Uusi palsta? Yhteydestä?

mamabeard

Olen runsaan puolen vuoden aikana lähettänyt useita kertoja ylläpitoon palautetta että avaisivat palstan jonka aiheena Kristittyjen yhteys. Olisi keskustelua nimenomaan siitä mikä kristittyjä yhdistää, missä määrin keskinäisen yhteyden harjoittaminen on mahdollista eri kirkkokuntiin kuuluvien välillä, mihin se perustuu ja mitä sen toteutuminen käytännössä meiltä edellyttää.
Tällaisella palstalla voitaisiin yhdessä toisiamme rakentaa ja yhteyteen liittyvistä tärkeistä asioista keskustella. Huomasin jossain vaiheessa helluntailaisuuspalstalla olleesta aloituksesta että ainakin nimimerkki XTale on laittanut ylläpitoon samanlaista ehdotusta. Tiedän että moni muukin tykästyisi ja mielestäni on suoranainen puute että sellainen puuttuu kristinuskon palstavalikoimasta.

Tämä on nyt siis vähän niinkuin nimien keruulista. Voisiko ne jotka kannattaa kyseisen palstan avaamista laittaa tähän joko rekisteröidyllä tai muuten käyttämällään nimimerkillä että kannattaako tai eikö kannata ja ehkä lyhyt perustelu miksi.

Toivon että aiheesta ei välttämättä muuten käytäisi keskustelua tämän aloituksen puitteissa, emmehän yleisten nimenkeruulistojen reunaan muutenkaan kirjoittele omia kommentteja.

Ilmoita siis kannatatko vai vastustatko.
Kiitos. :)

Ja sefulle:
Voisitko sheriffin ominaisuudessa laittaa tätä viestiä eteenpäin. Varsinkin jos kannatusta löytyy.

t: mamabeard = murtsi-67

18

728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pseudonyymi

      En usko, että palstasta muodostuisi sellainen mitä haluat.
      Homot ottaisivat senkin palstan omakseen.

      • mamabeard

        on asia josta voivat keskustella ihan yhtä hyvin homot kuin heterotkin. Riippuu sitten sheriffistä. Jos olisin sefu pitäisin kyllä linjauksesta huolta että palsta voisi täyttää tarkoituksensa. Minkään yksittäisen ryhmän pillin mukaan ei tietenkään voi pelata eikä mitään ryhmää sulkea keskusteluiden ulkopuolelle, mutta jos pidettäisiin huoli että keskustelut pysyy aiheen puitteissa, olisitko näillä ehdoilla valmis kannattamaan?


      • -Sherwood-Mediat-EJsvP
        mamabeard kirjoitti:

        on asia josta voivat keskustella ihan yhtä hyvin homot kuin heterotkin. Riippuu sitten sheriffistä. Jos olisin sefu pitäisin kyllä linjauksesta huolta että palsta voisi täyttää tarkoituksensa. Minkään yksittäisen ryhmän pillin mukaan ei tietenkään voi pelata eikä mitään ryhmää sulkea keskusteluiden ulkopuolelle, mutta jos pidettäisiin huoli että keskustelut pysyy aiheen puitteissa, olisitko näillä ehdoilla valmis kannattamaan?

        Raamatun sanoin vain...

        Jeshuan Kristuksen Nasaretilaisen Morsian palstaa olen ehdottanut....

        Jeesushan on latinaa...italian kieltä tai sieltä jostain? Ja Jeshua on taas "Jeesuksen" kotikylän kieltä arameaa...

        Jeshua on lähimpänä aitoa kieliasua...miksemme sitä siis käyttäisi fiksuina Suomalaisina?

        T: EJsvP
        http://galleria.suomi24.fi/Sherwood-Mediat-EJsvP


    • Baskeri.

      Se palsta ajautuisi hyvin pian puhtaasti karismaatikkojen palstaksi, jolle tulevat ylipuhuttaisiin karismaatikoiksi. Kaikkialla, missä on perustettu uusia yhteiskristillisiä yhteisöjä, ne ovat muuttuneet vailla oppia oleviksi, villeiksi ryhmiksi. Yhteyspyrkimyksiä kun ei näytä voivan olla minkään muun asian kuin karismaattisuuden ympärillä. Se merkitsee aina sitä, että ihmiset joutuvat luopumaan omien seurakuntiensa opeista ja ajautuvat opittomaan hurmahenkisyyteen. Miltä kuulostavat Taize ja entinen SYKR? Tuosta palstasta tulisi Suomi24 :n Taize.

      • Että mamabeard

        On harhaoppinen äärikarismaattinen kuten sanotaan.


      • RitariOlevainen

        kanssasi samaa mieltä.
        On sitä yritetty rakentaa seurakuntiakin ns. "saman-katon-alle",aina on epäonnistuttu,ajatuksena ihan kaunis,mutta ei toimi käytännössä.

        Homoja syrjimättä,tai ihmisinä väheksymättä,ei he ole yhtään huonompia ihmisiä kuin heterotkaan,siitä ei ole kyse,synti kun synti,jos ei ole homo,voi olla joku muu synti,juoppous,huume riippuvuus,ja on monia asioita joiden vankina ihminen on,ja on synnin sitoma,ennenkuin Jeesus vapauttaa synnin kahleista,ja yleensäkkin vain Jeesus voi vapauttaa syntisyydestä,syyllisyydestä Jumalan lain edessä.

        Mutta jos ,niikuin yhteiskristillistä palstaa ehdottanut hyväksyisi homotkin,sellaisenaan,homoutta harrastavina mukaan keskusteluun,silloin siellä olisi lupa keskustella joka ainolla,olkoon sitten uskossa tai ei.
        Kysyn vaan,miten silloin rakennutaan "yhteisestä" uskosta,kun kuka tahansa uudestisyntymätön voi keskustella Raamatun Hengen antamalla viisaudella,ja jos voi,niin mitä hyötyä sitten on ylipäätänsä Jeesuksen pitänyt kuolla syntiemme edestä,jos Häntä ei kerran tarvita?

        Tässä on mahdotonta perustaa mitään palstaa jossa vain "uudestisyntyneet" voisivat keskustella ja rakentua "YHTEISESTÄ" uskosta,paradoksi on siinä,että eihän jumalaton,uudestisyntymätön, VOI olla rakentumassa eikä rakentamassa uskovien yhteisessä keskutelussa!?

        Se pitäisi olla palsta,jonne olisi pakko rekisteröityä,omalla nimellä ja vakuudeksi esittää seurakuntansa suositus,olkoon sitten mikä seurakunta hyvänsä,vain silloin olisi mahdollisuus päästä uskovat yhteiseen samanhenkiseen keskusteluun.jos mielii,että "raknnutaan" yhteisestä uskosta.

        Sanottakkoon tähän mitä Paavali opetti:
        "Mitä yhteistä on uskovaisella ja uskomattomalla,tai mitä yhteistä on Kristuksella ja beliarilla,eli saatanalla?"

        Huomaa nyt sitten,etten minä tuota keksinyt,vaan se on Raamatun sanaa,ei minun.
        En edes tuota oikein koskaan ole ymmärtänyt,sillä pitäähän uskovaisten olla monenlaisessa yhteisessä mukana uskomattomien kanssa,jos vaikka ajatellaan työelämää,siinä on jo suuri ristiriita. Ja muutenkin,jokapäiväisessä elämässä ollaan jokainen toisitaan riippuvaisia,tavalla taikka toisella.Uskon vakaumuksesta riippumatta.
        Jos joku tuon ymmärtää,niin sanokoon sen,olisin siitä kiitollinen?

        Mitä Paavali tuolla loppujen lopuksi oikein tarkoitti,sanoohan hän myöskin,olkaa esimihillenne ja johtajillenne alamaiset,samoin laille ja esivallalle kuuliaiset.
        Kuka on se viisas,joka tuon ymmärtää ?


    • Voisihan sitä ainakin kokeilla. Selvää on, että tarvetta kristittyjen yhteyden rakentamiselle olisi.

    • eri lahkoihin kuuluvat yhtyä keskenään?

    • sun-glasses

      Kristittyjen yhteys on tavoittelemisen arvoinen asia.

    • Mona-Henrika

      ...

    • engelmama

      Hei Mamabeard!

      Kannatetaan!

      Anne

    • KANSAN ÄÄNI!

      LASKE BARABBAS IRTI!

    • lannenhunttari,se orikinelli

      miksi ei?

    • Kadun-nainen

      Palsta puuttuu. Olisiko sitten parempi koota koko maanpiirin uskovat vai pelkästään kristityt.
      Varmasti löytyy omilla aivoillaan ajattelevia, joille yhteytenpito ja keskustelu toiseeen uskoon
      kuuluvien kanssa avaisi uusia ajatuksia ja mahdollisuuksia hyväksyä toinen. Vastaavasti uskovissa ihmisissä on myös paljon eristäytymisen haluisia, joille oma aitaus omine tiirikoineen palstalle pääsemiseksi on keskustelun edellytys. Jokaiselle jotakin on hyvä periaate, joten kannatan ajatusta.

      • -Sherwood-Mediat-EJsvP

        Aitojen Kristittyjen yhteyttä maailmanlaajuisesti Jeshuassa Kristuksessa Nasaretilaisessa (Ylkä), hänen morsius seurakunnassaan.

        Nimikristityt maailman laajuisesti toitottaa sitä ekumeniaa johon sitten sulautuu kaikki "maailman" uskonnot jotka ovat lähtöisin isästä perkeleestä.

        Tämä on kovaa tekstiä mutta Sanan mukaista.

        Tulkaa minun omani ulos portosta!

        T: EJsvP
        http://galleria.suomi24.fi/Sherwood-Mediat-EJsvP


    • ei mihinkään kuuluva

      Kirkkojen välinen yhteistyö - ekumenia - ei ole omaa palstaansa saanut. Kuitenkin sitä harjoitetaan juuri sen vuoksi, että oppisimme ymmärtämään toinen toistamme, vaikka kuuluisimme eri uskontokuntiin tai emme kuuluisi mihinkään. Tärkeintä on hyväksyä jokainen sellaisena kuin on ja kunnioittaa toisin uskovia ihmisiä, vaikka itse uskoisi hiukan eri tavalla. Kannatan ekumenia -palstan perustamista.

    • Yhteys yhteyteen yhdessä Ylkämme yhteydessä.

      Kannatan

      T. runis

    • mamabeard

      Toivoin aloituksessani että tämä säilyis nimien keruulistana, johon yksinkertaisesti laitettaisiin kannattaako tai ei, ja ehkä lyhyt perustelu.
      Melko vähän on kuitenkin tullut ääniä puolesta tai ääniä vastaan.

      Pyydän että tämä aloitus saisi pysyä sellaisena joksi sen tarkoitin, joten laittakaa nimi te ketkä kannatatte tai vastustatte, mutta niille jotka muuten haluavat aiheesta keskustella tein erikseen uuden aloituksen vähän yli 20 riviä tästä ylemmäs.
      Aloittajana mamabeard ja otsikko:

      Millä edellytyksillä yhteys on.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nokialaisen koulun pihalta löytyi nuoren ruumis

      Näin kertovat iltapäivälehdet ja Nokian uutiset. Mitähän on tapahtunut..?
      Nokia
      144
      3064
    2. Missäs lynkkausjoukot piileksii?

      Tänään lähilehden kirjoituksessa paikallinen entinen pizzayrittäjä kertoi muuttaneensa pois Sysmästä. Syynä oli koulukiu
      Sysmä
      51
      924
    3. Mies hävisi oikeudenkäynnin koronapassista valtiota ja Fazeria vastaan määrättiin korvaamaan lähes

      https://yle.fi/a/74-20091554 Henkilö liikkui ilman Koronapassia ja yritti päästä aamiaiselle Fazer kahvilaan,
      Maailman menoa
      216
      851
    4. Tulihan tästä

      Meidän "jutusta" vähän turhan suuri show tänne palstalle. Sivusta seurasin sitä enimmäkseen.
      Ikävä
      67
      814
    5. Haluaisitko sitten mies

      Että ottaisin sinuun yhteyttä?
      Ikävä
      43
      800
    6. Haluisin jutella sulle siitä

      Mistä mennään. Tiedän yhteyden.
      Ikävä
      36
      793
    7. En ymmärrä käytöstäsi, mies

      Jotain miehen logiikkaa? Et siis halua tutustua yhtään millään tavoin paremmin, vaikka ajatuksissasi näköjään joskus pyö
      Rakkaus ja rakastaminen
      61
      732
    8. Suomen edesottamukset Ukrainan sodassa jaksavat ihmetyttää ulkomaisia työkavereitani

      Työskentelen korkean teknologian yrityksessä, jossa on ihmisiä ympäri maailmaa. Suuri osa ulkomaisista on kotoisin Aasia
      Maailman menoa
      237
      715
    9. Mitä ajattelisit siitä

      Miten reagoisit jos kaivattusi ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      38
      683
    10. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      43
      636
    Aihe