Piristeet ja opiskelu

narko ahtisaari

Onko kenelläkään kokemuksia piristeiden käytöstä esim. tenttikaudella? Jenkeissä kuulemma yleistä nykyään vetää pieniä määriä esim. amfetamiinia. Se kun saman aikaisesti auttaa jaksamaan pitkiä lukusessioita ja parantaa keskittymiskykyä ja muistia. 1980-luvulla kuulemma käytettiin kokaiinia Suomessakin opiskelijapiireissä juuri tästä syystä. Tekis mieli kokeilla, mutta toistaiseksi on kynnys ollut liian korkea. Lähinnä kai siksi kun en tunne ketään piripäitä enkä tiedä mistä kamaa saa. Mut kellä on infoa niin jakakaa!

15

3342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääkkeet

      ..ovat yleisesti käytettyjä tenttilääkkeitä. Ritalin ja Adderall tunnetuimmat. Jenkeissä niitä saa katukaupassa, Suomesta en tiedä.

      • pönde

        menee jos amfetamiinia pitää vetää. Mitä jos lukisit tenttiin pisemmällä aikavälillä. Treenaa myös fyysistä kuntoa. Kokemuksesta voin sano, että mitä parempi fyysinen kunto sitä paremmin kestää lukuväsymystäkin. Eli siis juokse ympäri vuoden lenkkejä matalalla sykkeellä ja pitkään. Ts. ainakin yksi 20 kilsan lenkki viikossa noin 7 kilsaa tunnissa vauhdilla. Vedä väliin myös lyhyitä 10 kilsan lenkkejä, niin kyllä se siitä.


      • adhd-hiihtäjä

        ADHD-lääkkeet ei voi olla yleisesti käytettyjä tenttilääkeitä, koska niitä saa vain ns. huumereseptillä ja apteekista kysytään paperit kun niitä ostaa. Adderallia ei Suomessa ainakaan tuolla nimellä myydä. Ja Ritalin vaikuttaa vain muutaman tunnin ajan keskittymiskykyyn.

        Parempi on vain kehittää itselleen joku tietty lukutyyli. Itselläni on ADHD ja silti olen ilman lääkkeitä onnistunut kehittämään itselleni sopivan lukutyylin tentteihin. Jos minä keskittymishäiriöineni ja ylivilkkausongelmineni pystyn lukemaan tenttiin ilman lääkkeitä ihmettelen suuresti jos joku ns. normaali selittää tarvitsevansa amfetamiinia tenttikaudella. Se on suoraan sanoen naurettavaa. Kyllä sen amfetamiinin käytön syyt täytyy olla muualla kuin tenteissä. Siksi toisekseen amfetamiini suurina annoksina ei ainakaan paranna keskittymiskykyä saati muistia.

        Parempi on kunnollinen lukurutiini, riittävä yöuni, ulkoilu (kuten joku jo ehdotti) ja kunnollinen ruokailu. Makarooni ei pitkälle vie eteenpäin. Niin ja tietysti se, että aloittaa lukemaan ajoissa. On turha selittää että ei jaksa lukea tenttiin jos aloittaa viiden kirjan lukemisen viikkoa aikaisemmin.


      • ura vituiksi leguri

        Suomessa vaaditaan että asiakas ottaa loppuelämäänsä varjostavan mielenterveyspotilaan leiman. Reseptin saaminen voi kestää jopa vuosia ja pilata lopuksi useita koulutus- sekä työmahdollisuuksiakin monille aloille!
        Ehdotetaan usein myös B lausuntoa ja Kelan siivellä elämistä jotta
        homma voi jatkua ja lääkärit työllistyä lisää.

        Väsymys nukahteluineen tai keskittymisongelmineen tai liikalihavuus eivät ole miedoilla stimulanteilla hoidettavia jostain syystä.
        Niihin ei saa määrätä pahamaineista Efedriiniäkään. Sensijaan Remeronit, Sipramilit ja muut vaikutukseltaan selittämättömät uutukaiset myrkyt ovat suosittuja em. vaivoihin. Lääkärisi ei tunne efedriiniä kokeile pois.

        Apteekkihenkilökunta tuhoaa loputkin hoitovasteet vihamielisen alistavalla uhmalla kun pahamaineinen stimulanttirespa näytetään.
        Amerikkahan määräsi meidän apteekkimme näyttämään ei oota vuosikymmeniksi. Nyt EU on määrännyt Efedriininkin pahamaineiseksi lisäravinteeksi johon ei saa reseptiä yleiseltä.
        EU myös kielsi hiljattain Katovit (Prolentan) nimisen oivan piristeen joka ei koskaan saapunut pimeään maahamme saakka mutta sitä sai ilman reseptiä etelänmaista apteekeista vaikka parikin pakettia kerralla. Mieti vaan missä asumme


    • pingot, prkl!!

      Melkoisia nörttejä taidatte olla ja ottaa koulun HIEMAN LIIAN vakavasti, jos huumeiden käyttöä harkitsette sen takia, että saisitte luettua kunnolla. Eiköhän se vähempikin lukeminen riitä...mielummin säilyttäkää terveytenne kun napsitte vitosia tenteistä.

    • Jaykkis

      Meniköhän vähän sekaisin maastohiihto ja yliopisto-opiskelu?

    • Ihme luusereita

      Huumeita en käytä. Tentteihin en lue.

      Hyvin menee silti. Ehkä siksi, että en stressaa tentteihin?

    • Enää en ota mitään

      Tuossa joku adhd-tyyppi kirjoittelikin jo, niin nyt tulee tietoa katukaupan kamoista. Kokaiinia tuskin kukaan on suomessa vedellyt opiskeluun, se on kallista ja harvinaista täällä, ja käytännössä tuli suomeen vasta 90-luvun lopulla. Itse olen joskus testannut pari kertaa, laatu on todella huono suomessa. Katupiriä ei myöskään kannata vetää, koska myös siinä on jatkeita, jotka huonontavat sen vaikutuksia.

      Tähän väliin sanoisin, että vaikka jostain saisit, niin ÄLÄ TEE SITÄ! Piristeet on ehkä saatanallisin asia mitä voi elimistöönsä laittaa. Mun on vaikea käsittää, miten esim. adhd ihmiset selviää piristeiden sivuvaikutuksista.

      Ja sitten lopuksi se vinkki, mitä kaipasit. Jos nyt olet niin hullu, että vedät, niin silloin kaksi adhd-lääkettä saattaisi auttaa. Ritalin ja Dexedrin. Kumpaakin liikkuu jonkun verran katukaupassakin. Ensimmäinen on vaikutuksiltaan aika lähellä kokaiinia, jälkimmäinen on puhdasta lääkeamfetamiinia. Jotain hyötyä saattaa olla, mutta luultavasti enemmän haittaa. Huom! muista että varsinkin pitkällä aikavälillä on selkeästi haittaa, piristeet tuhoavat hermostoa, ja sitä myöten kognitiivisia kykyjä (esim. lukemista)

      • ja piristeistä

        ADHD-ihmisillä ei ole noita sivuoireita. ADHD-ihmisillä nimittäin aivokemia toimii vähän eri tavalla.

        Ja ne määrät joita adhd-ihmiset käyttävät eivät ole lähelläkään sitä määrää, jota ns. normi-ihmisten pitää syödä saadakseen "piristystä". ADHD-ihmiset saavat noista aineista saman keskittymiskyvyn kuin ns. normaalit ihmiset. Jos he taas haluavat erityistä piristystä niin silloin joutuvat myös syömään suuremman määrän. Eli ne määrät jotka lääkäri määrää adhd:n hoitoon eivät todellakaan piristä ketään. Joten ei tule niitä sivuoireita eivät lääkkeet varsinaisesti toimi heillä piristeinä. Ja adhd-ihmiset eivät yleensä kaipaa piristeitä mihinkään. Pikemmin rauhottavia.

