Adventisteilta johtajat salataa

salaus

Advestisteiltä salataan mm seuraavat tosiasiat:


Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että Ellen Whitella oli enemmän kuin 2000 profeetallista unta ja näkyä (vaikka kenelläkään Raamatun profeetoista ei ollut enempää kuin 7, elinaikanansa).

Seitsemännen päivän adventistit eivät kerro sinulle, että useimmat EGW:n profetiat eivät täyttyneet.

Esimerkiksi, EGW sanoi Turkin kansakunnan loppuvan elokuun 11. päivänä, vuonna 1840 (Great Controversy, s. 334-335, katso myös: Suuri Taistelu sivut 318-319, Arvo W. Arasolan kirja: Maailman kohtalon tie, sivut 233-234 ja Alfa ja Omega, osa 7, sivut 290-292 ).

Hän myöskin ennusti, ettei kukaan voinut pelastua lokakuun 22. päivän jälkeen, 1844 (1SM, s. 63). Ellen White ennusti, että seitsemän viimeistä vitsausta vuodatettaisiin vuonna 1850 (Early Writings, pp. 58,64).

Hän väitti että ihmiset, jotka osallistuivat toukokuun 27. päivän leirikokoukseen vuonna 1856, olisivat yhä elossa Jeesuksen tullessa maan päälle (1T, pp. 131-132).

Ellen White valheellisesti ennusti Englannin valloittavan Yhdysvallat sisällissodan aikana, 1860-luvulla (1T, pp. 258-259).

Ellen White epäonnistui uudelleen, kun hän ennusti, ettei vanhaa Jerusalemia koskaan rakennettaisi (Early Writings, s. 75).

Vielä eräs hänen vääristä profetioista oli, että enkelit tulisivat tuhoamaan San Franciscon (9T, p. 93). Ja vuonna 1851, Ellen White ennusti olevansa yksi niistä 144 000, ja näkevänsä vielä elossa ollessaan Jeesuksen tulon (Early Writings, pp.19, 40; Great Controversy, p. 649). Ellen White oli taas väärässä - hän kuoli vuonna 1915!

Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten terveyssanomasta

Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että heidän profeettansa Ellen G. White opetti pitkälle edistyneitä terveysperiaatteita, jotka hän oli saanut suoraan Jumalalta.

Mitä spa:t eivät sinulle kerro, on se, että hän kopioi terveyssanomansa muilta ihmisiltä (Review, lokak., 8, 1876). He eivät kerro sinulle hänen vääristä opetuksistaan, kuten esimerkiksi: sianlihan syönti aiheuttaa lepraa (CD, s. 393), peruukkien pitäminen ylikuumentaa aivoja (HR, lokak., 1871); pienten, nauhoilla kiinnitettävien myssyjen pitäminen on osoitus saatanallisesta hallinnasta (1T, pp. 188-189); kahvin tai teen juominen on syntiä (Evangelism, p. 266); lihansyöjiä ei oteta taivaaseen (1T, p. 187; CD, pp. 380-381); tai jos sinulla on ruokapöydällä voita, kananmunia tai lihaa, niin se estää rukouksiesi pääsyn taivaaseen (CD, p. 366).

Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten spiritistisistä yhteyksistä

Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että Ellen G. Whitella oli "enkeliopas" uskollisena seuralaisena 26 vuoden ajan.

Mutta he eivät kerro sinulle, että hänen henkioppaansa sanomat olivat jatkuvasti ristiriidassa Raamatun kanssa.

Myöskään spa:t eivät kerro sinulle, että Ellen Whiten huoneessa oli "legioonittain pahoja henkiä" (Manuscript 25, 1910). Eivätkä spa:t kerro sinulle että hän, niin kuin monet spiritistit, koki astraaliprojektioita (kokemus, jossa sielu irtautuu ruumiista)( Life Sketches, p. 319). Ja he eivät varmasti kerro sinulle, että yhdessä hänen "inspiroidussa" unessaan,

Ellen White oli yhteydessä kuolleeseen mieheensä, sai neuvoja häneltä, ja teki liiton hänen kanssaan - toisin sanoen, hän oli sekaantunut yhteyden ottoon ja neuvon kysymiseen kuolleelta henkilöltä
(katso Ellen White ottaa vastaan neuvoja kuolleelta aviomieheltään Jamesilta.)

Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten plagioinnista

Seitsemännen päivän adventistit väittävät Ellen Whiten kirjottaneen noin 50 kirjaa. Mutta he eivät kerro sinulle, että hän kopioi sananmukaisesti monilta kirjailijoilta, ja sitten valehteli väittämällä saaneensa kaiken hänen kirjoittamansa suoraan Jumalalta (Ministry, marrask., 1990, p. 11).

Myöskään spa:t eivät kerro sinulle, että hänen kirjansa Sketches From the Life of Paul otettiin pois julkaisusta sen jälkeen kun kirjailijat Conybeare ja Howson uhkasivat haastaa hänet oikeuteen heidän kirjansa, Life and Epistles of St. Paul, kopioinnista. Eivätkä he kerro sinulle, että Ellen White varasti hänen tunnetuimman kirjansa, Tie Kristuksen Luo, sihteeriltään, Fannie Boltonilta.

Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten raamatunvastaisista kirjoituksista

Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että Ellen White vahvistaa ja selittää Raamattua. He eivät kerro sinulle, että hän oli ristiriidassa Raamatun kanssa yli 50 kertaa.

Esimerkiksi, Ellen White väitti Saatanan pettäneen Aadamin (Evangelism, p. 598), mutta Raamattu sanoo, ettei Aadamia petetty (1. Tim. 2:14). Ellen White väitti Paavalin oppineen evankeliumin toisilta miehiltä (3T, 430), mutta Raamattu kertoo, ettei Paavali oppinut evankeliumia toisilta (Gal. 1:11-12, 16-20).

Spa:t eivät kerro sinulle, että Ellen White on jatkuvasti ristiriidassa itsensä kanssa, ja että hänen kirjojansa korjaillaan hänen monien virheidensä poistamiseksi (Review, marrask. 19, 1992, p. 8,9).

Mitä spa:t eivät kerro sinulle Raamatusta

Seitsemännen päivän adventistit kertovat uskovansa Raamatun olevan innoitettua Jumalan sanaa. Mutta he eivät kerro sinulle että he hyökkäävät Raamatun yhtenäisyyttä vastaan, oikeuttaakseen Ellen Whiten kirjoituksissa olevat virheet.

He eivät myöskään kerro sinulle, että he tulkitsevat Raamattua Ellen Whiten kirjoituksien kautta. Samoin kuin mormonit ja Jehovan todistajat heitä ennen, seitsemännen päivän adventistit ovat nyt julkaisseet heidän omat ainutlaatuiset "raamatut": The Spirit of Prophecy Study Bible (jossa Ellen Whiten kirjoitukset on lisätty kommentteina ja huomautuksina raamatuntekstien yhteyteen); ja The Clear Word Bible (jossa Ellen Whiten kirjoitukset ovat suoraan sisällytetty Raamatun tekstiin ilman mitään eroa tai minkäänlaista alaviitettä). Näin The Clear Word Bible on Jumalaa pilkkaava, saatanallinen väärennös Jumalan sanasta.

Eikö kaikkien niiden, jotka luulevat seitsemännen päivän adventistien olevan ainoastaan yksi ryhmä hyviä Raamattuun uskovia kristittyjä, olisi huolellisesti mietittävä näitä kertomatta jätettyjä asioita?

Varoitamme: seitsemännen päivän adventismi on kulttiuskonto!

56

2348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olen lukentut muutakin

      Luettelemissasi asioissa oli monta kohtaa, jotka eivät ollenkaan pidä paikkaansa. Mutta jokainen pitäköön harhakäsityksensä. Kristityillä on todella arvokkaampaakin ajattelemista.

      • Tappi

        No varmasti voinet kertoa virheet jos niitä kerran on.

        Raamatusta käy selvästi ilmi että profeetta ei saa sanomaansa Jumalalta mikäli sana ei toteudu.


      • Olen lukenut
        Tappi kirjoitti:

        No varmasti voinet kertoa virheet jos niitä kerran on.

        Raamatusta käy selvästi ilmi että profeetta ei saa sanomaansa Jumalalta mikäli sana ei toteudu.

        Esim. seitsemästä viimeisestä vitsauksesta hän kertoo että ne tapahtuvat tulevaisuudessa ennen Jeesuksen takaisintuloa.
        Väite hänen spiritistisistä yhteyksistään on täysin tuulesta temmattu. Hän vastusti spiritismiä. En ala etsimään kirjoja käsiini, miten todistelisin. Siihen ei ole aikaa, eikä se ole tarpeellista.


      • tosi on

        HUOM!

        Ko tekstissä on mainittu myöskin viitteet joista mainitut asiat löytyy. Kyse on siis DOKUMENTEISTA, ei jonkun sivullisen mielipiteistä.


    • Yleensä kun näitä vastaavanlaisia kirjoituksia lukee, niin tulee vähän sellainen olo, että virheitä hakemalla haetaan. Ja varmasti niitä sitten löytyykin kun niin halutaan.

      Ellenin väitetään lisäilevän asioita raamattuun. On totta että Ellenin kieli on värikästä ja kirjoituksissa on sellaisia yksityiskohtia joita raamatusta ei löydy. Se on ihan normaalia muillakin hengellisillä kirjoittajilla, jotka tutkivat sanaa ja luovat sen pohjalta tarinoita ja esim. sanoittavat näytelmiä.

      Se mikä lukee raamatussa on tärkeintä ja jos jonkun kirjailijan tekstissä on jotakin lisää, niin se mitä on kirjoitettu ei tietenkään ole enää raamatun sanaa. Mutta fiktiivinen kirjallisuuskin voi olla sopusoinnussa raamatun kokonaisuuden kanssa, jolloin se toimii hyvänä johdattelijana raamatun kertomuksiin.

    • kirja

         Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten plagioinnista

      Seitsemännen päivän adventistit väittävät Ellen Whiten kirjottaneen noin 50 kirjaa. Mutta he eivät kerro sinulle, että hän kopioi sananmukaisesti monilta kirjailijoilta, ja sitten valehteli väittämällä saaneensa kaiken hänen kirjoittamansa suoraan Jumalalta (Ministry, marrask., 1990, p. 11).

      Myöskään spa:t eivät kerro sinulle, että hänen kirjansa Sketches From the Life of Paul otettiin pois julkaisusta sen jälkeen kun kirjailijat Conybeare ja Howson uhkasivat haastaa hänet oikeuteen heidän kirjansa, Life and Epistles of St. Paul, kopioinnista.

      Eivätkä he kerro sinulle, että Ellen White varasti hänen tunnetuimman kirjansa, Tie Kristuksen Luo, sihteeriltään, Fannie Boltonilta.                    
             

      Kuka kirjoitti kirjan ; Tie Kristuksen luo?
                         
                                             
             
      Kirjoittanut Robert K. Sanders, http://www.truthorfables.com/steps_to_christ.htm


      Tammikuun 8. päivänä 1997 kirjoitin kirjeen
      White-säätiön esimies/arkistonhoitaja herra Tim Poirielle kysyen:
      ”Miksi Fanny Bolton väitti kirjoittaneensa: "Tie Kristuksen luo" kirjan?
      Lähettäisittekö minulle yhden sivun käsikirjoituksen kopion
      Ellen G. Whiten kirjoittamasta kirjasta Tie Kristuksen luo” ?



      Tammikuun 20. päivänä 1997 päivätyssä kirjeessään herra Poirier vastasi sanoen;

      ”Fannie Boltonin väite koskien Tie Kristuksen luo:

      Tähän päivään mennessä en ole huomannut
      Fannie Boltonin milloinkaan esittäneen tällaista väitettä.

      Muut esittivät sen väitteen hänen kuolemansa jälkeen.

      Eikä Ellen White kirjoittanut kirjaa omakätisesti ---
      joten en voi lähettää sinulle käsikirjoitussivun kopiota.

      Sen kirjan kokosivat hänen toimitusavustajansa hänen aikaisemmista kirjoituksistaan.

      Minä olen lähettänyt sinulle esimerkin vertailtavaksesi ja se näyttää lähdekirjan tekstin

      eräälle TKL tekstin kappaleelle sivulla 83 (sivu 72, Kirjatoimi 1980, ISBN 951-629-219-4 taskupainos).

      ( Fannie tapasi Ellen Whiten ensimmäisen kerran vuonna 1887.)”


      Tosiasiat:

      * Fannie meni rouva Whiten palvelukseen vuonna 1888.
      ”Tie Kristuksen luo” julkaistiin vuonna 1892.
      * Vertailtava kohta, jonka herra Poirier lähetti minulle on kirjassa
      Tie Kristuksen luo sivulla 72:
      ”Vähäpätöisimmätkin ja köyhimmätkin Jeesuksen opetuslapset
      voivat olla siunaukseksi muille.
      He eivät ehkä itse tajua tekevänsä mitään erityistä hyvää,
      mutta tiedostamattomalla vaikutuksellaan he saattavat panna liikkeelle siunauksen aaltoja,
      jotka suurenevat ja syvenevät ja joiden siunauksellisesta vaikutuksesta
      he saattavat saada tiedon vasta lopullisen tilinteon päivänä.”
      Edellistä on määrä vertailla Testimonies Volume 3, p. 246 julkaisuun vuonna 1872:
      ”Vähäpätöisimmätkin ja köyhimmätkin Jeesuksen opetuslapset
      voivat olla siunaukseksi muille.
      He eivät ehkä itse käsitä tekevänsä mitään erityistä hyvää,
      mutta tiedostamattomalla vaikutuksellaan he saattavat panna liikkeelle siunauksen aaltoja,
      jotka suurenevat ja syvenevät, ja joiden onnellisesta vaikutuksesta,
      johtuen heidän sanoistaan ja yhdenmukaisesta käyttäytymisestään,
      he saattavat saada tiedon vasta lopullisen tilinteon palkintojen jakopäivänä.”
      * Ilmaisutavan samankaltaisuuden vuoksi,
      vertailtaessa vuoden 1872 ”Testimonies” ja
      vuoden 1892 ”Tie Kristuksen luo” kirjan kohtaa,
      herra Poirier halusi johtaa meidät uskomaan,
      että Fannie ei olisi voinut kirjoittaa Tie Kristuksen luo kirjaa.
      * Herra Poirier toteaa;
      ”Eikä Ellen White kirjoittanut kirjaa omakätisesti ---
      joten en voi lähettää sinulle käsikirjoitussivun kopiota.
      Sen kirjan kokosivat hänen toimitusavustajansa hänen aikaisemmista kirjoituksistaan.”
      Näihin toimitusavustajiin pitäisi laskea mukaan Fannie Bolton.
      Me tiedämme myös sen, että Ellen Whiten kädellä
      ei Tie Kristuksen luo kirjaa kirjoitettu,
      vaan se kirjoitettiin hänen toimitusavustajiensa käsillä.
      * Edward S. Ballengerille Fannie vakuutti olevansa ”Tie Kristuksen luo” kirjan kirjoittaja.
      Ballengerin kirjallisen todistuksen neiti Boltonin kertomuksesta todistaa Charles D. Willis.





      ( Edellä olevan kirjallisen todistuksen mukaan; Battle Creekissä

      neiti Bolton henkilökohtaisesti kertoi Ballengerille kirjoittaneensa kirjan Tie Kristuksen luo.
      White oli ottanut käsikirjoituksen ja julkaissut sen omissa nimissään.)


      · White Säätiö myöntää, että
      Ellen G. White ei kirjoittanut tätä kirjaa ja
      he myöntävät myös, että hänen apulaisensa kokosivat sen.
      Mistä hänen apulaistensa käyttämä kirjan aineisto tuli?
      White-säätiö kertoo meille, että se koottiin Ellenin aikaisemmista kirjoituksista.
      Onko tämä täysin totta?

      · Me tiedämme nyt, että ”Tie Kristuksen luo” kopioitiin
      uskonnollisten kirjailijoiden teoksista Ellenin apulaisten toimesta?
      Tämä oli Fannien yleinen käytäntö toimiessaan Ellenin kirjallisena avustajana.

      · Fannien kirjoittamassa kirjeessä Ballengerille Fannie sanoo;
      ”Rouva White oli ottanut käsikirjoituksen ja julkaissut sen omissa nimissään.
      Katso Fannien tunnustus, sekä
      Kelloggin kirje Ballengerille.

      · Näiden todisteiden valossa on helppo ymmärtää miksi
      Fannie väitti olevansa ”Tie Kristuksen luo” kirjoittaja.

      • taram2

        Olen lueskellut näitä kirjoituksia:"puolestaan ja vastaan."

        Minun "vaatteisiini ei tarttunut" muuta kuin tämä Herra Poirierin lausuma:
        "Vähäpätöisimmätkin ja köyhimmätkin Jeesuksen opetuslapset voivat olla siunaukseksi muille.He eivät ehkä itse tajua tekevänsä mitään hyvää,mutta....saattavat panna liikkeelle siunauksen aaltoja,...saattavat saada tiedon vasta lopullisen tilinteon päivänä."

        Mikä suuri Hengen voimasta annettu ajatus!!
        Kunpa tuon aina muistaisimme.
        Muistaisimme sen silloinkin kun tunnemme että: "minun pitää Hengen voimasta tehdä jotain tai sanoa sellaista joka ei ole erityisen suosittua niille jotka sen kuulevat."

        Ehkä saamme moitetta sanomastamme ,ylenkatsetta ja halveksuntaa niiden taholta jotka sanovat olevansa Jumalan seurakunta.
        Olemme tarkoittaneet hyvää,mutta saamme tässä ajassa palkaksi vain rapaa silmille.
        Mutta kaikkea ei todellakaan palkita tässä ajassa.EI TODELLAKAAN!


      • ***
        taram2 kirjoitti:

        Olen lueskellut näitä kirjoituksia:"puolestaan ja vastaan."

        Minun "vaatteisiini ei tarttunut" muuta kuin tämä Herra Poirierin lausuma:
        "Vähäpätöisimmätkin ja köyhimmätkin Jeesuksen opetuslapset voivat olla siunaukseksi muille.He eivät ehkä itse tajua tekevänsä mitään hyvää,mutta....saattavat panna liikkeelle siunauksen aaltoja,...saattavat saada tiedon vasta lopullisen tilinteon päivänä."

        Mikä suuri Hengen voimasta annettu ajatus!!
        Kunpa tuon aina muistaisimme.
        Muistaisimme sen silloinkin kun tunnemme että: "minun pitää Hengen voimasta tehdä jotain tai sanoa sellaista joka ei ole erityisen suosittua niille jotka sen kuulevat."

        Ehkä saamme moitetta sanomastamme ,ylenkatsetta ja halveksuntaa niiden taholta jotka sanovat olevansa Jumalan seurakunta.
        Olemme tarkoittaneet hyvää,mutta saamme tässä ajassa palkaksi vain rapaa silmille.
        Mutta kaikkea ei todellakaan palkita tässä ajassa.EI TODELLAKAAN!

        Se , että Ellen G. Whiteä syytetään plagioinnista ei tarkoita sitä että nuo kopioidut asiat olisivat totta.
        Ne ovat nekin täysin Raamatun sanan ja merkityksen vastaisia.

        *****Olemme tarkoittaneet hyvää,mutta saamme tässä ajassa palkaksi vain rapaa silmille.*******

        Adventistit uskovat omaan oppiinsa samaan tapaan kuin Jehovan todistajat ja mormoonit.
        Heille oppi on Kristuksen sijainen kuuliaisuuden kohde.
        Siinä he poikkeavat kaikista muista Kristinuskoon perustuvista suunnista.
        Erimielisyyskin muiden kanssa on luonteeltaan näihin samanlaista.
        Näillä kolmella taas toisiinsa nähden on erilainen suhde kuin meillä muilla.
        Olen senverran ollut tekemisissä näiden ryhmien kanssa että heistä sivullisena voin tämän arvion tehdä.
        Kynnys tulla Jeh. todistajista adventistiksi ei ole suuri tuon yhteisen suhtautumistavan vuoksi.

        Kaikki nuo kolme ovat elämässään oppikeskeisiä ja Jeesuksen tarkoitus opetuksessa ei ollut opit vaan rauha ja veljeys ihmisten elämäntavoissa.Jeesus opetti kuinka meidän tulee elää ettemme tule tehneeksi syntiä toisiamme vastaan.
        Oppien päämäärä on tehdä ihmisistä opettajiensa seuraajia jotka erottuvat lahkon tunnustuksen kautta muista ihmisistä.
        Siinä adventistit ovat onnistuneet eriomaisesti.
        Heitä ei voi olla erottamatta muista heti kun he suunsa avaavat. Valitettavasti vain eivät tuo rauhaa tullessaan vaan sitkeän epäsovun.
        Siviilielämässä adventistin seuralaisena on ihan samanlaista kuin täällä palstallakin heidän kanssaan keskustelu on osoittanut.
        Jossain vaiheessa mitta tulee täyteen ja yleensä poikkeuksetta joku muu kuin adventisti vaihtaa maisemaa.Se siitä adventistien lähimmäisenrakkaudesta.
        Mitä sanoin omista lapsistani adventisteina niin puhun tuttavaperheen tapauksen pohjalta kuinka heillä kävi.
        Heidän tyttärensä on nyt adventtikirkon lähetysaarnaajan kanssa naimisissa ja toimipiste on Taiwanissa.
        Lähettiparin vanhemmat ovat tukkanuottasilla täällä kotimaassa.
        Ei kovin lohdullista sukuyhteyttä ole luvassa.
        Kaikki tämä elinikäinen riesa lahkolaisuuden vuoksi.Joten Jarlaun puheissa esiintyvä vilpittömyyden mainitseminen ei tuollaisessa tilanteessa tee asiaa yhtään helpommaksi hyväksyä.


      • Mitä vielä?
        *** kirjoitti:

        Se , että Ellen G. Whiteä syytetään plagioinnista ei tarkoita sitä että nuo kopioidut asiat olisivat totta.
        Ne ovat nekin täysin Raamatun sanan ja merkityksen vastaisia.

        *****Olemme tarkoittaneet hyvää,mutta saamme tässä ajassa palkaksi vain rapaa silmille.*******

        Adventistit uskovat omaan oppiinsa samaan tapaan kuin Jehovan todistajat ja mormoonit.
        Heille oppi on Kristuksen sijainen kuuliaisuuden kohde.
        Siinä he poikkeavat kaikista muista Kristinuskoon perustuvista suunnista.
        Erimielisyyskin muiden kanssa on luonteeltaan näihin samanlaista.
        Näillä kolmella taas toisiinsa nähden on erilainen suhde kuin meillä muilla.
        Olen senverran ollut tekemisissä näiden ryhmien kanssa että heistä sivullisena voin tämän arvion tehdä.
        Kynnys tulla Jeh. todistajista adventistiksi ei ole suuri tuon yhteisen suhtautumistavan vuoksi.

        Kaikki nuo kolme ovat elämässään oppikeskeisiä ja Jeesuksen tarkoitus opetuksessa ei ollut opit vaan rauha ja veljeys ihmisten elämäntavoissa.Jeesus opetti kuinka meidän tulee elää ettemme tule tehneeksi syntiä toisiamme vastaan.
        Oppien päämäärä on tehdä ihmisistä opettajiensa seuraajia jotka erottuvat lahkon tunnustuksen kautta muista ihmisistä.
        Siinä adventistit ovat onnistuneet eriomaisesti.
        Heitä ei voi olla erottamatta muista heti kun he suunsa avaavat. Valitettavasti vain eivät tuo rauhaa tullessaan vaan sitkeän epäsovun.
        Siviilielämässä adventistin seuralaisena on ihan samanlaista kuin täällä palstallakin heidän kanssaan keskustelu on osoittanut.
        Jossain vaiheessa mitta tulee täyteen ja yleensä poikkeuksetta joku muu kuin adventisti vaihtaa maisemaa.Se siitä adventistien lähimmäisenrakkaudesta.
        Mitä sanoin omista lapsistani adventisteina niin puhun tuttavaperheen tapauksen pohjalta kuinka heillä kävi.
        Heidän tyttärensä on nyt adventtikirkon lähetysaarnaajan kanssa naimisissa ja toimipiste on Taiwanissa.
        Lähettiparin vanhemmat ovat tukkanuottasilla täällä kotimaassa.
        Ei kovin lohdullista sukuyhteyttä ole luvassa.
        Kaikki tämä elinikäinen riesa lahkolaisuuden vuoksi.Joten Jarlaun puheissa esiintyvä vilpittömyyden mainitseminen ei tuollaisessa tilanteessa tee asiaa yhtään helpommaksi hyväksyä.

        Viestisi kertoo elämäsi tyhjyydestä; käänny Jeesuksen puoleen,ää katsomaan kasvojansa,
        siinä hiljaa himmenee maalliset, eessä armon ja kunniansa.


      • kolme enkeliä
        *** kirjoitti:

        Se , että Ellen G. Whiteä syytetään plagioinnista ei tarkoita sitä että nuo kopioidut asiat olisivat totta.
        Ne ovat nekin täysin Raamatun sanan ja merkityksen vastaisia.

        *****Olemme tarkoittaneet hyvää,mutta saamme tässä ajassa palkaksi vain rapaa silmille.*******

        Adventistit uskovat omaan oppiinsa samaan tapaan kuin Jehovan todistajat ja mormoonit.
        Heille oppi on Kristuksen sijainen kuuliaisuuden kohde.
        Siinä he poikkeavat kaikista muista Kristinuskoon perustuvista suunnista.
        Erimielisyyskin muiden kanssa on luonteeltaan näihin samanlaista.
        Näillä kolmella taas toisiinsa nähden on erilainen suhde kuin meillä muilla.
        Olen senverran ollut tekemisissä näiden ryhmien kanssa että heistä sivullisena voin tämän arvion tehdä.
        Kynnys tulla Jeh. todistajista adventistiksi ei ole suuri tuon yhteisen suhtautumistavan vuoksi.

        Kaikki nuo kolme ovat elämässään oppikeskeisiä ja Jeesuksen tarkoitus opetuksessa ei ollut opit vaan rauha ja veljeys ihmisten elämäntavoissa.Jeesus opetti kuinka meidän tulee elää ettemme tule tehneeksi syntiä toisiamme vastaan.
        Oppien päämäärä on tehdä ihmisistä opettajiensa seuraajia jotka erottuvat lahkon tunnustuksen kautta muista ihmisistä.
        Siinä adventistit ovat onnistuneet eriomaisesti.
        Heitä ei voi olla erottamatta muista heti kun he suunsa avaavat. Valitettavasti vain eivät tuo rauhaa tullessaan vaan sitkeän epäsovun.
        Siviilielämässä adventistin seuralaisena on ihan samanlaista kuin täällä palstallakin heidän kanssaan keskustelu on osoittanut.
        Jossain vaiheessa mitta tulee täyteen ja yleensä poikkeuksetta joku muu kuin adventisti vaihtaa maisemaa.Se siitä adventistien lähimmäisenrakkaudesta.
        Mitä sanoin omista lapsistani adventisteina niin puhun tuttavaperheen tapauksen pohjalta kuinka heillä kävi.
        Heidän tyttärensä on nyt adventtikirkon lähetysaarnaajan kanssa naimisissa ja toimipiste on Taiwanissa.
        Lähettiparin vanhemmat ovat tukkanuottasilla täällä kotimaassa.
        Ei kovin lohdullista sukuyhteyttä ole luvassa.
        Kaikki tämä elinikäinen riesa lahkolaisuuden vuoksi.Joten Jarlaun puheissa esiintyvä vilpittömyyden mainitseminen ei tuollaisessa tilanteessa tee asiaa yhtään helpommaksi hyväksyä.

        Adventistit uskovat siihen oppiin joka on Raamatussa. Tunnustuskirjana on vain Raamattu, ei muuta.


      • ***
        kolme enkeliä kirjoitti:

        Adventistit uskovat siihen oppiin joka on Raamatussa. Tunnustuskirjana on vain Raamattu, ei muuta.

        Minäkin uskon vain Raamattuun.
        Gal.3:19 Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen, jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.
        3:21 Onko sitten laki vastoin Jumalan lupauksia? Pois se! Sillä jos olisi annettu laki, joka voisi eläväksi tehdä, niin vanhurskaus todella tulisi laista.
        4:21 Sanokaa minulle te, jotka tahdotte lain alaisia olla, ettekö kuule, mitä laki sanoo?
        5:14 Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi."
        5:23 Sellaista vastaan ei ole laki.
        6:13 Eiväthän nekään, jotka ympärileikkauttavat itsensä, itse noudata lakia, vaan he tahtovat teitä ympärileikkauttamaan itsenne saadakseen kerskata teidän lihastanne

        1.Kor.14:34. olkoot vaimot vaiti teidänkin seurakunnankokouksissanne, sillä heidän ei ole lupa puhua, vaan olkoot alamaisia, niinkuin lakikin sanoo.
        35. Mutta jos he tahtovat tietoa jostakin, niin kysykööt kotonaan omilta miehiltään, sillä häpeällistä on naisen puhua seurakunnassa.
        36. Vai teistäkö Jumalan sana on lähtenyt? Vai ainoastaan teidänkö tykönne se on tullut?
        37. Jos joku luulee olevansa profeetta tai hengellinen, niin tietäköön, että mitä minä kirjoitan teille, se on Herran käsky.
        38. Mutta jos joku ei sitä ymmärrä, niin olkoon ymmärtämättä.

        Tämän viimeisen perusteella en voi uskoa teidän profeettanne olevan oikean, koska se olisi tätä Raamatun sanaa vastaan.
        Uskon siis mieluummin Raamattuun.


    • Minulla on aivan toinen käsitys, ja uskallan väittää että nuo asiat ovat kyllä vääristeltyä tietoa. Silkkaa valhettakin.

      Nimittäin jos tuo olisi totta mitä luettelet, ei meitä olisi kirkossa enää!
      Me ei olla tyhmiä, ja joukossamme riittää tohtoreita ja proffia, ja maistereita yllin kyllin.

      EGW on sovussa Raamatun kanssa.

      Olemme sovussa EGW kanssa, koska hän opetti vain Raamattua, ja teki sen tavalla joka ei herätä vilpittömissä epäilyä.

      Jumalan siunausta
      jari laurila

      • totuutta silmään

        Rohkenisit vaan katsoa totuutta silmiin-

        Kiinnitä huomio noihin LÄHDE VIITTEISIIN ja tarkista asia sieltä.


      • totuutta silmään kirjoitti:

        Rohkenisit vaan katsoa totuutta silmiin-

        Kiinnitä huomio noihin LÄHDE VIITTEISIIN ja tarkista asia sieltä.

        Rauhaa ja kiitos

        Pitää myös lukea mistä on kysymys, eikä ottaa tekstinpätkää asiayhteydestään ja tulkita mielensä mukaan.
        Tästä on kyse propagandamateriaalissa aina.

        EGW opetti Raamattua.'
        Lue sitä ja ole vilpitön.

        Meidän tohtorimme, proffamme ja EGW tutkijat, yms eivät ole tyhmiä, ja ovat vilpittömiä kistittyjä.

        Kaipais tulkinta toki tuo matreiaali, mutta kuka siihen tässä ryhtyy.
        Mahdotonta.

        Lähetä jonnekin kirkossa, vaikkapa pastori vastaa palstalle, niin saat vastausta, tai kertoo miten löydät vastaukset, onhan tuo määrä kovin runsas.

        Parhaatkin epäilijät ovat yleensä löytäneet vain noin 10 ihmeteltävää asiaa, ja siksi tuo on kovin mahdotonta juttua mitä olet laittanut.

        Siunausta
        jari laurila


      • Ollenkaan

        Vastata näihin "kyti" juttuihin, antakaa olla ja
        jättäkää omaan arvoonsa, koska ei niillä ole mitään arvoa, älkää kohentako väärää tulta.


      • Ollenkaan kirjoitti:

        Vastata näihin "kyti" juttuihin, antakaa olla ja
        jättäkää omaan arvoonsa, koska ei niillä ole mitään arvoa, älkää kohentako väärää tulta.

        Rauhaa veli hyvä tai sisko

        Juuri näin.

        Olen sama mieltä, ei ole ollenkaan ollut ajatus pidemmälle tästä mitä vastasin.

        Siukkuja
        jari


      • mielipide asiasta

        Minun mielestäni on räikeää vääryyttä houkutella ketään niiden ongelmien alaiseksi joita teillä adventisteilla on.
        Jokainen uusi adventisti joutuu ottamaan päälleen samat ongelmat joita tekin kannatte seuratessanne profeettaanne.
        Neivoohan jo sanakin ettei pidä ottaa muiden ilkeitä kannettavakseen.
        Ihmisiä pidetään tietämättöminä niistä ongelmista joihin te heidät johdatatte.
        Ajattelen itseäni kuinka tietämätön olin niistä ennen kuin täältä olen nähnyt niiden olemassaolon.
        Olisi ollut järkytys kuulla nuo vakuuttavat todisteet sen jälkeen kun olisi jo sisällä kirkossanne.
        Voin vain kuvitella miten niihin olisin suhtautunut niistä vasta siinä vaiheessa kuultuani.


      • Ollenkaan kirjoitti:

        Vastata näihin "kyti" juttuihin, antakaa olla ja
        jättäkää omaan arvoonsa, koska ei niillä ole mitään arvoa, älkää kohentako väärää tulta.

        Kyllä "kytiltä" osittain aiheellistakin kritiikkiä löytyy ja adventistina kannatan sitä, että jokaisen pitäisi tutkia asioita monelta kantilta. Miten sitä muuten voi ymmärtää miksi vastustus adventtikirkkoa kohtaan on niin kovaa.

        Asiat eivät ole niin mustavalkoisia, kuin kuvittelevat he, jotka torjuvat suoralta kädeltä kaiken kritiikin eivätkä halua edes ottaa mistään selvää.

        Itse olen lukenut Kytin sivut ja haluan toki edelleen olla adventisti, mutta ensisijaisesti tärkeämpää on olla uskossa Jeesukseen. Seurakunta voi olla siinä tapauksessa melkein mikä tahansa kristitty seurakunta, jossa korotetaan Jeesusta.


      • nettihiiri kirjoitti:

        Kyllä "kytiltä" osittain aiheellistakin kritiikkiä löytyy ja adventistina kannatan sitä, että jokaisen pitäisi tutkia asioita monelta kantilta. Miten sitä muuten voi ymmärtää miksi vastustus adventtikirkkoa kohtaan on niin kovaa.

        Asiat eivät ole niin mustavalkoisia, kuin kuvittelevat he, jotka torjuvat suoralta kädeltä kaiken kritiikin eivätkä halua edes ottaa mistään selvää.

        Itse olen lukenut Kytin sivut ja haluan toki edelleen olla adventisti, mutta ensisijaisesti tärkeämpää on olla uskossa Jeesukseen. Seurakunta voi olla siinä tapauksessa melkein mikä tahansa kristitty seurakunta, jossa korotetaan Jeesusta.

        Oletko sinäkin siis tullut siihen tulokseen kuin Seraja, että Jeesus ei ollut eikä ole ylienkeli Miikael?

        Oletko myös tullut siihen tulokseen, että Jeesuksen sovitus ristillä oli täydellinen eikä sovitusta jatketa taivaassa eikä syntejä laiteta lopuksi saatanan kärsittäviksi?

        Oletko tullut siihen tulokseen, ettei tutkivaa tuomiota ole olemassa eikä sitä tarvita, koska Jumala tietää keissä kaikissa Hänen Pyhä Henkensä on tutkimattakin?

        Oletko tullut siihen tulokseen, että ihmisen on vain tultava uskoon ja seurattava Jeesusta eikä hän saa ottaa väärän enemmän kuin profeetan sapatti-, ruoka-, pukeutumis- ym. käskyjä ikeekseen?

        Jos olet noissa yllämainituissa asioissa päässyt Ellenin vastaiseen kantaan, niin silloin voit Jeesusta korottaakin. Ellenin opeilla taas syydät Jeesuksen alimpaan sontakasaan.


      • mielipide asiasta kirjoitti:

        Minun mielestäni on räikeää vääryyttä houkutella ketään niiden ongelmien alaiseksi joita teillä adventisteilla on.
        Jokainen uusi adventisti joutuu ottamaan päälleen samat ongelmat joita tekin kannatte seuratessanne profeettaanne.
        Neivoohan jo sanakin ettei pidä ottaa muiden ilkeitä kannettavakseen.
        Ihmisiä pidetään tietämättöminä niistä ongelmista joihin te heidät johdatatte.
        Ajattelen itseäni kuinka tietämätön olin niistä ennen kuin täältä olen nähnyt niiden olemassaolon.
        Olisi ollut järkytys kuulla nuo vakuuttavat todisteet sen jälkeen kun olisi jo sisällä kirkossanne.
        Voin vain kuvitella miten niihin olisin suhtautunut niistä vasta siinä vaiheessa kuultuani.

        Rauhaa ja kiitos

        En näe että olisi olemassa ongelmia?
        Kaikki on hyvin, minulla ja kaikilla seurakunnassani, ainakin omassani.

        Ei kukaan näe mitään opillisiakaan ristiriitoja.
        Ihanassa rauhassa.

        Kääntymiset ovat aina vapaaehtoisia asioita.
        Minulle on pääasia että on Jumalan lapsi, seurakunnasta riippumata.

        Minä opetan vain Raamattua.

        Jumalan siunausta
        jari laurila


        Jumalan siunausta
        jari laurila


      • uskova_1 kirjoitti:

        Oletko sinäkin siis tullut siihen tulokseen kuin Seraja, että Jeesus ei ollut eikä ole ylienkeli Miikael?

        Oletko myös tullut siihen tulokseen, että Jeesuksen sovitus ristillä oli täydellinen eikä sovitusta jatketa taivaassa eikä syntejä laiteta lopuksi saatanan kärsittäviksi?

        Oletko tullut siihen tulokseen, ettei tutkivaa tuomiota ole olemassa eikä sitä tarvita, koska Jumala tietää keissä kaikissa Hänen Pyhä Henkensä on tutkimattakin?

        Oletko tullut siihen tulokseen, että ihmisen on vain tultava uskoon ja seurattava Jeesusta eikä hän saa ottaa väärän enemmän kuin profeetan sapatti-, ruoka-, pukeutumis- ym. käskyjä ikeekseen?

        Jos olet noissa yllämainituissa asioissa päässyt Ellenin vastaiseen kantaan, niin silloin voit Jeesusta korottaakin. Ellenin opeilla taas syydät Jeesuksen alimpaan sontakasaan.

        Jeesus on koko ajan ollut tosi Jumala. Enkelit on luotuja olentoja. Kutsukoon mun puolesta muut Jeesusta vaikka persläveksi (sehän on heidän oma häpeänsä), mutta Jeesuksen jumaluus ei siitä mihinkään muutu. Ylienkeli Mikael taas on joku muita ylempi enkeli, mutta ei kai sitä Jeesukseen tarvitse sotkea.

        Jeesuksen sovitustyö ristillä on täydellinen. Ei siihen tarvita muuta. Synti ja kaikki pahuus (sisältäen saatanan ja hänen enkelinsä) lopulta heitetään tuliseen järveen ja tuhotaan. Kaikki tämä tapahtuu Jeesuksen täydellisen sovitustyön tähden.

        Totta kai Jumala tuntee meistä jokaisen ja sen mitä tekoa itse kukin on. Ei siihen tarvita mitään tutkivaa tuomiota. Synti on jo ristillä voitettu ja tuomittu.

        Meillä uskovilla on raamattu ja Pyhä Henki oppaanamme. Vain niihin voimme viimekädessä turvautua. Kaikki profetiat on tutkittava raamatun valossa ja pidettävä vain se mikä on Jumalan sanan mukaista.

        Tärkein käsky on rakkauden kaksoiskäsky. Siihen sisältyy myös koko 10 käskyn laki. Tärkeintä todellakin on tulla uskoon ja seurata Jeesusta. Jumalan käskyt ovat ilmaus Jumalan rakastavasta luonteesta. Haluan päästä mahdollisimman lähelle Jumalaa ja oppia rakastamaan. Sitä minulle merkitsee käskyjen noudattaminen.

        Ruoka ym. säädökset ovat ihmisten keksimiä. Ne noudattavat niitä, jotka eivät osaa omilla aivoilla ajatella. Pyrin kylläkin syömään terveellisesti (kuten jokaisen itsestään huolta pitävän tulisikin), mutta sillä ei ole juuri mitään tekemistä Ellenin kirjoitusten kanssa. On hänen kirjoissaan hyviä vinkkejä ollut, mutta olen sitä mieltä, että kohtuus kaikessa on paras sääntö.

        Sapatti on minulle hiljentymistä ja lepäämistä varten mahdollisuuksien mukaan. Käyn Jumalanpalveluksessa mikäli en ole silloin työssä. Ei minulla liity siihen mitään sen ihmeempiä tapoja.


      • mielipide asiasta
        jarlau kirjoitti:

        Rauhaa ja kiitos

        En näe että olisi olemassa ongelmia?
        Kaikki on hyvin, minulla ja kaikilla seurakunnassani, ainakin omassani.

        Ei kukaan näe mitään opillisiakaan ristiriitoja.
        Ihanassa rauhassa.

        Kääntymiset ovat aina vapaaehtoisia asioita.
        Minulle on pääasia että on Jumalan lapsi, seurakunnasta riippumata.

        Minä opetan vain Raamattua.

        Jumalan siunausta
        jari laurila


        Jumalan siunausta
        jari laurila

        Aikaiosemmin olen kuvitellut että erot ovat pienempiä eri suuntien välillä.
        Omasta puolestani minä tätä puhun.
        Oletan että olisi ollut mahdollista että itse olisin joutunut teidän seyurakuntaanne ja kohdannut nämä kiistattomatkin pienet vajavaisuudet vasta sitten.
        Ilman muuta mieleni ei olisi hihkunut riemusta jos vasta sitten olisin kuullut mitä joutuisin puolustamaan kirkkokunnassani.
        Sinä sanot että kaikissa löytyy vikaa.
        En ajattelisi asiaa tuolta kannalta jos sillä perusteella tarkoitus olisi puhua ryhmä hyväksyttäväksi.
        Onhan jo pölyimurinkin tuotetakuu parempi kuin teidän opissanne.Siinä sentään saa korvauksen materiaalivirheistä aiheutuvista ongelmista.
        Sinä puhut vastuun kuulijalle niinkuin savolaispuhujat.


      • tutkipa
        jarlau kirjoitti:

        Rauhaa ja kiitos

        Pitää myös lukea mistä on kysymys, eikä ottaa tekstinpätkää asiayhteydestään ja tulkita mielensä mukaan.
        Tästä on kyse propagandamateriaalissa aina.

        EGW opetti Raamattua.'
        Lue sitä ja ole vilpitön.

        Meidän tohtorimme, proffamme ja EGW tutkijat, yms eivät ole tyhmiä, ja ovat vilpittömiä kistittyjä.

        Kaipais tulkinta toki tuo matreiaali, mutta kuka siihen tässä ryhtyy.
        Mahdotonta.

        Lähetä jonnekin kirkossa, vaikkapa pastori vastaa palstalle, niin saat vastausta, tai kertoo miten löydät vastaukset, onhan tuo määrä kovin runsas.

        Parhaatkin epäilijät ovat yleensä löytäneet vain noin 10 ihmeteltävää asiaa, ja siksi tuo on kovin mahdotonta juttua mitä olet laittanut.

        Siunausta
        jari laurila

        Minun tarinani:

        33 vuotta Seitsemännen päivän adventistina

        Syntynyt adventistiksi

        Synnyin adventistien sairaalassa Florida Hospitalissa, Orlandossa, Floridassa. Kukaan ei varmaan osannut aavistaakaan, että viettäisin osan aikuisiästäni työskentelemällä tuossa samassa sairaalassa. 1960-luvulla Florida Hospital oli suhteellisen pieni. Se ei ollut sellainen miljardin dollarin organisaatio kuin nykyisin. Hallintohenkilöstöllä ja työntekijöillä oli sama palkka. Porsche, Mercedes Benz tai BMW oli epätavallinen näky johtohenkilöiden parkkipaikoilla. Suurin osa henkilökunnasta oli adventisteja. Sairaala ei ollut vielä alkanut sijoittaa tulojaan osakemarkkinoille. Kun poikani syntyi tuossa samassa sairaalassa 1990-luvulla, tilanne oli dramaattisesti muuttunut.

        Niin alkoivat muutoksen ajat adventtikirkossa. Vähitellen kirkko kääntyi pois alkuaikojen opetuksista. Puhujapöntössä puhuttiin Profetian Hengestä yhä harvemmin. Rockmusiikki alkoi saada sijaa nuorten tilaisuuksissa ja koruja alettiin käyttää yhä enemmän. Ellen Whiten asemaa kohtaan esitettyjä kysymyksiä ja keskusteluja käytiin ennen tutkijoiden kesken adventistikoulujen takahuoneissa, mutta nyt ne siirtyivät kirkkojen sapattikouluihin. Muutoksen tuulet iskivät adventtikirkkoon.

        Koulutukseni adventtikirkossa

        Vietin 16 vuotta adventistikouluissa. Varhaisimmista vuosistani lähtien minulle opetettiin seitsemännen päivän adventistien ainutlaatuisia opinkappaleita. Opin kansallisesta sunnuntailaista ja että katoliset ja protestantit liittoutuisivat spiritualistien kanssa muodostaen kolmikantaliiton vainotakseen kaikkia niitä, jotka pitävät sapatin. Minulle opetettiin, että Ellen White oli Jumalan profeetta ja hän esitti ihmeellisiä tekoja, kuten lakkasi hengittämästä ja piti ojennetussa kädessään raskasta Raamattua tuntikausia. Tultuani vanhemmaksi opin tutkivan tuomion ja kolmen enkelin sanoman. Elin jatkuvan pelon ja odotuksen tilassa. Pelkäsin tulevaa vainoa ja ahdistuksen aikaa, mutta odotin Kristuksen takaisintuloa. Kaikki puhuivat, että Jeesus tulee takaisin aivan pian, luultavasti vuoden, parin sisällä. Muutaman kerran jotkut alkoivat asetella päivämääriä ja minä olin sekä innostunut että huolestunut, mutta päivämäärät tulivat ja menivät ja kaikki jatkui ennallaan.

        Täydellisyyden opettelua

        Vuosien varrella opin, että seitsemännen päivän adventistit ovat Jumalan ainoa jäännösseurakunta. Jumala puhdistaa ja koettelee heitä siinä tarkoituksessa, että he pystyisivät olemaan täydelliset ilman välittäjää Hänen edessään. Kun olin lapsi, tämä oli raskas taakka. Yritin olla täydellinen ja pitää sapatin täydellisesti, mutta aina näytin epäonnistuneen. Katselin ympärilleni löytääkseni täydellisen ihmisen, onnistumatta. Adventistit, jotka tunsin, olivat yleisesti ottaen hyviä ihmisiä, mutta löysin pienen eron heissä verrattuna muihin kristittyihin. Suurin osa heistä ei juonut kahvia (ei ainakaan julkisesti) eivätkä he pitäneet koruja (paitsi rintaneuloja), mutta mitä tuli rakkaudellisuuteen, hyväksymiseen, anteeksiantoon ja puhtauteen, en rehellisesti sanoen nähnyt adventisteja siinä asiassa parempina kuin muut kristityt.

        Lukioaikaiset kokemukset

        Lukio oli tietyllä tavalla avartavaa aikaa. Oleskelu kaukana kotoa, sen rajoittavasta ympäristöstä, näytti saavan esille pahimman minusta ja muista oppilaista. Kun käveli asuntolan käytäviä edestakaisin, kuulosti siltä kuin olisi ollut rockkonsertissa, jossa soitti tusina erilaista hevibändiä. Musiikki taukosi vain sapattisin, kun oppilaat käänsivät desibelejä pienemmälle välttääkseen nuhtelut.

        Eräs nuori adventistimies vuokrasi pornovideoita ja kutsui muita oppilaita huoneeseensa katselemaan niitä. Oli ällistyttävä näky, kun 25 nuorta miestä kasautui asuntolahuoneeseen videon katseluun.

        Lauantai-iltapäivisin asuntola tyhjeni, kun oppilaat menivät paikallisiin baareihin ja tanssiklubeihin. Katselin heitä toisinaan heidän kävellessään (tai hoiperrellessaan) takaisin asuntolaan punaisin silmin. Oppilaat piilottelivat huoneissaan olutta, pornoa ja veitsiä. Toisinaan dekaani teki jonkun huoneeseen ratsian ja takavarikoi laittoman materiaalin.

        Asuessani asuntolassa minulla oli mahdollisuus tutustua Ellen Whiten pojanpojanpoikaan Steve Whiteen. Hänen huoneensa oli vastapäätä omaa huonettani, käytävän toisella puolella. Hän oli mukava kaveri eikä ottanut osaa joihinkin aktiviteetteihin kuten muut.

        Eräs oppilas erotettiin sinä aikana kun olin asuntolassa. Hän asui asuntolani alakerrassa ja oli nimeltään Kevin. Hän oli ystävällinen kaveri, pidetty ja lahjakas. Hän sai potkut koulusta, koska hän oli homoseksuaali. Hän siirtyi länsirannikon adventistikouluun. 19-vuotiaana hän teki itsemurhan. En tiedä miksi, mutta luulen, että hän ei kestänyt ympäristön painetta eikä pystynyt hyväksymään omaa epätäydellisyyttään.

        Kääntymykseni

        21-vuoden ikäisenä koin kääntymyksen. Muutama kuukausi ennen tätä kokemusta tulin tietoiseksi omasta syntisyydestäni aivan uudella tavalla. Aloin etsiä vastauksia ja joku antoi minulle adventistipastori Morris Venden kirjan erään kirjan. Lukiessani sitä eräs havaitsemani asia muutti elämäni lopullisesti: "Pelastus tulee uskosta". Se oli hätkähdyttävä, uusi käsite minulle.

        Siihen asti olin luullut, että pelastun olemalla kuuliainen Jumalalle ja pitämällä kymmenen käskyä. En pysty selittämään luuloani tekojen kautta pelastumisesta. Kukaan ei ollut koskaan minulle opettanut mitään sellaista. Olin vain omaksunut sen koulutukseni ja kokemukseni kautta. Aloin nähdä asioita uudessa valossa. Annoin itseni Jumalalle ja omistin koko elämäni Hänelle .

        Ellen White astuu elämääni.

        Olin niin innoissani uudestisyntymisestäni, että halusin olla niin hyvä adventisti kuin mahdollista. Niinpä aloin toiminnan jota kesti yli kymmenen vuotta. Luin päivittäin Ellen Whiten kirjoituksia, toisinaan tuntikausia kerrallaan. Suurin kustannuksin kokosin yli 50 Ellen Whiten kirjaa ja hankin hänen kirjoituksiaan CD-Romilla ja uppouduin niihin.
        Kaiken kaikkiaan luin yli 10.000 sivua hänen kirjoituksiaan. Opettelin muistamaan kokonaisia kappaleita. Annoin työtovereille ja ystäville Tie Kristuksen luo -kirjoja. Sapatti-iltapäivisin kuljin ovelta ovelle antaen Whiten kirjoja ja Tie Kristuksen luo -kirjoja annoin yli 1000 kappaletta.

        Suuri Taistelu - projekti

        1992 menin mukaan Suuri Taistelu - projektiin, jonka rahoitti "Finish the Work Ministry" -niminen riippumaton työryhmä. Asuessani Jacksonvillessä, Floridassa, käynnistin projektin, jonka päämäärä oli antaa ihmisille 110.000 korttia, joilla sai ilmaisen Suuri Taistelu -kirjan.

        Minusta tuli myöhemmin tämän työryhmän johtokunnan puheenjohtaja. Tässä asemassa ollessani aistin ensimmäisen kerran jotain siitä taistelusta, jota niin usein käydään seurakunnan jäsenten välillä. Erimielisyyksiä syntyi Ellen Whiten kirjoituksista ja muistakin asioista, joiden takia työryhmä hajosi. Vetäjä lähti ja liittyi "Holy Name" -nimiseen liikkeeseen ja johtokunta äänesti työryhmän lopettamisen puolesta. Minä menin adventtikirkkoon hoitelemaan erilaisia tehtäviä ja toimin mm. rahastonhoitajana, avustavana nuorten opettajana ja diakonina. Opetin Raamatun tutkisteluluokassa sapatti-iltapäivisin ja isännöin pientä ryhmää perjantai-iltaisin kotonani.

        Ellen White vaikuttaa elämääni

        Ellen Whiten kirjoituksilla oli dramaattinen vaikutus elämääni. Huomasin monia sääntöjä, joita minä eikä kukaan muukaan adventisti noudattanut. Aloin listata sääntöjä noudattaakseni niitä. Vaimoni vastusti tätä, mutta puursin eteenpäin. Olimme jo vegetaristeja. Nyt jätimme pois ruokavaliostamme vielä maitotuotteet, etikan, kananmunat ja sokerin. Ajattelette varmaan, että mitä me sitten oikein söimme? Emme paljon mitään. Painoni putosi alle normaalin ja tulin voimattomaksi. Riittämätön ruokavalio yhdistettynä täydellisen elämän pyrkimykseen aiheutti stressin, joka verotti terveyttäni peruuttamattomasti.

        Ruokavalion muutoksen lisäksi tein muitakin muutoksia. Kieltäydyin pitämästä vihkisormusta ja vaadin vaimoanikin luopumaan omastaan. Vältin ei-adventistien seuraa paitsi silloin, kun tarkoituksena oli käännyttää heitä adventismiin. Vältin lääkärille menoa ja lääkkeiden käyttöä, jopa asperiinia. Poistimme seiniltämme kaikki perhevalokuvat, koska Ellen White sanoi sen olevan epäjumalien palvontaa. Peruutin henkivakuutuksemme, koska Ellen White käski välttää sijoittamista sellaiseen. Menin jopa niin pitkälle, että pyysin vaimoani vaihtamaan gynekologinsa naispuoliseen. Ellen White sanoi, että naisen oli epäsopivaa mennä miesgynekologille.

        Liittyminen "Historiallisiin" adventisteihin

        Huomasin pian, että tiukka uskoni Ellen Whiteen erotti minut adventismin valtavirrasta. Vaikka suurin osa adventisteista tunnusti tunnusti uskovansa Ellen Whiteen niin itseasiassa hyvin harva noudatti hänen traditionaalista opetustaan. Niitä, jotka noudattivat Ellen Whiten ja muiden adventistipioneereiden alkuperäisiä opetuksia, kutsutaan "historiallisiksi adventisteiksi". Aloin käydä enemmän ja enemmän itsenäisissä adventtikirkkojen ryhmittymissä kuten "Hope Internationalissa". Uskoin näiden ryhmien julistavan sellaista sanomaa, jota Ellen White sanoi "Suoraksi Todistukseksi". Otin osaa itsenäisten kirkkojen tapahtumiin ja leireihin. Juttelin monien itsenäisten liikkeiden johtajien kanssa kuten Ron Spearin, Jan Marcussenin, Colin ja Russel Standishin. Huomasin pian niiden samojen taisteluluiden ja ristiriitojen, joita käytiin adventtikirkon valtasuunnassa, käytävän myös näissä itsenäisissä suunnissa, vain suuremmassa mittakaavassa. Kiistoja käytiin profeetallisista tulkinnoista, Raamatun versioista, kuinka noudattaa sapattia, ruokavaliosta ja muista aiheista. Yhdestä asiasta oltiin kuitenkin yksimielisiä: valtasuunnan adventismi oli vääristynyt ja vaati uudistusta.

        Yritykseni puolustaa Ellen Whitea

        Vuonna 1996 löysin Internetistä sivut, joissa hyökättiin Ellen Whiten profeetan asemaa kohtaan. Se oli törkeä loukkaus! Olin närkästynyt, että joku voi arvostella Jumalan profeettaa. Vuosia olin jankuttanut adventisteille kuinka heidän pitäisi olla kuuliaisia Ellen Whitelle. Olin mestari tunnistamaan mitä Ellen Whiten sääntöä joku ei noudattanut ja olin innokas arvostelemaan heitä heidän löyhyydestään. Nyt otin uuden tehtävän ja aioin puolustaa häntä Internetissä. Perustin nettisivut ja sepustin perusteluja selittääkseni joitakin hänen epätavallisia lausuntojaan kuten "amalgamaatio" (ihmisen ja eläimen risteytys, suom. huom.). Pakotin itseni kaikenlaisiin "aivojumppiin" selittääkseni asioita ja mietiskelin aloinko jo venyttämään rehellisyyden rajoja.

        Säröjä Ellen Whiten puolustuksessa

        Ensimmäiset Ellen Whiteen kohdistuneet epäilykseni ilmaantuivat muutama kuukausi nettisivujeni avaamisen jälkeen. Seurakunnan vanhin William Fagan, White Estaten johtaja, lähetti minulle sähköpostia ja kertoi, että jotkut sivullani olevat aineistot eivät olleet tosia. Tällainen oli J.N. Loughboroughn kirjoittama juttu William Foysta, joka näki näkyjä ennen Ellen Whitea. Fagal totesi, että myöhemmät tutkimukset ovat todistaneet Loughboroughn olleen väärässä. Aloin miettiä, että mitkä muut Loughboroughn kirjoitukset olivat vääriä. Miten oli suuren Raamatun tarina? Entäpä hengityksen lakkaaminen näkyjen aikana? Ihmettelin miksi Loughboroughn antoi vääriä tietoja ja mikä hänen tarkoitusperänsä olivat kirjoittaessaan historian uusiksi. Siitä huolimatta päätin panna epäilykseni syrjään ja luottaa siihen, että Ellen White oli Jumalan profeetta.

        Ellen White puolustukseni sortuu

        Noin kuukausi tämän jälkeen entinen adventistipastori Dale Ratzlaff haastoi minut lukemaan Canrightin kirjan Ellen Whitestä. Päätin lukea kirjan tarkoituksenani kumota sen väitteet. Vaikka kirjan sisältö alkoikin vaivata mieltäni, päätin todistaa sen väitteet vääriksi. Niinpä menin paikallisen adventistiyliopiston kirjastoon ja kaivoin esille kaikki vanhat dokumentit Ellen Whitesta ja hänen aikalaisistaan mitä vain saatoin löytää. Vietin monta tuntia seuloen materiaalia. Hämmästyksekseni en löytänyt mitään millä kumota Canright. Itse asiassa kaikki näytti tukevan hänen kirjoituksiaan. Olin hämmentynyt. Paneuduin suljetun oven - oppiin ja havaitsin, että Ellen White oli todellakin nähnyt pelastuksen oven olevan suljettu 1844 ainakin yhdessä näyssään. Luin näyn yhä uudelleen ja ponnistelin ymmärtääkseni sen. Vaikka kuinka painiskelin näyn parissa käyttäen kaikki henkiset kapasiteettini muuttaakseni sen järkeväksi, en pystynyt siihen. Se ei muuttunut miksikään. Ellen White oli nähnyt valheellisen näyn. Olin sekaisin ja pettynyt. Päätin tutkia asiaa lisää ennen kuin tekisin päätökseni.

        Tutkin hänen terveydentilastaan kirjoitettuja lausuntoja . Hänen omat adventistilääkärinsä olivat tehneet diagnoosin, jonka mukaan hänellä oli hysteria ja katalepsia (jäykkyystila, suom. huom.), joihin sairastuneet potilaat kärsivät harhoista, heidän vartalonsa jäykistyivät ja he melkein lopettivat hengittämisen. Nämä sairaudet saattoivat aiheutua aivoihin kohdistuneesta vammasta ja naisilla tätä esiintyi yleisemmin. Oireet usein katosivat keski-iässä. Ellen Whiten näyt alkoivat harveta ja vihdoin loppuivat kokonaan keski-iässä. Aloin miettiä miksi Jumala antaisi jollekulle näkyjä samalla esiintymistavalla, joka itse asiassa muistutti näiden sairauden esiintymisoireita? Minusta se näytti epätodennäköiseltä yhteensattumalta.

        Todisteiden vakuuttavuus

        Lopullinen niitti oli sovituspäivä. Luin 3.Moos. 16 luvun ja Hepr.9 ja 10 luvun. Luin ne yhä uudelleen ja uudelleen. Otin esille kreikan sanakirjan ja etsin sieltä sanoja. Kaikki lukemani vakuutti, että Kristus meni kaikkeinpyhimpään taivaaseen astumisensa yhteydessä. Ilman Ellen Whiten näkyä en saanut sovituspäivää sijoitettua vuodelle 1844. Raamattu osoitti sen selkeästi olevan 31 jKr.

        Minun täytyi vihdoin myöntää ylivoimaisten todisteiden valossa, ettei Ellen White ollut Jumalan profeetta.
        Se mursi minut. Sairastuin fyysisesti ja olin kuusi päivää vuodepotilaana. Masennuin ja lamaannuin. Vasta monen kuukauden päästä erosin adventtikirkosta. En voinut enää tukea järjestelmää, joka ei ollut rehellinen Ellen Whitea koskevassa asiassa.

        Myöhempiä havaintoja

        Huomasin, etten ollut yksin. Monet nykyiset ja entiset adventistit eivät usko, että Ellen White oli profeetta. Monet kirkon johtajista tietävät Ellen Whiteen kohdistuvat ongelmat, mutta eivät puhu niistä seurakuntalaisten kanssa. Heidän annetaan uskoa "valkoiseen valheeseen" (White lie, suom. huom.). On teologian professoreita, pastoreita ja oppilaita, jotka eivät usko valkoiseen valheeseen. Joka tapauksessa heidän täytyy kuitenkin uskoa edes jossakin määrin säilyttääkseen asemansa. Luulen, että he oikeuttavat tämän tekonsa sanomalla, että Ellen Whiten kirjojen lukeminen on harmitonta. Minä voin todistaa tuon väittämän valheeksi. Kaikkien Ellen Whiten määräyksien noudattaminen ei ainoastaan aiheuta tarpeetonta stressiä ja hankaluuksia, vaan se voi jopa maksaa elämän. Miten? Seuraamalla äärimmäisen rankkaa ruokavaliota ja välttämällä lääkäreitä ja lääkkeitä. Voin todistaa myös hengellisen elämän kuihtumisen. Mitä enemmän luin Todistuksia sen tuomitsevammaksi, arvostelevammaksi ja kovasieluisemmaksi tulin. Jos pidät nettisivujani karskeina, armahda minua. Jumala työskentelee edelleenkin minussa saadakseen tuon hengen minusta ulos!

        Mitä teen nyt...

        Olen kiitollinen Jumalalle, että hän paljasti totuuden Ellen Whitesta minulle. Minä pyhitän edelleen sapatin, mutta enää en pidä sitä Jumalan sinettinä hänen ja kansansa välillä. Kun en enää käy adventtikirkossa, käyn "Church of God" -kirkossa (seitsemännen päivän). En rohkaise ketään jättämään adventtikirkkoa. Se noudattaa Raamattua kuitenkin tarkemmin kuin jotkut muut kirkot. Minulle se oli oikea päätös. Se ei saata olla oikea päätös sinulle. Minä rohkaisen ihmisiä seuraamaan Jumalan johdatusta. En ole koskaan katunut adventtikirkosta lähtemistä. Kadun vain sitä, että kirkon johtajat eivät kertoneet minulle totuutta Ellen Whitesta.

        Tästä nämä nettisivut kertovat. Haluan tuoda esille tietoja Ellen Whitesta, joita itse etsin kuukausi toisensa jälkeen. Haluan antaa sinulle mahdollisuuden tutkia kaikki todisteet, jotta voit tehdä oikeat johtopäätökset Ellen Whiten innoituksesta.
        Adventtikirkko on tehnyt karhunpalveluksen tarjoamalla ihmisille vain osatotuuden Ellen Whitesta. Sinä päivänä, kun adventtikirkko tuo esille koko totuuden hänestä, nämäkin sivut lakkaavat.

        Siunatkoon Jumala sinua kulkiessasi Hänen johdatuksessaan.

        Dirk Anderson


    • Lukijana

      Onkin hyvä tietää mitä adventistit eivät kerro. Tulikin pitkästi asiaa joitten perusteella ei koskaan voisi kuvitella astuvansa tuon suunnan uskovien leiriin. Minusta nykyään saa olla varuillaan. Kakku jota tarjotaan ei aina ole sitä miltä päältä katsottuna näyttää.

      • liike

        Tohtori Raymond Cottrell, huomattava seitsemännen päivän adventisti-teologi julkaisee nauhoitetut muistelmansa aiheesta; Tutkiva tuomio

        (Tämän on vapaasti suomentanut Kalervo, Robert K. Sandersin kotisivulta: http://www.truthorfables.com/Cottrell_IJ_Recollection.htm )

        Vuonna 1958 minun osakseni sattui, Review and Herald Publishing Association toimittajana, tarkistaa ympärivuotinen klassinen ’Raamatun Sanoma’
        (julkaistu lähes 100 vuoden ajan, ja käytetään Raamatun tutkistelun ohjevihkona sapatin jumalanpalveluksessa) …
        Vanhat painolaatat olivat loppuun kuluneet ja meidän piti tehdä uudet…
        Review and Heraldissa ajateltiin, että olisi jo erittäin toivottavaa saada Raamatun Sanoma sopusointuun
        Seitsemännen päivän Adventistien Raamattu-Kommentaarin kanssa, niin että ne eivät olisi ristiriidassa keskenään.

        ”Minun osakseni lankesi silloin tarttua sellaisiin opillisiin kysymyksiin kuin Daniel 8:14, Pyhäkkö ja Tutkiva tuomio.
        Näihin asioihin liittyen mielessäni velloi edestakaisin Martin, Barnhousen, Lindsellin, DeHaan ja muiden väittämät…
        Päätin, että yrittäisin löytää jonkinlaisen tavan sanoa sen mitä me halusimme sanoa Pyhäkkö-opista ja Tutkivasta tuomiosta
        sellaisella tavalla, joka riisuisi aseet meitä kritisoivien ihmisten käsistä --- esittää opetuksemme raamatullisena.
        Mutta epätoivoisen yrittämisen jälkeen huomasin että se oli mahdotonta!

        Niinpä minä eräänä päivänä menin Elder Nicholin luo (silloin Review and Heraldin päätoimittaja) ja sanoin, ’Elder Nichol, mitä sinä teet tällaisessa tapauksessa'.
        Minä todella yritin parhaani kirjoittaakseni Pyhäkkö ja Tutkivan tuomion opit Raamatun Sanomaan ¾ en pystynyt tekemään sitä!'
        Hän sanoi, ’No, mitä meidän college-korkeakoulujen Raamatun opettajilla on sanottavaa?… Kirjoita heille kirje.’
        Niin minä sitten laadin kirjeen, jossa kysyin lukuisan joukon avainkysymyksiä, tarkoituksena saada pyhäkkö-oppi perustelluksi Daniel 8:14 jakeesta.
        Lähetin tämän kyselyn jokaisen collegen Heprean opettajalle, (tuona aikana meillä ei ollut yliopistoja )
        ja jokaiselle Raamattu-osaston johtajalle sekä lukuisille muille Raamatun opettajille, jotka tunsin henkilökohtaisesti.
        Minä lupasin heille tietolähdesuojan, vakuuttaen ettei heidän nimiään koskaan yhdistettäisi mihinkään heidän antamiin vastauksiin.

        Pyysin vastaukset kysymyksiini, ja kaikki kaksikymmentä seitsemän, joille kirjoitin, vastasivat.
        Vastaukset ilmaisivat poikkeuksetta sen käsityksen, että
        ei ole kielitieteellistä tai tekstiyhteydessä ilmenevää perustetta soveltaa Daniel 8:14 jaetta vertauskuvalliseen Sovituspäivään ja Tutkivaan tuomioon.
        Ei ollut ainuttakaan collegessa toimivaa Raamatun opettajaa, joka ilmaisi, että jakeen perusta on huolellisessa raamatun tutkimisessa (exegesis) -
        toisin sanoen kielellisessä tai yhteydellisessä (kontekstissa) (yhteys 3Moos.16, Daniel 8:14 ja vuoden 1844 jKr. välillä, kääntäjän huomautus).

        ”Ja sitten minä olin kysynyt lisäkysymyksen: ’Minkä muun perusteen tarjoatte kuin kielellisen ja tekstiyhteydellisen?’
        Ja kolmetoista, puolet kahdestakymmenestä seitsemästä, sanoi, ’Ei ole mitään muuta perustetta.’
        Toisin sanoen, puolet heistä sanoi, että ei ole minkäänlaista muuta pohjaa!
        Toisen puolen keskuudessa oli pientä hajontaa - kaksi heistä vastasi tällä tavalla ja nuo vastaukset saivat muistini heräämään -
        eli kaksi heistä esitti, että King James raamatunkäännöksessä Englannin sana ’puhdistettu’ oli ’onnekas sattuma!’
        Kuinka me olemme saaneet meidän kaikkein tärkeimmät opinkappaleet perustelluksi erään raamatun käännöksen ’onnekkaalla sattumalla’! …

        ”Itse asiassa se ei ollut sattuma, Septuagintassa on sana ’puhdistettu,’…
        ja he, Septuagintan kääntäjät, käyttivät sanaa ’puhdistettu’ koska ennustus heidän mielestä sopi Antiokus Epifaneen.
        Niinpä Seitsemännen päivän adventistien opissaan Tutkivasta tuomiosta ’puhdistettu’ sanan selitys perustuu ikivanhalle käännökselle,
        jonka juutalaiset tekivät kääntäessään VT:n kreikaksi ja uskoessaan, että profetia kävi toteen Antiokus Epifaneen vainon loputtua.
        Jos me tällä tavalla otamme sanan ’puhdistettu’ tästä käännöksestä, niin meidän pitäisi todellakin myöntää, että se sopii Antiokus Epifaneen.

        No, menin Elder Nicholin puheille. Koska hän oli saattanut minut tähän ahdinkoon, niin oli myös hänen asiansa saada minut siitä pois.
        Tiedättekö mitä hän teki?
        Hän vei kyselyn vastaukset Pääkonferenssin puheenjohtajalle Elder Figuhrille.
        Ja Pääkonferenssi nimitti komitean, jonka tehtävänä oli yrittää ratkaista tämä ongelma Danielin kirjassa, löytää joitakin vastauksia näihin kysymyksiin.
        No, komitea istui ja pohti tätä Danielin kirjan probleemaa viisi vuotta.
        Minä olin komitean jäsen.
        Me tutkimme neljäkymmentäviisi komitealle ennalta laadittua ehdotusta ja hajaannuimme löytämättä minkäänlaisia vastauksia.

        ”Komiteassa oli enemmistö ja vähemmistö, yhteensä neljätoista jäsentä.
        Lopuksi enemmistö, yhdeksän jäsentä, halusi julkaista muodollisen raportin, jossa
        me emme sanoisi sanaakaan mistään ongelmista tai epävarmuuksista komitean tutkimassa asiassa.
        Muistutan vielä että komitean nimi oli; 'Komitea nimitetty ratkaisemaan Danielin kirjan tulkinnassa esiin nousseita kysymyksiä.'
        Ja he halusivat raportin, joka ainoastaan tekisi jokaisen tyytyväiseksi ja sanoisi joitakin miellyttäviä asioita.

        No, viisi meistä oli sitä mieltä, että se ei olisi älyllisesti rehellistä.
        Me emme uskoneet tuollaisen raportin olevan eduksi kirkollemme ...
        Enemmistö halusi ehdottomasti julkaista tuon ’yksimielisen’ komitean lausunnon, joka meidän olisi pitänyt allekirjoittaa -
        ja me emme omantunnon takia voineet sitä tehdä,
        koska me silloin olisimme syypäitä komitean mietintöön, joka ei ottanut kantaa yhteenkään ongelmaan!

        ”Niinpä me teimme useita ehdotuksia.
        Me teimme ehdotuksen, joka käsittelisi rehellisesti esitettyjä tosiseikkoja ja erilaisia niihin ehdotettuja ratkaisuja -
        perusteluja niihin - ja antaisimme ihmisten itsensä päättää.
        No, tietenkään tämä ehdotuksemme ei vastannut enemmistön toivetta.

        ”Toinen ehdotuksemme oli, että ei annettaisi minkäänlaista lausuntoa ja kuka tahansa komitean jäsen, omasta aloitteestaan,
        voisi kirjoittaa minkä tahansa artikkelin julkaistavaksi Reviewissä tai Ministryssä tai missä tahansa aikakauslehdessä,
        omalla nimellään, mainitsematta mitään komiteasta.
        Tällä tavalla ihmiset voisivat sanoa sen mitä he halusivat sanoa.
        Ei, nuo ehdotukset eivät olleet hyväksyttäviä.

        Niinpä me esitimme huvittavan ehdotuksen.
        Esitimme, että he antaisivat meidän astua viisi askelta ulos, käytävään, sillä
        silloin enemmistö voisi saada yksimielisen äänimäärän, aivan kuten he halusivatkin.”
        - Raymond F. Cottrellin nauhoitetusta puheesta, noin 1985. White-Washed pp. 151 – 153.

        Skip Bakersin vastaus tohtori Cottrellin äänikirjeeseen Tutkivasta tuomiosta.

        [email protected]
        Entinen valokuvaaja,
        Seitsemännen päivän adventtikirkon Adventist Review - lehdessä

        Huomaan, kuten lukemattomat ihmiset ennen sinua etsiessään totuutta,
        niin sinäkin olet joutunut vastatusten samojen ongelmien kanssa,
        joita Adventtikirkko on kohdannut sukupolvien ajan ja joita se ei ole kyennyt selvittämään.
        Luulen, että Cottrellin selostus kirjeessään koskien F.D Nicholia muodostaa melko hyvän käsityksen tästä kyvyttömyydestä, siinä hän sanoi:

        ”No, menin Elder Nicholdin puheille. Koska hän oli saattanut minut tähän ahdinkoon, niin oli myös hänen asiansa saada minut siitä pois.
        Tiedättekö mitä hän teki? Hän vei kyselyn vastaukset Pääkonferenssin puheenjohtajalle Elder Figuhrelle.
        Ja Pääkonferenssi nimitti komitean, jonka tehtävänä oli yrittää ratkaista tämä ongelma Danielin kirjassa, löytää joitakin vastauksia näihin kysymyksiin.
        No, komitea istui ja pohti tätä Danielin kirjan probleemaa viisi vuotta.
        Minä olin komitean jäsen.
        Me tutkimme neljäkymmentä viisi komitealle ennalta laadittua ehdotusta ja hajaannuimme löytämättä minkäänlaisia vastauksia."

        LÖYTÄMÄTTÄ MINKÄÄNLAISIA VASTAUKSIA?

        Tunsin nuo molemmat miehet hyvin, en vain työskennellyt heidän kanssaan Adventist Review'ssä,
        vaan minä tapasin heitä usein, joten he olivat todellista lihaa ja verta minulle.
        Ja tämä artikkeli, jonka sinä Robert olet löytänyt, on paljastanut jotakin, joka on kaikkein syvällekäyvää:
        ”Seitsemännen päivän Adventtikirkko työllisti komitean 5 vuoden ajaksi
        tutkimaan Tutkivan tuomion opissaan olevaa ongelmaa,
        SAAMATTA lopulta MITÄÄN PÄÄTÖSTÄ aikaan !"

        AJATTELE TÄTÄ!

        ”Seitsemännen päivän Adventtikirkko työllisti komitean 5 vuoden ajaksi selvittämään Tutkivan tuomio-opissaan olevaa ongelmaa,
        SAAMATTA lopulta MITÄÄN PÄÄTÖSTÄ aikaan!”

        Soita se uudelleen Sam!

        ”Seitsemännen päivän Adventtikirkko työllisti komitean 5 vuoden ajaksi selvittämään Tutkivan tuomio-opissaan olevaa ongelmaa,
        SAAMATTA lopulta MITÄÄN PÄÄTÖSTÄ aikaan!”

        JOS HE olisivat löytäneet MITÄ TAHANSA APUA ongelmaansa, niin he olisivat käyttäneet sitä!

        He hajottivat ryhmän saamatta KOSKAAN selville VASTAUSTA ongelmaan, jonka selvittämisen he olivat ottaneet tavoitteekseen.
        Ja näin se aina oli ja on aina ollut Tutkivan tuomion kanssa, yritettäessä saada Daniel 8:14 jae kannattamaan adventistista näkemystä.

        Minun ensimmäinen suuri järkytys, Daniel 8:14, Tutkivan tuomion ja vuoden 1844 yhdistämiseen toisistaan johtuvina,
        oli silloin kun luin Hallmark Hanukka-korttia myymälässä,
        se selitti koko tarinan ENSIMMÄISESTÄ Hanukka juhlasta ja kuinka se kesti 8 päivää;
        sillä niin kauan heidän temppelistä löytämänsä lamppuöljy riitti,
        kun he aikoinaan olivat ”puhdistaneet ” ”Pyhäkön” ja saattaneet sen oikeaan tarkoitukseensa, jumalanpalvelusta varten.
        (kts. Joh.10:22 ja sen viittaus 1Makk.4:59, VKR, kääntäjän huomautus).
        Juutalaiset olivat kantaneet ULOS jopa jokaisen yksittäisen kivenkin jota oli käytetty alttarissa, koska he eivät voineet sietää mahdollisuutta,
        että Jumalan alttarilla olisi kivi, jonka päällä kerran historian aikana olisi uhrattu sikoja!
        Hallmark Card yhtiö oli nähnyt suurta vaivaa todistaakseen tämän kertomuksen oikeaksi, ja he onnistuivat siinä!

        Ja siellä myymälässä, RUNSAAT 2000 vuotta myöhemmin, minä olin lukemassa kertomusta, joka sopi osaan sitä arvoitusta,
        josta minä yhtenä aikana elämässäni olin ollut hyvin epävarma.
        Sinun ei tarvitse vedota siihen mitä ”Kristityt” luulevat Daniel 8:14 tarkoittavan,
        sen sijaan mene JUUTALAISTEN luo joita varten se jae oli kirjoitettu ja
        kysy HEILTÄ mitä sillä tarkoitettiin, ja tulet käsittämään, että
        sillä ei ole mitään tekemistä vuoden 1844 jKr. kanssa, vaan sen sijaan kaikki vuoden 165 eKr. kanssa!
        Sillä 2009 VUOTTA AIKAISEMMIN, ennen kuin Ellen varasti sen,
        JUUTALAISET OLIVAT YMMÄRTÄNEET TÄMÄN JAKEEN TARKOITTAVAN VOITTOA ”PYHÄKÖN SAASTUTTAJASTA”, JA
        HE OVAT TYRMISTYNEITÄ KUN JOKU SANOO SEN TARKOITTAVAN JOTAKIN MIKÄ TAPAHTUI 1844!
        He nauravat ihmisille, jotka sanovat Dan.8:14 jakeella olevan jotakin tekemistä vuoden 1844 jKr. kanssa, koska
        he TIETÄVÄT, että se on pelkästään vuotta 165 eKr. koskeva ennustus.

        ENSINNÄKIN, adventtikirkko oli KAKSITUHATTA YHDEKSÄN VUOTTA "ULKONA" ! (165 1844, kääntäjän huomautus)

        Voitko kuvitella oppijärjestelmän perustamista profetialle, joka, oppijärjestelmä, oli yli kahdentuhannen vuoden päässä?

        Kun nyt voit nähdä kuinka kaukana tulevaisuudessa adventistit olivat ajallisesti SIITÄ KUN ennustus toteutui, niin
        silloin sinä voit ymmärtää miten he olivat ”pielessä” kaikesta muustakin!
        Daniel 8:14 puhuu tapahtumasta joka tapahtui vuonna 165 eKr., ei vuonna 1844 jKr.
        Luulisin, että voisit nimittää sitä ”Ellenin huijaustempuksi”, etkö voisikin?

        William Miller ja 1840 - luvun harhaan johdetut Uuden Englannin ihmiset olivat kiertelemässä ”synnin” erämaassa,
        koska on ”syntiä” panna uskonsa henkeen jota ei oltu koeteltu, ja
        Suljettu Ovi oli Ellen G. Whiten ”profeettatesti”, ja hän ei läpäissyt testiänsä!

        ELLENIN OMA KIRJE BATESILLE, todistaa hänen olleen väärä profeetta!
        http://www.truthorfables.com/EGW_to_J.Bates_1847.htm Salainen kirje (ei ole suomennettu)

        http://www.truthorfables.com/Five_Loves_no_Fish.htm Skip Baker ja Salainen kirje (ei ole suomennettu)

        Robert, taas kerran sinä olet näyttänyt meille kuinka oikeassa sinä olet,
        näyttäessäsi toteen, että Suljettu Ovi oli todellakin TESTI, ja jota testiä tuo nainen ei taatusti läpäissyt!


      • totuuden etsijä
        liike kirjoitti:

        Tohtori Raymond Cottrell, huomattava seitsemännen päivän adventisti-teologi julkaisee nauhoitetut muistelmansa aiheesta; Tutkiva tuomio

        (Tämän on vapaasti suomentanut Kalervo, Robert K. Sandersin kotisivulta: http://www.truthorfables.com/Cottrell_IJ_Recollection.htm )

        Vuonna 1958 minun osakseni sattui, Review and Herald Publishing Association toimittajana, tarkistaa ympärivuotinen klassinen ’Raamatun Sanoma’
        (julkaistu lähes 100 vuoden ajan, ja käytetään Raamatun tutkistelun ohjevihkona sapatin jumalanpalveluksessa) …
        Vanhat painolaatat olivat loppuun kuluneet ja meidän piti tehdä uudet…
        Review and Heraldissa ajateltiin, että olisi jo erittäin toivottavaa saada Raamatun Sanoma sopusointuun
        Seitsemännen päivän Adventistien Raamattu-Kommentaarin kanssa, niin että ne eivät olisi ristiriidassa keskenään.

        ”Minun osakseni lankesi silloin tarttua sellaisiin opillisiin kysymyksiin kuin Daniel 8:14, Pyhäkkö ja Tutkiva tuomio.
        Näihin asioihin liittyen mielessäni velloi edestakaisin Martin, Barnhousen, Lindsellin, DeHaan ja muiden väittämät…
        Päätin, että yrittäisin löytää jonkinlaisen tavan sanoa sen mitä me halusimme sanoa Pyhäkkö-opista ja Tutkivasta tuomiosta
        sellaisella tavalla, joka riisuisi aseet meitä kritisoivien ihmisten käsistä --- esittää opetuksemme raamatullisena.
        Mutta epätoivoisen yrittämisen jälkeen huomasin että se oli mahdotonta!

        Niinpä minä eräänä päivänä menin Elder Nicholin luo (silloin Review and Heraldin päätoimittaja) ja sanoin, ’Elder Nichol, mitä sinä teet tällaisessa tapauksessa'.
        Minä todella yritin parhaani kirjoittaakseni Pyhäkkö ja Tutkivan tuomion opit Raamatun Sanomaan ¾ en pystynyt tekemään sitä!'
        Hän sanoi, ’No, mitä meidän college-korkeakoulujen Raamatun opettajilla on sanottavaa?… Kirjoita heille kirje.’
        Niin minä sitten laadin kirjeen, jossa kysyin lukuisan joukon avainkysymyksiä, tarkoituksena saada pyhäkkö-oppi perustelluksi Daniel 8:14 jakeesta.
        Lähetin tämän kyselyn jokaisen collegen Heprean opettajalle, (tuona aikana meillä ei ollut yliopistoja )
        ja jokaiselle Raamattu-osaston johtajalle sekä lukuisille muille Raamatun opettajille, jotka tunsin henkilökohtaisesti.
        Minä lupasin heille tietolähdesuojan, vakuuttaen ettei heidän nimiään koskaan yhdistettäisi mihinkään heidän antamiin vastauksiin.

        Pyysin vastaukset kysymyksiini, ja kaikki kaksikymmentä seitsemän, joille kirjoitin, vastasivat.
        Vastaukset ilmaisivat poikkeuksetta sen käsityksen, että
        ei ole kielitieteellistä tai tekstiyhteydessä ilmenevää perustetta soveltaa Daniel 8:14 jaetta vertauskuvalliseen Sovituspäivään ja Tutkivaan tuomioon.
        Ei ollut ainuttakaan collegessa toimivaa Raamatun opettajaa, joka ilmaisi, että jakeen perusta on huolellisessa raamatun tutkimisessa (exegesis) -
        toisin sanoen kielellisessä tai yhteydellisessä (kontekstissa) (yhteys 3Moos.16, Daniel 8:14 ja vuoden 1844 jKr. välillä, kääntäjän huomautus).

        ”Ja sitten minä olin kysynyt lisäkysymyksen: ’Minkä muun perusteen tarjoatte kuin kielellisen ja tekstiyhteydellisen?’
        Ja kolmetoista, puolet kahdestakymmenestä seitsemästä, sanoi, ’Ei ole mitään muuta perustetta.’
        Toisin sanoen, puolet heistä sanoi, että ei ole minkäänlaista muuta pohjaa!
        Toisen puolen keskuudessa oli pientä hajontaa - kaksi heistä vastasi tällä tavalla ja nuo vastaukset saivat muistini heräämään -
        eli kaksi heistä esitti, että King James raamatunkäännöksessä Englannin sana ’puhdistettu’ oli ’onnekas sattuma!’
        Kuinka me olemme saaneet meidän kaikkein tärkeimmät opinkappaleet perustelluksi erään raamatun käännöksen ’onnekkaalla sattumalla’! …

        ”Itse asiassa se ei ollut sattuma, Septuagintassa on sana ’puhdistettu,’…
        ja he, Septuagintan kääntäjät, käyttivät sanaa ’puhdistettu’ koska ennustus heidän mielestä sopi Antiokus Epifaneen.
        Niinpä Seitsemännen päivän adventistien opissaan Tutkivasta tuomiosta ’puhdistettu’ sanan selitys perustuu ikivanhalle käännökselle,
        jonka juutalaiset tekivät kääntäessään VT:n kreikaksi ja uskoessaan, että profetia kävi toteen Antiokus Epifaneen vainon loputtua.
        Jos me tällä tavalla otamme sanan ’puhdistettu’ tästä käännöksestä, niin meidän pitäisi todellakin myöntää, että se sopii Antiokus Epifaneen.

        No, menin Elder Nicholin puheille. Koska hän oli saattanut minut tähän ahdinkoon, niin oli myös hänen asiansa saada minut siitä pois.
        Tiedättekö mitä hän teki?
        Hän vei kyselyn vastaukset Pääkonferenssin puheenjohtajalle Elder Figuhrille.
        Ja Pääkonferenssi nimitti komitean, jonka tehtävänä oli yrittää ratkaista tämä ongelma Danielin kirjassa, löytää joitakin vastauksia näihin kysymyksiin.
        No, komitea istui ja pohti tätä Danielin kirjan probleemaa viisi vuotta.
        Minä olin komitean jäsen.
        Me tutkimme neljäkymmentäviisi komitealle ennalta laadittua ehdotusta ja hajaannuimme löytämättä minkäänlaisia vastauksia.

        ”Komiteassa oli enemmistö ja vähemmistö, yhteensä neljätoista jäsentä.
        Lopuksi enemmistö, yhdeksän jäsentä, halusi julkaista muodollisen raportin, jossa
        me emme sanoisi sanaakaan mistään ongelmista tai epävarmuuksista komitean tutkimassa asiassa.
        Muistutan vielä että komitean nimi oli; 'Komitea nimitetty ratkaisemaan Danielin kirjan tulkinnassa esiin nousseita kysymyksiä.'
        Ja he halusivat raportin, joka ainoastaan tekisi jokaisen tyytyväiseksi ja sanoisi joitakin miellyttäviä asioita.

        No, viisi meistä oli sitä mieltä, että se ei olisi älyllisesti rehellistä.
        Me emme uskoneet tuollaisen raportin olevan eduksi kirkollemme ...
        Enemmistö halusi ehdottomasti julkaista tuon ’yksimielisen’ komitean lausunnon, joka meidän olisi pitänyt allekirjoittaa -
        ja me emme omantunnon takia voineet sitä tehdä,
        koska me silloin olisimme syypäitä komitean mietintöön, joka ei ottanut kantaa yhteenkään ongelmaan!

        ”Niinpä me teimme useita ehdotuksia.
        Me teimme ehdotuksen, joka käsittelisi rehellisesti esitettyjä tosiseikkoja ja erilaisia niihin ehdotettuja ratkaisuja -
        perusteluja niihin - ja antaisimme ihmisten itsensä päättää.
        No, tietenkään tämä ehdotuksemme ei vastannut enemmistön toivetta.

        ”Toinen ehdotuksemme oli, että ei annettaisi minkäänlaista lausuntoa ja kuka tahansa komitean jäsen, omasta aloitteestaan,
        voisi kirjoittaa minkä tahansa artikkelin julkaistavaksi Reviewissä tai Ministryssä tai missä tahansa aikakauslehdessä,
        omalla nimellään, mainitsematta mitään komiteasta.
        Tällä tavalla ihmiset voisivat sanoa sen mitä he halusivat sanoa.
        Ei, nuo ehdotukset eivät olleet hyväksyttäviä.

        Niinpä me esitimme huvittavan ehdotuksen.
        Esitimme, että he antaisivat meidän astua viisi askelta ulos, käytävään, sillä
        silloin enemmistö voisi saada yksimielisen äänimäärän, aivan kuten he halusivatkin.”
        - Raymond F. Cottrellin nauhoitetusta puheesta, noin 1985. White-Washed pp. 151 – 153.

        Skip Bakersin vastaus tohtori Cottrellin äänikirjeeseen Tutkivasta tuomiosta.

        [email protected]
        Entinen valokuvaaja,
        Seitsemännen päivän adventtikirkon Adventist Review - lehdessä

        Huomaan, kuten lukemattomat ihmiset ennen sinua etsiessään totuutta,
        niin sinäkin olet joutunut vastatusten samojen ongelmien kanssa,
        joita Adventtikirkko on kohdannut sukupolvien ajan ja joita se ei ole kyennyt selvittämään.
        Luulen, että Cottrellin selostus kirjeessään koskien F.D Nicholia muodostaa melko hyvän käsityksen tästä kyvyttömyydestä, siinä hän sanoi:

        ”No, menin Elder Nicholdin puheille. Koska hän oli saattanut minut tähän ahdinkoon, niin oli myös hänen asiansa saada minut siitä pois.
        Tiedättekö mitä hän teki? Hän vei kyselyn vastaukset Pääkonferenssin puheenjohtajalle Elder Figuhrelle.
        Ja Pääkonferenssi nimitti komitean, jonka tehtävänä oli yrittää ratkaista tämä ongelma Danielin kirjassa, löytää joitakin vastauksia näihin kysymyksiin.
        No, komitea istui ja pohti tätä Danielin kirjan probleemaa viisi vuotta.
        Minä olin komitean jäsen.
        Me tutkimme neljäkymmentä viisi komitealle ennalta laadittua ehdotusta ja hajaannuimme löytämättä minkäänlaisia vastauksia."

        LÖYTÄMÄTTÄ MINKÄÄNLAISIA VASTAUKSIA?

        Tunsin nuo molemmat miehet hyvin, en vain työskennellyt heidän kanssaan Adventist Review'ssä,
        vaan minä tapasin heitä usein, joten he olivat todellista lihaa ja verta minulle.
        Ja tämä artikkeli, jonka sinä Robert olet löytänyt, on paljastanut jotakin, joka on kaikkein syvällekäyvää:
        ”Seitsemännen päivän Adventtikirkko työllisti komitean 5 vuoden ajaksi
        tutkimaan Tutkivan tuomion opissaan olevaa ongelmaa,
        SAAMATTA lopulta MITÄÄN PÄÄTÖSTÄ aikaan !"

        AJATTELE TÄTÄ!

        ”Seitsemännen päivän Adventtikirkko työllisti komitean 5 vuoden ajaksi selvittämään Tutkivan tuomio-opissaan olevaa ongelmaa,
        SAAMATTA lopulta MITÄÄN PÄÄTÖSTÄ aikaan!”

        Soita se uudelleen Sam!

        ”Seitsemännen päivän Adventtikirkko työllisti komitean 5 vuoden ajaksi selvittämään Tutkivan tuomio-opissaan olevaa ongelmaa,
        SAAMATTA lopulta MITÄÄN PÄÄTÖSTÄ aikaan!”

        JOS HE olisivat löytäneet MITÄ TAHANSA APUA ongelmaansa, niin he olisivat käyttäneet sitä!

        He hajottivat ryhmän saamatta KOSKAAN selville VASTAUSTA ongelmaan, jonka selvittämisen he olivat ottaneet tavoitteekseen.
        Ja näin se aina oli ja on aina ollut Tutkivan tuomion kanssa, yritettäessä saada Daniel 8:14 jae kannattamaan adventistista näkemystä.

        Minun ensimmäinen suuri järkytys, Daniel 8:14, Tutkivan tuomion ja vuoden 1844 yhdistämiseen toisistaan johtuvina,
        oli silloin kun luin Hallmark Hanukka-korttia myymälässä,
        se selitti koko tarinan ENSIMMÄISESTÄ Hanukka juhlasta ja kuinka se kesti 8 päivää;
        sillä niin kauan heidän temppelistä löytämänsä lamppuöljy riitti,
        kun he aikoinaan olivat ”puhdistaneet ” ”Pyhäkön” ja saattaneet sen oikeaan tarkoitukseensa, jumalanpalvelusta varten.
        (kts. Joh.10:22 ja sen viittaus 1Makk.4:59, VKR, kääntäjän huomautus).
        Juutalaiset olivat kantaneet ULOS jopa jokaisen yksittäisen kivenkin jota oli käytetty alttarissa, koska he eivät voineet sietää mahdollisuutta,
        että Jumalan alttarilla olisi kivi, jonka päällä kerran historian aikana olisi uhrattu sikoja!
        Hallmark Card yhtiö oli nähnyt suurta vaivaa todistaakseen tämän kertomuksen oikeaksi, ja he onnistuivat siinä!

        Ja siellä myymälässä, RUNSAAT 2000 vuotta myöhemmin, minä olin lukemassa kertomusta, joka sopi osaan sitä arvoitusta,
        josta minä yhtenä aikana elämässäni olin ollut hyvin epävarma.
        Sinun ei tarvitse vedota siihen mitä ”Kristityt” luulevat Daniel 8:14 tarkoittavan,
        sen sijaan mene JUUTALAISTEN luo joita varten se jae oli kirjoitettu ja
        kysy HEILTÄ mitä sillä tarkoitettiin, ja tulet käsittämään, että
        sillä ei ole mitään tekemistä vuoden 1844 jKr. kanssa, vaan sen sijaan kaikki vuoden 165 eKr. kanssa!
        Sillä 2009 VUOTTA AIKAISEMMIN, ennen kuin Ellen varasti sen,
        JUUTALAISET OLIVAT YMMÄRTÄNEET TÄMÄN JAKEEN TARKOITTAVAN VOITTOA ”PYHÄKÖN SAASTUTTAJASTA”, JA
        HE OVAT TYRMISTYNEITÄ KUN JOKU SANOO SEN TARKOITTAVAN JOTAKIN MIKÄ TAPAHTUI 1844!
        He nauravat ihmisille, jotka sanovat Dan.8:14 jakeella olevan jotakin tekemistä vuoden 1844 jKr. kanssa, koska
        he TIETÄVÄT, että se on pelkästään vuotta 165 eKr. koskeva ennustus.

        ENSINNÄKIN, adventtikirkko oli KAKSITUHATTA YHDEKSÄN VUOTTA "ULKONA" ! (165 1844, kääntäjän huomautus)

        Voitko kuvitella oppijärjestelmän perustamista profetialle, joka, oppijärjestelmä, oli yli kahdentuhannen vuoden päässä?

        Kun nyt voit nähdä kuinka kaukana tulevaisuudessa adventistit olivat ajallisesti SIITÄ KUN ennustus toteutui, niin
        silloin sinä voit ymmärtää miten he olivat ”pielessä” kaikesta muustakin!
        Daniel 8:14 puhuu tapahtumasta joka tapahtui vuonna 165 eKr., ei vuonna 1844 jKr.
        Luulisin, että voisit nimittää sitä ”Ellenin huijaustempuksi”, etkö voisikin?

        William Miller ja 1840 - luvun harhaan johdetut Uuden Englannin ihmiset olivat kiertelemässä ”synnin” erämaassa,
        koska on ”syntiä” panna uskonsa henkeen jota ei oltu koeteltu, ja
        Suljettu Ovi oli Ellen G. Whiten ”profeettatesti”, ja hän ei läpäissyt testiänsä!

        ELLENIN OMA KIRJE BATESILLE, todistaa hänen olleen väärä profeetta!
        http://www.truthorfables.com/EGW_to_J.Bates_1847.htm Salainen kirje (ei ole suomennettu)

        http://www.truthorfables.com/Five_Loves_no_Fish.htm Skip Baker ja Salainen kirje (ei ole suomennettu)

        Robert, taas kerran sinä olet näyttänyt meille kuinka oikeassa sinä olet,
        näyttäessäsi toteen, että Suljettu Ovi oli todellakin TESTI, ja jota testiä tuo nainen ei taatusti läpäissyt!

        John H. Kelloggin kirje E. S. Ballengerille 9. tammikuuta 1936


           
                          
           

        Tammikuun 9 pvä 1936



        Mr. E. S. Ballenger,

        4138 Mulberry Street,

        Riverside, California.



        Hyvä Ballenger:



        Viittaan joulukuun 30. lähettämääsi kirjeeseen.



        Rouva White söi lihaa - runsaasti.

        Seuraavana päivänä, kun hän oli palannut matkaltaan Skandinaviasta Amerikkaan,

        minä menin hänen kanssaan päivälliselle erään yhteisen ystävämme kotiin lähellä New Bedfordia Massachusettissa.

        Suuri paistettu kala täytti pöydän keskiosan.

        Rouva White söi sitä runsaasti kuten kaikki muutkin, paitsi emäntä ja minä.

        Tästä tapauksesta lähtien luulen rouva Whiten alkaneen käyttää lihaa niiden useiden vuosien ajan,

        jotka hän vietti ulkomailla, pääasiallisesti Sveitsissä ja Skandinaviassa.

        Noina välivuosina, ennen Australiaan menoaan , hän vieraili usein Terveyskylpylässä.

        Ollessaan siellä hän aina vaati lihaa ja tavallisesti paistettua kananpoikaa.

        Tohtori H. F. Rand, joka oli silloin Terveyskylpylän ruoanlaittaja, oli tullut innokkaaksi vegetaariksi ja enemmän kuin kerran hän sanoi minulle,

        ”Minusta on kovin vastenmielistä valmistaa paistettua kanaa rouva Whitelle.”

        Niinä aikoina meillä oli Terveyskylpylässämme ”vapaa pöytä”, jossa tarjoilimme lihaa sellaisten potilaiden ystäville,

        jotka halusivat ehdottomasti saada sitä, vaikka emme määränneet sitä potilaille.



        Vuosittaisissa Pääkonferenssin kokouksissa, jotka aina pidettiin Battle Creekissä, meillä oli tapana tarjota konferenssille juhla-ateria.

        Useimmat konferenssin edustajat olivat Terveyskylpylän kannattajajoukon jäseniä.

        Me ajattelimme olevamme heille velkaa tämän kohteliaisuudenosoituksen.

        Näillä juhla-aterioilla he odottivat meidän tarjoilevan lihaa.



        Noina aikoina käytännöllisesti katsoen kaikki Seitsemännen päivän adventistipastorit söivät lihaa.



        He tiesivät, että rouva White söi lihaa ja

        kahta tai kolmea poikkeusta lukuun ottamatta he kaikki söivät kanaa tai lammasmuhennosta, jota heille tavallisesti tarjoiltiin.



        Vanhin James Whiten hautajaispäivänä, hänen veljensä, joka oli mukana hautajaisissa, ja

        Jamesin kaksi poikaa; J. E. ja W. C. , söivät päivällisen Terveyskylpylässä.

        He söivät vapaassa pöydässä ja molemmat söivät lihaa, tunnin sisällä siitä kun heidän isänsä oli haudattu.



        Palattuaan Skandinaviasta rouva White vieraili monissa leirikokouksissa joista muutamissa minäkin olin läsnä.

        Silloin hänellä oli tapana syödä lihaa ja tämän tosiasian oli täytynyt olla yleisesti tiedetty.

        Yhdessä tilaisuudessa J. E. seisoi äitinsä teltan edessä ja minä kuulin hänen huutavan liha-vankkureiden suuntaan,

        joka kävi alueella säännöllisesti ja joka oli juuri lähdössä, ”Hei, haloo siellä! Onko teillä tuoretta kalaa?” ”Ei ole”, oli vastaus.

        ”Onko teillä tuoretta kanaa?” Vastaus oli uudestaan ”Ei ole”, ja sitten J. E. karjui hyvin kovalla äänellä,

        ”Äiti haluaa kanaa. Teidän olisi parasta hankkia sitä vikkelästi.”



        Silloin oli sellainen epäilys maallikoilla, että J. E. oli se, joka halusi kanaa
        ja että myös rouva White söi sitä ja että se oli hänen tapansa siihen aikaan.



        Olen hämmästynyt siitä että Elder Starin piti ilmoittaa, ettei rouva White syönyt lihaa Australiassa.

        Hänen on täytynyt olla tietoinen siitä tosiasiasta, että hän söi sitä säännöllisesti.

        Rouva White söi lihaa kun hän meni sinne, ja hän jatkoi lihan syömistä useita vuosia,

        kunnes sai niin pahan reumatismin ettei kyennyt kävelemään,

        vaan joutui käyttämään pyörätuolia liikkumiseen ja istumaan puhetta pitäessään .



        Jonkin ajan kuluttua hän luopui lihan syönnistä ja kirjoitti minulle siitä.

        Hän sanoi, että eräs Katolinen nainen,

        joka oli W. C. T. U. yhdistyksen puheenjohtaja ja sattui olemaan vegetaristi,

        oli läsnä hänen esitelmätilaisuudessa, jonka aiheena oli Kristillinen raittius.



        Luennon jälkeen nainen kävi tapaamassa rouva Whitea, kiitti häntä luennosta ja huomautti,

        ”Tietenkään te ette syö lihaa, rouva White.”

        Johon rouva White vastasi joskus syövänsä lihaa,

        jolloin nainen vaipui polvilleen ja kyyneleet silmissä rukoili, ettei rouva White enää koskaan päästäisi lihamuruakaan huulillensa.

        Kirjeessään minulle rouva White sanoi,

        ”Minä ajattelin, että oli jo minun aika alkaa noudattamaan omaa opetustani.”

        Niinpä, kuka sanoikaan, ”Itse olen lopettanut lihan syömisen, mutta tarjoan sitä yhä työntekijöilleni.”

        Fanny Bolton oli hänen tukena tuona aikana.

        Vuosi tai kaksi myöhemmin hän palasi Battle Creekiin.

        Hän jätti rouva Whiten, joka sisällytti yhteen kirjoistaan jotakin Fannyn itsensä kirjoittamaa, mutta ei myöntänyt sitä.

        Hän sanoi, että rouva Whiten tapana oli tehdä näin,

        kopioida monenlaisista muista kirjoista, niin että hänen ja Mary Ann Davisin piti käydä aineisto läpi,

        muuttaa lauseiden sanajärjestys, vaihtaa kappaleiden järjestystä ja muilla keinoin pyrkiä kätkemään piratismi.

        Fanny puhui tästä asiasta rouva Whitelle ja vastusti hänen oman käsikirjoituksensa käyttämistä ilman mainintaa siitä.

        Rouva White oli kovin vihainen ja läimäytti häntä kasvoihin.

        Fanny mainitsi tapauksesta eräälle saarnaajista ja heti paikalla hänet erotettiin rouva Whiten palveluksesta ja hän tuli takaisin Amerikkaan.



        En muista kenenkään papin nimeä jota rouva White neuvoi syömään lihaa, mutta

        muistan selvästi, että hän kehotti muutamia henkilöitä käyttämään lihaa.



        On tosiasia, että noina aikoina monet ihmiset vahingoittivat terveyttään noudattamalla käytäntöä, jota he kutsuivat terveysuudistukseksi,

        koska se käytäntö ei ollut terveellä pohjalla.

        Olennaisin vika oli voin hylkääminen, mistä aiheutui A-vitamiinin puutos ja se alensi elimistön vastustuskykyä ja luulen, että

        monissa tapauksissa se johti tuberkuloosin puhkeamiseen.

        Epäilemättä monet ihmiset kärsivät rasvan puutteesta, erikoisesti sellaisen rasvan joka sisälsi A-vitamiinia kuten voi ja myös tali ja läski.



        Kun George I. Butler oli S. P. A. kirkkokunnan puheenjohtajan tuolilla niin lihaa syötiin vapaasti ja

        sitä oli tarjolla elintarvikkeiden myyntikojuissa kaikissa leirikokouksissa.

        Oli yleisesti luovuttu terveysuudistuksesta.

        Todennäköisesti luopuminen pelasti monien ihmisten hengen sillä ihmiset kärsivät vitamiinien puutteesta,

        ei siksi, että he eivät käyttäneet lihaa, vaan siksi, että he eivät he käyttäneet voita.



        Viitaten Fanny Boltonin kertomukseen; rouva White syömässä ostereita,

        Fanny kertoi minulle, että ensimmäisen kerran hän tapasi rouva Whiten ravintolassa Chicagossa.

        Fannylle oli ilmoitettu rouva Whiten syövän päivällistä eräässä tietyssä ravintolassa ja mennessään sinne

        hän näki Whiten nauttivan haudutettuja ostereita.



        Luulen, että rouva White ei ollut niin paljon syypää lihan ja ostereiden syömiseen kuin häntä tukevat ihmiset.

        He saivat hänet uskomaan, että hän tarvitsi lihaa ja että hänen pitäisi syödä sitä.



        Kun vierailin Grand Rapids leirialueella, joka oli yksi ensimmäisistä leirikokousten pitopaikoista, niin

        huomasin elintarvikkeiden myyntipöydillä silmäänpistävästi esille laitettuja kokonaisia turskia, suuria levyjä ruijanpallasta,

        savustettua silliä, kuivattua naudanlihaa ja meetvurstia.

        Samankaltaisia ruokatarvikkeita havaitsin kaikissa leirikokouksissa joissa olin mukana.



        Muutamien vuosien jälkeen onnistuin saamaan nämä asiat selviksi.

        Yhdessä tilaisuudessa, tarkoituksenani puhdistaa elintarvikkeiden myyntipöytä, minä maksoin sen koko varaston;

        lihaa, voimakasta juustoa ja jotakin inhottavaa leipomon törkyä, yhteensä viisitoista dollaria, ja määräsin kaikki heitettäväksi jokeen.

        Olin vakuuttunut, että näin myös tehtäisiin, mutta

        jälkeenpäin sain tietää, että ne ostamani elintarvikkeet oli pantu säilöön ja leirikokouksen jälkeen jaettu saarnaajien kesken.

        Tämä tapahtui Indianassa.

        Sain tietää elintarvikkeiden jaosta Elder Covertilta, joka oli kokouksen johtaja.



        Terveysuudistus, jota noina aikoina opetettiin, oli pahoin sekoittunut virheisiin ja

        aiheutti todennäköisesti enemmän vahinkoa kuin hyötyä, ja on häpeällistä panna vastuu siitä Kaikkivaltiaalle.



        Tietenkään en yleensä anna nimeäni käytettäväksi tässä yhteydessä.

        En taistele Seitsemännen päivän Adventisteja vastaan kahdesta syystä:

        Luulen, että yleisesti ottaen he tekevät hyvää ja en halua vaikeuttaa mitään hyvää aatetta.

        Heidän virheitään minä pahoittelen ja kieltäydyn ottamasta vastaan yhtä paljon kuin sinäkin, minä ehkä vielä enemmän.

        Minun työni maailmassa on luoda ja rakentaa, ei repiä.

        Siihen, mikä on muiden ihmisten velvollisuus, minulla ei ole mitään sanomista.



        Parhain terveisin, minä olen



        Vilpittömästi Teidän,


        (Allekirjoitettu) Harvey Kellogg


      • mitä näkyy
        totuuden etsijä kirjoitti:

        John H. Kelloggin kirje E. S. Ballengerille 9. tammikuuta 1936


           
                          
           

        Tammikuun 9 pvä 1936



        Mr. E. S. Ballenger,

        4138 Mulberry Street,

        Riverside, California.



        Hyvä Ballenger:



        Viittaan joulukuun 30. lähettämääsi kirjeeseen.



        Rouva White söi lihaa - runsaasti.

        Seuraavana päivänä, kun hän oli palannut matkaltaan Skandinaviasta Amerikkaan,

        minä menin hänen kanssaan päivälliselle erään yhteisen ystävämme kotiin lähellä New Bedfordia Massachusettissa.

        Suuri paistettu kala täytti pöydän keskiosan.

        Rouva White söi sitä runsaasti kuten kaikki muutkin, paitsi emäntä ja minä.

        Tästä tapauksesta lähtien luulen rouva Whiten alkaneen käyttää lihaa niiden useiden vuosien ajan,

        jotka hän vietti ulkomailla, pääasiallisesti Sveitsissä ja Skandinaviassa.

        Noina välivuosina, ennen Australiaan menoaan , hän vieraili usein Terveyskylpylässä.

        Ollessaan siellä hän aina vaati lihaa ja tavallisesti paistettua kananpoikaa.

        Tohtori H. F. Rand, joka oli silloin Terveyskylpylän ruoanlaittaja, oli tullut innokkaaksi vegetaariksi ja enemmän kuin kerran hän sanoi minulle,

        ”Minusta on kovin vastenmielistä valmistaa paistettua kanaa rouva Whitelle.”

        Niinä aikoina meillä oli Terveyskylpylässämme ”vapaa pöytä”, jossa tarjoilimme lihaa sellaisten potilaiden ystäville,

        jotka halusivat ehdottomasti saada sitä, vaikka emme määränneet sitä potilaille.



        Vuosittaisissa Pääkonferenssin kokouksissa, jotka aina pidettiin Battle Creekissä, meillä oli tapana tarjota konferenssille juhla-ateria.

        Useimmat konferenssin edustajat olivat Terveyskylpylän kannattajajoukon jäseniä.

        Me ajattelimme olevamme heille velkaa tämän kohteliaisuudenosoituksen.

        Näillä juhla-aterioilla he odottivat meidän tarjoilevan lihaa.



        Noina aikoina käytännöllisesti katsoen kaikki Seitsemännen päivän adventistipastorit söivät lihaa.



        He tiesivät, että rouva White söi lihaa ja

        kahta tai kolmea poikkeusta lukuun ottamatta he kaikki söivät kanaa tai lammasmuhennosta, jota heille tavallisesti tarjoiltiin.



        Vanhin James Whiten hautajaispäivänä, hänen veljensä, joka oli mukana hautajaisissa, ja

        Jamesin kaksi poikaa; J. E. ja W. C. , söivät päivällisen Terveyskylpylässä.

        He söivät vapaassa pöydässä ja molemmat söivät lihaa, tunnin sisällä siitä kun heidän isänsä oli haudattu.



        Palattuaan Skandinaviasta rouva White vieraili monissa leirikokouksissa joista muutamissa minäkin olin läsnä.

        Silloin hänellä oli tapana syödä lihaa ja tämän tosiasian oli täytynyt olla yleisesti tiedetty.

        Yhdessä tilaisuudessa J. E. seisoi äitinsä teltan edessä ja minä kuulin hänen huutavan liha-vankkureiden suuntaan,

        joka kävi alueella säännöllisesti ja joka oli juuri lähdössä, ”Hei, haloo siellä! Onko teillä tuoretta kalaa?” ”Ei ole”, oli vastaus.

        ”Onko teillä tuoretta kanaa?” Vastaus oli uudestaan ”Ei ole”, ja sitten J. E. karjui hyvin kovalla äänellä,

        ”Äiti haluaa kanaa. Teidän olisi parasta hankkia sitä vikkelästi.”



        Silloin oli sellainen epäilys maallikoilla, että J. E. oli se, joka halusi kanaa
        ja että myös rouva White söi sitä ja että se oli hänen tapansa siihen aikaan.



        Olen hämmästynyt siitä että Elder Starin piti ilmoittaa, ettei rouva White syönyt lihaa Australiassa.

        Hänen on täytynyt olla tietoinen siitä tosiasiasta, että hän söi sitä säännöllisesti.

        Rouva White söi lihaa kun hän meni sinne, ja hän jatkoi lihan syömistä useita vuosia,

        kunnes sai niin pahan reumatismin ettei kyennyt kävelemään,

        vaan joutui käyttämään pyörätuolia liikkumiseen ja istumaan puhetta pitäessään .



        Jonkin ajan kuluttua hän luopui lihan syönnistä ja kirjoitti minulle siitä.

        Hän sanoi, että eräs Katolinen nainen,

        joka oli W. C. T. U. yhdistyksen puheenjohtaja ja sattui olemaan vegetaristi,

        oli läsnä hänen esitelmätilaisuudessa, jonka aiheena oli Kristillinen raittius.



        Luennon jälkeen nainen kävi tapaamassa rouva Whitea, kiitti häntä luennosta ja huomautti,

        ”Tietenkään te ette syö lihaa, rouva White.”

        Johon rouva White vastasi joskus syövänsä lihaa,

        jolloin nainen vaipui polvilleen ja kyyneleet silmissä rukoili, ettei rouva White enää koskaan päästäisi lihamuruakaan huulillensa.

        Kirjeessään minulle rouva White sanoi,

        ”Minä ajattelin, että oli jo minun aika alkaa noudattamaan omaa opetustani.”

        Niinpä, kuka sanoikaan, ”Itse olen lopettanut lihan syömisen, mutta tarjoan sitä yhä työntekijöilleni.”

        Fanny Bolton oli hänen tukena tuona aikana.

        Vuosi tai kaksi myöhemmin hän palasi Battle Creekiin.

        Hän jätti rouva Whiten, joka sisällytti yhteen kirjoistaan jotakin Fannyn itsensä kirjoittamaa, mutta ei myöntänyt sitä.

        Hän sanoi, että rouva Whiten tapana oli tehdä näin,

        kopioida monenlaisista muista kirjoista, niin että hänen ja Mary Ann Davisin piti käydä aineisto läpi,

        muuttaa lauseiden sanajärjestys, vaihtaa kappaleiden järjestystä ja muilla keinoin pyrkiä kätkemään piratismi.

        Fanny puhui tästä asiasta rouva Whitelle ja vastusti hänen oman käsikirjoituksensa käyttämistä ilman mainintaa siitä.

        Rouva White oli kovin vihainen ja läimäytti häntä kasvoihin.

        Fanny mainitsi tapauksesta eräälle saarnaajista ja heti paikalla hänet erotettiin rouva Whiten palveluksesta ja hän tuli takaisin Amerikkaan.



        En muista kenenkään papin nimeä jota rouva White neuvoi syömään lihaa, mutta

        muistan selvästi, että hän kehotti muutamia henkilöitä käyttämään lihaa.



        On tosiasia, että noina aikoina monet ihmiset vahingoittivat terveyttään noudattamalla käytäntöä, jota he kutsuivat terveysuudistukseksi,

        koska se käytäntö ei ollut terveellä pohjalla.

        Olennaisin vika oli voin hylkääminen, mistä aiheutui A-vitamiinin puutos ja se alensi elimistön vastustuskykyä ja luulen, että

        monissa tapauksissa se johti tuberkuloosin puhkeamiseen.

        Epäilemättä monet ihmiset kärsivät rasvan puutteesta, erikoisesti sellaisen rasvan joka sisälsi A-vitamiinia kuten voi ja myös tali ja läski.



        Kun George I. Butler oli S. P. A. kirkkokunnan puheenjohtajan tuolilla niin lihaa syötiin vapaasti ja

        sitä oli tarjolla elintarvikkeiden myyntikojuissa kaikissa leirikokouksissa.

        Oli yleisesti luovuttu terveysuudistuksesta.

        Todennäköisesti luopuminen pelasti monien ihmisten hengen sillä ihmiset kärsivät vitamiinien puutteesta,

        ei siksi, että he eivät käyttäneet lihaa, vaan siksi, että he eivät he käyttäneet voita.



        Viitaten Fanny Boltonin kertomukseen; rouva White syömässä ostereita,

        Fanny kertoi minulle, että ensimmäisen kerran hän tapasi rouva Whiten ravintolassa Chicagossa.

        Fannylle oli ilmoitettu rouva Whiten syövän päivällistä eräässä tietyssä ravintolassa ja mennessään sinne

        hän näki Whiten nauttivan haudutettuja ostereita.



        Luulen, että rouva White ei ollut niin paljon syypää lihan ja ostereiden syömiseen kuin häntä tukevat ihmiset.

        He saivat hänet uskomaan, että hän tarvitsi lihaa ja että hänen pitäisi syödä sitä.



        Kun vierailin Grand Rapids leirialueella, joka oli yksi ensimmäisistä leirikokousten pitopaikoista, niin

        huomasin elintarvikkeiden myyntipöydillä silmäänpistävästi esille laitettuja kokonaisia turskia, suuria levyjä ruijanpallasta,

        savustettua silliä, kuivattua naudanlihaa ja meetvurstia.

        Samankaltaisia ruokatarvikkeita havaitsin kaikissa leirikokouksissa joissa olin mukana.



        Muutamien vuosien jälkeen onnistuin saamaan nämä asiat selviksi.

        Yhdessä tilaisuudessa, tarkoituksenani puhdistaa elintarvikkeiden myyntipöytä, minä maksoin sen koko varaston;

        lihaa, voimakasta juustoa ja jotakin inhottavaa leipomon törkyä, yhteensä viisitoista dollaria, ja määräsin kaikki heitettäväksi jokeen.

        Olin vakuuttunut, että näin myös tehtäisiin, mutta

        jälkeenpäin sain tietää, että ne ostamani elintarvikkeet oli pantu säilöön ja leirikokouksen jälkeen jaettu saarnaajien kesken.

        Tämä tapahtui Indianassa.

        Sain tietää elintarvikkeiden jaosta Elder Covertilta, joka oli kokouksen johtaja.



        Terveysuudistus, jota noina aikoina opetettiin, oli pahoin sekoittunut virheisiin ja

        aiheutti todennäköisesti enemmän vahinkoa kuin hyötyä, ja on häpeällistä panna vastuu siitä Kaikkivaltiaalle.



        Tietenkään en yleensä anna nimeäni käytettäväksi tässä yhteydessä.

        En taistele Seitsemännen päivän Adventisteja vastaan kahdesta syystä:

        Luulen, että yleisesti ottaen he tekevät hyvää ja en halua vaikeuttaa mitään hyvää aatetta.

        Heidän virheitään minä pahoittelen ja kieltäydyn ottamasta vastaan yhtä paljon kuin sinäkin, minä ehkä vielä enemmän.

        Minun työni maailmassa on luoda ja rakentaa, ei repiä.

        Siihen, mikä on muiden ihmisten velvollisuus, minulla ei ole mitään sanomista.



        Parhain terveisin, minä olen



        Vilpittömästi Teidän,


        (Allekirjoitettu) Harvey Kellogg

                   

        ENTISEN ADVENTISTIN KOTISIVUT
               
                             
               

        Oikeudessa ensiksi puhuva on oikeassa -
        kunnes vastapuoli panee hänet koetteelle. Snl.18:17
           
                             
                    

        Aiheisiin
                 
                                   
                                
           Palveliko Jeesus, ylösnoustuaan, n. 1800 vuotta taivaallisen pyhäkön ensimmäisessä osassa ja vasta vuonna 1844 meni kaikkeinpyhimpään ?

        Tämä on ollut ja on edelleen eräs adventtikirkkoa maailmanlaajuisesti repivä oppikysymysriita adventtikirkon oppineiden keskuudessa jo heti sen dogmiksi julistamisen jälkeen.
        (Katso Raamatun vastaus aiheeseen: napsauta Heprealaiskirje 9)

        Heprealaiskirjeen tulkinta toisin, kuin hallitsevat adventtikirkon johtajat sen sanelevat, on
        saanut aikaan sen , että satoja teologeja, pastoreita ja muita oppineita on eronnut tai erotettu kirkosta.

        Näin entisenä adventtikirkon maallikkona ihmetytti se, että asia yritettiin salata ruohonjuuritasolta, nimittämällä toisinajattelijoita harhaoppisiksi ja sallimatta teologien perustella näkemyksiään seurakuntien edessä.

        Vaikka me maallikot emme osaa raamatun alkukieliä, kreikkaa ja hepreaa, emmekä ole opiskelleet teologiaa yliopistoissa niin ei se mielestäni olisi ollut ylivoimainen este, selvitettäessä asiaa myös meille, vähemmän oppineille.
        Pidettiinkö maallikkoja niin tyhmänä "lammaslaumana" , että ei sallittu heidän henkilökohtaisesti ratkaista mikä heidän mielestään on oikein tai väärin tässä asiassa ?
        Sananlasku 18:17 sanoo: "Oikeudessa ensiksi puhuva on oikeassa - kunnes vastapuoli panee hänet koetteelle."

        Ymmärtääkseni, koska mistään pelastusasiasta ei suoranaisesti ole kysymys, suurelta osin nimenomaan johtajien valta ja kirkon tunnustuskirjan teksti (27 0pinkohtaa, 420 sivua) johtaa adventisteja tuntemaan itsensä tässä "Laodikean seurakunnassa" niin itseriittoisiksi ja ökyrikkaiksi opillisesti ja hengellisesti, että jopa Jumalan sanan neuvot hylätään, perinnäissäännön takia.

        Onneksi internet ja lisääntyvä englannin kielen taito ruohonjuuritasolla, ovat jonkin verran auttaneet saamaan tietoa myös näistä ns. "harhaopettajista" ja heidän perusteluistaan.

        Esitänkin tässä taulukon muodossa, erään perustelun sille tosiasialle , että Jeesus meni kaikkeinpyhimpään heti taivaaseen astumisensa jälkeen, eikä vasta vuonna 1844, kuten adventtikirkko opettaa.*

            Aaron    Kristus
           Hep.9:7    Hep.9:25    Hep.13:11    Hep.9:11,12
        1.    Ylipappi    Ylipappi    Ylipappi    Ylipappi
        2.    menee    vie    vie    astunut
        3.    teltan toiseen huoneeseen    kaikkeinpyhimpään    kaikkeinpyhimpään    kaikkeinpyhimpään
        4.    kerran vuodessa    kerran vuodessa    -------    kertakaikkisesti
        5.    mukanaan verta    verta, joka ei ole hänen omaansa    eläinten verta    hän on uhrannut oman verensä

        Taulukossa olevien jakeiden rinnakkaisvertailu osoittaa selvästi, että vastike Hep.9:7:lle "teltan toiseen huoneeseen" tarkoittaa "kaikkeinpyhimpään" Hep.9:25, 13:11, 9:11-12 jakeissa.
        Ei ole mahdollista selittää toisin, koska Hep.9:7 on hyvin yksityiskohtainen.
        "Teltan toiseen huoneeseen" ei voi tarkoittaa pyhäkköä yleensä , eikä ensimmäistä huonetta.
        Se merkitsee sitä mitä se sanoo, "teltan toista huonetta" eli kaikkeinpyhintä. (Hep.9:3,7)

        * [(kts "Tunnustuskirjana Pyhä Raamattu. Näin seitsemännen päivän adventistit ymmärtävät Raamatun opetuksen." ,sivu 357.
        Ellen G. Whiten kirjat : Hengellisiä kokemuksia, sivut 278 – 281,48. Alfa ja Omega: osa 7, luvut 23 ja 24 . Suuri taistelu: osa 2, sivut 409 – 430. )
        Taulukko ja taulukon selitys: N.H. Young. Mielipidekirjoitus taulukon yläpuolella: Kalervo. Raamatuntekstit: KR-92

        Seuraava lainaus, sivulta 48, on kirjasta: "Hengellisiä kokemuksia, kokemuksia ja näkyjä, kirjoittanut Ellen G. White". Sen on suomentanut Kaarlo Soisalo ja painanut v.1979 silloinen adventtikirkon kirjapaino: Kirjatoimi.
        "Pyhä Henki vuodatettiin ylitsemme, ja minut kuljetettiin Hengessä elävän Jumalan kaupunkiin. Minulle näytettiin, ettei Jumalan käskyjä ja Jeesuksen todistusta koskien suljettua ovea voitu erottaa toisistansa. Näin, että aika, jolloin Jumalan kansaa koeteltaisiin sapattitotuudella, koitti silloin kun ovi aukeni taivaallisen pyhäkön kaikkein pyhimpään, missä kymmenen käskyä sisältävä arkki oli.
        Tätä ovea ei oltu avattu, ennen kuin Jeesuksen välitystyö pyhäkön ensimmäisessä osassa oli päättynyt v. 1844. Silloin Jeesus nousi, sulki oven pyhään ja avasi oven kaikkein pyhimpään astuen siten toisen esiripun sisäpuolelle, missä hän nyt seisoo arkin vieressä ja minne Israel nyt uskon kautta käy."
        Herää kysymys, oliko Ellen Whiten kokema näky "lisävalo" Raamatun oppiin, vaiko hänen sairaudestaan johtuva hallusinaatio, jonka adventtikirkko omaksui opikseen, hengelliseksi ylpeydekseen ja turmiokseen?


      • Johannes1
        mitä näkyy kirjoitti:

                   

        ENTISEN ADVENTISTIN KOTISIVUT
               
                             
               

        Oikeudessa ensiksi puhuva on oikeassa -
        kunnes vastapuoli panee hänet koetteelle. Snl.18:17
           
                             
                    

        Aiheisiin
                 
                                   
                                
           Palveliko Jeesus, ylösnoustuaan, n. 1800 vuotta taivaallisen pyhäkön ensimmäisessä osassa ja vasta vuonna 1844 meni kaikkeinpyhimpään ?

        Tämä on ollut ja on edelleen eräs adventtikirkkoa maailmanlaajuisesti repivä oppikysymysriita adventtikirkon oppineiden keskuudessa jo heti sen dogmiksi julistamisen jälkeen.
        (Katso Raamatun vastaus aiheeseen: napsauta Heprealaiskirje 9)

        Heprealaiskirjeen tulkinta toisin, kuin hallitsevat adventtikirkon johtajat sen sanelevat, on
        saanut aikaan sen , että satoja teologeja, pastoreita ja muita oppineita on eronnut tai erotettu kirkosta.

        Näin entisenä adventtikirkon maallikkona ihmetytti se, että asia yritettiin salata ruohonjuuritasolta, nimittämällä toisinajattelijoita harhaoppisiksi ja sallimatta teologien perustella näkemyksiään seurakuntien edessä.

        Vaikka me maallikot emme osaa raamatun alkukieliä, kreikkaa ja hepreaa, emmekä ole opiskelleet teologiaa yliopistoissa niin ei se mielestäni olisi ollut ylivoimainen este, selvitettäessä asiaa myös meille, vähemmän oppineille.
        Pidettiinkö maallikkoja niin tyhmänä "lammaslaumana" , että ei sallittu heidän henkilökohtaisesti ratkaista mikä heidän mielestään on oikein tai väärin tässä asiassa ?
        Sananlasku 18:17 sanoo: "Oikeudessa ensiksi puhuva on oikeassa - kunnes vastapuoli panee hänet koetteelle."

        Ymmärtääkseni, koska mistään pelastusasiasta ei suoranaisesti ole kysymys, suurelta osin nimenomaan johtajien valta ja kirkon tunnustuskirjan teksti (27 0pinkohtaa, 420 sivua) johtaa adventisteja tuntemaan itsensä tässä "Laodikean seurakunnassa" niin itseriittoisiksi ja ökyrikkaiksi opillisesti ja hengellisesti, että jopa Jumalan sanan neuvot hylätään, perinnäissäännön takia.

        Onneksi internet ja lisääntyvä englannin kielen taito ruohonjuuritasolla, ovat jonkin verran auttaneet saamaan tietoa myös näistä ns. "harhaopettajista" ja heidän perusteluistaan.

        Esitänkin tässä taulukon muodossa, erään perustelun sille tosiasialle , että Jeesus meni kaikkeinpyhimpään heti taivaaseen astumisensa jälkeen, eikä vasta vuonna 1844, kuten adventtikirkko opettaa.*

            Aaron    Kristus
           Hep.9:7    Hep.9:25    Hep.13:11    Hep.9:11,12
        1.    Ylipappi    Ylipappi    Ylipappi    Ylipappi
        2.    menee    vie    vie    astunut
        3.    teltan toiseen huoneeseen    kaikkeinpyhimpään    kaikkeinpyhimpään    kaikkeinpyhimpään
        4.    kerran vuodessa    kerran vuodessa    -------    kertakaikkisesti
        5.    mukanaan verta    verta, joka ei ole hänen omaansa    eläinten verta    hän on uhrannut oman verensä

        Taulukossa olevien jakeiden rinnakkaisvertailu osoittaa selvästi, että vastike Hep.9:7:lle "teltan toiseen huoneeseen" tarkoittaa "kaikkeinpyhimpään" Hep.9:25, 13:11, 9:11-12 jakeissa.
        Ei ole mahdollista selittää toisin, koska Hep.9:7 on hyvin yksityiskohtainen.
        "Teltan toiseen huoneeseen" ei voi tarkoittaa pyhäkköä yleensä , eikä ensimmäistä huonetta.
        Se merkitsee sitä mitä se sanoo, "teltan toista huonetta" eli kaikkeinpyhintä. (Hep.9:3,7)

        * [(kts "Tunnustuskirjana Pyhä Raamattu. Näin seitsemännen päivän adventistit ymmärtävät Raamatun opetuksen." ,sivu 357.
        Ellen G. Whiten kirjat : Hengellisiä kokemuksia, sivut 278 – 281,48. Alfa ja Omega: osa 7, luvut 23 ja 24 . Suuri taistelu: osa 2, sivut 409 – 430. )
        Taulukko ja taulukon selitys: N.H. Young. Mielipidekirjoitus taulukon yläpuolella: Kalervo. Raamatuntekstit: KR-92

        Seuraava lainaus, sivulta 48, on kirjasta: "Hengellisiä kokemuksia, kokemuksia ja näkyjä, kirjoittanut Ellen G. White". Sen on suomentanut Kaarlo Soisalo ja painanut v.1979 silloinen adventtikirkon kirjapaino: Kirjatoimi.
        "Pyhä Henki vuodatettiin ylitsemme, ja minut kuljetettiin Hengessä elävän Jumalan kaupunkiin. Minulle näytettiin, ettei Jumalan käskyjä ja Jeesuksen todistusta koskien suljettua ovea voitu erottaa toisistansa. Näin, että aika, jolloin Jumalan kansaa koeteltaisiin sapattitotuudella, koitti silloin kun ovi aukeni taivaallisen pyhäkön kaikkein pyhimpään, missä kymmenen käskyä sisältävä arkki oli.
        Tätä ovea ei oltu avattu, ennen kuin Jeesuksen välitystyö pyhäkön ensimmäisessä osassa oli päättynyt v. 1844. Silloin Jeesus nousi, sulki oven pyhään ja avasi oven kaikkein pyhimpään astuen siten toisen esiripun sisäpuolelle, missä hän nyt seisoo arkin vieressä ja minne Israel nyt uskon kautta käy."
        Herää kysymys, oliko Ellen Whiten kokema näky "lisävalo" Raamatun oppiin, vaiko hänen sairaudestaan johtuva hallusinaatio, jonka adventtikirkko omaksui opikseen, hengelliseksi ylpeydekseen ja turmiokseen?

        No ihmisillä tahtoo olla ongelmia jopa uskovaisilla.Tämän olen oppinut rukouspuhelimen palveluvuoroissa. Jos ihmisellä on Kristus sydämessään, Hän parantaa harhaluulot ja katkeruudet, jotka usein johtuvat sisäisistä ristiriidoista Luojamme kanssa. Adv. seurakuntalaisena olen levollisella mielellä seurannut erilaisia kirjoituksia joiden taso/rehellisyys on ollut tarkoituksen hakuista.Pilkkaajat antavat itsestään määrätyn kuvan omasta hengellisyydestään. Teilläkin on toivoa. Kristus Rakastaa syntistä ihmistä mutta vihaa syntiä. Jumalan Siunausta ja Sapatin lepoa Herrassa. Maran ata.


      • Olen lukenut

        Sanoman sisältö ratkaisee. "Jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan onko tämä oppi Jumalasta vai puhunko omiani"Joh.7:17.
        "Sillä joka tekee Jumalan tahdon, se on veljeni, sisareni ja äitini", sanoi Jeesus. Hän ei sanonut, että jonkun ihmisen kuten E.G. Whiten virheiden etsiminen, olisi Hänen tahtonsa tekemistä. Hedelmistään puu tunnetaan...
        Ne, jotka etsivät virheitä, liioittelevat kaikkea. Onko sillä nykyaikaan merkitystä, mitä joku, joka on vihannut EGW:tä sanoo. Vuoden 1844 herätyksen aikaan, ihmiset v äittivät, että adventistit pukeutuivat valkoisiin vaatteisiin jne. EGW sanoo aivan päinvastaista.
        Mutta Jeesus sanoi myös: "Kuulemalla kuulkaa ja näkemällä nähkää, ette kuitenkaan ymmärrä". Siis, farisealainen ei ymmärrä, vaan siivilöi hyttysiä. Anteeksi. Meissä ihmisissä on virheitä, mutta jos haluamme ottaa Taivaallisen Isän tahdon selville, niin se on mahdollista. Toivottavasti tämä ei loukannut ketään. Mutta toistemme tunteminen hyödyttäisi enemmän kuin "hyttysten siivilöiminen".


      • Olen lukenut kirjoitti:

        Sanoman sisältö ratkaisee. "Jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan onko tämä oppi Jumalasta vai puhunko omiani"Joh.7:17.
        "Sillä joka tekee Jumalan tahdon, se on veljeni, sisareni ja äitini", sanoi Jeesus. Hän ei sanonut, että jonkun ihmisen kuten E.G. Whiten virheiden etsiminen, olisi Hänen tahtonsa tekemistä. Hedelmistään puu tunnetaan...
        Ne, jotka etsivät virheitä, liioittelevat kaikkea. Onko sillä nykyaikaan merkitystä, mitä joku, joka on vihannut EGW:tä sanoo. Vuoden 1844 herätyksen aikaan, ihmiset v äittivät, että adventistit pukeutuivat valkoisiin vaatteisiin jne. EGW sanoo aivan päinvastaista.
        Mutta Jeesus sanoi myös: "Kuulemalla kuulkaa ja näkemällä nähkää, ette kuitenkaan ymmärrä". Siis, farisealainen ei ymmärrä, vaan siivilöi hyttysiä. Anteeksi. Meissä ihmisissä on virheitä, mutta jos haluamme ottaa Taivaallisen Isän tahdon selville, niin se on mahdollista. Toivottavasti tämä ei loukannut ketään. Mutta toistemme tunteminen hyödyttäisi enemmän kuin "hyttysten siivilöiminen".

        Jos riviseurakuntalainen tai jopa pappikin sanoo "jotain väärin" niin se on aivan eri asia kuin, että profeetta sanoo jotain väärin. Jos profeetta sanoo yhden ainoan asian joka ei pitä paikkaansa, Herralta tulleena viestinä, niin silloin häntä ei saa enää pelätä missään asiassa eikä kuulla enää missään hengellisessä asiassa, itse asiassa hänet piti kivittää.

        Kun nyt Ellen White on sanonut olevansa profeetta, tarkemmin sanottuna enemmän kuin profeetta, niin silloin häntä on Raamatun mukaan arvosteltava. Häntä ovat arvostelleet aikalaiset ja häntä arvostellaan vuonna 2006, koska jotkut mukaanlukien sinä suosittelevat häntä luettavaksi ja hänen oppejaan noudatettaviksi.

        Kautta aikojen uskovat arvostelijat ovat todenneet hänet vääräksi profeetaksi.

        Sinä teet kirjoituksessasi kolmenlaista syntiä:
        - yrität estää ja syyllistää uskovia ihmisiä tekemästä Jumalan kehotuksen mukaan ja arvostelemasta profeettoja ja kirjoituksia
        - tuomitset Ellenin vääräksi profeetaksi todenneet vihaajiksi
        - jankkaat Ellen Whiten sanomisia totuutena ja muiden väärinä
        - vähättelet Ellenin vaikutusta pahan teossa, vaikka kerran viikossa täällä joku mainitsee, kuinka tälläkin hetkellä maapallolla elää satoja tuhansia Ellenin eksyttämiä

        Imelän syyllistävästä tyylistäsi päätellen olet advasisar-nimimerkillä kirjoitellut.


      • Olen lukenut
        uskova_1 kirjoitti:

        Jos riviseurakuntalainen tai jopa pappikin sanoo "jotain väärin" niin se on aivan eri asia kuin, että profeetta sanoo jotain väärin. Jos profeetta sanoo yhden ainoan asian joka ei pitä paikkaansa, Herralta tulleena viestinä, niin silloin häntä ei saa enää pelätä missään asiassa eikä kuulla enää missään hengellisessä asiassa, itse asiassa hänet piti kivittää.

        Kun nyt Ellen White on sanonut olevansa profeetta, tarkemmin sanottuna enemmän kuin profeetta, niin silloin häntä on Raamatun mukaan arvosteltava. Häntä ovat arvostelleet aikalaiset ja häntä arvostellaan vuonna 2006, koska jotkut mukaanlukien sinä suosittelevat häntä luettavaksi ja hänen oppejaan noudatettaviksi.

        Kautta aikojen uskovat arvostelijat ovat todenneet hänet vääräksi profeetaksi.

        Sinä teet kirjoituksessasi kolmenlaista syntiä:
        - yrität estää ja syyllistää uskovia ihmisiä tekemästä Jumalan kehotuksen mukaan ja arvostelemasta profeettoja ja kirjoituksia
        - tuomitset Ellenin vääräksi profeetaksi todenneet vihaajiksi
        - jankkaat Ellen Whiten sanomisia totuutena ja muiden väärinä
        - vähättelet Ellenin vaikutusta pahan teossa, vaikka kerran viikossa täällä joku mainitsee, kuinka tälläkin hetkellä maapallolla elää satoja tuhansia Ellenin eksyttämiä

        Imelän syyllistävästä tyylistäsi päätellen olet advasisar-nimimerkillä kirjoitellut.

        En ole advarisisar. Mutta jos en ole esimerkillinen, niin et sinäkään ehkä ole oppinut Jeesuksen nöyryydestä tarpeeksi, niin kuin en minäkään. Meillä on kummallakin vielä paljon kasvamista kristittyinä ja ihmisinäkin.
        Ellen G. White ei kyllä erikoisemmin hyväksynyt sitä, että häntä sanottaisiin profeetaksi. Hän käytti itsestään mieluummin nimitystä Herran sanansaattaja. Hän oli tavallinen ihminen niinkuin sinä ja minäkin. Jumala vain voi käyttää häntä enemmän kuin minua ja sinua. Hän ei koskaan sanonut olevansa virheetön tai verrattavissa Jeesukseen tai mitään muutakaan kummallista, jota ihmisten olen huomannut kuvittelevan. Hän piti itse itseään samanlaisena kuin me muutkin, vaikka hän saikin kokea Jumalan armoa tavalla, jota me ei olla koettu.
        Ehkä tyylini on imelä, mutta se ei haittaa. Sinullakin on oma tyylisi ja kunnioitan ja arvostan sinua sellaisena kuin olet. Olet arvokas Taivaan Isän lapsi, vaikka et ajattelekaan samalla tavalla kuin minä tai jotkut muut.


      • kristitty nainen

        Koska profetian merkitys seurakunnalle on tavattoman tärkeä , raamattu liittää juuri sen yhteyteen vaatimuksen armolahjan arvostelemisesta. Kaikki profetoiminen on joka tapauksessa vajavaista. Jumalalta tulleeseen sanomaan liittyy "astian makua". Vaikka sanoma pääosaltaan olisi oikea ja opillisesti raitis, saattaa siihen samalla liittyä ihmisestä olevaa, sielullista. Profetoiva ei itse kykene tätä erottamaan. Siksi profetiaa on aina arvosteltava. Paavali ohje on selvä: "Profeetoista saakoot kaksi tai kolme puhua, muut arvostelkoot." Ja toisaalla: "Profetoimista älkää sammuttako, mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvä on." Oikeiden profetioiden sisältö on yleensä hyvin Raamatullinen, siinä on kehotusta parannuksen tekemiseen ja lupauksia Jumalan siunauksesta. Profetia tuo usein Raamatussa sanotun lähelle. Tullessaan henkilökohtaisesti kohti profetia saattaa paljastaa sellaisia sielun syvyyksissä olleita asioita, jotka eivät muuten ole tulleet tietoisuuteen. Näin tämä armolahja palvelee sielunhoitotyössä. Jeesuksen toinen tulemus on "profetoitu" jo moneen kertaan tapahtuneeksi, samoin kolmas maailmansota.

        Mistä tietää, että profetia on oikeaa tai väärää? Profetia voi syntyä kolmesta lähteestä.
        1) Sen takana voi olla Jumala
        2)voi olla kokonaan saatanan aikaansaama
        3) ihmisen oma sielullinen ilmoitus

        Jumalan ja ihmisen henki saattavat olla sanomassa sekoitettuina.

        Erityisesti viimeisinä aikoina saatana tekee suuria ihmeitä ja tunnustekoja. Se pystyy jäljittelemään kaikkea Jumalan työtä. Se tuottaa
        profetioita väärässä hengessä. näissä profetioissa voi olla mukana Jeesus-nimi, niissä voi olla opillisia korostuksia ja ne voivat toteutua. Ja kuitenkin ne tulevat helvetin suyvyydestä ja eksyttävät.
        Oikean profetian henki on rakkauden henki. Kova ja kylmä ja rakkaudeton sanoma ei voi tulla Jumalalta. Sielunvihollinen on tuomitseva ja ihmisen oma henki joskus äärimmäisen kireä. Jumalalta tulevan armolahjan tuntomerkkinä on rakkaus. Se ei sulje pois kovaakaan tuomiota ja parannusvaatimusta, mutta tämänkin sanoman läpäisee rakkaus. Jumalalta tullut sanoma kiinnittää kuulijansa Kristukseen. Jeesus-sanan esiintymistiheys ei vielä takaa Kristus-keskeisyyttä. Jumalan Henki luo vapauden ilmapiirin.
        Oikea profetia suostuu arvosteltavaksi. Jos sanomalle vaaditaan Raamatun kaltaista arvovaltaa ja kielletään arvostelu, ollaan väärässä. Profetia tuo mitään lisää Raamatun sanomaan, se vahvistaa sitä. (E.Junkkaalan kirjasta "Armolahjat").


      • ***
        Olen lukenut kirjoitti:

        En ole advarisisar. Mutta jos en ole esimerkillinen, niin et sinäkään ehkä ole oppinut Jeesuksen nöyryydestä tarpeeksi, niin kuin en minäkään. Meillä on kummallakin vielä paljon kasvamista kristittyinä ja ihmisinäkin.
        Ellen G. White ei kyllä erikoisemmin hyväksynyt sitä, että häntä sanottaisiin profeetaksi. Hän käytti itsestään mieluummin nimitystä Herran sanansaattaja. Hän oli tavallinen ihminen niinkuin sinä ja minäkin. Jumala vain voi käyttää häntä enemmän kuin minua ja sinua. Hän ei koskaan sanonut olevansa virheetön tai verrattavissa Jeesukseen tai mitään muutakaan kummallista, jota ihmisten olen huomannut kuvittelevan. Hän piti itse itseään samanlaisena kuin me muutkin, vaikka hän saikin kokea Jumalan armoa tavalla, jota me ei olla koettu.
        Ehkä tyylini on imelä, mutta se ei haittaa. Sinullakin on oma tyylisi ja kunnioitan ja arvostan sinua sellaisena kuin olet. Olet arvokas Taivaan Isän lapsi, vaikka et ajattelekaan samalla tavalla kuin minä tai jotkut muut.

        Se väärä suorastaan pusuaa esiin jokaisessa keskustelussa adventistien kanssa.
        Ellenin opit ovat aina siellä vaikuttamassa missä adventisti on paikalla.
        Ja sen väärän mukana muotoutuvat ihmiskohtalot tuoden murhetta tullessaan usein suuremmalle joukolle.
        Jos yksi lapsista joutuu heidän kirkkonsa uhriksi on surevia vanhemmat ja muut sisarukset.
        Eihän kukaan vanhempi ole tyytyväinen nähdessään elämäntyönsä haihtuvan kuin tuhka tuuleen.


    • eepu*

      "Ellen White oli yhteydessä kuolleeseen mieheensä, sai neuvoja häneltä, ja teki liiton hänen kanssaan - toisin sanoen, hän oli sekaantunut yhteyden ottoon ja neuvon kysymiseen kuolleelta henkilöltä
      (katso Ellen White ottaa vastaan neuvoja kuolleelta aviomieheltään Jamesilta.)"

      --- Miten on mahdollista tällainen väite, kun hän itse sitä jyrkästi VASTUSTI!
      [Ks. mm. kirjasta "Hengellisiä Kokemuksia"(osa: -Spiritismi) sivu 290-295]

      • rukoili ja muisti

        ..miehensä sanoneen erilaisia asioita eläessään?
        Mene ja tiedä?

        Minkälaisia hedelmiä kantaa uskova kristitty, joka pyrkii elämässään olematta fanaattinen noudattamaan sisar Whiten ohjeita?

        Olen tavannut erittäin viehättäviä kristittyjä...toisin niitäkin on jotka parjaavat, eivätkä tunne hänen kirjoituksiaan tai Raamattua ,. vaan vastustavat tavan takaa saatanan orjuuttamina , eivätkä halua tehdä parannusta OMISTA pahoista teoistaan JUMALAN ja ihmisten edessä?

        Mitä tästä tuumit?

        Olen samaa mieltä siitä, että suurin osa adventtikirkon pastoreista tekevät vääryyttä omalle kirkolleen ja jäsenilleen kuulumalla näihin epäuskoisiin...minkä synnin he tekevätkään ja minkä tuomion he saavat farisealaisesta roolistaan ollen vääriä paimenia?

        Mutta tämä koskee myös valtaosaa mallikoista?


    • eepu*

      "Ellen White oli yhteydessä kuolleeseen mieheensä, sai neuvoja häneltä, ja teki liiton hänen kanssaan - toisin sanoen, hän oli sekaantunut yhteyden ottoon ja neuvon kysymiseen kuolleelta henkilöltä
      (katso Ellen White ottaa vastaan neuvoja kuolleelta aviomieheltään Jamesilta.)"

      --- Miten on mahdollista tällainen väite, kun hän itse sitä jyrkästi VASTUSTI!
      [Ks. mm. kirjasta "Hengellisiä Kokemuksia"(osa: -Spiritismi) sivu 290-295]

      • kulkija123

        Niin sanoppas se? Tätä muutkin täällä ihmettelee... Tuskinpa kaikki väittämät Whitesta nyt ihan perättömiä on. Mikäli pitää paikkansa nuo väittämät Whitea kohtaan. Mielestäni olisi syytä pitää hätä kokous adventistien keskuudessa. Tai oikeastaan sen paikka olisi ollut jo "pettymyksen aikoihin"

        Toinen vaihtoehto on jatkaa .. entiseen malliin. "Pää pensaaseen!" JA "Koirat räkyttää, mutta karavaani kulkee"...(kolme pistettä)


      • John

        Siinähän se Ellenin salakalavan eksytyksen juju onkin, että hän päällisin puolin muka vastusti spiritismiä, ja käytännössä itse sitä harrasti.

        Eksytys tulee adventisteille takaovesta, eikä sitä huomata ennen kun on liian myöhäistä.

        Adventistit saadaan tällä keinolla uskomaan asioita, jotka normaaleille Pyhällä Hengellä täytetyille kristityille ovat RIENAAVIA KAUHISTUKSIA, esim:

        -Jeesus ei sovittanutkaan täysin syntejäsi ristillä.

        -Jeesus laittaa synnit lopussa saatanan päälle.

        -Saatanasta tulee syntiesi kantaja.


        Esimmerkki Ellenin spiritismistä (Kirje löytyy englanniksi White säätiön arkistosta):
        http://koti.mbnet.fi/kyti/ellen_white_ottaa_vastaan_neuvoja_kuolleelta_aviomieheltaan_jamesilta.htm


      • eepu*
        John kirjoitti:

        Siinähän se Ellenin salakalavan eksytyksen juju onkin, että hän päällisin puolin muka vastusti spiritismiä, ja käytännössä itse sitä harrasti.

        Eksytys tulee adventisteille takaovesta, eikä sitä huomata ennen kun on liian myöhäistä.

        Adventistit saadaan tällä keinolla uskomaan asioita, jotka normaaleille Pyhällä Hengellä täytetyille kristityille ovat RIENAAVIA KAUHISTUKSIA, esim:

        -Jeesus ei sovittanutkaan täysin syntejäsi ristillä.

        -Jeesus laittaa synnit lopussa saatanan päälle.

        -Saatanasta tulee syntiesi kantaja.


        Esimmerkki Ellenin spiritismistä (Kirje löytyy englanniksi White säätiön arkistosta):
        http://koti.mbnet.fi/kyti/ellen_white_ottaa_vastaan_neuvoja_kuolleelta_aviomieheltaan_jamesilta.htm

        "-Jeesus laittaa synnit lopussa saatanan päälle."

        Näin juuri! Saatanasta synninalkajasta tulee kaikkien maailman syntien kärsijä: "Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli- ja tulikivijärveen,"!
        (Tätä tuomiota esikuvasi; Ks.3.Moos. 16.Luku "Näin kauris kantakoon kaikki heidän pahat tekonsa autioon seutuun; ja kauris päästettäköön erämaahan.")


      • John
        eepu* kirjoitti:

        "-Jeesus laittaa synnit lopussa saatanan päälle."

        Näin juuri! Saatanasta synninalkajasta tulee kaikkien maailman syntien kärsijä: "Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli- ja tulikivijärveen,"!
        (Tätä tuomiota esikuvasi; Ks.3.Moos. 16.Luku "Näin kauris kantakoon kaikki heidän pahat tekonsa autioon seutuun; ja kauris päästettäköön erämaahan.")

        Syntiuhrieläinten täytyi olla virheettömiä (3 Moos.4:3,23,28,32), näin ei syntipukki/kauris voinut kuvata saatanaa, vaan Kristusta, joka ottaa syntimme pois.

        White kirjoittaa: "syntikauris kuvasi saatanaa, synnin alkuunpanijaa, jonka päälle vilpittömästi katuvien synnit lopuksi pannaan."

        Näitä "vilpittömästi katuvien syntejä" ei ole enää olemassa, koska uskovien/katuvien synnit ovat jo anteeksiannetut:

        1.Piet.2:24 joka "itse kantoi meidän syntimme" ruumiissansa ristinpuuhun, että me, synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle; ja hänen "haavainsa kautta te olette paratut".


      • eepu*
        John kirjoitti:

        Syntiuhrieläinten täytyi olla virheettömiä (3 Moos.4:3,23,28,32), näin ei syntipukki/kauris voinut kuvata saatanaa, vaan Kristusta, joka ottaa syntimme pois.

        White kirjoittaa: "syntikauris kuvasi saatanaa, synnin alkuunpanijaa, jonka päälle vilpittömästi katuvien synnit lopuksi pannaan."

        Näitä "vilpittömästi katuvien syntejä" ei ole enää olemassa, koska uskovien/katuvien synnit ovat jo anteeksiannetut:

        1.Piet.2:24 joka "itse kantoi meidän syntimme" ruumiissansa ristinpuuhun, että me, synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle; ja hänen "haavainsa kautta te olette paratut".

        Taivaallisen kuvan mukaisesti: Nuo synnit Vapahtajasta siirretään saatanan päälle!


    • potaskaa?

      2000 plagiaattia? Ok.

    • Hmmm... kuka on päättänyt, että Raamatun profeetalla voi olla enintään seitsemän näkyä? Ehdottaisin pientä Raamatun tutkistelua vaikkapa Jesajan kirjasta, joka alkaa sanoin "Jesajan, Amosin pojan, näyt..." Sitten voi laskea montako kertaa tulee sauma, eli Jesaja alkaa uuden aiheen (= uuden näyn) ja tekee sen käyttämällä sanaa "näky", "Herra sanoo", "minä näin", "Herra puhui jälleen...", "Herra sanoi minulle", "taas Herra puhui minulle", "tämän Herra puhui minulle..." "Herra lähetti sanan Jaakobille"... eli pääsin seitsemään ja olen vasta Jesajan luvussa 10. Jos mukaan otettaisiin selvät uudet aihepiirit ilman näkysanoja niin sellaisia löytyy näistä luvuissa vielä kymmenkunta, ehkä tusina. Ei siis olisi perusteetonta väittää, että pelkäsään Jesajan kirja saattaa edustaa noin sataa näkyä.

      Mitä tulee mainittuihin EGW kommentteihin, yksikään niistä ei edusta perusteltua tai objektiivista EGW tutkimusta. Näillä kommenteilla tai lähteillä ei montaa pistettä heruisi vaikkapa Helsingin yliopiston teologisessa. Mutta koska minulla on muutakin elämää kuin tämä palsta ja koska en kaipaa mitään EGW apologeetin viittaa harteilleni jätän ne kommentoimatta. Sanotaan vain, että oman käsitykseni mukaan EGWn näkyjä oli 100 - 200.

      Minun mieleeni jää kuitenkin mysteeriksi se, että kuka salaa mitä keneltä. Ei kai näkyjen määrä ole mikään salattu opinkappale sen enempää kuin EGW kritiikkikään, jota löytyy myös asiallisessa ja järkevässä muodossa (vaikkakaan ei tällä palstalla... :)

      Kai A

      • teologian tohtori K.A.

        On mieluista lukea välillä asiantuntevaa aineistoa. Sisar Whiten kirjoista saa paljon siunauksia mkelstäni, jos ei pidä häntä erehdyttömänä, vaan aikansa inhimillisiä virheitäkin tekevänä ahkerana ja aktiivisena kristittynä ja etsijänä.
        Hän sai oikeastaan meidän aikaamme käsittelevät tärkeät näkyntä 1900-luvun puolella...ehkä voisimme niitä korostaa enemmän kuin 1840-luvun asioita?
        Toki kaikkea voi käsitellä, mutta millä mielellä ja motiivilla...?
        Itse koen saaneeni monia siunauksia mm. Todistusaarteista...Ellen todisti siitä, jonka Hän oli tavannut ja jonka kanssa hän oli puhunut...vaikuttavaa?

        Oliko Hän enkeli vai Jeesus; oliko Jeesus enkeli vai Jumala? Mitä olivat nämä "siniset ja vaalean punaiset ..ilmestykset ja näyt?

        Olivatko ne paholaisesta vai Jehovan enkeleistä...ainakin ne toteutuivat osittain?


      • Todistusaareet osa III. s. ...
        teologian tohtori K.A. kirjoitti:

        On mieluista lukea välillä asiantuntevaa aineistoa. Sisar Whiten kirjoista saa paljon siunauksia mkelstäni, jos ei pidä häntä erehdyttömänä, vaan aikansa inhimillisiä virheitäkin tekevänä ahkerana ja aktiivisena kristittynä ja etsijänä.
        Hän sai oikeastaan meidän aikaamme käsittelevät tärkeät näkyntä 1900-luvun puolella...ehkä voisimme niitä korostaa enemmän kuin 1840-luvun asioita?
        Toki kaikkea voi käsitellä, mutta millä mielellä ja motiivilla...?
        Itse koen saaneeni monia siunauksia mm. Todistusaarteista...Ellen todisti siitä, jonka Hän oli tavannut ja jonka kanssa hän oli puhunut...vaikuttavaa?

        Oliko Hän enkeli vai Jeesus; oliko Jeesus enkeli vai Jumala? Mitä olivat nämä "siniset ja vaalean punaiset ..ilmestykset ja näyt?

        Olivatko ne paholaisesta vai Jehovan enkeleistä...ainakin ne toteutuivat osittain?

        Kuvaus on yhtä puhutteleva, kuin lukisi aikamme sanomalehdestä...viit´taukset pankkeihin ja koronkiskontaan...ja palomiehiin, jotka pitivät taloja palamattomina eivätkä ehtineet edes letkuillaan kunnolla sammutustöihin...kaikki on tarkkaa toteutumaa ja dokumentoitua sata vuotta ennen jne....? Todella vaikuttavaa?

        Oliko Ellen profeetta vai saiso Pyhän Hengen kautta profetioita ja näkyjä?

        Puhuuko Jehova lopun aikana ainoastaan Poikansa kautta vaiko myös profeettojen...onko muitakin profeettoja ajassamme, ...kuten David Wilkerson....Billy Graham?


      • jopa oman srk:n
        Todistusaareet osa III. s. ... kirjoitti:

        Kuvaus on yhtä puhutteleva, kuin lukisi aikamme sanomalehdestä...viit´taukset pankkeihin ja koronkiskontaan...ja palomiehiin, jotka pitivät taloja palamattomina eivätkä ehtineet edes letkuillaan kunnolla sammutustöihin...kaikki on tarkkaa toteutumaa ja dokumentoitua sata vuotta ennen jne....? Todella vaikuttavaa?

        Oliko Ellen profeetta vai saiso Pyhän Hengen kautta profetioita ja näkyjä?

        Puhuuko Jehova lopun aikana ainoastaan Poikansa kautta vaiko myös profeettojen...onko muitakin profeettoja ajassamme, ...kuten David Wilkerson....Billy Graham?

        ..penseydestä ja rikkomuksista...rohkea nainen ja pääosin kouluttamaton kaunokirjallisuuden lahjakkuus ja opettaja....?

        Tornit olivat siis Todistusaarteet III; sinulta 272-273....muitakin on?


      • Koska kaikilla ei ole
        jopa oman srk:n kirjoitti:

        ..penseydestä ja rikkomuksista...rohkea nainen ja pääosin kouluttamaton kaunokirjallisuuden lahjakkuus ja opettaja....?

        Tornit olivat siis Todistusaarteet III; sinulta 272-273....muitakin on?

        mahdollisuutta saada kirjaa, laitan hieman tekstikopioita.

        s. 273 (281-282)

        "Näky hävityksestä"

        Erään kerran ollessani New Yorkissa minulle näytettiin yön tuokioina rakennuksia, jotka kohosivat kerros kerrokselta taivasta kohti. Näiden rakennusten vakuutettiin olevan täysin paloturvallisia ja niitä pystytettiin tuottamaan kunniaa omistajilleen ja rakentajilleen....

        Herra ei ollut heidän ajatuksissaan.

        Näiden korkeitten rakennusten kohotessa omistajat ( pankit ja vakuutusyhtiöt pääasiassa )
        riemuitsivat kunnianhimoisen ylpeinä siitä, että heillä oli rahaa, jolla saattoivat tyydyttää mielihalujaan ja synnyttää kateutta lähimmäisissään. Suuri osa siitä rahasta , jonka he sijoittivat tälläiseen, oli saatu kiskomalla ja sortamalla köyhiä.
        ...on tulossa aika, jlloin ihmiset saavuttavat petollisuudellaan ja röyhkeydellään vaiheen, jota pidemmälle Herra ei heitä päästä ja he tulevat näkemään , että Jehovan pitkämielisyydellä on rajansa.

        (Ajatellaanpa Suomessa vaikka valtionyhtiö Fortumin osakkeita ja optioita ja kansanedustajien ja hallituksen asennetta kansaan?)

        ..Näky , joka seuraavaksi käväisi silmieni edessä, oli palohälytys!
        Ihmiset katselivat korkeita ja paloturvallisiksi luultuja rakennuksia ja sanoivat; " Niillä ei ole minkäänlaista vaaraa". Mutta nuo rakennukset paloivat aivan kuin ne olisivat olleet pikeä. Paloruiskut eivät kyenneet estämään hävitystä. ..."

        Loput me kaikki tiedämmekin...Irakin sotaa myöden?

        Olin itse parturissa, kun katsoin uutisissa TV:stä tuota NewYorkin tapahtumaa...luulimme sitä ensin Amerikkalaiseksi fiktioelokuvaksi?

        Mutta karu totuus toistui todellisena koko päivän pääuutisena...näinkö meille käy myös lopun aikana ja Jeesuksen takaisin tullessa?

        Meidät yllätetään täysin, kuin varas yöllä tulisi ...kuvaa Raamatun sana tuota yllätystä?

        Usko on luja luottamus...Raamatun Sanaan ja Jehovaan, joka Luojana lähetti Poikansa pelastamaan maailmassa olevia uskollisia lapsiaan? Oletko sinä yksi niistä pelastuneista?


      • teologian tohtori K.A. kirjoitti:

        On mieluista lukea välillä asiantuntevaa aineistoa. Sisar Whiten kirjoista saa paljon siunauksia mkelstäni, jos ei pidä häntä erehdyttömänä, vaan aikansa inhimillisiä virheitäkin tekevänä ahkerana ja aktiivisena kristittynä ja etsijänä.
        Hän sai oikeastaan meidän aikaamme käsittelevät tärkeät näkyntä 1900-luvun puolella...ehkä voisimme niitä korostaa enemmän kuin 1840-luvun asioita?
        Toki kaikkea voi käsitellä, mutta millä mielellä ja motiivilla...?
        Itse koen saaneeni monia siunauksia mm. Todistusaarteista...Ellen todisti siitä, jonka Hän oli tavannut ja jonka kanssa hän oli puhunut...vaikuttavaa?

        Oliko Hän enkeli vai Jeesus; oliko Jeesus enkeli vai Jumala? Mitä olivat nämä "siniset ja vaalean punaiset ..ilmestykset ja näyt?

        Olivatko ne paholaisesta vai Jehovan enkeleistä...ainakin ne toteutuivat osittain?

        Ei ollut Jeesus tai taivaallinen enkeli, muuten kaikki olisi käynyt toteen 100%.


      • Koska kaikilla ei ole kirjoitti:

        mahdollisuutta saada kirjaa, laitan hieman tekstikopioita.

        s. 273 (281-282)

        "Näky hävityksestä"

        Erään kerran ollessani New Yorkissa minulle näytettiin yön tuokioina rakennuksia, jotka kohosivat kerros kerrokselta taivasta kohti. Näiden rakennusten vakuutettiin olevan täysin paloturvallisia ja niitä pystytettiin tuottamaan kunniaa omistajilleen ja rakentajilleen....

        Herra ei ollut heidän ajatuksissaan.

        Näiden korkeitten rakennusten kohotessa omistajat ( pankit ja vakuutusyhtiöt pääasiassa )
        riemuitsivat kunnianhimoisen ylpeinä siitä, että heillä oli rahaa, jolla saattoivat tyydyttää mielihalujaan ja synnyttää kateutta lähimmäisissään. Suuri osa siitä rahasta , jonka he sijoittivat tälläiseen, oli saatu kiskomalla ja sortamalla köyhiä.
        ...on tulossa aika, jlloin ihmiset saavuttavat petollisuudellaan ja röyhkeydellään vaiheen, jota pidemmälle Herra ei heitä päästä ja he tulevat näkemään , että Jehovan pitkämielisyydellä on rajansa.

        (Ajatellaanpa Suomessa vaikka valtionyhtiö Fortumin osakkeita ja optioita ja kansanedustajien ja hallituksen asennetta kansaan?)

        ..Näky , joka seuraavaksi käväisi silmieni edessä, oli palohälytys!
        Ihmiset katselivat korkeita ja paloturvallisiksi luultuja rakennuksia ja sanoivat; " Niillä ei ole minkäänlaista vaaraa". Mutta nuo rakennukset paloivat aivan kuin ne olisivat olleet pikeä. Paloruiskut eivät kyenneet estämään hävitystä. ..."

        Loput me kaikki tiedämmekin...Irakin sotaa myöden?

        Olin itse parturissa, kun katsoin uutisissa TV:stä tuota NewYorkin tapahtumaa...luulimme sitä ensin Amerikkalaiseksi fiktioelokuvaksi?

        Mutta karu totuus toistui todellisena koko päivän pääuutisena...näinkö meille käy myös lopun aikana ja Jeesuksen takaisin tullessa?

        Meidät yllätetään täysin, kuin varas yöllä tulisi ...kuvaa Raamatun sana tuota yllätystä?

        Usko on luja luottamus...Raamatun Sanaan ja Jehovaan, joka Luojana lähetti Poikansa pelastamaan maailmassa olevia uskollisia lapsiaan? Oletko sinä yksi niistä pelastuneista?

        Olin jo pihassa lenkkivaatteet päällä, kun oli pakko palata vastaamaan sinulle tällä lauseella:

        "Uhkuuko lähde samasta silmästä makeaa ja karvasta vettä?" (Jaak 3:11)

        Voiko siis Ellenistä tulla ulos enkelimiikaeljeesusta ja syntien saatanan päälle laittamista ja Jumalan mukaista evankeliumia?

        Oletko lukenut Ellenin kirjoituksia 1900-luvulta, kun hän Ballengeria lytätessään vakuutti saaneensa tutkivan tuomion opin Herran Hengeltä ja sen olevan adventismin ikuisen pilarin?

        Ballengerhan opetti Raamatun mukaisesti, että:
        "(When Jesus) ascended, He went immediately into the most holy place, and that His ministry has been carried on there ever since." Jeesus meni välittömästi noustessa taivaaseen kaikkein pyhimpään ja on ollut siellä siitä lähtien.

        No, Ballenger sai potkut, sehän oli selvää.


      • melko vakuuttavaa
        uskova_1 kirjoitti:

        Olin jo pihassa lenkkivaatteet päällä, kun oli pakko palata vastaamaan sinulle tällä lauseella:

        "Uhkuuko lähde samasta silmästä makeaa ja karvasta vettä?" (Jaak 3:11)

        Voiko siis Ellenistä tulla ulos enkelimiikaeljeesusta ja syntien saatanan päälle laittamista ja Jumalan mukaista evankeliumia?

        Oletko lukenut Ellenin kirjoituksia 1900-luvulta, kun hän Ballengeria lytätessään vakuutti saaneensa tutkivan tuomion opin Herran Hengeltä ja sen olevan adventismin ikuisen pilarin?

        Ballengerhan opetti Raamatun mukaisesti, että:
        "(When Jesus) ascended, He went immediately into the most holy place, and that His ministry has been carried on there ever since." Jeesus meni välittömästi noustessa taivaaseen kaikkein pyhimpään ja on ollut siellä siitä lähtien.

        No, Ballenger sai potkut, sehän oli selvää.

        ...jokaisen on tehtävä itselleen selväksi mihin uskoo ja miksi?
        Kiitos ajan uhrauksestasi!

        Terveisin Adventisti, mutta ei ellenisti ...ei hellenistikään?


    • kolme enkeliä

      Et ainakaan tiedä mitään Ellen Whitesta tai adventismista. Olet pihalla kuin lumiukko. Väitteet jotka esität on todistettu jo niin monta kerta vääriksi ettei niihin paljon kannata paneutua enää sadatta kertaa. Oot omituinen höpöttäjä. hah haa...

      • sen verran jo kuullut

        Minä puolestani en halua tietääkään enkä ymmärtää kaikkia pienimpiä yksityiskohtia myöten mitä väärää teistä vielä löytyy.
        Se riittää että tietää teidän kirkkonne opin vääräksi.
        Enhän tiedä Jehovan todistajista ja mormooneistakaan muuta kuin sen vähimmän riittävän että he ovat väärässä.
        Siitä teidän kohdallanne on tietoa enemmän kuin noista muista mainitsemistani.
        Ihmisinä oltte tasan yhtä hyviä kuin noidenkin harhaoppien ihmiset. Ja yhtä vilpittömiä.


      • kolme enkeliä
        sen verran jo kuullut kirjoitti:

        Minä puolestani en halua tietääkään enkä ymmärtää kaikkia pienimpiä yksityiskohtia myöten mitä väärää teistä vielä löytyy.
        Se riittää että tietää teidän kirkkonne opin vääräksi.
        Enhän tiedä Jehovan todistajista ja mormooneistakaan muuta kuin sen vähimmän riittävän että he ovat väärässä.
        Siitä teidän kohdallanne on tietoa enemmän kuin noista muista mainitsemistani.
        Ihmisinä oltte tasan yhtä hyviä kuin noidenkin harhaoppien ihmiset. Ja yhtä vilpittömiä.

        Niin katsos kun adventismista ei voida löytää mitään joka olisi Raamatun vastaista, niin sitä sitten yritetään löytää ihmisistä (Ellen White) tai seurakuntalaisten elämästä. Jos Raamatusta löytyisi edes yksi hyvä (täydellinen)ihminen, voisin odottaa että silloin myös että silloin odotettaisiin adventisteilta samaa, muuten he vaietkoon. Mutta onneksi meidän ei tarvitse katsoa kuin yhteen esimerkkiin: Jeesukseen!


      • annu42
        sen verran jo kuullut kirjoitti:

        Minä puolestani en halua tietääkään enkä ymmärtää kaikkia pienimpiä yksityiskohtia myöten mitä väärää teistä vielä löytyy.
        Se riittää että tietää teidän kirkkonne opin vääräksi.
        Enhän tiedä Jehovan todistajista ja mormooneistakaan muuta kuin sen vähimmän riittävän että he ovat väärässä.
        Siitä teidän kohdallanne on tietoa enemmän kuin noista muista mainitsemistani.
        Ihmisinä oltte tasan yhtä hyviä kuin noidenkin harhaoppien ihmiset. Ja yhtä vilpittömiä.

        hän oli adventistiäidin poika (en tiedä onko sinulla ollut siteitä kirkkoomme ennemmin), mutta kuitenkin, kun lapsuusaika meni ohi, hän kiersi 25 vuotta adventtikirkon kaukaa, ettei vain olisi mitään vaatteisiin tarttunut.

        Pyhää Henkeä ei kuitenkaan kukaan voi vastustaa, et sinä eikä hänkään. Kun tuo Henki alkoi puhua, niin myös alkoi tapahtua. Ennen niin vihatun kirkon opetus alkoikin kiinnostaa, piti pakosta päästä kuuntelemaan. Minä ihan silmät ymmyriäisinä katselin, että mitä hän nyt aikoo? Lapsemmekaan eivät uskoneet, että isä on tosissaan. Voin sanoa, että kahdessa viikossa oli miehen vastustus mennyt ja niinpä hän eräänä iltana seisoi pastorin ovella ja pyysi päästä kasteelle. Hänen kohdallaan, voin vannoa ja vakuuttaa, ei Ellen Whitella ollut mitään tekemistä, koska hän ei ollut kirjaakaan lukenut, eikä ole vieläkään kokonaista kirjaa. Mitä nyt lauseita, joita on Raamatun Sanomassamme, joka tavallisesti käydään läpi jumalanpalveluksessa.

        Silti kaikki entinen jäi taakse, viinat, tupakat, kahvit yms. ja resuinen entinen elämä, ja aivan hänen omasta aloitteestaan. Hän sanoi, että oli Jeesukselle luvannut. Siinä se oli, apu ylhäältä. Tuosta päivästä 5.12.1981 alkoi hänen uusi elämänsä, hän oli saanut syntinsä anteeksi samoin kuin minäkin. Minä vain vaelsin paljon pitemmän opintien kuin hän.

        Kului kaksi kuukautta tuosta kääntymisestä, ja sanoin pojillemme, jotka olivat murrosikäisiä: Eikö olekin kiva, kun isä ei enää kulje ryyppyreissuilla? Nuorempi vielä sanoi: Ei hän ole ollut kuin kaksi kuukautta juomatta, minä en vielä usko, että se on todellista. Kun aikaa tuli vuonna 2001 täyteen 20 vuotta, kysyin uudelleen: Onko nyt tarpeeksi näyttöä? Hän myönsi että on.

        Jumala muuttaa ihmisen Pyhän Henkensä kautta, jos tämä on Jumalalle mahdollista. Vain ihminen itse voi paaduttaa sydämensä ja olla kuulematta Jumalan Pyhän Hengen puhetta. Mielestäni on vain tervettä tutkia kirjoituksia, koska siellä käsketään niin tehdä. Fariseuksetkin tutkivat kirjoituksia, koska he tiesivät, että niistä löytyy iankaikkinen elämä.

        Emme kukaan ole toistamme kummempia. Olemme osa syntistä sukukuntaa, niin sinä kuin minäkin. Jokainen synti on "suuri" Jumalan edessä, koska hän vihaa syntiä, mutta rakastaa meitä syntisiä ja haluaa pelastaa jokaisen. Mutta "Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon". Kuullostaa aika ylpeältä sanoa, ettei halua tietääkään jostakusta mitään --- tai että tietää kirkkonne opin vääräksi --- tai olette tasan yhtä hyviä kuin noidenkin harhaoppiset ihmiset. Minusta tuntuu ihan kuin fariseus puhuisi: Minä kiitän, etten ole kuin tuo publikaani... ja lisää, enkä haluakaan olla.

        Jumala meitä syntisiä armahtakoon toistamme tuomitsemasta, sillä minä en sitä halua tässä tehdä, mutta haluan sanoa, kuin eräs isä pojastaan: Hänen tulee ensin mennä itseensä.

        Tuo tie on meille kaikille se pisin tie, ja vasta sen tien päässä löytyy rakastavan taivaallisen Isän syli, hänen, joka pukee meidät juhlavaatteisiin näiden ryysyjen sijaan, joita täällä kannamme.


      • sini-silmänen
        annu42 kirjoitti:

        hän oli adventistiäidin poika (en tiedä onko sinulla ollut siteitä kirkkoomme ennemmin), mutta kuitenkin, kun lapsuusaika meni ohi, hän kiersi 25 vuotta adventtikirkon kaukaa, ettei vain olisi mitään vaatteisiin tarttunut.

        Pyhää Henkeä ei kuitenkaan kukaan voi vastustaa, et sinä eikä hänkään. Kun tuo Henki alkoi puhua, niin myös alkoi tapahtua. Ennen niin vihatun kirkon opetus alkoikin kiinnostaa, piti pakosta päästä kuuntelemaan. Minä ihan silmät ymmyriäisinä katselin, että mitä hän nyt aikoo? Lapsemmekaan eivät uskoneet, että isä on tosissaan. Voin sanoa, että kahdessa viikossa oli miehen vastustus mennyt ja niinpä hän eräänä iltana seisoi pastorin ovella ja pyysi päästä kasteelle. Hänen kohdallaan, voin vannoa ja vakuuttaa, ei Ellen Whitella ollut mitään tekemistä, koska hän ei ollut kirjaakaan lukenut, eikä ole vieläkään kokonaista kirjaa. Mitä nyt lauseita, joita on Raamatun Sanomassamme, joka tavallisesti käydään läpi jumalanpalveluksessa.

        Silti kaikki entinen jäi taakse, viinat, tupakat, kahvit yms. ja resuinen entinen elämä, ja aivan hänen omasta aloitteestaan. Hän sanoi, että oli Jeesukselle luvannut. Siinä se oli, apu ylhäältä. Tuosta päivästä 5.12.1981 alkoi hänen uusi elämänsä, hän oli saanut syntinsä anteeksi samoin kuin minäkin. Minä vain vaelsin paljon pitemmän opintien kuin hän.

        Kului kaksi kuukautta tuosta kääntymisestä, ja sanoin pojillemme, jotka olivat murrosikäisiä: Eikö olekin kiva, kun isä ei enää kulje ryyppyreissuilla? Nuorempi vielä sanoi: Ei hän ole ollut kuin kaksi kuukautta juomatta, minä en vielä usko, että se on todellista. Kun aikaa tuli vuonna 2001 täyteen 20 vuotta, kysyin uudelleen: Onko nyt tarpeeksi näyttöä? Hän myönsi että on.

        Jumala muuttaa ihmisen Pyhän Henkensä kautta, jos tämä on Jumalalle mahdollista. Vain ihminen itse voi paaduttaa sydämensä ja olla kuulematta Jumalan Pyhän Hengen puhetta. Mielestäni on vain tervettä tutkia kirjoituksia, koska siellä käsketään niin tehdä. Fariseuksetkin tutkivat kirjoituksia, koska he tiesivät, että niistä löytyy iankaikkinen elämä.

        Emme kukaan ole toistamme kummempia. Olemme osa syntistä sukukuntaa, niin sinä kuin minäkin. Jokainen synti on "suuri" Jumalan edessä, koska hän vihaa syntiä, mutta rakastaa meitä syntisiä ja haluaa pelastaa jokaisen. Mutta "Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon". Kuullostaa aika ylpeältä sanoa, ettei halua tietääkään jostakusta mitään --- tai että tietää kirkkonne opin vääräksi --- tai olette tasan yhtä hyviä kuin noidenkin harhaoppiset ihmiset. Minusta tuntuu ihan kuin fariseus puhuisi: Minä kiitän, etten ole kuin tuo publikaani... ja lisää, enkä haluakaan olla.

        Jumala meitä syntisiä armahtakoon toistamme tuomitsemasta, sillä minä en sitä halua tässä tehdä, mutta haluan sanoa, kuin eräs isä pojastaan: Hänen tulee ensin mennä itseensä.

        Tuo tie on meille kaikille se pisin tie, ja vasta sen tien päässä löytyy rakastavan taivaallisen Isän syli, hänen, joka pukee meidät juhlavaatteisiin näiden ryysyjen sijaan, joita täällä kannamme.

        Matt.5:46. Sillä jos te rakastatte niitä, jotka teitä rakastavat, mikä palkka teille siitä on tuleva? Eivätkö publikaanitkin tee samoin?
        47. Ja jos te osoitatte ystävällisyyttä ainoastaan veljillenne, mitä erinomaista te siinä teette? Eivätkö pakanatkin tee samoin?

        Roomalaiskirje:
        2:14 Sillä kun pakanat, joilla ei lakia ole, luonnostansa tekevät, mitä laki vaatii, niin he, vaikka heillä ei lakia ole, ovat itse itsellensä laki
        15. ja osoittavat, että lain teot ovat kirjoitetut heidän sydämiinsä, kun heidän omatuntonsa myötä-todistaa ja heidän ajatuksensa keskenään syyttävät tai myös puolustavat heitä -
        16. sinä päivänä, jona Jumala on tuomitseva ihmisten salaisuudet Kristuksen Jeesuksen kautta, minun evankeliumini mukaan.
        17. Mutta jos sinä kutsut itseäsi juutalaiseksi ja luotat lakiin ja Jumala on sinun kerskauksesi
        18. ja tunnet hänen tahtonsa ja, opetettuna laissa, tutkit, mikä parasta on,
        19. ja luulet kykeneväsi olemaan sokeain taluttaja, pimeydessä olevien valkeus,
        20. ymmärtämättömien kasvattaja, alaikäisten opettaja, sinulla kun laissa on tiedon ja totuuden muoto:
        21. niin sinäkö, joka toista opetat, et itseäsi opeta; joka julistat, ettei saa varastaa, itse varastat;
        22. joka sanot, ettei saa tehdä huorin, itse teet huorin; joka kauhistut epäjumalia, kuitenkin olet temppelin ryöstäjä;
        23. joka laista kerskaat, häväiset lainrikkomisella Jumalaa?
        24. Sillä "teidän tähtenne Jumalan nimi tulee pilkatuksi pakanain seassa", niinkuin kirjoitettu on.
        25. Ympärileikkaus kyllä on hyödyllinen, jos sinä lakia noudatat; mutta jos olet lainrikkoja, niin sinun ympärileikkauksesi on tullut ympärileikkaamattomuudeksi.
        26. Jos siis ympärileikkaamaton noudattaa lain säädöksiä, eikö hänen ympärileikkaamattomuutensa ole luettava ympärileikkaukseksi?
        27. Ja luonnostaan ympärileikkaamaton, joka täyttää lain, on tuomitseva sinut, joka lainkirjaiminesi ja ympärileikkauksinesi olet lainrikkoja.
        28. Sillä ei se ole juutalainen, joka vain ulkonaisesti on juutalainen, eikä ympärileikkaus se, joka ulkonaisesti lihassa tapahtuu;
        29. vaan se on juutalainen, joka sisällisesti on juutalainen, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta.

        Mitä erinomaista siinä on jos tekee niinkuin pitääkin tehdä? Niinhän asioiden kuuluukin olla, vai eikö?
        Monet tekevät niin jo alunperin!
        Tunnen monia sellaisia jotka ovat aina eläneet mallikelpoisesti.
        Täälläolevat röyhistelijät ovat usemmat sellaisia jotka ovat tehneet "parannuksen " pahoista tekemisistään ja he ovat elementissään juuri muiden opettajina lakia puhumalla.
        Näitä kovapuheisia olen nähnyt ja monet heistä ovat menneet takaisin rypykuoppiinsa.

        2.Pietarin kirje:
        2:22 Heille on tapahtunut, mitä tosi sananlasku sanoo: "Koira palaa oksennukselleen", ja: "Pesty sika rypee rapakossa."


    • usko ainoastaan

      Raamatttuun ja Hengen sanomaan...joka nostaa Kristusta sovittajana...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko nainen siis

      Ihastunut vai rakastunut?
      Ikävä
      75
      2343
    2. Mies rakkain

      Meidän rakkaus ei pala tulessakaan❤️‍🔥
      Ikävä
      49
      2063
    3. Sointu Borg keikistelee vartaloa nuolevassa mekossa -Kohukaunotar Marika Fingerroos kuittaa "Mikä.."

      Sointu Borg ei jätä kylmäksi edes aikansa kohukaunotarta, Marika Fingerroosia. Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihd
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      2057
    4. Sinulle kaunis ihana yh...

      Kerro jotain lisää elämäntilanteestasi ja itsestäsi. 😊
      Ikävä
      74
      1949
    5. Karpo kujalla

      PrimeTimessä joku demari pyörittää Karpoa 100-0.
      Ähtäri
      53
      1902
    6. Näytit minulle

      aivan uudenlaisen maailman. Sellaisen, jossa peilien pinta ei ole säröillä. Ihastuin sinuun mitä paremmin opin sinut tun
      Ikävä
      49
      1509
    7. Persut eivät lähde mukaan hallituksen rasisminvastaiseen kampanjaan

      Ja sekö on sille yhdelle hallitusta johtavalle töppöselle ihan ok? 🤪 https://www.is.fi/politiikka/art-2000010657169.htm
      Maailman menoa
      303
      1418
    8. Kuka huijasi Suomea hakemaan NATO jäsenyyttä?

      Huh huh huh… Nuoret sotaintoilijat eivät ymmärrä mitä kirjoittavat. Suomella on mennyt aina hyvin, kun suhteet itäiseen
      Maailman menoa
      469
      1350
    9. Lapinlahtelaisessa koulussa laulettiin virsiä ja ruokarukouksia, rehtorille vakava huomautus

      Suomen kulttuuriin kuuluu jo kristillisyys. Käsittämättömäksi on aika muuttunut. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/la
      Helluntailaisuus
      172
      1346
    10. Mä oon niin patti tilanteessa

      Vaikeassa sellaisessa!!
      Ikävä
      26
      1320
    Aihe