Saako sutta ampua

Koira

Saattaa olla että asiaa on aikaisemmin käsitelty paljonkin, mutta uutena lukijana uskaltanen kysyä:
Saako sutta ampua, jos se yrittää hyökätä koiran kimppuun?

Asia tuli ajankohtaiseksi, kun susilauma rupesi pyörimään nurkilla (susipuhelin vahvisti asian). Pidän koiriani yleensä vapaana lenkillä kun käyn tarkistamassa supinloukkuja ja ketun jalkanaruja ja jos susi (hyvin epätodennäköistä, ehkä...) sattuisi hyökkäämään koiran kimppuun saako sitä ampua vai tuleeko linnareissu?

39

5827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastaus:

      Susi on pääsääntöisesti rauhoitettu eläin, joten jos sen ammut, niin mahdollisuus joutua käräjille on suuri.

      Käräjillä sitten mietitään, oliko tilanne itsepuolustusta, 'omaisuuden puolustamista' vaiko metsästysrikos. Metsästysrikoksesta Suomessa ei kai ikinä ole tuomittu vankeusrangaistusta, mutta kunnon mojovia sakkoja kylläkin.

      Täällä kirjoittelevat vetoavat 'omaisuuden suojelemisen' vievän voiton suojellun eläimen statuksesta, mutta näin ei ole. Tämä kuvitelma, jos he siihen itsekään uskovat, on keskenkasvuisten uhoa.

      Suosittelen olemaan ampumatta ja huolehtimaan koiran turvallisuudesta joko pitämällä sitä sisällä tai rakentamalla sille kunnon sudenpitävän aitauksen.

      • niiin kerta

        joo ei, ei saa ampua, katot vain jonkun puunoksalta ku ne repii sun mustin kappaleiksi(ota kuva kamerakännykällä ja lähetä seiskaan jos vaikka saisit 50e).
        poliisikin ampuu pakenevaa rikollista, niin susiko on sitten ihmistä arvokkaampi vai.
        Totta vitussa sä ammut, jos laki huolettaa niin oot kyllä aika ykkösluokan mister suomenselkäranka.
        1. kuka sinne tulee toteamaan sut syylliseksi tähän.
        2. paskaako kiinnostaa vaikka sakko tuliskin, ku kuiten maksat piskin yllättävät sairauskulutkin.(tai sitten et, en mäkään jos ei oo kallis tai huippu mettällä)
        3. Voit toki ajatella sen näinkin: Kylläpä harmittaa kun meni hyvä koira nenän edestä, mutta saipahan sudet mehevät rekkupihvit.

        Varo! Susia! Juokse, ne on rauhoitettuja tappajia.


    • api

      ammu pois vaan.. ja ruho monttuu,ei koirat hauku perään!!

      • metsästysrikokseen

        Tiesitkö, jos joku ottaa neuvostasi vaarin ja jää kiinni, istut sinäkin raastuvassa yllytyksestä rikokseen. Sietää miettiä, mitä kirjoittaa nettiin. Henkilötietosi löytyy tarvittaessa rikosta selvitettäessä.


      • lukekaatarkkaan

        VALHEITA, RAHASTUSTA: TÄTÄ ON SUSIENSUOJELU ...
        markolind1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/113247-valheita-rahastu...
        Översätt den här sidan
        6 aug. 2012 - Toisin kuin sudet muodostavat koirasudet kesäisin jopa 18 eläimen ... elinolojen, suden suojelun ja yhteiskunnan tarpeiden turvaamiseksi ...


    • Koira

      Ammu heti jos näet suden.Muista heti ampua se pantakin paskaksi,jos sattuu olemaan pantasusi.
      Kuoppaa nopeasti ja ole asioista vaiti.

      • pjuha

        Elä mee rikkoon sitä pantaa vaan kiikuta se ehjänä johonkin mahdollisimman kauas.
        Kun panta rikotaan eli menee hiljaiseksi jää siitä tieto paikannusjärjestelmään missä se oli viimeiseksi (gps).Muutoin onnea yritykselle


    • maithai

      Laske kuinka paljon koirasi maksaa ja mieti paljonko saatat saada sakkoja. Koiran hintaahan kuuluu tietenkin rahalla määrittämättömiä asioita, joten jos suden arvo silmissäsi on pienempi kuin koiran, laske läpi.

      Jos taas ei rahapussi kestä, niin koirathan on laitettava kiinni tai antaa suden syödä koirat.

    • vaan

      Kyllä saa jos hyökkää koiran kimppuun.Suomessa onneksi oikeus vielä ymmärtää tämän,toisin kuin ruotsissa,siellä häkki heilahtaa vaikka susi tappaisi useita kotieläimiä ja ampuis sen.En ymmärrä niitä jotka lehtien palstoilla ja netissä marisee susista ja niiden haitoista.Niihin tehoaa lyijy jos alkavat liian rohkeiksi.Aina kun sudet tulevat ihmisen lähelle niin lyijyä perään kyllä ne oppii pelkäämään ihmistä.

    • njassajarvinen

      naapurin koiraa ampua, jos se käy minun kimppuuni?

      • älyttäkö

        Miks ihmeessä ei saisi? JOs koira käy hampaat paljastettuna ja karvat pystössä kohti, siis selvästi akomuksena käyä päälle niin saa ampua hätävarjeluksena / itsepuolustuksena!! Tai sit voithan odottaa että jos se ei sittenkään purasisi, ja sit ku kaulavaltimo on poikki ja kuulet vielä sen rakin örinän korvasi juurella viimeiset 30 sekuntia kun ennen kuolemaa tajuissasi olet niin voishan se kaduttaa, ampumatta jättäminen.


    • näre

      ammun jos kohdalle sattuu.

    • tynkää lisää

      Ensinnäkin jokainen tapaus on omanlaisensa, eikä niitä voi "yleistää". Toiseksi "yrittää hyökätä" on aika laaja käsite, mihän kaikkitietävät tuomaritkaan eivät saa vastattua, eli tapauskohtainen.

      Vahinkojen estämiseksi kannattaa tehdä kaikki, pitää lenkillä koira kiinni tai hankkia "turvaliivi" mistä on ollut puhetta pitkin syksyä ja pitää kotipihassa koira aitauksessa. Varotoimenpiteistäsi huolimatta, jos susi "yrittää sitä hyökkäystä" olet "oikeutetumpi" ampumaan suden, kuin muutama muu uhooja aikaisemmissa vastauksissa. Olethan suorittanut "koiran turvaamistoimenpiteitä" vastuullisesti, mutta kun se susi kaikesta huolimatta . . .

      Itse henkilökohtaisesti kyllä lähden "kostoreissulle" ja tapan suden, jos koirani joutuu suden suuhun, rangaistuksen uhasta huolimatta.

      • lekuri

        On se, että metsästys aikana ei voi esimerkiksi pitää turvaliivejä koiran päällä... otetaan nyt vaikka norjanharmaahirvikoira niin ei sille voi laittaa heti syksyllä mitään liivejä päälle sillä sehän lakahtuu sinne metsään jos sattuu tulemaan kiva hellepäivä... Se voi saada hirven perässä juoksemisesta lämpöhalvauksen eli en itse ainakaan pistä sitä syksyksi ja sitten milloin en suosittele liivejä on talvella... koira ei jaksa juosta muutenkaan metrin hangessa niin otetaanpa siihen sellaiset liivit päälle painamaan koiraa syvemmälle hankeen. Ainut sopiva ajankohta on käyttää liivejä myöhäissyksystä kylmällä mutta ilman lumia... itse kyllä suden pistäisin kuoppaan ja tekisin varmaan ilmoituksen poliisille... jos oikeuteen menisi ja häviäisin jutun niin silloin tulisi minulta kritiikkiä kovasti tätä kyseistä lakia vastaan mikä on merkitty lakikirjaan mikä sallii eläimen ampumisen jos se on vaaraksi omaisuudelle...


    • saapi

      omaisuuttaan puolustaa,koska koirahan on rekisteröity ihmisen omaisuudeksi!Ja nämä sanat ovat erkki "susi" pulliaisen suusta kuultua liminkakylän susi päiviltä n.kuukausi sitten!

      • Niinhän tuo suustansa lauko,saattohan tuo kyllä pitää vaalipuhetta.Kannattaa varmistaa ensin sen puheitten pitävyys,ettei joudu äänestämään leivättömän pöydän äärestä.


    • Suden tappaja

      Reikä kylykee ja kuoppaa vaa eikä puhua mitään kellekään

      • harmaa2

        onhan siitä jo ennakko tapaus pari vuotta sitten vieremällä susi yritti hyökätä hirvikoiran kimppuun ja metsästäjä ampui suden syyttäjä ei nostanut syytettä


    • koiranmies

      Minä en kannata susien liiallista vähentämistä ja minun puolestani niitä saisi olla enemmänkin, mutta jos susi on koiran kimpussa niin totta munassa se pitää ampua. Kyllä susi sen ymmärtää, että vahvempaa pitää väistää tai käy huonosti.

      • SISSIPÄÄLLKKÖ

        Saa -ja pitääkin ampua, se on vähintään mitä voi tehdä, ja mieluummiin kohti,
        varoituslaukaukset kuulunevat hiekkalaatikko ikäsille.


    • Todellista elämää

      Viherpiipertäjä osti Pirkanmaalla rivitaloosakkeen, vuoden asuttuaa löysi lämmönjako huoneesta rotan. Siitäkös meteli syntyi, soitteli palokunnan poliisin ja lehdistön heti paikalle, tuhoamaan hirveän otuksen. Sen jälkeen otti yhteyttä asunnon myyjään, asunnon hinnasta ainakin puolet saatava pois.

      Eikö nämä piipertäjät tiedä sitä että lähes jokaisella omakoti ja rivitalo tontilla juoksentelee joskus myyriä, hiiriä,ja jopa rottiakin. Omistajan täytyy vain käydä rautakaupassa ja laittaa hiiribaari pystyyn niin siitä ne tokenevat taas vähäksiaikaa. Oma näkemykseni on että nämä pahimmat luontoaktivistit pitäisi asua kaupunkien ydinkeskustoissa ja sielläkin vain yli kuusikerroksisten talojen ylimmissä kerroksissa. Ettei vaan mikään eläin pääse yllättämään.

      Silti he vaativat muilta esim, maaseudun asukkailta aivan kohtuuttomia, petoeläimiä ei saa vähentää vaikka ne söisi karjan ja koirat sekä pelottelisi lapset uhkaavalla käytöksellään. Oma vaatimukseni on että muutama piipertäjä pitäisi sitoa pariksi kuutamoyöksi puuhun kiinni sellaiselle alueelle missä on suurin susi ja karhu kanta. Silloin tiedettäisiin onko se suden ulvonta yhtä ihanaa kuin nauhalta kuultuna, kun se kuulu parinkymmenen metrin päästä luonnossa todellisena.

    • Voilampahanperse

      Selittäisikö joku erittäin viisas susiaktivisti,että mihin me tarvitsemme susia.
      Täällä maaseudulla asuvista tuntuu,et niistä on pirunmoinen,kiusa,pelko kotieläinten puolesta,suuret menot ja työ suojaaitojen tekoon ja koirametsästyksen loppuminen.
      Lapsia pitää kyyditä kouluun,kylään ym.Kaikki maksaa ja suojelijat tuskin osallistuu kustannuksiin?

      • kohtvaan

        Ei latiakaan tule. Sama tilanne se on EU:n kanssakin, ei tuu Suomelle rahaa euroopan susikannan ruokkimiseen. Vellihousut edustajat paskoo kansan päälle rysseliin kumartaessaan.


      • laukkuryssä

        Ei niitä susia nyt mihinkään sinällään tarvita. Ne vain kuuluvat olellisesti EU-Suomen luontoon, niinkuin ahma ja ilves ja karhukin. Ja nyt, kun joku petoasiaa tuntematon räpätti alkoi tässä joku vuosi sitten pitämään sutta suorastaan uhanalaisena, niin siitä nousi nykyinen kouhotus. Ja kun asiasta tehtiin esitys Brysseliin, niin siellä olevat tirehtöörithän ne päättivät, kun finskikouhottajat lisäsivät vettä soppaan, että suomalainen susi on uhanalainen ja jopa vaarassa kuolla sukupuuttoon.

        Tähän sanon kyllä näin raakasti, että voi jumalauta mitä paskapuhetta.

        Susiko muka Suomessa kuolemassa sukupuuttoon, vaikka Venäjän Karjalasta vaeltaa satoja susia vuosittain EU-Suomeen. Samat laumathan ne jakaa Venäjän ja EU-Suomen rajavyöhykkeen. Ja kun tulevat tai menevät rajan yli, ei ne tilaile viisumeita eikä näytä passia.


    • naimma-aslakki

      Jo vain saapi ampua. Siitä vaan ei passaa jäähä kiinni. Kun ampua kajautat suen, ole aivan hissukseen, äläkä mee kehumaan kenellekkään asialla, sillä joku kaks'lahkeinen juoruämmä saattaapi käräyttää sinut salametästyksestä ja sitte on vitsit vähissä eikä naurata. Kaikessa hiljasuuvessa vaan susi kuoppaan ja multaa päälle ja isoja kiviä mullan päälle painoksi, niin sinne maatuu, eikä ees korpit perrään ronku.

    • 86877367

      Ampuahan ei pykälien mukaan saisi. Ainakin täällä "susirajalla" ei kysellä, eikä huudella kenellekään tästä, eikä monesta muustakaan asiasta. Ja hirvellekin on aina se yksi lupa...

      • laasikaristo

        No ilmankos siellä hirvet onkin vähän väliä rauhotettuna. Hahaaa. Muutama keveri asuu siellä itä rajalla ja kiva kiusata kun on lupia mitä mättää ja nää pyörittelee peukaloita koti sohvalla. Niin se vaan menee kun ilmotetaan kanta suureks siihen todelisuuteen. Ois varmaan mukava metsästää seuraavanakin vuonna eikä ahneisaa nuita koko laumaa yhtenä syksynä sukupuuton partaalle siellä kun pitää ottaa huomioon myös petojen saalistamat kampurat. Meillä onneks on järki päässä porukassa ja lupa määrät suht samat joka vuos. Jos näyttää liian tiheältä otetaan yhtenä vuonna enenpi eikä mätetä kolmea vuotta hulluna niin että ei ole pitäjässä kun yks hirvi niin kun eräissä paikoissa tehdään. Suomukin meni ihan perseeleen järettömän verotuksen takia.


      • laukkuryssä
        laasikaristo kirjoitti:

        No ilmankos siellä hirvet onkin vähän väliä rauhotettuna. Hahaaa. Muutama keveri asuu siellä itä rajalla ja kiva kiusata kun on lupia mitä mättää ja nää pyörittelee peukaloita koti sohvalla. Niin se vaan menee kun ilmotetaan kanta suureks siihen todelisuuteen. Ois varmaan mukava metsästää seuraavanakin vuonna eikä ahneisaa nuita koko laumaa yhtenä syksynä sukupuuton partaalle siellä kun pitää ottaa huomioon myös petojen saalistamat kampurat. Meillä onneks on järki päässä porukassa ja lupa määrät suht samat joka vuos. Jos näyttää liian tiheältä otetaan yhtenä vuonna enenpi eikä mätetä kolmea vuotta hulluna niin että ei ole pitäjässä kun yks hirvi niin kun eräissä paikoissa tehdään. Suomukin meni ihan perseeleen järettömän verotuksen takia.

        No jos ne hirvilaumat on tosiaanni huvenneet olemattomiin hullujen lahtaajaporukoitten ja susien toimesta, niin eipä siihen hirvikannan elpymiseen sitten muuta konstia liene kuin se, että harmaaturkkiset nelijalakaset lahataan vaan siltä seuvulta melkein sukupuuttoon ja vuoden-parin rauhotus hirvenmetästykselle, niin siitä ne hirvilaumat varmaan alkaa taas lisääntyä.
        Kun siellä itärajalla kuulostaa muutoinkin olevan vähänlaisesti hirviä, niin mielestäni ei ole mielekästä syöttää niitä muutamia susille. Perttana jotain rotia asiaan.


    • Namimaiskista

      Jos teoriassa leikitään ajatuksella että ampuu suden ja vippaa raadon metsään niin mikä on todennäköisyys että paanaton raato joskus löytyisi. Supit pistelee raadon poskeensa.

      • laukkuryssä

        Marjastuskautena sen susenraadon löytyminen saattaa olla melko todennäköistä, kun marjamiehiä ja naisia pyörii metissä alvariinsa. Kanalinnustuskautena ja hirvenmehtuun aikana saattaa joku mehtämies osua vahingossa paikalle ja todeta mehtuukaverille, jotta kah kehvettie, kuollu susi se on. Ja kotikylän baarissa olusilla ollessaan saattaa jottain sanoakin, mutta muuten ei kylillä asiasta senkummemmin juorua. Tietysti poikkeuksiakin on.


    • kertalinttuulla

      Jo vain ainaki Sotkamossa ja Kuhmossa ja Suomussalmella sutta saapi ampua, vaikka se ei edes tavoittelisi koiraa ja hyökkäisi kimppuun kuin sika limppuun.

    • eipidähölmöillä

      Uuden metsästykoiran saa aina, mutta kerran suden taposta poliisille menneet aseet, aseenkantoluvat ja mennyt seuran jäsenyys onkin vaikeammin palautettavissa.
      On se susi vaan niin tunteita herättävä eläin, että vähemmällä pääse kun antaa mennä.
      Hirviä ja jäniksiä voi ajaa myös ajomiehillä. Eipähän tarvitse koko iltaa ja yötä käyttää jäljille lähteneen koiran kiinni saamiseen. Eikä niitä ajomiehiä tarvitse vuosia kouluttaa ennenkuin toimivat kunnolla, ei syöttää eikä pitää häkissä.
      Hirven aju on myös hyvää liikuntaa.

    • naimma-aslakki

      Pelottele aina sutta, kun kohtaat sen. Eikä sitten millään möykkäämisellä ja käsien läpytyksillä ja karahkalla huitomisella, sillä se saattaa vaan ärsyttää sitä. Ja sitte ei naurata. Yks tehokas torrakko pelotteluun on haulikko. Kun poistat haulikonpatruunasta haulit ja laitat tilalle katajanmarja-mustapippuri-karkeasuola-seoksen. niin a vot, suselle tullee kertalaakilla ajolähtö. Ja kun haulikkoon jo kehitetty laillisia karhun karkotuspanoksia, niin kyllä kai niillä voi laillisesti karkottaa muitakin petoeläimiä, niinku susia ja ilveksiä.
      Van jos sinulla ei ole metästyskorttia, eikä aseen kantolupaa, niin näin ollen sulla ei sitten ole mitään metästysasettakaan, jolla tusjauttaa. Ja rauhotusaikana paljaan ja ladatun aseen kantamiseen toisen maalla täytyy olla hyvä syy. Suojattuna saa kantaa, kunhan ei ole ladattuna patruuna valmiina patruunapesässä. Omalla maallaan asetta saa kantaa ladattunakin.
      Vaan siihen aseettomuuteen on hyvä ratkasu. Meinaan aina, kun kauppoihin tulee uuenvuoden raketti ja pommitarjonta, ennen uuden vuoden vaihtumista, niin osta paukkupommeja jemmaan. Sellaisia pyöreitä tyröksisiä pommeja kun vahvistaa ilimastointiteipillä, niin tulee kovempi pamaus. Ja esim. tykinlaukaus on hyvä. Mäjähtää kuuluvasti. Tyynellä kelillä sen mäjäys kuuluu naapureillekin. Ja sitten kun liikut metsissä, niin pidä muutama pommi mukanasi. Ja kun tullee susitilanne eteen, niin käytä pommia susen karkottamiseen.
      Jos sutta ei kerran saa torrakolla hengiltä ampua, niin laki ei kiellä susen eikä muunkaan petoelläimen pelottelemista, kun se syystä ja toisesta tuppautuu, jos ei nyt aivan iholle asti, niin ainakin liian lähelle.

    • Saaoikeesti

      Läpsytä ensin käsiä ja hurraa pari kertaa. Jos ei susi tuosta pakene, niin on aikaisempien käräjäpäätösten voimalla ihan laillista ampua mokoma hullu citysusi koiran varjelemiseksi.

      Vaivattominta on jos ei satu kukaan paikalle tilanteessa. Jos sattuu, niin mene juttusille ja sano ajatelleesi soittaa poliisille. Lykkää ase tuolle henkilölle: saatesanoin "voitko pidellä sen aikaa kun etsin puhelinta". Sitte vaan räpsäät pari kuvaa aseistetusta henkilöstä ja kuolleesta sudesta. Poimi aseesi takaisin ja kysele sitten josko kuitenkin on tarpeetonta häiritä virkavaltaa ihan selvästä suojelutilanteesta. Jos vielä osoittautuu olevan intoa poliisin paikalle kutsuun niin mainitse että ei siinä mitään onhan sinulla kuvat joita voidaan porukalla tutkailla käräjillä.

      • naimma-aslakki

        Jo vain tuo oisi hyvä konsti tukkia kertalinttuulla paikalle tallustelijan suu. Asiassa vain on sellainenki mahollisuus olemassa, että tuo paikalle tallusteleva on ehket jo ite ottanut kännykamerallaan kuvat episodista. Ja kun esität ottamasi kuvat hälle, niin hän vastaaavasti näyttää omat otoksesa. Ja sitte oletkin siinä tilanteessa, että häviät käräjäreissun, jos meinaat käräjillä tutkailla kuvia. Kameroissahan on päiväys ja kellonajat. Ja se, kenen kuva on samana päivänä aiemmin otettu, on uskottavampi.


      • Saaoikeesti

        Parempi vain kun on enemmän kuvia. Kellon ajassaolemisen todistaminen on mahdotonta. Eli ei voi kellonajoista sanoa varmaksi kumpi on aikaisempi kuva. Syytteet raukeaa kun on epäilys että tekijä voi olla joku muu.

        Sitäpaitsi se kuva on vain ja ainoastaan siksi, että turha käräjäreissu ei vituttais koska sinne joutuu myös se tallustelija. Huom jos ei suostu turhaa juttua kuoppaamaan, niin joutuu samat reissut tekemään kuin itsekin.

        Tuomiotahan ei sitten kumminkaan tule. Ennakkotapaukset on tuomittu syyttömiksi ja todettu olevan laillista suojella omaa koiraa ampumnalla susi joka karkoitusyrityksestä huolimatta käy koiran kimppuun.


      • Sudetta

        Kyllä puhelimen kello on oikeassa. Jokaisen kuvan metadatasta löytyy pvm ja kellonaika.


      • Saaoikeasti
        Sudetta kirjoitti:

        Kyllä puhelimen kello on oikeassa. Jokaisen kuvan metadatasta löytyy pvm ja kellonaika.

        Paskapuhetta! Minun kännykän kellonaika on 3 minuuttia edellä. Alko vituttaan soneran kellotus ku heitteli kahta kolmea tuntia vitulleen jatkuvasti, joten kielsin kännykkääni kyselemästä kelloa Soneralta. Tämmöistä sattuu oikeasti mettällä liikkuessa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe