Tyhmiä(kö) kysymyksiä

Veepee

Moi kaikki kissa-ihmiset ja näiden aiheuttamien allergisten oireiden eksperit. Hankimme kissanpennun tyttöystäväni kanssa noin 50-neliöiseen kerrostaloasuntoon noin viikko sitten.

Oireeni ovat olleet aivastelu, pieni ja satunnainen silmienkirvely ja vuotava nenä joka kerta kun olen pitänyt kissaa sylissä vähänkin pidempään. Jos en varsinaisesti koskettele kissaa, mitään oireita ei ole.

Ennen kissanhankintaa olin todennut että sain pitkäkarvaisista kissoista saman tien kunnon oireet ilman kosketteluakin, mutta normi kissoista juurikaan.

Olen ottanut heinix-lääkettä iltaisin kun tulen töistä kotiin ja se on ehkä auttanut. Kissa ei enää nuku sängyssä kuten ekoina päivinä koska aamuisin olen ollut lähes sietämättömän nuhainen. Vaikuttaa siltä että pienen hajuraon pito auttaa.

Mutta mites loppupeleissä? Voiko hajurakoa pitämällä pitää kissaa vai tuleeko asunto ennenpitkää niin eläinpölyiseksi ettei sekään enää auta? Auttaako ilmanpuhdistimen hankinta (sellainen electroluxin reilu 300e pönttö jossa on 3 eri tehoaluetta ja automaattiset sensorit jne)?

Entä miten pelkkä siivous/imurointi auttaako se? Voiko heinixiä käyttää kauan ja jos voi, kannattaako, eli onko parempia lääkkeitä olemassa (ilman reseptiä)?

Ja vielä, miten kissa-allergian testi tehdään esim lääkärillä, onko se sellainen verenpummppaus operaatio jossa otetaan desi kaupalla näytteitä jne?

JOS JOKU VASTAISI KILTISTI JA ASIANMUKAISESTI, OLISIN IKIONNELLINEN!! ;) Eli ei muuta kuin omakohtaisia kokemuksia ja sitä 'sisäpiirin' tietoa tulemaan!

6

946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Miksi edes otitte kissan kun tiesit olevasi allerginen...

      • Yksi lause

        Taas näitä 'exä tajuu??' vastauksia - ei mitään tosipohjaista perustelua mihinkään kysymykseen.


      • samassa veneessä ollut
        Yksi lause kirjoitti:

        Taas näitä 'exä tajuu??' vastauksia - ei mitään tosipohjaista perustelua mihinkään kysymykseen.

        Omakohtaisesti olen kokenut saman. Pieniä allergiaoireita ennen lemmikin ottamista. Kun koira muutti sisään alkoivat oireet pahentua. Koiraa ei heti saatu sijoitettua uudelleen, jouduin pahimmassa tilanteessa öisin hakemaan sairaalasta lisähappea.
        Nykyään olen erittäin allerginen, en voi olla edes eläimenomistajan vieressä bussissa, saan jopa siitä oireita ja kaupanpäälle sain vaikean astman..


    • Dry

      Hei!

      Sen verran voin sanoa, että antihistamiinien tai muidenkaan lääkkeiden avulla ei missään nimessä kannata elämää elää. Lääkkeistä on AINA haittaa, kertyvät maksaan ja sitä rataa..

      Vaikutat reagoivan kissaan sen verran vahvasti, ettei mitään allergiatestejä tarvita. Testit tehdään kuitenkin prick-testeinä, eli iholle pieni pisto, jossa on kissan hilsettä. Siis ei satu ja jos allergiatesti otetaan verikokeella (mikä on kallista, eikä näin helpossa hommassa todennäköistä), ei sitäkään oteta putkilokaupalla.

      Minun mielipide on teidän tilanteessa, että kissa pois. Allergisuus kun voi äityä hengenvaaralliseksikin.

      Ja nimenomaan kokemusta allergioista siis on.

    • ja allergiasta

      Hei,

      Minulle kävi huonosti kun jouduin saman katon alle kotieläimen kanssa. Allergia äityi hengenvaaralliseksi ja anafylaktinen shokki oli jo lähellä. Allergia oli aiemmin samaa tasoa kuin sinulla. Nykyisin allergia haittaa tosi paljon kun eläinpölyä on vaikea kartella, sillä se tulee ihmisten vaatteiden mukana bussiin, junaan jne.

    • allerginen minäkin

      Tyypillinen tapaus..Kohta astma ja tilanne tosi paha. Luopukaa kissasta ja pian, siihen kiintyy aina vaan enemmän ja sitten on tilanne tosi vaikea.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4965
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3144
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe