Kortisoni ja alkoholi??

apua tarvittaisiin.

Eli sain tänään viikon kuurin Prednisolon 5 mg tabletteja. pakkauksessa ei sanota mitään alkoholista, mutta onko kenelläkääntietoa mahdollisesta haittavaikutuksista jos ottaa muutaman? pitänee varmaan apteekkiin soittaa..

33

75308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • löytyy

      Ensisijainen mahdollinen vastaus löytyy lääkeselosteesta, joka on lääkepakkauksessa. toiseksi, koska sinulla on netti käytössä, etsi sieltä, kolmanneksi jos et sieltä löydä, voit yrittää löytää viisasten kiven tältä palstalta. Minä en ole se kivi, mutta tiedän, että kysyjä ei aina selvitä muita asiaan vaikuttavia seikkoja, joten oma tietoni asiasta ei sovi ehkä sinulle. Esim. minä käytän joskus samoja tabletteja ja minulla on reflux-tauti, johon ei sovi väkevä alkoholi tai pitää ottaa lisälääkettä. Kortisoni saattaa aiheuttaa samoja oireita, joten vältän kaikkien kolmen nauttimista yhtäaikaa, eli alkoholi jää pois.

      Miksikö haen puolestasi Googlesta vastauksia - ihan hyvää hyvyyttäni vaan. Tässä kysymykseesi yksi vastaus:

      "Kortisoni ja eräät muut lääkkeet saattavat lisätä haavataudin esiintymistä. On tämän takia hyvä, että potilas kertoo lääkärilleen, että hän on joskus sairastanut mahahaavaa, käydessään lääkärissä muittenkin vaivojen takia, jottei määrättäisi mahalaukkua mahdollisesti ärsyttävää lääkettä. Alkoholi ärsyttää myös mahalaukun limakalvoa, joskin se ei ehkä sinänsä aiheuta haavan syntymistä."

      Etsi sinä lisää vastauksia.

    • prednisolonin kera

      vaimo on huomannu että prednisolon kuurilla ollessani ja alkoholia ottaessani jossain vaiheessa iltaa käytös muuttuu sekavaksi vaikka viinaa ei ole tullut otettua edes paljoa ja kaikki alkoi kun lääkekuurikin alkoi.ja seuraavana päivänä ei yleensä muista mitään.edelleenkin painotan että viinamäärä on huomattavasti alhaisempi mitä normaalisti tulee otettua,joten tuo prednisolon VARMASTI vaikuttaa viinan kans otettuna.

      • Kokeiltu on

        Samaa mieltä. Ei kannata ottaa mitään, ei edes olutta, kuurin aikana. Pienikin määrä tekee oudon olon, hyi! Mutta nämähän on niin yksilöllisiä juttuja, jollekin sopii jollekin ei.


      • kb
        Kokeiltu on kirjoitti:

        Samaa mieltä. Ei kannata ottaa mitään, ei edes olutta, kuurin aikana. Pienikin määrä tekee oudon olon, hyi! Mutta nämähän on niin yksilöllisiä juttuja, jollekin sopii jollekin ei.

        Ei vaikuta mitään ihminen tuottaa itsekkin kortisonia aamulla sen kun otat vaan....


      • Anonyymi

        Näinhän se on, ihmettelen vaan miksi niin monelle on alkoholi jokin pakote että sitä on otettava,
        Siinä ei varmaan terveydellisiä syitä ajatella esim maksa ja haima sairauksia. Koska juri ne elimet rasittuvat eniten silloin kun alkoholia nautitaan .
        Joten pitäisi pyrkiä alkoholittomaan tilaan ja voida nauttia elämästä ilman apuaineita


      • Anonyymi
        kb kirjoitti:

        Ei vaikuta mitään ihminen tuottaa itsekkin kortisonia aamulla sen kun otat vaan....

        Kyllä muuten vaikuttaa lääkkeet ja alkoholi eivät ole hyvä yhdistelmä


    • evan77
    • hobohobo..

      Ei kai ole pakko juopotella kuurin aikana tai muutenkaan? Jos juot umpitunneliin itsesi niin et muista ottaa lääkkeitä, se on yksi syy miksi alkoholi ei sovi minkään lääkkeen kansssa yhteen. Ei tarvitse mikään nero olla sen älytäkseen.

      • Anonyymi

        Joo urpo mutta kortisoonia otetaan yleensä kuukausi kaupalla, silloin alkaa tekemään jo mieli joskus juodakkin!


      • Anonyymi

        Kun ajattelee millä koetuksella maksa ja haima ovat kun humaltui niin kukaan ei ottaisi jos tietäsi. Siis lääkkeet ja alkoholi ei ole hyväksi ottaa saman aikaisesti


    • leni1

      Tuo mamma tahtoo vain juopotella, ilmeisesti on akalla aikaa ja rahaa tuhlattavaksi.

    • mickey221
    • yteruy

      Oisko vaikeaa olla viikon ajan juomatta voi jeesus. Toisaalta, sehän on yksilöllinen asia ja monet ovat esimerkiksi riippuvaisia alkoholista.

      Ite vedän perseet kerran viikossa, tässä sun tilanteessa suosittelisin samaa.

    • tottuus

      Se on vaan sama kuin !jos otat et aja!, eli jos syot lääkkeitä niin et ota alkoa.
      Tässä totuus niin ei tarvitse sen enempää miettiä!

    • tonttumatias

      Saanen esittää käyttäjän "löytyy" kommenttiin, että oletko lääkäri? Jos olet niin, mitä epäilen, googleko on se mistä kattoa :D Ja ehkä ihmiset haluaa joskus muutakin kun pakkausselosteen muun muassa muitten kokemuksia.

      • Anonyymi

        Google ei aina anna oikeaa tietoa asioista, esim lääketieteellistä asioita ei ole siellä kirjoiteltu. Googleenhan saa kuka vaan laitella juttujaan .
        Muistan kun mieheni sai vaikean sairauden ja lääkäri antoi kopion mitä sairaus pitää sisällään ja sanoi ettei mentäisi Googlesta etsimään tietoa , tietysti googlasin , ja huomasin miten väärää tietoa siellä oli kyseistä sairaudesta. Joten elettiin lääkärin kirjoittaman kerronnan mukaisesti .
        Niin että ne oikeat asialliset tiedot eivät useinkaan ole Googlessa. Näkeehän sen jo siitäkin miten Googlessa on jos jonkin moista tietoa esim rokotteista kukin siis tavallaan. Joten itse en käytä Googlea lääketieteellisissä asioissa koskaan, ennemmin luen hoitokoulun kirjoista asiat niin tietää että silloin ovat tutkittuja asioita.äesim että maapallokin on tasoa eikä pyöreä on hyväisesti nämä itsetehdyt tieteilijät muka kirjoitelleet ja aina laittaneet ammatikseen jonkun vaikuttava nimen että ihmiset uskoisivat paremmin . Se Googlesta ja sen teksteistä


    • raekuuro2

      Täällä ei saa vastauksia ollenkaan kysymykseensä. Kyllä kommentteja saa kaikkeen muihin mutta ei alkuperäiseen kysymykseen! Jos ei kanssa ihmiset tiedä vastauksia niin kannattaako ees kommentoida? Miksi olla tälläinen foorumi jos ei saa asiallisia vastauksia kysymykseensä. Joo kato googlesta niin varmaan on katsottukkin jo sieltä googlesta ja etsitty tietoa. Mutta onhan se hyvä jos löytyy käyttäjän omaa kokemusta asiasta.

      • Anonyymi

        Persut sekoittaa tahallaan kaikki palstat valheillaan. Ei yllätä enää ketään tämä asia.


      • Anonyymi

        Alkuperäiseen kysymykseen on vastaus että lääkkeet ja alkoholi eivät ole koskaan hyvä yhdistelmä . Soita apteekkiin ja kysele


    • säikähtänyt

      Aloittaja-kysy apteekista,soita tai ohikulkumatkalla kysy farmaseutin tietotaitoa asiaan,itse olen aina niin toiminut epäselvissä asioissa,mm jos joku muu lääkitys sivussa tai ei ole muistanut reseptin kirjoittajalta kysyä eeli lääläriltä.Mulle tuli outo olo 40mg aamutableteista prenisolonista,tois outo olo ilman muitakin kemioita,

    • eipystyolemanspäin

      Olen ottanut prednisolonia 2015 huhtikuusta asti ja välillä ihan suomeksi sanottuna ryypännyt itseni muistamattomaksi. Ennen sairastin kovan krapulan mutta kun kortisoonikuuri on jatkunut ei särje päätä eikä tule krapulaa. Humalatila kyllä tulee hieman erilaisena kuin ennen kun ei ollut vielä mitään lääkityksiä.

      • Anonyymi

        Vanha ketju mutta juuri näin. Minulla vajaa vuosi aleneva kuuri nyt menee5mg ja krapula palannut.


      • Anonyymi

        Kukin tavallaan, ihme että vielä maksetaan alkoholista että saa olla umpipäissään muutaman tunnin ja hyvässä lykyssä nukkuessa ei muistakkaan hengittää kun keho on lamaannuksesissa.
        Ja seutårauksena kuolema, kuten niin monen kohdalla kun on liikaa viinaa nautittu.


    • Pupsukissani

      Ei sanota ja joka hitsin kummallista . Monelta taholta sanotaan vaik mitä . Yks lääkäri sanoi ettei pari olutta haittaa mitää kunhan ei humalaan, huh, kait sitä joskus voi ottaa . Mut sitä mieltä etten ole saanut tietoa tarpeeksi lääkäreiltä , vaik jutellut olen, yrittäny, mut sanotaan vain sitä ja mitä..?huh vieläki . Tiedän ett terveys tärkeää, mut en sitä, ettei puhuta lääkkeistä ja sivuvaikutuksista kunnolla joten , en uskalla ottaa kyseistä lääkettä . ,kukaan lääkäreistä ei kuuntele! Kunnolla! Mitä on itsellä pelkoja ym. Hyvää jokaiselle toivotan, yritellään.

      • Anonyymi

        Jaa että valitset niinkun alkoholin ja kaipaat lääkkeet .
        Meitä on moneksi kulkijaksi tässä maailmassa .
        Silloin on jo kova jano kun prioriteerataan alkoholi ykköseksi ja lääkkeet ottamatta. Miksi menet lääkäriin ykeensä, siis ihan turha käynti, kun et ole mukana omassa hoidossani. Senkin lääkärin ajan olisi joku todella tarvitseva voinut saada se kun mennään hakemaan apua ja sitten ei syödä lääkkeitä ollenkaan. Kippis vaan sitähän se vissiin on eräiden elämä


    • Ariilpo

      Se on uutta sota ja ponsorilääkitystä. Itse keuhkoahtaumataudin sairastava. Väitän kivenkovaan että pieni määrä alkoholia auttaa. Ei pillit ja putket koska tästä ei parane. Ystäväni kuoli kotonaan 5min katkokeen. Apneakonekaan ei auttanut. No sanat viina sauna ja terva siis ovat totta. Kyllä apteekki auttaa mitä auttaa. Mutta siellä enemmän apua kuin kymmenestä eri lekurista. Vouvaavat vaan eri asioita eivät tiedä edes potilastietoja. Asiaa olisi. Vaan olkoon. Kukin tahdilla ja tuntemuksellaan. Muuten lisään. Muutin uuteen taloon lattialämmitys se kuivaa ilmaa. Uskokaa tai älkää? Moni asia vaikuttaa keuhkoihin ja niiden toimintaan. Kaikille hyvää vaikka maantiepöly alkoi. Ja tietoa lisää keuhkovammaisliitto. Kaikille hyvää tulevaa kesää.

    • Jorma1964

      Sait lääkkeet koska lääkäri on todennut sen olevan tarpeellinen. Ottamalle lääkkeet sinulla on parempi mahdolisuus parantua kun ilman lääkkeet. Kumpi on sinulle tärkeämpi, sun oma terveys vai alkohooli?

    • Anonyymi

      Mä en osaa edes ajatella alkoholia,silloin kun olen lääke kuurilla!

      • Anonyymi

        Minä en ajattele koskaan alkoholia, minulle on terveys tärkein se kun muutaman tunnin räkä känni


    • Anonyymi

      Miten se voi olla noin vaikea tajuta että alkoholia ei juoda lääkkeiden kanssa,äly hoi missä olet

    • Anonyymi

      mää otan aina alkon kanssa 40mg prednisolon,happi kulkee paree kun mehtätöitä painaa

    • Anonyymi

      Yleissääntö on että alkoholia ei juoda koskaan kun syödään lääkkeitä, sillä voi tulla outoja reaktioita kehossa kun sotketaan lääkkeet ja alkoholi saman päivänä samaan ihmiseen.
      Mutta se joka käyttää molempia saman aikaisesti tietää että jompi kumpi , lääke tai alkoholi estää sen toisen vaikutuksen , joten pitäisi terveyttään hoitaa ilman alkoholia . Ja sitten kun ei syö lääkkeitä niin ehkä voi ottaa alkoholia jos se nyt on jollekkin ihan pakko otettavaksi.
      Mutta alkoholi ei ole koskaan terveellistä ihmiselle pitkän päälle.

    • Anonyymi

      Outoja kommentteja! 🤯 Ei tartte juoppo olla jos joskus tahtoo juoda! Alkoholi lisää kortisonin kanssa haimatulehduksen riskiä mutta sun annos on pieni 5mg. Joten tuskin vaaraa on jos otat vain harvoin. Itse olen ottanut kuurin aikana joka on isompi kuin sinulla. Itse syön reumatulehduksiin joissa pitkät kortisoni kuurit. Ja kyllä joskus on kipujen takia "relattavakin" . Olen myös kysynyt lääkäriltä suoraa vastausta joka sanoi ettei ole haittaa jos ei juo puoltapulloa enempää kossua päivässä. 😂 Kerrankin sain kunnon vastauksen kysymykseen kortisoni ja alkoholi. Yleensä aina samat lätinät ettei koskaan pitäisi juoda lääkkeiden kanssa. Lääkärit eivät voi myöskään suositella juomista.🤣 Outo oloni juodessa johtuu yleensä siitä että en ole tottunut juomaan kuin pari kertaa vuodessa. Joten kokeile varovasti.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe