Kokki Sara La Fountain lanseeraa tänä vuonna oman astiasto-sarjansa!
Biography
---------
Sara La Fountain syntyi vuonna 1981, Santa Barbarassa, Yhdysvalloissa.
Saran isä on kanadanranskalaiset sukujuuret omaava amerikkalainen ravintoloitsija, joka asuu New Yorkin osavaltiossa, Yhdysvalloissa. Saran äiti puolestaan on suomalainen ja asuukin tällä hetkellä Suomessa.
Saran vanhemmat erosivat Saran ollessa neljä, ja tällöin Sara muutti äitinsä kanssa Helsinkiin.
Lapsuudessaan Sara joutui koulukiusaamisen uhriksi erikoisen nimensä takia, ja hän elikin osan nuoruudestaan Saara Kurosena. Nimi Kuronen tuli Saran isäpuolelta. Myöhemmin Sara vaihtoi kuitenkin nimensä takaisin sen alkuperäiseen muotoon.
Jo pienestä pitäen Saran intohimona on ollut ruuan laittaminen, leivonta ja juhlien suunnittelu sekä järjestäminen. Ei siis ollut yllätys, että Stainer-koulun kasvatti lähti ylioppilaskirjoituksiensa jälkeen vuonna 2001 opiskelemaan yhteen maailman arvostetuimpaan ja maineikkaimpaan ruoka-alan oppilaitokseen, Culinary Institute of Americaan(CIA), New Yorkiin
Seula kouluun oli tiukka, ja vain kaikkein lupaavimmat, motivoituneimmat ja parhaimmat hakijat pääsivät sisään. Sara opiskeli vaativalla Culinary Arts -linjalla, jossa opiskelijoita ei säästelty.
Koulussa herättiin aikaisin ennen kuutta ja opiskelu jatkui aina iltamyöhään. Ruokaa tehtiin aina Meksikosta Itävaltaan ja Afrikasta Kiinaan, opiskelijat opettelivat teurastamaan eläimiä ja nylkemään suuriakin ruhoja. Luonnollisetikin eläinten anatomian tunteminen oli tärkeää kokki-kokelaille.
Käytännön opiskelun lisäksi opiskelijät tutustuivat tarkkaan eri kulttuurien ruokaperinteisiin ja historiaan. Myös liiketalous ja markkinointi kuuluivat osana Saran opiskelua.
Opiskelu CIA:ssa on vaativaa ja jokainen päivä pisteytetään opiskelijoiden osalta - Jo pelkkä myöhästyminen tunnilta vähentää päivän piste saldoa.
Opiskeltuaan kaksi vuotta Culinary Institute of Americassa Sara - ruokatieteiden kanditaatti - sai ikävän uutisen kotoa: Läheinen oli sairastunut vakavasti. Sara päätti viipymättä palata Helsinkiin.
Koska Sara oli toistaiseksi päättänyt jäädä Suomeen, hän sopi miehille suunnatun aikakauslehden ruokanumeron toimittamisesta. Tästä seurasivat työt toisiaan, ja Sara perustikin oman yrityksen, jonka kautta hän voisi hoitaa helpommin työtehtäviään.
Nykyään Sara tekee firmansa kautta muun muassa tuotekehitystä suomalaisille brändeille, vetää kokkikoulua yksityisille ja yrityksille, tekee ruokastylistin hommia, suunnittelee reseptejä, pitää viikottaista ruokapalstaa SEURA-lehdessä, juontaa ruoka-aiheisia tapahtumia etc...
Sara veti syksyllä 2005 MTV3-kanavalla hyvää palautetta saanutta lifestyle-ruoka -ohjelmaa, Avec Sara, joka tulee myös saamaan jatkoa tulevaisuudessa. Ohjelmassa Sara antoi vinkkejä erilaisten juhlien ja illanistujaisten järjestämiseen, ja teki mutkattomia herkkuja vieraidensa kanssa. Ruuan lisäksi dekoraatioon ja tunnelmaan kiinnitettiin erityisesti huomiota.
Sara La Fountain julkaisi ensimmäisen ja kauan odotetun ruokakirjansa, á la Sara(Otava) lokakuussa 2005. Kirja sisältää maukkaiden, mutkattomien ja houkuttelevien juomien, alku- ja lämpimien ruokien, salaattien, leivonnaisten sekä herkullisten jälkiruokien reseptejä.
Kirjassa on sisältöä, mutta se on myös pirteä ja visuaalisesti mukava lukukokonaisuus; Ja tietenkin se kannustaa lukijaa keittiön puolelle.
Ruokaan liittyvien töidensä ohessa 173cm pitkä Sara työskentelee ja tienaa ylimääräistä rahaa myös mallina - On työskennellyt jo viimeiset 10 vuotta. Tällä hetkellä Sara on nähtävissä muun muassa ylellisen Kämp Galleria -liikekeskuksen mainoksissa.
Vuonna 2004 Sara tapasi suomalaisen viihde-ohjelman nauhoituksissa maailmankuulun musiikkivideo-ohjaajan Antti Jokisen
(ohjannut muun muassa heidän videonsa: Anastacia, Beyonce, Wyclef Jean, Eminem, Will Smith, Shania Twain, Celine Dion, Kelly Clarkson, Shaggy, Grace Jones ja Korn ja Westlife -yhtyeet sekä viimeisimpänä Shakira).
Sarasta ja Antista on ikuistettu vain muutama yhteiskuva, sillä he haluavat pitää suhteensa mahdollisimman yksityisenä.
Sen verran tiedetään, että heillä on asunnot New Yorkin Manhattanilla ja Helsingin Eirassa, ja että he menivät kihloinin 10.9.2005 Pariisissa.
Sara La Fountain on Suomeen palattuaan tehnyt töitä taukoamatta, ja tälläkin hetkellä on eri projekteja suunnitteilla/kehitteillä.
Motivoituneena opiskelijana Sara suorittaa myös viimeisiä kurssejaan CIA:n etäopiskelijana, saadakseen vihdoin ruokatieteiden maisterin paperit.
Kodin hengetär ja kotikokkaajien puolestapuhuja, Sara La Fountain on paitsi kaunis ja itsevarma nuori nainen, mutta myös elämänmyönteinen, iloinen, positiivinen, avoin, tavoitteellinen, motivoitunut ja rehellisesti oma itsensä.
Näitä arvostettuja piirteita on yhä harvemmassa ihmisessä havaittavissa nykypäivänä.
Kuvia Sara La Fountainista:
http://www.mtv3.fi/koti/avecsara2005/img/taustakuva-mansikat-1024x768.jpg
http://www.palonen.fi/jpgkuvat/portraits/isot portraits/sara.jpg
http://www.solarfilms.com/content_images/SARA.jpg
http://citykuvat.city.fi//articles/1500_1.jpg
http://spotti.mtv3.fi/mn_kuvat/spotti/mtv3/318.jpg
http://ok.otava.fi/content_images/p002573l.jpg
http://www.nojesguiden.fi/gallery/Ihmiset/Julkkikset/04121513184191.jpg
Sara La Fountain
29
16128
Vastaukset
- Hyvä maku Saralla
joten voipi olla aika onnistunut lanseeraus.
- Nam nam
ja tekee vielä hyvää ruokaa!
- kuronen...
kömpelöä on veitsen käyttö.ei ole kokemusta alasta.
- osoitat tyhmyyttäs
a. saara kuronen ei ole saran nimi
b. kokemusta ja ammattitaitoa löytyy vaikka muille jakaa - on tyhmä
osoitat tyhmyyttäs kirjoitti:
a. saara kuronen ei ole saran nimi
b. kokemusta ja ammattitaitoa löytyy vaikka muille jakaaja sen surkean veitsenkäyttötekniikan näki kaikki.ammattilaisen silmiin se koski.myöhemmässä vaiheessa veistä ei enää käytetty.tajusivat itsekin....
- meille...
osoitat tyhmyyttäs kirjoitti:
a. saara kuronen ei ole saran nimi
b. kokemusta ja ammattitaitoa löytyy vaikka muille jakaa... missä hotelleissa ja ravintoloissa hän on työskennellyt, niin voimme arvioida kokemusta.
Keittiöalan todelliset korkeakoulut ovat huippuravintoloiden ja -hotellien keittiöt, joissa työntekijöitä ei todellakaan säästellä ja arvostelijoina toimivat huippuhinnan maksavat asiakkaat. - elikkäs
meille... kirjoitti:
... missä hotelleissa ja ravintoloissa hän on työskennellyt, niin voimme arvioida kokemusta.
Keittiöalan todelliset korkeakoulut ovat huippuravintoloiden ja -hotellien keittiöt, joissa työntekijöitä ei todellakaan säästellä ja arvostelijoina toimivat huippuhinnan maksavat asiakkaat.Suomessa ei niitä oikeita kokkeja juuri olekaan? Suomessa nimittäin muutama huippu-ravintola ja yksi todellinen huippu-hotelli. Näissä paikoissa kokitkin ovat aika lailla ulkomaalaisia. Toki suomalaisia apukokkeja on.
- ihan tyhmää
ajan hukkaa
- vähän...
elikkäs kirjoitti:
Suomessa ei niitä oikeita kokkeja juuri olekaan? Suomessa nimittäin muutama huippu-ravintola ja yksi todellinen huippu-hotelli. Näissä paikoissa kokitkin ovat aika lailla ulkomaalaisia. Toki suomalaisia apukokkeja on.
... ja asian vierestä. Esim. Hans Välimäki on aivan suomalainen ja ensimmäinen ravintoloitsija Suomessa, jonka ravintola sai kaksi tähteä Michelinin oppaaseen. Hän on myös edustanut Suomea menestyksekkäästi alan kipailuissa.
Moni suomalainen kokki on ollut ulkomailla huippupaikoissa opettelemassa taitojaan, koska se on totta, että korkeatasoisten keittiöiden määrä on maassamme rajoitettu. Tämä johtuu lähinnä siitä, että suomalaiset eivät ole valmiita käyttämään paljoa rahaa "ulkona" syömiseen. - ...
vähän... kirjoitti:
... ja asian vierestä. Esim. Hans Välimäki on aivan suomalainen ja ensimmäinen ravintoloitsija Suomessa, jonka ravintola sai kaksi tähteä Michelinin oppaaseen. Hän on myös edustanut Suomea menestyksekkäästi alan kipailuissa.
Moni suomalainen kokki on ollut ulkomailla huippupaikoissa opettelemassa taitojaan, koska se on totta, että korkeatasoisten keittiöiden määrä on maassamme rajoitettu. Tämä johtuu lähinnä siitä, että suomalaiset eivät ole valmiita käyttämään paljoa rahaa "ulkona" syömiseen.siellä Välimäenkin keittiössä on kaikki työntekijät suomalaisia. Ei ulkomaalaisia. ja Miten George ja G.W. Sundmans (molemmilla 1 michelin-tähti) ? Ei taida olla valtavasti ulkomaalaisia kokkeja listoilla ?
- niemisveksi
osoitat tyhmyyttäs kirjoitti:
a. saara kuronen ei ole saran nimi
b. kokemusta ja ammattitaitoa löytyy vaikka muille jakaaALta kolmekymppinen voi saada ammattinikkeen keittiömestari, mutta tuohon ikään ei ole vielä tullut työkokemusta kovinkaan paljon, oli ala sitten mikä tahansa. Kaunis naama näyttää olevan avuksi uralla, mutta sen huippu-sanan voi tuossa iässä jättää ammattinimikkeen edestä pois.
- voi ei...
Siis Saraa vastaan ei mitään, mutta tuntuu niin naurettavalta, että heti kun kyseessä kaunis ja näyttävä sekä suloinen kokki, joka vielä kaiken lisäksi elää aika unelmaelämää (julksisuudessakin), niin yht'äkkiä hänelle asetetaan sellaiset kriteerit - jotta olisi siis kokki - joita ei muille aseteta.
Jokainen joka on valmistunut kokiksi ammattikoulusta, yliopistosta tai korkeakoulusta on oikeutettu käyttämään titteliä kokki. Saran kohdalla ei todellakaan tehdä poikkeusta. Hän sentään valmistunut yhdestä maailman arvostetuimmasta ruoka-instituutista (vaikka sitten onkin kandi).
Jos Sara haluaisi tehdä uraa ravintola- tms kokkina, niin hänet otettaisiin töihin samatentien mihin tahansa huippu-ravintolaan. Ensisijassa paikat täytetään esimerkiksi CIA:n, ECC:n, FCI:n ja Le Cordon Bleun oppilaista.
Ylipäätänsä ketään kokkia ei kannata arvioida sen perusteella kuinka hän tekee arkisia salaatteja, herkkuja tai muita anti-gourmet ruokia. Sarankin ohjelman konsepti oli tehdä perusruokaa, jota jokainen osaa, huomioida kattausta, antaa vinkkejä kuinka arjesta voi pienillä jutuilla tehdä juhlaa.
No katkeria, ilkeitä yms ihmisiä on aina - ikävä kyllä.
Lyhenteet: CIA on yhtä kuin Culinary Institute of America, ECC on yhtä kuin European Culinary Center ja FCI on yhtä kuin The French Culinary Institute. - hymynaamat
Mun veikkaus on, että astiasto sisältää vaaleanpunaista ja vaaleansinistä muovilautasta ja muovilasia :o)
ps. en ole kade, vaan naurattaa tällänen hehkutus- Bon appetit!
Alkuperäinen viesti on aivan samaa sarjaa kuin vastaava ylistyskirjoitus Lindasta. Lieneekö ao. henkilöiden pr-toimisto asialla?
Mitä itse henkilöön tulee niin kyllähän tähän maahan noita julkkiskokkeja mahtuu. Sitten kun ao. henkilö perustaa oman menestyvän ravintolan a'la J. Sukula niin henkilö otetaan huomattavasti vakavammin julkisuudessa.
Parempia anonyymejä kokkeja löytyy hyvinkin paljon. Heillä ei vain välttämättä ole takanaan vahvaa markkinointikoneistoa ja kauniita kasvoja.
Todellisuudessa kuitenkin ruoka ratkaisee eikä se miltä kokki näyttää vrt. esim. Jamie Olivier.
Sivuhuomautuksena mainittakoon, että ao. henkilön tv-ohjelma valittiin TV-maailma lehdessä vuoden huonoimmaksi.
- Olisipa mullakin...
- amerikkalainen isä
- rikas poikaystävä
- asunto nykissä
- mahdollisuus tehdä kirjoja, tv-ohjelmaa, mallin töitä, astiastosarjoja ja sen sellasta.
Mut en oo kade, oon ilonen Saran puolesta. Oot söde! - Realisti.,.
Oikeen Ameriikoissa jättänyt koulunsa kesken...
Sehän vastaa vähintään neljää suomalaista kokkikoulua. Jos olisi käynyt loppuun niin kahdeksaa.
Kesken jätti opintonsa ja se myös näkyy ohjelmassa.
Tyyli on bimbo hihittäjä. Taito on ei mitään.
Verratkaa nyt hieman muihin tv-kokkeihin???
Mutta näköjään kaikki paska menee kurkusta alas kunhan sitä tarjoaa tarpeeksi kaunis iloinen henkilö.
Yhteenveto:
Mukava tyyppi, kiva persoona, nätti. Tykkään.
- Kokki ... NO EI TODELLAKAAN! - keväällä
koska ei mahdu Saran aikatauluun. Mahdollisuuksien mukaan syksyllä taas :)
Odotetaan innolla!- ettei
syksylläkään nähdä sitä imelää huonosti suomea puhuvaa ällötystä.
- .,.,.,.
Vaikka MTV3 ei sano sitä hientunteisuus syistä, Saran lässytystä ei enää onneksi nähdä teeveessä, ainakaan tuossa muodossa. Olen kuullut asian ns. sisäpiiristä.
- *sisäpiiriläinen
Ohjelma todellakin siirtyi myöhemmäksi Saran työ-kiireiden takia.
- =)=)=)
Seula kouluun oli tiukka, ja vain kaikkein lupaavimmat, motivoituneimmat ja parhaimmat hakijat pääsivät sisään.
niinpä niin, koulu on kallis ja sinne pääsee se joka haluaa kalliit pääsymaksut maksaa. Voi asian tuollakin tavalla esittää. =) - marlenaa
muuten hyvä paitsi että kuka tahansa pääsee tohon kouluun jos on tarpeeksi rahaa, sillä siellä opiskelu on hyvin kallista. ei pääsykokeita. saran suusta kuultua. että silleen.
mutta muuten, ihana tyttö, ehdottomasti suomen kaunein nainen. näin livenä pari kuukautta sitten, yllätyin että se oli niin pitkä ja laiha.- sulhanen kommentoi
"Multa kysyttiin, eikö ole huonoa, kun seksillä myydään. Joka moisia kyselee, on kasvanut tynnyrissä! Roomassa voi kävellä mihin tahansa kirkkoon ja kaikki ovat enkelistä lähtien nännit paljaina, naiset pulleina ja ihanina ja miehet lihaksineen. Seksillä on myyty niin kauan kuin yhteiskunnat ovat olleet pystyssä, se on VANHA keksintö. Sen vastustaminen on uutta.”
Et silleen - ruokatiede
sulhanen kommentoi kirjoitti:
"Multa kysyttiin, eikö ole huonoa, kun seksillä myydään. Joka moisia kyselee, on kasvanut tynnyrissä! Roomassa voi kävellä mihin tahansa kirkkoon ja kaikki ovat enkelistä lähtien nännit paljaina, naiset pulleina ja ihanina ja miehet lihaksineen. Seksillä on myyty niin kauan kuin yhteiskunnat ovat olleet pystyssä, se on VANHA keksintö. Sen vastustaminen on uutta.”
Et silleenEnglanninkielinen termi Foodscience eli "ruokatiede" tarkoittaa suomeksi samaa kuin ruoanvalmistuksen kemia. Jokainen asiasta kiinostunut löytää alan aiheesta kirjoja Oksfordin - yliopiston kirjaston julksisuista. Opus käsittelee hyvinkin hyödyllistä tietoa ruokien Ph arvoista ja eri raaka-aineiden käyttäytymisestä ruoanvalmistuksen eri vaiheista. tuo Science on terminä niin hämäävä, ettei sitä perus suomalainen tavis tajua, mutta ikävä sanoa, taustajoukot aliarvioivat alalla "aikuisten oikeasti" työskenteleviä ihmisiä,Jep jep Fountainen akateemisuus ja "kandintyö" ovat keksittyjä asioita.Jokainen työstään ylpeä olisi tullut julkisuuteen työllään, kandinkin työllään. Kandi muuten ei ole Suomessa sama kuoin maisteri, ei ole ollut enää 70- luvun, jolloin joku Saran tai taustajoukkojen tyyppi on valmistunut "akateemisesta" opiahjosta.
Termit oikein seuraavalla kerralla, jookos??
- JARMO
OLIMME VANAJANLINNASSA SARAN KANSSA SARAN DRINKKIKOULUSSA SIIS MINÄ OLIN TÖISSÄ VANAJANLINNASSA. NYT TARTTEISIN SARAN MEILIN TAI PUH.NRON, KOSKA TARTTEISIN HÄNET OSALLISTUJAKSI HELSINGISSÄ JÄRJESTETTÄVÄÄN DRINKKISOTA KILPAILUUN 22.10.2007. TERV.JARMO TAIPALINEN PUH.0408317154 TAI MEILI
- Oikea kokki
Missähän ravintolassa se Sara on työskennellyt kun siitä käytetään nimitystä kokki? Ei se riitä että opiskelee mailman kuulussa koulussa (josta ei valmistunut koskaan)pitää myös työskennellä alalla, jolla hän onkin suuri puheenaihe ja vitsi.
- FaktatPliis
Sen lisäksi että La Fountain on nimenä mielenkiintoinen (La kun on ranskaa ja Fountain englantia..pitikö Saran kirjoittaa tuo "Fontaine"?) olen nähnyt Saran kokkaamassa vain pullamössöä. Hänen reseptinsä (kts. esim. www.mtv3.fi/taydellinenpaiva) ovat niin yksinkertaisia että en näe maineikkaan koulun (josta hän siis ei ole valmistunut) vaikutusta nyt oikein missään. Voiko olla mitenkään mahdollista että tällä internetajalla voi yhä olla liikkeellä hivenen kiillotetulla julkisuuskuvalla? Hänen kirjansa valittiin siis "maailman parhaaksi esikoiskeittokirjaksi" (edelleen mtv3.fi: http://www.mtv3.fi/koti/taydellinenpaiva/sara.shtml).
Miten saataisiin joku käymään tapaus läpi kunnolla, niin selviäisi minkälaista suomi-kuvaa tässä nyt oikeasti ollaan välittämässä?
- niemisveksi
Juttu kertoi koulutuksesta, että "Jo pelkkä myöhästyminen tunnilta vähentää päivän pistesaldoa (yhdyssana muuten)". Miten niin pelkkä myöhästyminen. Koko länsimainen hyvinvointi perustuu sille, että mikä sovitaan, se myös pidetään. Ollaan paikalla ajoissa, mieluummin hieman ennen. Luuleeko joku, että saapumalla paikalle hieman myöhässä, saa paremmin huomiota. Ei vaan saa sääliä ja pilaa maineensa. Herää 2 minuuttia aikaisemmin, niin ei ole kiire etkä myöhästy.
- Proffa II
Kokkina sanoisin että
- rahalla siihen kouluun mennään, se on järjettömän kallis
- Se on järjettömän kova koulu
- jos Saralla on muuta kuin hyvä veitsenkäyttötekniikka, sen näkee kokki heti (en ole nähnyt häntä hommissa)
- jos tekniikka ei ole hallussa, sitä CIA -koulua ei ole käyty puolta vuottakaan, sillä tekniikkaa ei unohda
- Saralla on hyviäkin reseptejä, ja kumma olisikin ellei olisi, sillä niitä on helppo modifioiden matkia
- Saran astiasarja on erittäin hyvä, ostin
Södehän se on kuin mikä.
Jos haluatte nähdä mitä CIA:ssa vaaditaan, katsokaa Top Chefiä ja Hell´s Kitcheniä.
Jälkimmäisessä näette millaista on oikeasti ylätason kokin ammatti. Ei helppoa. Ja Ramsay vetää tiukkaa roolia muttei silti ole niin hullu kuin hulluin mesu jonka olen nähnyt, ja kehuukin enemmän. Kyllä ne ihan oikeasti heittää ruuat seinille ja ihmisiäkin millä käteen sattuu. Eipä ole Sara rafloissa vanhentunut, eikä sen tarvitse, jos parisuhde pitää.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mikä se Mira Luodin ohjelma oli?
Ja onnistuiko hiljaiseksi maksaminen sittenkään, jos myöhemmin sanoo, että tuollaista tapahtunut? Ihmiset alkaa pohtiin33811705IL - Kansanedustaja tehnyt ITSEMURHAN eduskuntatalossa!!
"IL:n tiedot: Kansanedustaja tehnyt itsemurhan Eduskuntatalossa Iltalehden tietojen mukaan kansanedustaja on tehnyt its3597946Mira Luoti koki seksivvaltaa sarjan kuvauksissa. Otti hyssyttelyrahat mutta nyt julkistaa asian?
Kun hyvin tietää että helppo päätellä mikä ohjelma kyseessä. Ja jos koki oikein "väkivaltaa" eli raisk, niin edesvastuut932983Verinen koira
Mikä juttu on tämä Karhumäellä pyörinyt verinen koira? Oliko hyökännyt jonkun kimppuun?982248Eemeli Peltonen teki itsemurhan eduskuntatalossa
Kevyet mullat sitten vaan. Ei mulla muuta.1532187Mira Luoti, Vain Elämää
kausi 8. mukana aluksi mm. Terhi Kokkonen ja Mira Luoti. taustalla myös Danny ja Kashmir. paljonko 1+1 olikaan?81646- 1101261
Mopokeulija
Poliisit saisivat käydä noukkimassa sinipuseroisen keulijan tuota pikaa. Koulureppu selässä yhdellä pyörälla S-Marketin541096Sonnisen turha valitus selvästä asiasta !
Nyt tuli sellainen valitus jossa ei järjen häivää, Sonninen ja koko hallinto munaa itsensä. Hänestä on tulossa pilkunnus26908MUISTATTEKO SEN?
Karhean tummansövyisen raastavsn huudon : RYKIKÄÄ! NIITÄ RAATOJA@ RÄKIKÄÄ NIITÄ EAATOJA!btämän paeoni aina toivotti rakk312782