        Ritalinia täytyy syödä aika paljon adhd-annosta enemmän jotta se rupeaisi toimimaan piristeenä. Concerta kannattaa jättää laskuista kokonaan. Lähinnä dexdrine voi auttaa, mutta sitäkin täytyy ottaa jo sellainen annos johon saattaa syntyä riippuvuus.

        Eli kuten jo aikaisemmin: adhd-ihmiset eivät syö piristeitä vaan he tasaavat noissa aineilla dopamiinia ja serotoniinia. Ja niin pienet annokset eivät vaikuta piristeinä.


      • junkie

        Kyllähän kokaiinia liikkui Suomessa nousukauden aikana ihan yleisesti. Sehän oli muotihuume ja juppien suosiossa. Laman myötä se hävisi kyllä liian kalliina, eikä kunnon narkkarit sitä paitsi harrasta sitä muutenkaan. Kokaiini on ja tulee aina olemaan muotihuume, koska tehokkaampia ja halvempia korvikkeita voi duunata synteettisesti missä tahansa kellarissa suhteellisen helposti (vrt. Tallinnan kymmenet pienet laboratoriot).


      • Legendaa
        junkie kirjoitti:

        Kyllähän kokaiinia liikkui Suomessa nousukauden aikana ihan yleisesti. Sehän oli muotihuume ja juppien suosiossa. Laman myötä se hävisi kyllä liian kalliina, eikä kunnon narkkarit sitä paitsi harrasta sitä muutenkaan. Kokaiini on ja tulee aina olemaan muotihuume, koska tehokkaampia ja halvempia korvikkeita voi duunata synteettisesti missä tahansa kellarissa suhteellisen helposti (vrt. Tallinnan kymmenet pienet laboratoriot).

        80-luvun Suomessa jupit ei oo vetäny kokkelia kuin Insiders nimisessä tv-sarjassa ( vai oliko elokuva?), mutta piriä Suomessa on kyllä aina ollut.


    • pro

      Uskomatonta, että korkeasti kouluttautuvalla väelläkin painopiste on tenteissä menestymisessä eikä varsinaisessa oppimisessa.

      • junkie

        Tässähän oli kai kuitenkin pointtina se, että käyttämällä tiettyjä piristeitä voi kemiallisesti nostaa keskittymiskykyään ja siten suoritustaan nimenomaan oppimisen kannalta. Tämä parantunut teho oppimistulosten hyödyntämisessä johtaa toki automaattisesti parempaan suoritukseen tentissä, mutta ei se vähennä yhtään aineiden oppimisprosessiin itseensä tuomaa hyötyä. Ja päinvastoin kuin mitä joissain kommenteissa on esitetty ei "study drug" käytössä todellakaan haeta huumaavaa vaikutusta ja määrät ovat näin ollen huomattavasti pienemmät ja vaarattomammat kuin tavallisessa päihdekäytössä. Pienikin määrä piristettä auttaa kuitenkin keskittymiseen ja muistamiseen liittyvissä toiminnoissa huomattavasti. Vähän samalla tavalla kuin pari kuppia kahvia voi jeesata parin tunnin lukemisen jälkeen - teho on vain satakertainen ja huomattavasti pidempikestoinen kuin kahvilla.


    • terveempää

      Kofeiinitabletteja saa apteekista kolmella eurolla sata kappaletta, ihan laillisesti. Kovempaa ei ole tarvinnut, enkä suosittele kallisarvoisten aivojen tietoista tuhoamista millään kokkeleilla.

      Opiskelutekniikkaa opetetaan useissa paikoissa, verkon opiskelutaitoilloissa ilmaiseksi syksyn aikana.

    • vitaminisoitu

      Vittu viina kofeiini joka pojan vitamiini.

      Ei tarvi muuta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8366
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe