rv15+iso masu=kaksoset???

malttamaton

rv 15 menossa ja masuni kasvaa "liian lujaa" kun vertaa mitä kirjoissa lukee, siis kohdun korkein kohta on jo navan kohdalla, eikä paljon alempana kuten kirjoissa lukee...yksi lapsi ennestään ja ei silloin näin nopeaa ollut kasvu, ja ultrassa on käyty varmistamassa laskettu aika, eli viikot on oikein. mutta kasvu hämää, olisiko siis kaksoset?? suvussa on kyllä molemmilla kaksosia.. kellään kokemusta verrata yksös-masua ja kaksos-masua? tahtoisin tietää, kun en ole löytänyt paljoakaan tietoa kaksosista, saati sitten kaksosten odottamisesta.......harvinaisen vähän aiheesta löytyy, että jos joku voisi vaikka kertoa jonkin hyvän sivuston mistä voisi myös löytää lisää tietoa kaksosraskaudesta?

kiitos asiallisille pikaisille vastauksille

10

8908

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • odottava...

      nuista nettisivuista en osaa sanoa, kun itsekkin olen etsiskellyt kaksosista tietoa, mutta tuloksetta...
      yksös- ja kaksos masuakaan en osaa verrata, kun ensimmäinen raskaus tämä, mutta rv15 paikkeilla kohdun korkeus oli navan tienoilla. ja nyt rv21 maha on jo melkoinen... joku jo viimeviikolla kysyi että joko pian synnytän...;)

      • 2004 kaksosten äiti

        kasvu saa kaksoisraskausepäilyt heräämään. Varsinkin,jos vielä on sukurasitteena kaksosuus. Kuitenkin itsellä kaksosia odottaessa vatsa alkoi hiukkasenkaan näkymään vasta rv 20 tietämillä..

        Vanhakansahan uskoo, että vaavin sukupuoli määrää vatsan muodon,koon ja asennon...entäs jos vaan tällä kertaa odotatkin eri sukupuolta olevaa lasta kuin viimeksi? =)

        Mutta sitten asiaan; itse kävin kirjastosta hakemassa joitain lääkärikirjoja yms., kun netistä ei oikein löytynyt mitään kaksosista. Entä oletko käynyt Suomen Monikkoperheet Ry:n sivuilla? Sieltä pitäisi löytyä kaikennäköistä ja sitä kautta voi tilatakkin luettavaa. Ja kaksos-keskustelua käydään mm.Monikko-onnea foorumilla, että sielläkin varmaan porukka kertoo ainakin omakohtaisia kokemuksia...

        Ja kannattaa sitten neuvolassa ottaa asia puheeksi, kertoa epäilyistäsi ja vaatia pääsyä ultraan. Kaksosraskaus on kuitenkin aina riskiraskaus ja olisi tärkeää, että pääset seurantaan. Vointisi mukaan sitten käyt neuvolakäyntien lisäksi vielä tarkemmissa tutkimuksissa, itse ei onneksi tarvinnut käydä kuin 4-6 viikon välein, mutta tiedän niitäkin, jotka ravasivat kauempaakin joka viikko.


    • Mersu

      oma kaksosraskauteni todettiin rv 12.
      Itselläni ei vatsa mitenkään hurjasti kasvanut. Useinhan toisessa raskaudessa vatsa kasvaakin nopeammin, eiköhän siellä ole vain yksi tulossa.

    • malttamaton

      elikkäs oon käyny moniperheiden sivuilla, sieltä löytyi hiukan asiaa, vielä taatusti tutkin sitä lisääkin..

      ja ultrassa olen käynyt rv 8 varmistamassa lasketun ajan ihmeellisten menkkojen takia ja rv 12 neuvolassa lääkärin tarkastuksessa katsottiin vilaukselta, ja kummallakin näkyi vain yksi, mutta aina niitä ei vielä tuossa vaiheessa huomaa, varsinkaan jos ei tajua etsiä...kun nykyään tahdotaan olla niin tyytyväisiä jo kun yksi löytyy että annetaan sitten olla vaan...

      seuraava neuvola on viikon päästä ja rakenneultra kai joskus kk päästä luulisin, että en tieä sitten pääsenkö ennen rakennetta vielä ultraan katsomaan onko sielä useampi kuin yksi...vai joudunko arvuuttelemaan sinne asti..harmi kun ei voi ostaa kaupasta omaa ultrakonetta ja saisi tutkia vauvaa/vauvoja kaiket päivät ihan rauhassa=)

      • eräsN1

        Aikoinaan rv 12 kohdunpohjamitta vastasi 16 rv, kun odotin kaksosia. Lopulta vatsanympärysmitta oli 122 senttiä ja painoa lähemmäksi 90 kg.


    • sailorgirlie

      toinen raskaus menossa ja maha kasvaa hurjaa vauhtia. Nyt rv 27 jotain.:) ja kasvukäyrät menee pari senttiä sen neuvolakortin käyrien yläpuolella. Kerkesin jo pelätä kaksosia, mutta yksi siellä vain on, pääsin ultraan tarkistamaan asian. Lapsi oli normaalin kokoinen ja lapsivettäkin normaalisti, lääkäri vain meinasi että oon sellasta sorttia jolla maha tulee helpommin esiin. Maha on huomattavasti isompi nyt kun ensimmäisessä raskaudessa. Neuvolan terveydenhoitaja meinaa että se johtuu siitä että kun vatsanpeitteet on jo kerran antanu periksi niin se maha pääsee paremmin esiin nyt toisella sitten..
      Ei muutaku varaamaan aikaa ultraan ja tarkistamaan tilanne.:)

      • ........................

        Minulla kasvoi toisen kanssa myös maha yli käyrien. Vatsa tosiaan antoi periksi enemmän ensimmäisen jälkeen ja olihan tuo poikakin syntyessään yli kilon siskoaan isompi.


    • ei tuplia sittenkään

      Minua ultrattiin esikoisen aikaan viitisen kertaa alkuraskaudessa,kun epäiltiin, että tuplat kun niin kohisten kohtu venyy. Ei ollut kaksosia kuitenkaan. Koko raskausajan oli sf-mitta neuvolan taulukoissa sentin pari taulukon ulkopuolella... :D Eli ei edes missään lähelläkään yläkäyrää, vaan vielä reilusti senkin yläpuolella. Ihan normaali 4180g, 53cm poika tuli hieman lasketun ajan yli mentyä.

      Toista odottaessa ei ultrattu kuin 1 ylimääräinen kerta, uskottiin, että olen vain sellainen, että kohtu kasvaa järkyttävää tahtia.

      Ei siis välttämättää ole kaksosraskaus. Nytpä olet varmaan jo tiedon saanutkin, oliko 1, 2 vai useampi...monikkoraskaus kun voi olla enemmänkin kuin 2!

    • Tiedän

      Tiedoksi, että kun saa poikalapsen on maha vähän suipompi ja lantion kohta laihempi, kun taas jos saa tytön on maha jalkapallon muotoinen eli sileä ja pyöreä...

      • ei enää malttamaton

        hassua että tuohonkin viestiin joku vielä vastaa, toinen poika syntyi jo puolitoista vuotta sitten=) ja syynä "liian nopeaan masun kasvuun" oli yksinkertaisesti se että ensimmäinen lapsi oli jo raivannut tilaa, niin että toisen lapsen aikana paikat ei ollut enää niin kireät, eli kohtukin venyi helpommin =)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      414
      8662
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      239
      6320
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      334
      2295
    4. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      12
      1816
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1657
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1623
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      187
      1263
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      183
      1255
    9. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      979
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      48
      944
    Aihe