Volvo S60 rengasmelu?

Jaska

Kävin koeajamassa Volvo S60:n. Muuten oikein kiva auto mutta rengasmelu oli yllättävän kova. En tarkoita karkeaa pintaa vaan ihan hyvälläkin asfaltilla rengasmelu, varsinkin takaa, kuului hyvin selvästi.
Onko tuo S60 ominaisuus? Saako asiaan todellista parannusta vaihtamalla renkaat? Tai onko asialle tehtävissä jotain muuta? Lokarit?
En tajunnut katsoa mitkä renkaat tuossa oli alla, ei ne kuitenkaan mitkään erikoisleveät ja matalat ollut. Samalla tiellä esim. uusi Vectra oli tuolta osin huomattavasti hiljaisempi.

19

4370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Isoturpo

      ...vaikeammin eroteltavissa? Sinänsä mielenkiintoista, että oma havainto oli juuri päinvastainen. En tosin uutta plektraa ole kokeillut, mutta mielestäni S60:n rengasmelu on suht vaimea. Jossain 80km/h tienoilla se on tosin hallitsevin, mutta vaimea. Omat havainnot ovat aivan perusrenkailla, olikohan 215 ja 205 leveät. Renkaiden kovuus vaikuttaa myös paljon! Esim. S80 205-15 renkailla menee kuin sukkasillaan, kun vertaa 225-17 kuluneisiin ZR renkaisiin.

      Jos jokin ääni erottuu selvästi taustasta, se tuntuu voimakkaammalta, mitä todellisuudessa onkaan. Korvahan mukautuu esim. hiljaisessa mökissä niin, että kuulet oman veren kohinan jne. Ja edelleen Volvoille tyypilliseen tapaan S60:ssä rengasmelu on mielestäni suurin melunlähde rauhallisessa ajossa, vaikka tässä suhteessa kehitystä on tapahtunut huomattavasti.

      • Jaska

        Pitää käydä katsomassa jos sama auto on vielä tuolla ja kirjoittaa renkaiden tyyppi ja nimi ylös ja vähän tutkia millaisia testituloksia ne on melusta saanut. Takapilareiden luota se melu tuntui kuuluvan, joten halusin tietää onko joku tehnyt asialle jotain. Eli tuleeko se läpi pyöräkoteloista, peräkontista vai ovien saumoista? T-nopeusluokan renkailla tilanne kai paranisi?

        Olen kyllä valitettavasti hyvin tietoinen tuosta korvan peittoilmiöstä. Se tuli tutuksi kun vaimensin autoni melua eli aina tuntui paljastuvan uusi melunlähde kun suurimman äänilähteen vaimensi jne... Lähes loputon projekti.


      • Kojelautairtinii

        VOLOVOSA OLLUT AINA HIRVEÄÄ METELII TYÖKONE LAATUU EI NII TARKKAA
        JOS VÄHÄN RÄMISEE.


    • S60-170

      No enpä ole moista asiaa huomannut. Liekkö siitä, että CD-levy aina soimassa. hijainen auto minun mielestäni, mutta samalla melkoinen "tykki" kierokset 4.tonnin paremmalle puolelle niin huh...

    • Taavi

      Huomasin saman asian vuosi takaperin kun ostin auton. Tämä melu johtuu siitä että autosta ei kuulu moottorin ääntä eikä mitään muutakaan melua joka kuuluu monesta muusta merkistä. Alkuperäiset renkaat ovat toisin aika kovat ja meluisat. Myyjä ei tosin suostunut vaihtamaan renkaita joten piti ostaa itse.

    • Harri

      Jaska sä olet jo tottunut siihen Mesen vaimeaan huminaan ja on vaikeaa löytää parempaa tai siis hiljaisempaa peliä. Ajelet vaan Kaisun kanssa sillä vanhalla Meselläs. Vai joko on 50tkm rikki?

    • Tapsa

      Miksi suomalainen mies ei kestä sitä, että joku sanoo jotakin "negatiivista" autosta jolla ajat??. Vaimoa saa haukkua huoraksi ja lapsia idiooteiksi, mutta auta armias jos arvostelet kaverin autoa!! EI SAA MENNÄ HENKILÖKOHTAISUUKSIIN!! ;-) Heti kaivetaan vähintään henkinen Mora esiin ja aloitetaan puukottaa takaisin. Eikös yritetä vähän aikustua eikä vedetä purua heti nenään jos joku sanoo vaikka sun autoa meluisaksi. Autot taitaa olla vähän kuin naiset; toiset tykkäävät enemmän ääntä pitävästä ja toinen hiljaisesta. Toinen pieniperäisestä toinen suuresta perästä suurella aukolla :-). Relataan vähän....

    • premium..ko

      Samaa ihmettelen V60 vm 2016 kanssa. Rengasjyrinä kuuluu jopa talvirenkailla puhtaalla lumipolanteella kuin myös kesärenkailla. Käytössä alkuperäinen (pienin) rengaskoko ja alkuperäisrenkaat (=continentalit). Onko kyse jostain alustan tai tukivarsien nivelien rakenteesta? Koeajoautossa aikoinaan jyrinä oli vaimeampi.

      • oliJoskusTaiEhkäOli

        Musta tuntuu.


      • Autpissaoneroja

        Itse vaihdoin juuri mersun E-sarjan uuteen volvo S60 D5:seen ja yksi suuri syy oli mersun valtava rengasmelu. Volvo on luokkansa hiljaisin ja voittaa myös tuo E-sarjan vaikka on luokkaa pienempi tup S60.


    • TAKUULLAKAA

      Taksissa oli 2014 V 60 karmee jyrinä takana varmaa laakerit paskana,mut ei ne vaihtaneet korjaamo sanoi et normaali jyminää KUULUU VOLOVO PREMIUM JYRINÄÄ.ALKUPERÄINE VIKA JOTA EI KORJATA.

    • muijaajaa

      Minulla ainakin 12 mallin S60 d3 sessä matalaprofiilit 45 sarja siis liian matalat eikä ajo-ominaisuudet ainakaan parantuneet 18" renkailla.
      Talvella nastat pois ja kitkat tilalle ,niin se menee taas kerran, ei pää kestä nastojen vonkunaa.

    • germanpkw

      Halvalla tehdään nii ei siitä mitään tuu oli aikoinaa noita volvojaa piti vaihtaa merkkii ny ei jyrise huomattavasti hiljaisempi onneks voi muillaki ajaa kärsimättä metelistä melusta.

    • Kiaceedi

      Onneks ei oo pakko ajaa ruotsal kiinalaisella GEELYLLYLÄ KARMEAAA ÄLÄMÖLYÄ
      KUULUU TAKAA KANNATIN LAAKERI TAI PERÄ PASKANA XCV 60

    • Kaameekippo

      Minulla 19 tuumaset R-design D5 V60 volvossa ja ei kyllä kuulu mitään ääntä koneesta eikä renkaistakaan. En ottaisi talveksikaan noloja pienempiä vanteita sillä auto näyttää sitten kamalalta.

      • eivoiollatottaa

        "Noloja". Toiset kaipaa ihmisten katseita ja hyväksyntää. Hah hah mitä ajatuksia viitsit päivittäin päässäsi ajaa. Älä anna ihmisten päättää mitä itse ajattelet. Tai joudut ajattelemaa. Tuo on niin moneen sataan kertaan autolehdissäkin todettu milloin missäkin koeajossa että lisävarusteina lähes aina saatavat leveämmät renkaat hakevat uria paljon herkemmin kapeata rengasta. Ja matala profiili on jäykempi eikä jousta niin paljon kun isompi ilmatila joka toimii myös osaltaan iskunvaimentajana. Jos et usko, aja vanteilla pari päivää.

        Jessus! Täytyy ensi kerralla autoon mennessä koittaa miettiä samalla katsoa ympärilleen ja miettiä mitäköhän tuo ja tuo miettii vanteistani ja profiileistani. Voisin oikeastaan oikein mennä kysymään.

        Muista sitten ajaa ikkuna auki että KAIKKI näkee paremmin auton omistajan jolla on "matalat profiilit". Haha!


    • kiaciidi

      olihan tuo volvo s60 hiljaisin auto tuulilasin testissä jossa oli audi ,mese ,lexus ,bemari taidatte omaa honda monkeytä miettiä vielä

    • germanpkw

      nyt ajelen dkw 250cc ei humise kun korvissa

    • sikahuva

      Nastoilla kuuluu kamalasti ääntä joten ilman muuta vaihdoin kitkoihin, nyt kuuluu napinaa, kun täristävässä paikassa ajaan .niin takaa kuuluu , peräkontti on aika toyotamainen. lapsellinen ,ei edes skodan tasoa, juuri katsastettu ja 140 000km ajettu d3 .
      Niin oli siinä ne 18" 235/45 renkaalla, aika kamalat, meteliä, vetelyä, hakemista,ei mitään kivaa , möin poijjes nyt perus 215/55 16" renkaat , näyttää ihan samalta kuin ne 18 "kulkeenkin paremmin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1645
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1509
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      68
      1419
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      38
      1373
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1314
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1248
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1126
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe