Esimerkki ohitustilanteesta

ihmettelijä

Olin äsken autolla liikenteessä ja ohittelin siinä edellä ajavia, jotka ajoivat 80-90 km/h ja itse ajelin siten että mittari näytti 100 km/h. Tieosuudella on talvisin 80 km/h rajoitus.

Eli saavutin kaksi autoa joista toinen ajoi edellä ajavan puskurissa melkein. Ennenkuin saavutin autot oli siinä hyvä suora eikä vastaan tullut ketään. No sen enempää ohitin molemmat autot kerralla, jonka jälkeen sen ensimmäisen auton puskurissa ajanut auto lähti minun perässä ohittamaan. Tulin takaisin omalle kaistalle ja se auto joka lähti minun perässäni ohittamaan meni samoilla lämpöisillä myös minusta ohi (huomoikaa nopeuteni oli 100 km/h). Kun oli ohittanut minut hiljensi hän vauhtia ja ajoikin n. 85 km/h. No vähän aikaa katselin hänen perässään ja menin sitten uudestaan ohi.

No minua ei haittaa se ohitus ollenkaan vaan mua haittaa ja ihmetyttää se, että miksi auton piti mennä ohi ja sen jälkeen hidastaa omaa vauhtia ja jäädä tien tukkeeksi. Hän olisi voinut toimia siten että olisi ensin tullut minun perääni ja katsonut minun nopeuden, jonka pohjalta olisi tehnyt ratkaisunsa.

13

1388

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maankuulu

      joustava kuski, joka tapansa mukaan koitti hiostaa edellään ajavaa nysväriä, mutta kas: sinut ohitettuaan muuttui itse nysväriksi, jotta olisi sinun tekemäsi ohituksen jälkeen voinut muuttua jälleen hiostavaksi joustavaksi, mutta sinun nopeutesi takia ei kantti kestänyt.
      Tämän (lähes kehäpäätelmän) tulos on mielestäni: JOUSTAVAT KUSKIT OVAT TODELLISUUDESSA SALANYSVÄREITÄ.

    • sinäkin

      viitsi päätäsi rasittää, keskity vain omaan ajoosi ja tiellä pysymiseesi ja anna muitten ajaa miten ajavat

    • Kanssa-autoilija

      Kuika niin tien tukkeeksi?
      Itsehän sanoit että rajoitus oli 80 ja edellesi ohittaneen nopeus 85, hänhän ajoi ylinopeutta ja se ei ole tien tukkimista.

      • ptdq

        Nopeusrajotukset on demareita varten. Niitä, jotka eivät osaa elämässään ottaa koskaan vastuuta itsestään ja yhteiskunnan on liikenteessäkin peltimerkein osoitettava heille oikea ajonopeus. Ja sitähän noudatetaan hamaan hautaan asti joustamatta sen enempää alas- kuin ylöspäinkään.

        Kyllä aikuinen mies sen itse tietää parhaiten mikä on oikea nopeus millekin pätkälle.


      • Kanssa-autoilija
        ptdq kirjoitti:

        Nopeusrajotukset on demareita varten. Niitä, jotka eivät osaa elämässään ottaa koskaan vastuuta itsestään ja yhteiskunnan on liikenteessäkin peltimerkein osoitettava heille oikea ajonopeus. Ja sitähän noudatetaan hamaan hautaan asti joustamatta sen enempää alas- kuin ylöspäinkään.

        Kyllä aikuinen mies sen itse tietää parhaiten mikä on oikea nopeus millekin pätkälle.

        Jaa että demareita varten, no sitten olemme valitettavasti kaikki demareita sillä se NOPEUSRAJOITUS KOSKEE KAIKKIA (huutaa edellsen kirjoittajan korvaan). Ne jotka ottavat liikenteessäkin vastuunsa vakavasti, noudattavat liikennesääntöjä ja niihin kuuluvia NOPEUSRAJOITUKSIA (huutaa taas).

        Kyllä aikuinen mies ja nainen tietää parhaiten että sääntöjä on noudatettava, lapsi ei tiedä.
        Hmmm, "lapsen" siis tunnistaa ylinopeudesta.


      • ptdq kirjoitti:

        Nopeusrajotukset on demareita varten. Niitä, jotka eivät osaa elämässään ottaa koskaan vastuuta itsestään ja yhteiskunnan on liikenteessäkin peltimerkein osoitettava heille oikea ajonopeus. Ja sitähän noudatetaan hamaan hautaan asti joustamatta sen enempää alas- kuin ylöspäinkään.

        Kyllä aikuinen mies sen itse tietää parhaiten mikä on oikea nopeus millekin pätkälle.

        Kävipä kerran niin, että kaverien kanssa lähettiin mökille viettämään vapaata viikonloppua, välipysähdykset määrättiin ennen ku lähettiin, ni ei tarvinnu pitää näkökontaktiä, kahella autolla ku mentiin. Josain vaihees kattelin ku mut ohitettiin, vauhtii oli melko vilkkaasta liikenteestä huolimatta paljon (rajotus 80, ittellä 90, ohittajalla 120). vähän päästä jono lakkas vetämästä, eikä vastaankaa tullu enää ketää,
        arvasin heti mitä tapahtu, ja kavereitten kans lähettii kattoo et kui pahast oli käyny.
        kun päästiin kolaripiaikalle, (loiva pitkä mutka oikeelle mäen päällä) ni sieltä löyty se edellä mainittu ohittaja (Audi 200 Avant, nokka ja kylki kasassa, kuski jalka murtui) vastaantulija (Nissan Micra, murskautuneena, kuski kuoli, appari vammautui, nykyään elää pyörätuolissa?) sekä mun pari kaverii (Toyot Carina II etukulma kasassa, kuski kaksi matkustajaa, selvittiin säikähdyksellä) Audi kuski oli ohittamassa kavereitani, (keltainen viiva ohituskielto merkit) kun Micra tuli vastaan, Audi ei kerinnyt kavereitteni eteen, Audi ajoi nokkakolarin Micran kanssa, ja kääktyi vinottain kavereitteni eten, Micra lensi katolleen ojaan. vielä oikeus-salissa Audi kuski selitti että "Hän on ajanut jo niin kauan, (25-30vuotta hänen iästään päätellen)että hät tietää missä voi ohittaa ja missä ei." paikassa jossa hän ohitti kavereitani oli hänen mielestään täysin turvallista ohittaa.

        Jos aikuinen mies tietää asiat näin hyvin, niin jodun oikeasti harmittelemaan sitä mikä minä pian olen, vaikka jo täysi-ikäinen olenkin


    • jos kaveri teki vain virhe arvion sinun nopeudestasi. Ja pimeällä on joidenkin helpompi ajaa perässä, ja huomasikin keulimmaisena ettei uskallakkaa kovaa ajaa... Virhearvio.
      Luulen että kyllä kaveri on tajunnut töpänneen, mutta ei sitä pysty sanomaan.

    • syyllistynyt

      eileinkin lähin reteesti ohittamaan kolmen auton jonoa jotka ajoi reilua kaheksaakymppiä..siinä ohittaessani huomasin auton ohjauksen ravistavan pahasti (jäätä vanteessa ?) ja jouduinkin sitten ohitettuani tämän jonon jäämään itse nysväriksi tämän jonon keulille....mahtoi ohitettavia vi****aa..

    • Ni3k

      Ei oikeen osaa vastata mitä hänen päässä liikkui tuollon, kun liikenteessä on 1000000 erilaista kuskia ja tilannetta. Miten kukin toimii, on mielialasta ja luonteesta kiinni.

    • sinivilkku

      tulee mieleen, että ei uskaltanutkaan etummaisena pitää nopeutta.
      Toinen, vähän keljumpi vaihtoehto on, että loukkaantui ohituksestasi ja halusi leikkiä vähän kotipoliisia.
      Tosin en ymmärrä motiiviansa, kun kuitenkin itse ajoi ilmeisesti aivan liian lähellä edelläajavaa.

      Näkeehän näitä.

    • JOPAS.

      OLI KAMALAA. JOKO OLET TOIPUNUT?

    • Antinysväri

      Se oli tällainen maankuulu pikku kotipoliisi, hiirulainen joka ei ole saanut elämässään mitään aikaan ja kateellisena haluaa estää muiden menoa ja pikku ylinopeuksia. Tällaisten kohdalla vaan hanaa ja ohi niin et tämmöiset jää kuin yhteen kohtaan. Siksi kannattaa olla autossa tehoja.

    • Kallonkutistaja

      Ilmeisesti huumehörhö? Kyllä siinä onkin selväjärkisellä ihmettelemeistä. Eivätkä hörhöt nykyliikenteessä ole enää mitenkään harvinaisuuksia josko yleisikään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      195
      4815
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      123
      2997
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2334
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      139
      2334
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1972
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1546
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      115
      1472
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1383
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1210
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe