SYPRESSI ULOS VAI??????

JOULUKUUSI

Meillä on nyt jouluna ollut kuusena tuo sypressi.
Kuitenkin nyt on epäselvyytenä missä se säilyisi parhaiten kevääseen, niin että saisi sen istutettua maahan.
Ennen joulua kun pyydystin sypressiä joulukuuseksi, niin yhdessä liikkeessä sanottiin ettei se viihdy sisällä ollenkaan että ulkona vaan.
Kuitenkin ihmettelin sitä, koska joulukuussa ei ollut istutuskausikaan.
Kuitenkin tyyppi sanoi kiven kovaan että sisällä se kuolee että ulos heidän myymänsä sypressit on tarkoitettu.Varmaankin joku jouluapulainen joka näki ensimmäisen sypressin eläissään siellä pihalla.
Vielä kuusi(sypressi) on hengissä, mutta miten saan sen pysymään myös?
Laitanko ruukkuineen sen ulos, vai sisälläkö parhaiten?
Tosin ruukku varmaan halkee kun multa on märkää nyt.
Mikä avuksi?

8

33835

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • minulla myös

   Jos kyseessä on ns. joulusypressi eli Chamaecyparis lawsoniana 'Ellwoodii', niin se menestyy takuulla paremmin sisällä kuin ulkona talven ajan. Tärkeää vain on pitää kasvualusta kosteana koko ajan. Ei siis litimärkänä, mutta mullan on oltava aina tuoretta. Jos se pääsee rutikuivaksi, neulaset ruskettuvat ja varisevat äkkiä. Kasvi voi olla sisällä ympäri vuodenkin, mutta parhaiten se viihtyy kun viet kesäksi ulos puolivarjoon. Talvellakin lämmön pitäisi pysyä plussan puolella, joten kauppiaasi puhui vähän pehmeitä. Kannattaa myös istuttaa puu vuosittain vähän suurempaan ruukkuun hiekansekaiseen turpeeseen.

  • Irma

   Minullakin oli syöressi vuosia sitten sisällä talven. Kävi sitten niin kuin kävi, että se meni ruskeeksi, lähes kokonaan. Vein sen viileään tilaan odottamaan kevättä, noin 10 asteeseen.
   En lannistunut. Kun kevät tuli vein sen ulos varjoisaan paikkaan talon taaksen.
   Riivin siitä ruskeita neulasia pois melkein päivittäin, ja leikkelin oksia. Jouduin leikkaamaan siitä ainakin puolet pois.
   Se alkoi piristyä. Syksyn tultua siirsin sen maahan ja siellä se on nyt kasvanut ja vahvistunut noin 5 vuotta. Se on kuitenkin vielä niin pieni, noin 120 cm, että se taipuu aina talvisin hangen alle suojaan. Meillä on aina valtavasti lunta täällä Hyvinkään rajalla Nurmijärvellä.
   Kastelin sypressiä sopivasti ja se sai kyllä valoakin, syytä se ruskettumiseen en tiedä.

   • Jouluiloa

    Istutin jouluksi isoihin kesäkukkaruukkuihin kolme n. 1,2 metriä korkeaa sypressiä. Joulunajan niissä oli pienet kynttilät. Ne ovat yhä ulkona ruukuissaan, mutta nyt pelkään, etten saa niitä vietyä kevään yli. Tarkoitus on istuttaa ne puutarhaan kun maa sulaa.

    Nyt ne ovat vielä aivan hyvän näköisiä. Muuten, minä nimenomaan hain joulun alla ulos tarkoitettuja sypressejä multapaakuissa. Löysin ne aivan mainoksen perusteella ja joulu oli pelastettu! On minulla ollut samoin aiemminkin, mutta täällä Vaasan korkeudella sypressi ei oiken tahdo menestyä puutarhassa talven yli, pitäisi ainakin suojata.


  • espoo82W

   Ihme kyllä. Minulla on nyt 2 vuotta sypressi ollut pihalla kuten lähellä olevat valkokartiokuuset ja tästäkin talvesta tämä sypressi on selvinnyt, vaikka oli kovia pakkasia alkuun ilman lunta. Kauppiaan mukaan sen piti kuolla 100% varmasti talvella. Joten tätä sypressiä on ilo ihailla , se voi toistaiseksi erinomaisen hyvin puolivarjossa paikassa...

   • ex.kokki.nyk.puutarh

    minullakin ne menestyvät ulkona. ja aion istuttaa lisääkin.e


  • ex.kokkki.nyk.puutar

   Minä sain neljä sypressiä naapuriltani, joka sai ne lahjaksi anopiltaan. istutin ne ulos hiekkaiseen multamaahan. Siirsin ne myöhemmin tontin rajalle savihiekkainen maa. istutuskuoppaan laitoin hiekan ja mullan sekoitusta. Ne ovat kasvaneet siellä jo neljä vuotta. Sypressissä huomaan myös kuinka hienosti se kehittää muotonsa. ei ole kiusaustakaan leikkailla. kasvupaikka on puoli varjoinen. osan päivästä täysin aurinkoinen. Asun keski-uudellamaalla. hyvin menestyvät.

  • Anonyymi

   Vieläkö kirjoittajilla viestiketjussa on maahan istutetut sypressit hengissä ?

  • Anonyymi

   Hyvin kasvaa. Ovat jo noin 2 metrisiä. Naapurit käyvät jonossa ihmettelemässä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 4 vuotias kuollut, vanhempia epäillään

   Rantakylässä riihisärkänkadulla ilmeisesti tapahtunut.
   Joensuu
   243
   13575
  2. Lauri Tähkä raiskasi naisen

   Mikähän himo joillain on raiskaamiseen, Laurillekin taatusti bändäreitä riittäisi jonoksi asti vapaaehtoisina valmiina k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   265
   7718
  3. Joensuussa lapsen kuolema-Lieksalainen äiti

   Näin kirjoitellaan. Surullinen tapaus. Todella surullinen.
   Lieksa
   67
   5062
  4. KT: Ella Kanninen paljastaa vakavasta syöpäepäilystä: "Valmistauduin pahimpaan"

   Ella Kanninen on mm. Puoli seitsemän ja Ellan matkassa -sarjojen toimittaja-juontaja. Pari vuotta sitten hän sai järkytt
   Suomalaiset julkkikset
   37
   4839
  5. Onko laastarisuhde ainoa keino päästä yli?

   Olisiko mitään ideaa aloittaa laastaritapailusuhde sellaisen ihmisen kanssa, jolle tietäisi myös itse olevansa laastari?
   Ikävä
   79
   1994
  6. Jos merkitsen sulle jotain

   Niin ujuta tänne joku pieni varma tunniste, jonka vain me kaksi voisimme tietää. Olen niin rikki ja epätoivoinen ilman
   Ikävä
   74
   1334
  7. En unohda sinua koskaan

   Tiedän vain ja tunnen sen sydämessäni, etten tule koskaan unohtamaan ja pääsemään yli sinusta. No, jos näin kovaa kolaht
   Ikävä
   53
   1267
  8. Tekisi mieli muuttaa

   Suosittele hyvää paikkakuntaa. Mä saan töitä mistä vaan. Mitä kauemmaksi pääsen yhdestä miehestä, niin unohdan varmasti.
   Ikävä
   155
   1141
  9. Leikki-ikäinen lapsi kuollut Joensuussa

   kirjoitti Iltalehti verkkosivuilla, että syyllinen on toinen vanhempi ja huoltaja. Karmeaa. Pitäisi sosiaalityöntekijöid
   Joensuu
   14
   1139
  10. Porkka jaksaa jatkaa pridekeskustelujaan somessa

   Kyllä vetää tiukille pridepuheen pitämisen jälkeenkin. Kuinka ihminen voikaan olla noin huomion hakuinen? Somekanavilla
   Lieksa
   131
   1049
  Aihe