Miksi kauhu kiehtoo?

Olisi kiva saada kuulla teiltä kauhun ystäviltä seuraavanlaisia asioita:

Miksi tahdotte katsoa/lukea kauhua?
Miltä se tuntuu? / Fiilikset?
Millainen on hyvä/huono kauhuleffa?
Mikä auttaa, jos alkaa pelottaa?

Jos et pidä kauhusta:

Miksi et pidä kauhusta?
Miltä tuntuu kauhuleffojen katsominen?
Mikä auttaa, jos pelottaa?

Voitte myös kertoa kaikkea asiaan liittyvää!
Kiitos!
Ilmianna
Jaa

13 VastaustaNoh.... kauhu kirjat on hyviä koska niissä alkaa mielikuvitus laukata mukavasti. Elokuvat taas on mielenkiintoisia. Noh fiilikset....ei ne pelota mutta ei kyllä tee miksikään superiloiseksikaan...jos näkee hyvän leffa ni tulee "hyvämieli"

Hyvä Kauhu : ei liian ennalta arvattavaa , hieman "brutaalia" , ja tietysti murhaajan täytyy olla " Yksilöllinen".

Huono Kauhu : No näitä on vuokraamojen hyllyt täynnä.... on liian "hätäisesti tehty" , ei ole keksinyt mitään "omaa" , juoni on lähes aina sama "joukko nuoria.... eksyy/saapuu....ja huomaavat että kaikki ei ole kunnossa , jos taka kannessa lukee jotenkin noin niin se ei voi olla kovin hyvä .

kauhun katsominen / on samanlaista kuin muidenkin elokuvien katsominen.
noh harvemmin elokuvat alkavat ainakaan minua pelottamaan.
Ilmianna
Jaa
No kauhu eroaa muista elokuvista siinä, että niissä todellakin on sitä tunnelmaa johon itse katsojakin henkilöhahmon lisäksi voi eläytyä. Tai näin ainakin pitäisi olla, sillä nykyään ei osata enään keksiä mitään uutta ja säväyttävää, vaan kierrätetään vanhoja ja monesti loppuunkaluttuja ideoita ja kikkoja jotka sitten monen katsomiskerran jälkeen eivät enään toimi! Mutta toivo elää, kuten sanotaan. Olihan niitä tehokkaasti säpsäyttäviä kauhuja ainakin nuorempana tultu nähtyä ja myöskin jotkut leffat mitkä eivät ole varsinaisesti kauhuja, voivat myös saada kylmiä väreitä kulkemaan selässä. =)

Kauhukirjat antavat oikeastaan monesti paljon tehokkaamman säväyksen kuin elokuvat ja ne ovatkin hyvää luettavaa varsinkin yksin yöllä kotona ollessasi! Kaikki eivät ehkä kuitenkaan vaivaudu lukemaan niitä, mutta minä vaivaudun. Kyllä se piinaava jännitys ja kauhun tunne sen arvoista on..... :)

Hyvä kauhuelokuva on tietysti karmaiseva (positiivisessa mielessä!) ja niinkuin tuossa aiemmin jo sanoin, kuuluu niissä olla hyvä ja TEHOKAS juoni. Suosikkini on Ringin jenkkiversio. Japanilainen versio tuntui vain puuduttavalta!

Nyttemmin fiilikset kauhuleffojen katsomisen jälkeen ovat tuntuneet vain sellaisilta että "Tässäkö tämä nyt oli?!", mutta kyllä nuo horror-pätkät osasivat ennen pelottaa. Ja hyvin osasivatkin! =0

NÄYTTÄKÄÄ NIGHT OF THE LIVING DEAD UUDESTAAN TV-STÄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ilmianna
Jaa
Tahdon katsoa ja etenkin lukea kauhua, koska minusta pikku pelko tekee kaikille hyvää. Se pieni pelko on ihana tunne.
Hyvä kauhuleffa on jokin järkevä juoni, ettei se ole pelkkää tappamista. Myös psykologiset kauhuleffat ovat hyviä. Huonoja ovat esim. screamit, koska teinitappo ei oikein pelota :P
Rakastan kunnon murhaajia ja etenkin jos katsoja ei tiedä paljoa murhaajasta esim. Jigsaw (ehdoton valinta) ja Hannibal (koska onko hänellä motiivia syödä ihmisiä?)
Ilmianna
Jaa
Kauhuleffoissa on varmaan käytetty noin yleisesti ottaen enemmän mielikuvitusta kuin Hollywood-leffoissa, koska yleensä ne on ohjannut nuoret hemmot jotka ei VIELÄ oo päässeet Hollywoodiin sohvapotuiksi. Eli esim: Sam Raimi (eka leffa Evil Dead), Wes Craven (eka leffa Last House on the Left), Peter Jackson(eka leffa Bad Taste), Tobe Hooper (eka leffa: The Texas Chainsaw Massacre), George Romero (eka leffa: Night of the Living Dead)
Ilmianna
Jaa
Kauhu ei enää aikuisiällä peloita kuin ihan poikkeus tapauksissa. Paljolti löydän motiivit kauhuleffojen tuijotteluun tunnelmasta, jonka kokemisen kykyä ei aikuisuus ole vienyt, toisin kuin pelottavuuden kohdalla. Sitten kauhu on psykologisesta vinkkelistä hyvä keino käsitellä pelkoa, kuolemaa ja väkivallan pelkoa.
Ilmianna
Jaa
koska pelko puhdistaa sielun.
Ilmianna
Jaa
Oon huomannu että useimmissa kauhuelokuvissa on jotenkin lumoava ja tavallaan hypnoottinenkin tunnelma. Parhaimmillaan voi tuntea jopa jotain yhteyttä yliluonnolliseen. Ja on siinä ehkä sekin, että kaipaan jotain joka todella säväyttäisi, mutta oikeastaan vain hyvin harva kauhuelokuva onnistuu saamaan edes kylmänväreitä kulkemaan :S Joskus todella toivon että voisin tuntea pelkoa ^^
Ilmianna
Jaa
jotkut katsoo siksi, että niiden parissa saa jännittää ja pelottaa ilman asettumista mihinkään todelliseen vaaraan. Toiset siksi, että ne ovat kiinnostavia, mystisiä, erikoisia, erilaisia ynm.
Ilmianna
Jaa
Kauhua katson yleensä yksin yöllä. Kirjoja en ole lukenut mutta luulen et mielikuvitus toimii kauhussa paremmin kun elävä kuva. Hyvä leffa panee miettimään, mutta liian moni leffa pilataan tökeröllä lopulla.
Ilmianna
Jaa
Miksi tahdon katsoa/lukea kauhua?
- Kysehän on hormoneista, jos tarkkoja ollaan. Adrenaliinipiikit yhdistettynä mielihyvätuntemuksia edistävään välittäjäaineisiin tai jotain muuta hienoa soopaa =) Idea on sama kuin mielestä rankan lenkin jälkeinen hyvä fiilis ("juoksijan pilvi").

Miltä se tuntuu?
- Pelottavalta ja helpottavalta, vuorotellen.

Millainen on huono/hyvä kauhuleffa?
- No hyvä on tietysti sellainen, jonka juoni vie mukanaan ja joka pelottaa. Pelottavuuden vie usein pois liiallinen lima-rupi-avaruusolento-örkkimässytys, kun leffasta tulee yksinkertaisesti ällöttävä ja ei-mystinen. Myös ontuvat juonet ja epäloogiset loput saavat minut raivon partaalle =) Pelkkä veri ei riitä, sitä ei välttämättä edes tarvita.

Mikä auttaa, jos alkaa pelottaa?
- Valot, peiton kulma ja elokuvan hölmöyksistä närkästyneenä urputtaminen (tästä tavasta tuo miehenpuolikkaani nauttii ;)).
Ilmianna
Jaa
Koska normaalissa elämässä ei tapahdu paljoakaan, niin on mukavaa katsoa elokuvia joissa tapahtuu.

Hyvä kauhuelokuva on mielestäni sellainen, jossa ei ole paljoa turhaa lörpötystä tai tyhmiä henkilöitä. Usein katson ihmissusi elokuvia, vaikka niissä ei oikeastaa pelota ikinä. Kuten kauhu elokuvissa normaalisti on joku/jokin "pahis", niin tykkään enemmän katsoa elokuvia joissa "pahis" on mies...

Kauhu elokuvat eivät minua pelota, vaikka olenkin vasta 13v :D
Ilmianna
Jaa
Ensinnäkin kauhu saattaa joittenkin mielestä olla hyvä koska jos jotkut haluaa saaha kuumotusta tai iha muuten vaa mutta joittenkin mielestä kauhu on huono koska jis kauhuleffat/pelit on liian kuumottavia
Ilmianna
Jaa
KAUHU elokuvat ovat yleensä psykologisia ja rajatietoon liittyviä elokuvia.
KAUHU elokuvat ovat eräänlaista terapiaa ja psyykkistä opetusta ylittää pelkonsa.
Mutta liiallinen stressi ei ole suositeltavaa katsoa KAUHU elokuvia liikaa.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Miksi kauhu kiehtoo?

Olisi kiva saada kuulla teiltä kauhun ystäviltä seuraavanlaisia asioita:

Miksi tahdotte katsoa/lukea kauhua?
Miltä se tuntuu? / Fiilikset?
Millainen on hyvä/huono kauhuleffa?
Mikä auttaa, jos alkaa pelottaa?

Jos et pidä kauhusta:

Miksi et pidä kauhusta?
Miltä tuntuu kauhuleffojen katsominen?
Mikä auttaa, jos pelottaa?

Voitte myös kertoa kaikkea asiaan liittyvää!
Kiitos!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta