää viisaita ajatuksia esiin, Jani - ja ennen kaikkea lisää erittäin laadukkaita, tärkeitä musiikillisia annoksia meille kaikille.

        "nahkatakki on miehekkäästi hänen päällään useimmissa näkemissäni kuvissa"


    • jarno trolli

      loistavaa parodiaa. Se on taitolaji. Kateellisena toisten kyvyistä Jarno.

      • :D ..........

        Tällainen hehkutus naurattaa jopa janifania! Eipä nyt kuitenkaan nostatella liikaa miestä, ihan tavallinen tallaaja, tavalliset mielipiteet, loistava muusikko....


      • Loistavaa parodiaa hyvinkin,mutta voisihan tuota lahjakkuutta käyttää jotenkin POSITIIVISEMMINKIN!
        Kaikesta parodiasta huolimatta Jani Wickholm on kuitenkin hyvä artisti:)


    • Ikifani

      Allekirjoitan kyllä hyvin paljon tuosta teksistäsi. Jani on muusikko vailla vertaa. Ei Sibeliukseen vertaaminen hänestä huonoa tee. Mies vetää ammattinsa sellaisella nöyryydellä, ettei voi kuin hattua nostaa.

      Kauan eläköön Janin ELÄVÄ musiikki ! Ja pitkää uraa toivottaen,

      ikuinen fanisi

    • a v a

      Soisi noin lahjakkaan kirjoittajan käyttävän taitojaan muuhun kuin kanssaihmistensä polkemiseen ;-)

      Jani Wickholm on erittäin lahjakas musiikillisesti, mutta vasta uransa alussa.

    • Fani 3-ever

      Jani Wickholmin lavakarismasta tulee mieleen suuret huiput tyyliin Eddie Van Halen, Steve Lukather, Steve Vai, Jari Sillanpää, Mick Jagger, Paul "Sir" Mc Cartney, Pate Mustajärvi. En yhtään ihmettelisi, jos tässä olisi seuraava kansainvälisen tason supertähtemme HIMin, Negativen, Jyrki69:n, Taikapeilin Ninan, Nightwishin ja Sound of R.E.L.S:in jälkeen.

      Wickholmin biisintekokynä on ollut todella terävänä, siitä osoituksena mestariteos "Saat mut uskomaan" ja lukuisa joukko muita.

    • Janin suuri ihailija

      Lehdessä oli tänään Sauli Niinistön vaalitilaisuuden mainos, missä komeili kolme todella ansioitunutta suomalaista: Sauli Niinistö, tuleva presidenttimme, Tuija Piepponen, yksi Suomen kaikkien aikojen merkittävimmistä näyttelijöistä sekä Jani Wickholm, aikamme merkittävin muusikko.
      Ei voi kuin kiittää onneaan sen johdosta, että on syntynyt Suomeen. Näin ihania ihmisiä toimii yhdessä tärkeän tavoitteen puolesta.
      Aivan erityisen kiitoksen ansaitsee tietysti Jani - hänen musiikillinen neroutensa on jo kaikkien tiedossa, joten ei siitä sen enempää, mutta hänen yhteiskunnalliset visionsa ja ymmärrys sen suhteen, että Sauli Niinistö on paras valinta Suomen presidentiksi on asia, jota arvostan hyvin paljon.
      Jani on jämäkkä, nahkatakissa hyvin viihtyvä, korskea mies, joka luottaa isänmaallisiin, oikeistolaisiin arvoihin. Uskonto, armeija, sinivalkoiset värit - siinä Janin elämän peruspilarit. Jani ei pidä nykyisen presidentin epämääräisistä mielipiteistä ja tavasta, jolla hän on täysin unohtanut sotaveteraanit ja maanpuolustuksen samaan aikaan kun on touhunnut SETAn ja DDR:n hyväksi.
      Jani on lyhyessä ajassa saanut minut vakuuttuneeksi, että hän on paitsi erittäin nerokas säveltäjä myös kansan syvimpiä tuntoja koskettamaan pystyvä sanoittaja. Lisäksi hän on ulkonäöltään poikkeuksellisen komea, ominaisuus, minkä viimeksi huomasin Hymy-lehdessä, missä hän esitteli Tuurin -lomapaikkaansa. Tyylikkäästi oli Jani mökin mallin ja paikan valinnut. Suuri kiitos arvostamalleni Vesa Keskiselle, joka avusti Jania tontin saamisessa.
      Jani Wickholm, Anita Hirvonen, Paula Koivuniemi, Matti Esko - kaikki merkittävimpiä suomalaisia musiikin esittäjiä Suomessa - ovat henkilöitä, jotka ovat valmiita nostamaan Sauli Niinistön Suomen presidentiksi. Näitä kaikkia pidän Suurina Suomalaisina.
      Kun Saulin voitonjuhlia presidentinvaalien toisen kierroksen päätteeksi vietetään, on Janilla kunniatehtävä olla esittämässä voitonlauluja Saulin kunniaksi. Toivon, Jani, että sävellät ja sanoitat taas jonkin todella mieliinpainuvan sävelmän sinivalkoisen Suomen kunniaksi.

      • Sarlotta

        ...levitellä täällä tämmöistä tietoa muka Janin poliittisina mielipiteinä. Onko Jani tosiaan tällaista mieltä ja onko hän yleensä edes tietoinen tämänsävyisestä kirjoittelusta? Luulisi, että hän, selkärangallisen miehen maineessa kun on, esittäisi moisia mielipiteitä vain omalla nimellään.


      • jarno trolli

        "Toivon, Jani, että sävellät ja sanoitat taas jonkin todella mieliinpainuvan sävelmän sinivalkoisen Suomen kunniaksi."


    • JW fani lopun ikää

      Mahtoikohan Sauli Niinistön tappio presidentinvaaleissa vaikuttaa masentavasti Janin luomiskykyyn?
      Janihan esiintyi monissa Niinistön vaalitilaisuuksissa ja varmasti uskoi hänen voittoonsa. Voiko pettymys näkyä uusien laulujen tason laskuna?
      Laskuvaraa tietysti onkin, koska Janin tekemät ja esittämät laulut ovat ylivoimaisesti parhaita Suomessa, mutta levymyynti voi silti laskea.
      Harmittaa, kun Janin markkinointi MIDEM-messuilla ei ottanut tulta. Joudumme siis odottamaan hänen kansainvälistä läpimurtoaan vielä ainakin ensi vuoteen.

      Jani esiintyi eilen Se on siinä -ohjelmassa, jota vetää toinen arvostamani niinistöläinen eli Antero Mertaranta. Kiitollinen täytyy olla Mertarannalle siitä, että kutsuu ohjelmaansa oikean poliittisen värin omaavia henkilöitä ja ennen kaikkea tietysti kiitämme mahdollisuudesta saada taas nähdä Jani tv:ssä.
      Jani oli taas komistunut, paino on pudonnut ja esiintymistyyli entisestään parantunut.
      Kiitos, Jani, aikaansaannoksistasi ja jatka samaan malliin.

      • miettimään........

        .......onko tuo taidokas kirjoitus komediaa, parodiaa, ironiaa vai sarkasmia??????


      • Janiin ihastunut
        miettimään........ kirjoitti:

        .......onko tuo taidokas kirjoitus komediaa, parodiaa, ironiaa vai sarkasmia??????

        Uskoisin, että kirjoittajalla on samanlaiset tuntemukset kuin tuhansilla muilla suomalaisilla, jotka ovat ihastuneet Janin käsittämättömän ihanaan esiintymistyyliin ja karismaan.
        Oma elämänikin jakautuu aikaan ennen Jania ja jälkeen Janin näkemisen Idols -kilpailussa. Kaikki muu on sen jälkeen ollut toisarvoista.

        Kiitän ja kumarran tämän sarjaformaatin keksijöitä, sillä ilman Idolsia olisi todennäköisesti käynyt niin, että emme olisi kuulleet Jani Wickholmista koskaan sanaakaan.


      • mira81
        miettimään........ kirjoitti:

        .......onko tuo taidokas kirjoitus komediaa, parodiaa, ironiaa vai sarkasmia??????

        ja tuo edellä ollut voisi olla ihan omasta kynästäni. Jani nyt vaan on aivan poikkeuksellinen lahjakkuus, ei tässä maassa ole ennen mitään vastaavaan nähty eikä varmasti tulla näkemäänkään. Kyllä Fremantle Media ja BMG Sony osuivat todelliseen kultasuoneen. Kohtalon todellista ivaa olisi ollut Janin jääminen kyseisestä kilpailusta pois. En uskalla edes ajatella, missä suomalainen populaarimusiikki olisi ilman Idolsin ensimmäistä tuotantokautta.


      • Ikuisesti Janin
        mira81 kirjoitti:

        ja tuo edellä ollut voisi olla ihan omasta kynästäni. Jani nyt vaan on aivan poikkeuksellinen lahjakkuus, ei tässä maassa ole ennen mitään vastaavaan nähty eikä varmasti tulla näkemäänkään. Kyllä Fremantle Media ja BMG Sony osuivat todelliseen kultasuoneen. Kohtalon todellista ivaa olisi ollut Janin jääminen kyseisestä kilpailusta pois. En uskalla edes ajatella, missä suomalainen populaarimusiikki olisi ilman Idolsin ensimmäistä tuotantokautta.

        Samat sanat.
        Suomalaisen musiikin historia sai uuden alun Idolsin ja Janin kautta.
        Janin kuulakasta ääntä ja loppuun saakka hiottuja sävellyksiä ja tekstejä kuunnellessa tulee toisinaan mieleen, että voiko tällainen laulaja olla pelkkä ihminen?
        Tuntuu kuin Jani olisi joltain kaukaiselta planeetalta Maahan tupsahtanut humanoidi, joka on muutettu ihmisen näköiseksi, mutta jonka luova toimintakyky olisi oleellisesti korkeammalla tasolla.
        Olen ikuisesti Janin ja vain Janin fani, enkä suostu kuuntelemaan kenenkään toisen esittämää musiikkia.


      • Tosikkonainen
        Ikuisesti Janin kirjoitti:

        Samat sanat.
        Suomalaisen musiikin historia sai uuden alun Idolsin ja Janin kautta.
        Janin kuulakasta ääntä ja loppuun saakka hiottuja sävellyksiä ja tekstejä kuunnellessa tulee toisinaan mieleen, että voiko tällainen laulaja olla pelkkä ihminen?
        Tuntuu kuin Jani olisi joltain kaukaiselta planeetalta Maahan tupsahtanut humanoidi, joka on muutettu ihmisen näköiseksi, mutta jonka luova toimintakyky olisi oleellisesti korkeammalla tasolla.
        Olen ikuisesti Janin ja vain Janin fani, enkä suostu kuuntelemaan kenenkään toisen esittämää musiikkia.

        Huumoria,huonoa, mutta huumoria......
        ..... ja leikki sijansa saakoon......


      • mira81
        Ikuisesti Janin kirjoitti:

        Samat sanat.
        Suomalaisen musiikin historia sai uuden alun Idolsin ja Janin kautta.
        Janin kuulakasta ääntä ja loppuun saakka hiottuja sävellyksiä ja tekstejä kuunnellessa tulee toisinaan mieleen, että voiko tällainen laulaja olla pelkkä ihminen?
        Tuntuu kuin Jani olisi joltain kaukaiselta planeetalta Maahan tupsahtanut humanoidi, joka on muutettu ihmisen näköiseksi, mutta jonka luova toimintakyky olisi oleellisesti korkeammalla tasolla.
        Olen ikuisesti Janin ja vain Janin fani, enkä suostu kuuntelemaan kenenkään toisen esittämää musiikkia.

        että mitäpä jos The Beatles koottaisiin uudelleen kokoonpanolla Paul McCartney - Ringo Star - Jani Wickholm - Steve Vai. Tämä kokoonpano saattaisi lyödä jopa alkuperäisen! Kaikki kunnia toki sille, mutta todellinen Boss puuttui.


      • Monarkki on yksilö
        mira81 kirjoitti:

        että mitäpä jos The Beatles koottaisiin uudelleen kokoonpanolla Paul McCartney - Ringo Star - Jani Wickholm - Steve Vai. Tämä kokoonpano saattaisi lyödä jopa alkuperäisen! Kaikki kunnia toki sille, mutta todellinen Boss puuttui.

        Kehoitan sinua olemaan tarkkana, ettet paljasta oikeaa nimeäsi, sillä KUNINKAAN solvaamisesta seuraa ankarat rangaistukset.
        Janin arvolle ei sovi astuminen rivijäseneksi minkäänlaiseen yhtyeeseen, oli mukana beatlespoikia tai ei. Hän on YKSILö - ainutkertainen, ainutlaatuinen ja toisin kuin mainitut ulkomaanpellet, LUOVA PERSOONA, joka saattaa häiriintyä alempiarvoisten rahvaanomaisesta käytöksestä.
        Ei Elviskään missään bändissä soittanut. Jani Wickholm on ja pysyy sooloartistina.
        Kruunu päähän, viitta harteille ja levytysstudioon, Jani, tallentamaan aivotyösi hedelmiä muiden kuultaviksi!


    • nöyrin palvelijanne

      Jani on the King mutta onko Vesa Queen?

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 134
      3843
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      107
      3497
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      18
      2493
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1717
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1565
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1506
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      86
      1446
    Aihe