Shovel vs Evo

Mä vaan

Aikaisempaa kokemusta kun ei hd:sta ole, niin heittäisinkin muutaman kysymyksen henk.kohtaista kokemusta omaaville.

Olisi pyörän vaihto edessä. Raha puoli on järjestyksessä silleen, että fyrkat riittäisi 90-luvun alkupuolen evo sporsteriin tai 80-luvun alun shoveliin(FX tai FL).

Sportysta tiedän nuo 4 ja 5 vaihteisten sekä remmi/ketjuvetoisten muutosvuodet. Tietoja sportyn tyyppivioista eri vuosimalleista on kyllä kertymyt päänuppiin. Mutta tuo Shovel on kysymysmerkki, eikös ko. koneessa ollut 80-luvun alkupuolella joitain saman tapaisia muutoksia (hd:ksi mullistavia) kuin sportyssa 90-luvun alussa.

Ajatusmaailmani on, että merkkiin katsomatta ovat kaikki mp:t puolivalmisteita, joista sitten tehdään "oman näköisiä". Omat mieltymykseni alkavat kääntyä shovelin suuntaan, onhan se rakentelu aihiona herkullisempi. Arveluttaa vain tuo tekniikkapuoli näin aloittelijalle???

11

4503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • WTF?

      Soveli on hyvä peli, ei siinä mitään, mutta jos tosiaan aloittelet harrastusta ja aiot pyörällä ajaakin, niin ota se evo-sportti. 92-> sportit ovat melko pomminkestäviä, mikäli omistaja ei niitä ole raiskannut. Tosin ei sovelistakaan pahaa sanottavaa ole, mutta silloin kannattaa muistaa, että tekniikka ei ole uutta... Ja mitä vanhempi peli, sen enemmän se vaatii huolenpitoa omistajalta.

      En nyt muista tarkkaan sovelin historiaa, mullistavin muutos sillä on tainnut tapahtua 60-luvun lopussa, jolloin alakerta muuttui ja tötterö-shovel syntyi. Ja 80-luvulla shoveliin (ainakaan moottoriin) ei varmaankaan kovin suuria muutoksia tehty, koska evo-kone tuli ulos -84. Jos taas tarkoitat vaihdelaatikon muutosta, niin tuo ei h-d -maailmassa ole kovinkaan ihmeellistä... Koska H-D:iin saa vaihteistoja (4-6 vaihdetta) tarvikkeena ja lootan pystyy naittamaan periaatteessa jokaisen big twiniin. Sportti on eri juttu, koska se on ns. unit construction, eli vaihteisto ja kone ovat samaa mötikkää.

      • Pera

        Early shovel 1966-1969 1200cc
        Shovel 1970-1979 1200cc
        Late shovel 1980-1983 1340cc


    • FTW

      Riippuu vähän siitäkin, minkälaista pyörää haluat. Evokone on takuulla luotettavampi kuin shoveli, mutta shoveli on kuitenkin big twin ja pyörä muutenkin kooltaan "oikean" pyörän kokoinen. Jos kiinnostusta pyörän laittoon ja opiskeluun riittää, suosittelisin itse souvelia. Saathan sitten shoveliinkin vaihdettua joskus evokoneen jos prosentit riittää..

      Muutoksia shovelissa ei juurikaan ole ollut. Lukuunottamatta siis muuttumista tötteröksi. Ainoastaan koneen koko muuttui 1340:ksi 1200:sta jossain vaiheessa (70-80-luvun vaihteessa?).

      • Mä vaan

        Vastaan on tullut myös muutamia shovelleita joita on muutettu evoksi. Alakerta näyttää olevan ainakin ulkoisesti shovel. Yhdistyykö kyseisissä peleissä molempien hyvät vai huonot puolet. Ilmeisesti tällä tempulla saadaan pidettyä prosentteja kurissa,vai olenko väärässä???


      • WTF?
        Mä vaan kirjoitti:

        Vastaan on tullut myös muutamia shovelleita joita on muutettu evoksi. Alakerta näyttää olevan ainakin ulkoisesti shovel. Yhdistyykö kyseisissä peleissä molempien hyvät vai huonot puolet. Ilmeisesti tällä tempulla saadaan pidettyä prosentteja kurissa,vai olenko väärässä???

        Itse en ole shovel->evo yhdistelmästä kuullutkaan... Muutoin kuin että koko mylly on vaihdettu samoin tein.

        BT-evon ja tötteröshovelin alakerrat mielestäni ulkoisesti muistuttavat toisiaan 1:1. Shoveliahan on kahta lajia, on ns. early shovel, jonka alakerta on periaatteessa suoraan pannusta (66-69) ja sitten tämä tötteröshovel, jonka alakerta on ulkoisesti samankaltainen evon kanssa (70-84).


      • Pera
        Mä vaan kirjoitti:

        Vastaan on tullut myös muutamia shovelleita joita on muutettu evoksi. Alakerta näyttää olevan ainakin ulkoisesti shovel. Yhdistyykö kyseisissä peleissä molempien hyvät vai huonot puolet. Ilmeisesti tällä tempulla saadaan pidettyä prosentteja kurissa,vai olenko väärässä???

        Olet väärässä. Katsoppa tarkemmin niitä alakertoja.


      • Olen HD-MIES!!!

        Sporster on omiaan pienelle ja keveälle ladylle, joka höyhenen kevyenä ei rasita pientä, tehotonta moottoria.

        Mikä onkaan sen ahdistavampaa, kun joutuu sotkemaan pienempää pesään joka nyppylällä. Ei auta vaikka kuinka vääntää kahvasta. Hapenpuute vaivaa konetta.

        Toista on meillä Big-Twin MIEHILLÄ. Vääntöä löytyy kuin pienestä kylästä ja matka joutuu, vain kevyesti kaasukahvaa liikautellen. Turhaa sompaamista ei tarvita.

        Perille päästyä jatkuu MIESTEN pyörän voittokulku. Nimittäin oluttuopin ääressä istuessaan, tunkee jatkuvasti kauniita naisia tyrkyttämään itseään Big-Twin MIEHELLE!

        Naisten pyörällä vinguttanut istuu yksinään mietteissään...


      • Mockba_60

        On nimittäin tyhmä tämä kirjoittaja. Elämän on pakko olla supervaikeaa!


    • HD-ukki

      Hommaa Big Twin.Sporty on mopo josta haluat kuukauden päästä eroon.On aivan sama onko BT kuinka vanha.Kunhan vuodesta -56 eteenpäin.On vahvempi laakerointi alakerrassa.Kunhan kone on kunnossa ei ongelmia esiinny.Mä oon menny pannulla jo yli 15v ilman suurempia ongelmia.Alakerta on mun aikana kertaalleen rempattu joskus 40000km sitten.Kun kaasari on kunnossa(ei ohivuotoa), on pyörä (melkein ;)) laakin peli.

    • HD mies.

      Minulla on 74 shovel, amerikasta tuotu viime keväänä. Huippu ajettava, ja hyvä. Voin suositella ostamaan.

      • HD mies2.

        Pyörä on alkuperäis kuntoinen. Museokatsastin sen, hinnaksi tuli kaikkine päivineen 10 000e.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe