Kondylooma

asdsad

Kuinka kauan kondylooman aiheuttamat näppylät kestävät? Häviävätkö ne itsestään ilman hoitoa?

Minulla on ollut aikanaan useita seksikumppaneita, mutta kondyloomaa ei ole koskaan todettu. En tiedä, onko sitä koskaan etsittykään. Joskus aikanaan (v. 98 tms.) kävin otattamassa itsestäni sukupuolitautitestit, mutta en tiedä/muista, mitä testejä silloin tehtiin. Mitään ei kuitenkaan löytynyt. Papa on ollut aina normaali, kovin usein en tosin ole siinä käynyt.

Minulla on kuitenkin peräaukon lähellä pari näppylää. Ne ovat olleet siellä tosi kauan. Muistan huomanneeni ne joskus 7-8 vuotta sitten ja tulkinneeni ne varrellisiksi luomiksi, joita minulla on muutenkin runsaasti. En pysty sanomaan, ovatko ne olleet siellä aina, koska en ole mitenkään aktiivisesti alapäätäni peilin avulla tutkiskellut. Kun huomasin ne aikoinaan, ajattelin tosiaan, että ne ovat luomia, jotka ovat olleet siellä aina. Olen synnyttänyt lapsen muutama vuosi sitten, eikä missään yhteydessä kukaan ole kiinnittänyt huomiota noihin pallukoihin. En ole tosin niistä mitään kysynytkään, koska mieleeni ei ole tullut, että ne olisivat jotenkin epätavallisia.

Nyt kuitenkin katselin kuvia kondyloomamuutoksista, ja jotkut niistä näyttivät hiukan samanlaisilta kuin omat näppyläni. Tuli sitten tietysti mieleen, että jos minulla on sittenkin ollut tietämättäni kondylooma useita vuosia. Skitsoilenko turhaan? Voivatko tuollaiset pari näppyä olla kondyloomaa ja säilyvätkö ne sellaisenaan vuosia muuttumatta miksikään?

8

1985

  Vastaukset

  • Olisi kannattanut tuskia jo aikanaan, mutta käy tutkituttamassa ja jos on kondy niin saat lääkäriltä reseptin niiden hoitoon.

   • Kävin kyllä sukupuolitautikontrollissa aikanaan, kun aloitin vakavan suhteen, mutta en tosiaan muista, mitä silloin tutkittiin. Käsitin, että kaikki tarpeellinen, koska vastauksena kerrottiin, että mitään sukupuolitautia ei minulta löytynyt. En tosiaan ole ajatellut, että noissa näppylöissä olisi mitään tutkimista. Olen joskus nähnyt jossain kirjassa kuvia kondyloomasta, ja niissä näppylät näyttivät erilaisilta. Omani näyttävät luomilta. Ei siis ole tullut mieleenikään, että nuo voisivat olla jotain muuta. Minulla on tosiaan paljon luomia, enkä muista ulkoa, missä kaikissa paikoissa niitä on. Varsinkaan tuollaisista paikoista, jonne en itse näe. Netissä näkyy kuitenkin olevan monenlaisia kuvia kondyloomasta. Jotkut niistä myös luomen näköisiä.

    Kiinnostaisi vain tietää, voisiko kondylooman aiheuttama ihomuutos säilyä samanlaisena näin kauan? Siis ainakin 8 vuotta?


  • En usko että ne tautia olisivat, mutta käy varmistamassa asia lääkärillä. Sen taudin kyllä saa hoidettua oireettomaksi, jos se sitä olisikin. Kannattaa käydä papa-kokeessa säännöllisesti muutenkin. Jos ne on luomia, ja ne häiritsee, niin nekin saa poistettua lääkäri.

   • Mulla putkahti ihan yks kaks luomi alapäähän ja se kasvoi parissa viikossa pikkusormen pään kokoiseksi. Menin ihan vauhkona lääkäriin ja lääkäri oli vähän huvittunut kertoessaan, ettei kyse ole mistään vakavammasta. Otti se sen luomen sit pois.

    Mulla oli joskus vuosia sitten kondyloomanäppylöitä koko alapää täynnä. Mä innostuin jopa repimään niitä kynsillä irti ja ne lähti ihan helposti. Lääkäri määräsi niihin betadine emätinpuikon ja näpyt häipy sillä. Sen lisäksi joudun johonkin kohdunsuun "syväjäädytyshoitoon" ja eipä ole näppylät palannut, 15 vuotta siitä on jo aikaa.


  • Näppylät pitää sähköpolttaa niin ne katoavat, mutta jos sinulla on kondylooma, kannat virusta koko loppuikäsi ja olet aina tartuttaja.
   Itselläni havaittiin kondylooma vuosi sitten ja todennäköisesti virus on peräisin usean vuoden takaa. Tämä on siinä mielessä ikävä tauti, että vaikka kuinka luulisi pitävänsä itsestään hyvää huolta, ei koskaan voi tietää vaikka olisi itse ollut kantaja ja tartuttanut sitä jo vuosia.. Vaikka minulla ja poikaystävälläni, ei kummallakaan ollut aiemmin ollut mitään tauteja, niin minulla todettiin kondylooma. Poikaystäväni on puolestaan täysin terve. Emme siis koskaan saa tietää kumman aiemmista suhteista tämä on peräisin. Lääkäri sanoi, että turha edes yrittää selvittää, sillä todennäköisesti tartunta on tullut kaukaa menneisyydessä. Minulla kondylooma todettiin papassa, eikä minkäänlaisia oireita tai näppylöitä ole ollut. Nyt löydettiin sisuksista yksi viruksen aiheuttama muutos, joka poistettiin.
   Tämmöstä tämä on vaikka koittaa olla varovainen...sopii toivoa että poikakaveri ei vaihdu, sillä tämä on nyt sitten ainoa kumpani minulle (ja minä hänelle) kenen kanssa voidaan ilman kumia häslätä ilman tartuntavaaraa kun molemmat on jo kantajia.

   • Minullakin todettiin kondylooma. Olin saanut sen suhteesta noin 10v takaa. Luomen näköisiä pisteitä on terskassa siellä sun täällä eikä lähde edes wartecilla pois. Sitten välillä näkyy olevan pari valkoistakin pistettä eikä wartecilla saa niitäkään pois kuin hetkeksi ne tulevat sitten parin päivän kuluttua uudestaan esiin! lääkärillä olen juossut useaan otteeseen eikä kunnon apua ole tullut. Virtsateitä kirvelee aika-ajoin. Siihen auttaa tilapäisesti joku lääkärin määräämä antibioottinen silmävoide. Pitääkö varata kalliilta yksityiseltä aika että tämä paska saadaan kunnolla hoidettua vai auttaako sekään?


   • vuosien takaa kirjoitti:

    Minullakin todettiin kondylooma. Olin saanut sen suhteesta noin 10v takaa. Luomen näköisiä pisteitä on terskassa siellä sun täällä eikä lähde edes wartecilla pois. Sitten välillä näkyy olevan pari valkoistakin pistettä eikä wartecilla saa niitäkään pois kuin hetkeksi ne tulevat sitten parin päivän kuluttua uudestaan esiin! lääkärillä olen juossut useaan otteeseen eikä kunnon apua ole tullut. Virtsateitä kirvelee aika-ajoin. Siihen auttaa tilapäisesti joku lääkärin määräämä antibioottinen silmävoide. Pitääkö varata kalliilta yksityiseltä aika että tämä paska saadaan kunnolla hoidettua vai auttaako sekään?

    Jos asut pääkaupunkiseudulla tai jonkun muun keskussairaalan lähettyvillä mene spt-polille ja pyydä että ottavat laserilla pois. Mun miehellä ei auttanut edes Aldara eikä jäädytys vaan näpyt tulivat takaisin. Nyt ennen joulua tehtiin eka laserointi ja ainakaan vielä ei ole tullut takas. Vielä pari kertaa edessä. Siinä puudutetaan "heppi" ja laserilla poltetaan syylät pois. Just eilen mies totesi, että pyytää ottamaan useamman ens kerralla koska paikat ei tulleet kauheen kipeiksi. Tää tais kustantaa poli maksun, mun tietääkseni. Toivottavasti tää tieto jeesaa sua.


   • xyxyxy kirjoitti:

    Jos asut pääkaupunkiseudulla tai jonkun muun keskussairaalan lähettyvillä mene spt-polille ja pyydä että ottavat laserilla pois. Mun miehellä ei auttanut edes Aldara eikä jäädytys vaan näpyt tulivat takaisin. Nyt ennen joulua tehtiin eka laserointi ja ainakaan vielä ei ole tullut takas. Vielä pari kertaa edessä. Siinä puudutetaan "heppi" ja laserilla poltetaan syylät pois. Just eilen mies totesi, että pyytää ottamaan useamman ens kerralla koska paikat ei tulleet kauheen kipeiksi. Tää tais kustantaa poli maksun, mun tietääkseni. Toivottavasti tää tieto jeesaa sua.

    kiitos vinkistä mutta kondyloomani on litteää muotoa. Virtsaputken suun sisäosassa on kyllä pieni näppylä jota kirvelee aika-ajoin eli laserilla saa ilmeisesti ainakin sen pois?


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   57
   3077
  2. Stefu taas sekoilee instassa.

   Nyt on taas viesti kaikille luettavissa. Onko vieläkin kännissä, vai sekaisin?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   2369
  3. Stefu ja Sohvi - ero!

   Tämä on ilonpäivä 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   1799
  4. Sofia pakeni yöllä kotonta Stefua.

   Uusi piirre näköjään löytyy Stefusta. Suutuessaan heittelee tavaroita.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   1682
  5. Sofialla puhaltaa jo uudet tuulet

   Stefu on menneen talven lumia. Odottakaahan kun asia avautuu enemmän julkisuuteenkin... Hullu stefu jäi nyt sitten loppupeleissä aivan yksin, kukaan e
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1295