haiseeko hiiret ja onko kesyjä?

dame

sitä vaan kun vaimoni haluaisi että ottaisimme lemmikiksi hiiriä, niin haiseeko ne ja onko mahdollista että ne kesyyntyy....?

15

2081

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • SilverFox

   Uros hiiret ovat voimakas hajuisia, oikeastaan virtsa haisee..ei hiiri.
   Naaraiden virtsa ei tuoksahda niin pistävästi, kuin uroksilla. Huolellinen terran/häkin ja tavaroiden siivous pitää hajut kurissa.
   Hiirestä ei täysin saa sylittely lemmikkiä, kärsivällisellä käsittelyllä.. oppivat mahdollisesti kipuamaan kädelle terrastaan/häkistään, omat hiireni ovat rauhassa kipittäneet kättäni pitkin. kunhan kaikki käsittely tapahtu hiiren ehdoilla.

  • moikkelos

   mulla kun oli 2 tyttö hiirtä nii haisi ihan mahdottaman pahalle ja pojat kuulemma viel pahemmalle,sinuna ottaisin mielummin ei haisevia gerbiilejä tai hamsterin...

  • suski87

   Etenkin uroshiiret kesyyntyvät tavallisesti hyvin ja niistä löytyy oikeita syliotuksiakin jotka viihtyvät pidempiäkin aikoja kädessä rapsuteltavana ja tykkäävät nukkua päikkäreitä hupussa. Tähän vaikuttaa varmasti sekin ettei uroshiiriä voi tavallisesti pitää kuin yhtä per terraario, sillä ne alkavat herkästi tapella toisten urosten kanssa vaikka olisivatkin samasta poikueesta.

   Naarashiiretkin ovat tavallisesti varsin kilttejä ja käsiteltävissä, mutta harvemmin hakevat itse kontaktia omistajaansa samaan tapaan kuin jotkin urokset. Naaraita tulisi pitää aina vähintään kaksi yhdessä, isommatkin laumat toimivat monesti hyvin.

   Hiirten huonoihin puoliin kuuluukin sitten haju ja lyhyt elinikä. Hajussa on suuriakin vaihteluita eri yksilöiden kesken ja urokset tosiaan haisevat tavallisesti paljon naaraita voimakkaammin. Hajua on kuitenkin mahdollista vähentää sijoittamalla hiiret terraarioon, laittamalla sinne runsaasti kuiviketta (turve-puru-seos pitää hajut pelkkää purua paremmin) ja suosimalla helposti puhdistettavia sisustuselementtejä (muovimökki on paljon helpompi puhdistaa kuin savimökki joka imee virtsan itseensä). Gerbiileitten tapaan hajuttomia hiiristä ei kuitenkaan saa. Eläiminä ne ovat kuitenkin varsin erilaisia, joten jos hiiret oikeasti kiinnostavat ei välttämättä kannata tuijottaa vain niihin huonoihin puoliin elleivät ne täysin ylitsepääsemättömiltä tunnu.

   Jos mahdollista kannattaa kysyä joltain kasvattajalta/harrastajalta olisi mahdollista päästä katsomaan hänen hiiriään jolloin tuosta hajustakin saa varmaan parhaiten käsityksen.

  • saatanasti

   Noin tuhat hiirtä ja satoja myyriä tappaneena voin kertoa että hiiret haisee.

   • Eläimet ovat eläimiä

    Ehkä se hajsee mutta se on sen arvoissta!!!!
    Eläimet on kaikkea ...... elämä olis tylsää jos ei olis hiirejä . Ei ne sille voi että ne pissaaaavat!!! Ajattele jos sä ett sais pissata kosska sun pissa haisee..... Niilä kin on tuntejta. Että pesee sen häkin 2 kertaa viikossa se ei ole iso juttu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  • hiiripieni

   moi! hiiret kyllä haisevat jonkin verran. tietysti häkkihän pitää siivota kerran viikossa, jotta ei tulisi niin paljoa hajuja.. :) hiiret kesyyntyvät, jos niitä pitää tarpeeksi kädessä ja on niiden kanssa.

   • Boogie86

    Hajun saa ahkeralla ja perusteellisella siivouksella ja häkin pesemisellä pidettyä aika hyvin loitolla. Parin naarashiiren hajujen karkottaminen ei ole kummoinenkaan homma.

    Itselläni on tällä hetkellä 25 hiirtä eikä haju ole kummoinenkaan. Ottaahan se oman aikansa kun noita terroja siivoaa, mutta sen kun jättää väliin niin hajut kyllä pistävät laiskimmankin siivojaan toimiin.:) Meillä ainakin naaraiden ja urosten hajuero on todella huomattava. Meillä on muutama ongelma uroskin, jotka merkkaavat reviiriään jatkuvasti todella pistävän hajuisella virtsalla kun taas tuo minun vanhin urokseni ei haise juurikaan naaraita pahemmalle. Eli samaa sukupuolta olevissakin hiirissä on aika yksilöllistä miltä ne haisee. Meillä myös osa hiiristä tahtovat itsekkin pitää koppinsa siistinä ja tekevätkin asiansa yhteen nurkkaan, mikä helpottaa kummasti siivoamista kun ottaa pissinurkan päivittäin pois niin tuo viikottainen peruspuhdistus riittää ihan hyvin. Toiset taas (yleensä nuorukaiset) päästelevät minne sattuu.

    Onnea hiiren hankinnalle!


  • ex-harrastaja

   Heipä hei! oli pakko laittaa vastausta koska mieleeni muistuu oma ns.maissihiireni(heh..siihen aikaan niitä myytiin useasti tuolla nimellä) eli siis aivan tavis hiiri.Nimeltään hiiru oli Milou ja sellainen kullanvärinen.
   Milou oli siis uros ja siksi asui yksinään omassa terraariossa jossa sillä oli ties mitä virikkeitä.Minä ainakin sain hiireni kesyyntymään täysin.Tai no se oli kyllä jo eläinkaupasta tullessaan kesy ja siis kiipesi kättä pitkin terraariosta ulos kun käden terraarioon laittoi.Pienenä tyttönä myös tykkäsin rakentaa sille oman agility radan ja Milou tykkäsi viihdyttää sekä itseään että minua siinä namin toivossa.Eli kyllä hiiri kesyyntyy jos on tarpeeksi aikaa sille.
   Hajusta,että poika hiiret ainakin haisee ja PAHALLE.Siis todella voimakkaasti ja erityisen pahalle,mutta eipä tuo haitannut kun muuten niin mukavia ovat :)
   Oma hiireni eli 3vuotiaaksi ja oli siis mielestäni todella hyvän ikäinen :)

   • haisee

    haisee, mutta mun hiiri(uros) ei haisis millekkään, MUTTA se pissii minne sattuu, tai tarkemmin sanottuna juoksupyörään, sellaseen umpinaiseen, ja voi että miikä haju ! ihan niinku se tahallleen pissis just siihen ainoaan mihin se pissa oikeenpa kuivuu siihen pinnalle... siks pesenki pyörän joka päivä, ja häkin noin viikossa ei kova homma ota hiiri se on ihana ja vaivan arvonen. paitsi jos et voi pyörää pestä tarpeeks usein tai jotain pissanurkkaa. xD


  • eve

   ne kyllä haisee mut ne kesyyntyy tosi helposti.

  • Aaallloootttaaarrr

   En oikein tiedä, uroshiiret ainakin haisevat. Niiden pissi on kamalan ja tunkeilevan hajuista. Olen itsekkin päättänyt hankkia kaksi naarashiirtä (koska niiden virtsa ei haise yhtä paljon kuin poikien) koska minulla ei ole muuten kovinkaan paljon tekemistä. Äitini on kyllä allerginen eläimille, isäni ehdotti hamsteria tai marsua, mutta hiiret minä otan. Äiti ostaa minulle varmaan viikon päästä hiirineidit, enkä malta odottaa. Terraario pitäisi ainakin puhdistaa kerran tai kaksikin kertaa viikossa. Kyllä hiiret voivat kesyyntyä, lukemani perusteella niin olen ymmärtänyt.

  • Mosrael

   Kannattaa terran siivouksen (häkissä ei kannata pitää!) yhteydessä jättää poikahiirelle jokin esine jossa sen oma tuoksu on koska poikahiirillä on tapana merkata alueensa tarkasti. Joten jos siivoat koko terran putipuhtaaksi, tulee herralla kiire merkata äkkiä kaikki paikat oman hajuiseksi ja sen jälkeen vasta haiseekin. ;) Kesyhiiren kuuluu olla kesy ilman kesyttämistäkin eli käsiteltävissä ilman puremia tai järetöntä piippailua. Se kuinka ihana sylilöllykkä hiirestä tulee riippuu yksilöstä. Tyttöhiiret on yleensä vilkkaampia.

  • howrse wani

   HELLO! otan 3 naaras hiirtä häkkiin luulen että ne ovat helppo hoitosia verrattuna leijjona harjas kaniin ku meille tulee tänään2!! MULLA ON ONNEN PÄIVĽ!!!!!!!!!!!!!!

  • hiiritiiriukka

   Moi! hiiret eivät haise,vaan niiden virtsa aukko,ja jos hiiret ovat likaisia on olemassa jyrsiöiden pesuhiekkaa. hiiret ovat kesyjä,ellei niitä jätetä yksin elämään.

  • :)

   Mun kaks naarasti oppi ainakin todella nopee, suorastaan itsestään käyttään vessa-astiaansa. ;) Kyllä se kieltämättä haiskahtaa, mutta muuten häkki tuoksuu raikkaalle, ja hiiret ei itse haise ollenkaan.
   Uroksista en osaa sanoa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   199
   4666
  2. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   298
   2639
  3. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   31
   2604
  4. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   123
   2147
  5. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1375
  6. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   139
   1115
  7. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   41
   1086
  8. Voit oikeasti unohtaa minut

   nainen. Olen niin väsynyt ja aikaansaamaton. Ei minusta ole kuin uninalleksi korkeintaan töiden jälkeen. Enkä edes ole niin tuuheakarvainen kuin kaupa
   Ikävä
   47
   973
  9. Helsingin Sanomat harjoittaa kansalaistemme harhauttamista?

   Suomalainen media on lietsonut sotapelkoa meihin propagoivalla manipulaatiolla --- Helsingin Sanomat on merkittävä manipulaattori [Tämän vastinkirjoi
   Maailman menoa
   338
   910
  10. Hyvää yötä Hoo

   Naiselle. Rakastan sinua ❤️❤️❤️ Terv: vaikeatapaus
   Ikävä
   65
   877
  Aihe