Mikähän on semmoinen suositeltava lämpötila, mihin olut pitäisi viilentää ennen nauttimista. Olen jostain kuullut, että aromit pääsee parhaiten oikeuksiinsa jos olut ei ole ihan jääkylmää. Entä onko eroa tummien ja vaaleiden oluiden tarjoilulämpötiloilla?
Oluen tarjoilu
2
446
Vastaukset
- Beer Hunter
Tarjoa aromikkuudeltaan kevyet oluet jäähdytettyinä, eli n. 7 asteisina, vehnäoluet myös alle 10 asteisina, kuten myös lambicit. Sen sijaan tummat oluet, kuten stoutit, portterit, tummat saksalaiset ja belgioluet on syytä tarjoilla hieman lämpimäminä, eli n. 12 asteisina. Samoin brittialet. Vahvat tummat oluet ja luostarioluet voi tarjoilla jopa edellisiä hieman vielä lämpimämpinä, eli n. 15 asteisina.
Oman mieltymys voi tietenkin vaikuttaa, esim. itse juon tumman Velkopopovicen mieluiten kuumana kesäpäivänä mahdollisimman kylmänä.
Muista kuitenkin, että yksi nautinnon tae on oikea lasi. Mikään olut ei pääse oikeuksiinsa muovimukista eikä ainakaan pullon suusta juotuna.Muovimukeista ja muusta aivan samaa mieltä, mutta eräässä tapauksessa suoraan pullon suusta on parasta.
SAUNA. Pahoittelen, jos joku suuttuu =b
Jotenkin sen ei silloin tarvitse maistua oluelta, vaan viilentävältä ja kylmältä "bisseltä".
Ja onhan se tavallaan suomalaista olutkulttuuria.
Tietenkin jos on yksin saunassa, tilanne on eri. Nautinto on aina nautinto.
Ehkä se ryhmähenki on se juttu.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 465870
- 495361
- 493734
- 143685
Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?
Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise993401- 313136
- 592894
- 582756
- 552413
- 381854