eli viikkoja nyt 31 5, pari viikkoa ollut kivuliaita supistuksia, jotka tihenee. Syyksi todettiin eilen streptokokki, johon hain antibiootit. Nyt oli yöllä kovat kivut, neuvolaan en saa yhteyttä, pitäisiköhän lähteä lääkäriin, vai odotella kotona. Antibioottien nujertaessa tulehdusta supistustenhan pitäisi vähetä..Pelottaa kuitenkin että synnytys starttaa, ja tämä tulehdushan on vielä vaarallinen vastasyntyneelle..Onko teillä muilla ollut samanlaista? Neuvoja kaipailisin..
streptokokki ja ennenaikainen synnytys
9
15676
Vastaukset
- omaan synnytyssairaalaan
tuo sinulle tarvittavan tiedon.Jos olo on huono,poikkeava tai jokin yllättävä esim. Kipu,vuoto jne. askarruttaa.Tarvittaessa pyytävät käymään ja tarkistavat tilanteen,joskus ottavat sisään samantein... synnytys sitten olosuhteiden mukaan.
- oli streptokokki
saga-steptokokki.selvisi vasta kun vauva oli syntynyt ja joutui seuraavana päivänä lasten teholle viikoksi antibioottihoitoon.Supisteli paljon koko raskauden ajan,mutta mitään kokeita ei otettu.ja synnytyksen jälkeen ei suostuttu enää ottamaan,vaikka pyysin.JOs vielä tulen raskaaksi joskus niin sit otetaan.
Soitappa synnytysosastolle sairaalaan,sieltä saat apua. - kokemusta
moikka,
minulle tuli pitkittyneessä synnytyksessä streptokokki, jonka vuoksi sain antibiottia tippana. kokki tarttui kuitenkin vauvaan, joka joutui sitten myös tiputukseen synnyttyään. säikähdin tosi paljon, mutta ymmärtääkseni kyseessä on tosi yleinen juttu, jota ei tarvitse säikähtää. voimia! - ape
Myös minulla oli streptokokki-infektio, josta en tiennyt (ei ollut mitään oireita). Vauva sitten sai sen synnytyksessä ja oli antibioottihoidossa 5 vrk.
Naisista n. 25%:lla on tuota streptokokkia (GBS-lajia) genitaaleissa normaalistikin. Vain n. 5% näistä naisista siirtää sen vauvaan synnytyksistä ja n. 5%:lle niistä vauvoista, jotka saavat streptokokin, tulee infektio. (Prosentteja en tarkkaan muista, mutta tuota suuruusluokkaa.) Eli yleinen naisilla, harvinainen vauvoilla. Siksi ei yleensä naisilta seulotakaan, ja vauvan ennuste on erinomainen, jos antibiootit päästään aloittamaan ajoissa. - + supparit
Hei,
Asia on varmaan jo selvinnyt, tavalla tai toisella, mutta muille vastaavassa tilanteessa oleville sanoisin, että jos supistuksia tulee tajaan noin aikaisilla viikoilla, kannattaa mennä synnärille ja vaatia supistuksia ehkäisevää lääkitystä.
Itselläni alkoivat säännölliset, kivuttomat supistukset viikolla 30 vuodon kera. Streptokokki löydettiin tuolloin ja hoidettiin pois, mutta supparit jatkuivat. Supistuksia tuli ilman lääkkeitä koko ajan 5-20 minuutin välein. Olin 2,5 vk osastolla lääkityksessä, sen jälkeen saman verran kotona levossa, ja sitten lapsi lähti syntymään vesien menolla. Lapsi on terve ja tyytyväinen, nyt nelikuinen tyttö.
Olen kuitenkin aika varma, että jos en olisi saanut lääkitystä supistuksiin, lapsi olisi syntynyt jo aikaisemmin. Viikolla 35 syntyneen keskosvauvan hoito ei ollut ihan yksiselitteistä, vaikka lääkärit pitävät (oman kokemuksen perusteella) mitä tahansa yli 30-viikkoista lähes valmiina, eivätkä ole halukkaita lääkitsemään supistuksia pitkään. Jokainen päivä ja viikko lisäaikaa kohdussa on todella arvokasta aikaa lapselle!
Siis suosittelen menemään sairaalaan tsekattavaksi herkästi, ja jos supistuksia tulee jatkuvasti, vaatimaan lääkitystä tai ainakin kunnollista seurantaa (esim. kohdunkaulan tilanteen ultraus muutaman kerran parin päivän välein).
Vielä streptokokista. Kyse on siis B-tyypin streptokokkibakteerista, joka on melko harmiton ja yleinen bakteeri aikuisilla (emättimessä 30-40%:lla naisista). Streptokokkilöydös on yksi ennenaikaisille supistuksille ja -synnytykselle altistavista tekijöistä. Synnytyksessä bakteeri voi tarttua lapseen, jolla se voi aiheuttaa vakavan yleisinfektion, taikka esimerkiksi vain miedon silmätulehduksen, tai ei mitään. Täysaikaisille lapsille bakteeri on yleensä vaaraton, ennenaikaisesti syntyneille vakavampi uhka. Bakteeria ei seulota rutiinisti kaikilta äideiltä ja yleensä lapseltakin vain, jos hänelle tulee parin päivän sisällä syntymästä tulehdusoireita kuten lämmönnousua. Bakteeri on helppo hoitaa antibiooteilla, jotka annetaan lapselle suonensisäisesti, siis tiputuksella. Äidin infektio hoidetaan suun kautta, yleensä peruspenisilliinillä.- ovat vain
ne hoitajat ja lääkärit,jotka haluavat nähdä vauvan kunnon valaistuksessa-, tarkistaa vauvan kunnon huomataksen infektion merkit, eivätkä "päästä" isää ja äitiä kotiin vaikka "sairaalassa on niin tylsää..".
Nehän tutkivat ja tarkkailevat vauvaa ja "häiritsevät äidin ja vauvan imetystuokiota" viemällä vauvan hoitoon infektion vuoksi...pilaavat täysimetyksen pahalaiset! "Kaikki äidithän voivat aina imettää, asennetta ja yritystä vain peliin", "kyllä se siitä". (Imetystukiryhmä ei puhu mitään gps-infektioista).
Ettäkö miksi pitäisi olla sairaalassa 2-3 vrk. Näkyisikö sinä aikana vaikkapa infetkion merkit?
Ps. Ei sairaalassa tarvitse vaatia supistuksia ehkäisevää tiputusta ennenaikaisen raskauden suhteen, sen saa jos siitä enää on supistuksia ja synnytystä estämään.
- näytille
jos supistukset tulevat 5 min välein lähde.taikka jos tulee lapsi vedet taikka verta.jos matka lyhyt kannattaa käydä soita sinne ensiksi.ja supistuksia voidaan estää .nyt jos lapsesi syntyisi viettäs useamman viikon sairaalassa keskos hoihossa.
- Triplamami
Hei! Itselläni todettiin käynnistyksen jälkeen (2 vko yli ajan), että GBS- eli b-ryhmän bakteeri on. Vauvalta otettiin verinäyte 3 aamuna syntymän jälkeen eikä mitään ollut. Kahden viikon ikäisenä (vauva voi sairastua jopa 3 kk asti) vauva tuli kuumeeseen ja kivulloiseksi. Pääsimme monien mutkien kautta lastenosastolle ja vauvalla oli tuosta bakteerista johtuva aivokalvontulehdus ja verenmyrkytys. Kolme viikoa meni antibiootti kanyylillä suoneen ja 1. viikko sanottiin, ettei tiedä, selviääkö vauva. Onneksi vauva selvisi (ehkä hyvän vastustuskokonsa ja ison kokonsa takia) ja jotain motorisia häiriöitä oli (esim. konttaamaan ja kävelemään piti opettaa) ja epilepsiariski on kohollaan (voi tulla myöhemminkin), joten kannattaa etsiä tietoa ja vaatia neuvolasta ja äitiyspolilta toimenpiteitä, kun bakteeri todetaan (ei testata vaan katsotaan säkällä kenen lapset sairastuu, joka viidennellä synnyttäjällä bakteeri on). Hoitona on artibiootti suoneen synnytyksessä, mutta ongelmana on jos kalvot vuotaa jo ennen synnytystä (pitäisi heti mennä polille testamaan tämä bakteeri jos lapsivesi tihkuu). Bakteeri voi tarttua silti, vaikka estolääkitys ehdittäisiin antaa. Lukekaa netistä hakusanalla aivokalvontulehdus vastasyntynyt ja perehtykää asiaan!
Muistakaa muuten,että koko Suomessa on sääntö, että alle 3 kk:n ikäiset kuumepotilaat pitää ohjata suoraan lastenosastolle. ÄLKÄÄ SIIS JÄÄKÖ ENSIAPUUN TAI PÄIVYSTYKSEEN ODOTTELEMAAN KUUMEISEN TAI KIVULIAAN VAUVAN KANSSA vaan etsikää lastenosaso ja menkää sinne vaikka päivystyksen/ensiavun ohi, jos sieltä ei suoraan ohjata sinne. Tätä määräystä ensiavun ja päivystyksen vastaanottotädit eivät tahdo noudattaa! - molemmista kokemusta
supparit; huomauttaisin että viikolla 35 syntyneen keskosvauvan hoito on huomattavan yksiselitteisempää kuin viikolla 25 syntyneen pikkukeskosen...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1911294Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221128- 48854
- 70850
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53780Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50725- 33682
- 60679
- 50665
- 52657