Finnsport 650 ac

Finnsport

Onko kokemuksia ko veneestä ? Miten esim riittää tilat kahdelle aikuiselle ja kolmelle lapselle. Koneina näkyy olevan 80 - 140 hp. Minkähän kokoisen koneen vaatii ?

12

6078

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemusta

      Minulla ei ole kokemusta tästä mallista, mutta olin itsekkin ostamassa kyseistä venettä pari vuotta sitten. Monet kehuivat tilavaksi, mutta kun kävin katsomassa ja vertasin seiskari s-23 niin tilat ei kyllä minun mielestäni olleet kauheen tilavat. Puolitutulla on 650 AC:ssä 90hv Honda, on kuulema sopiva.

      • hidas,,

        eipä oikeen voi verrata seiskaria /finnsporttia
        keskenään .toinen on liukuva/nopea matkavene
        sekä toinen hidas puksutin.
        käyttötapa ratkaisee.


      • Onko muka

        Tilava ? Tosi ahdas ja epäkäytännöllinen vene .
        Seiskari on vanhanaikainen ja hidas (matkanop. 8kn)


    • pertsa 63

      on varmaan yhtä monta kun käyttäjiäkin. Itsellä ollut kyseinen vene pari kesää ja ainakin näillä sisävesillä ollut ihan kelvollinen peli.Uudessa Kippari lehdessä on pari sivua juttua kyseisestä veneestä,kannattaa lukaista vaikka eivät paljon kehuja antaneet. Johtuu kait siitä kun vertaavat aina veneitä tämän päivän uusiin veneisiin.Mutta vertailu muihin veneisiin ja malleihin kannattaa aina.

      • sport

        Lue viimeinen kippari.
        Siinä pitkä juttu ko veneestä


      • j.le
        sport kirjoitti:

        Lue viimeinen kippari.
        Siinä pitkä juttu ko veneestä

        ei kannata ottaa sitä kritiikkiä kovin raskaasti. Kipparin "käytettyä katsomassa" artikkelissä haukutaan lähes poikkeuksetta se vene täysin lyttyyn vertaamalla jotain 15-20 vuotta vanhoja veneitä nykypäivän veneisiin. Ei varmaan mikään yllätys että moni asia on matkan varrella muuttunut ja esimerkiksi sisustuksen tyyli vaihtunut toisenlaiseksi. Mutta ei se silti käytetystä veneestä ihan niin huonoa tee kuin noissa artikkeleissa annetaan ymmärtää.

        Esimerkiksi kommentti, että uudenmallinen perämoottori ei sovi tuon Finnsportin tyyliin, oli kyllä vähän outo. Ei se ainakaan omasta mielestäni pahalta siellä perälaudassa näyttänyt.


      • Noviisi

        Luin sen Kipparin artikkelin, eikä siinä minusta Finnsporttia uusiin verrattu. Todettiin vain että aikanaan Finnsport oli melko "halpa" (lue halvalla tehty) vene ja että saman aikakauden aikanaan paljon kalliimpia (lue laadukkaampia) veneitä saa lähes samaan hintaan.

        Finnsport on artikkelinkin mukaan kompromissi, jossa suht. pieneen kuoreen on yritetty saada mahtumaan paljon sillä seurauksella että joka paikassa on ahdasta. Saattaahan tuo silti olla ihan hyvä vene.

        Lasten kanssa matkatessa tilojen selkeys voi kuitenkin olla parempi ratkaisu kuin monta pientä "koppia" joita Finnsportissa on.


    • palautetta
    • Juuso

      Ulkotilat ovat hieman pienet tuolle porukalle. Ajossa hieman märkä eli roiskii tuulilasille. Joskus 1985 tuli se korkeampi malli, jossa HT siis korkampi. Kannattaa katsoa että ostaa uudemman mallin. Muuten lienee ihan kelvollinen vene.

    • löytyy

      Olemme kolme kesää reissailleet Finnsport 650 veneellä juuri kysymäsi kokoisella perheellä. Aikuiset ja 5 - 10v lapset. Parhaimmillaan elelimme veneessä parikin viikkoa.

      Veneeseen olemme olleet tosi tyytyväisiä. Sanokoon Kippari, mitä tykkää. Veneessä on kaikki, mitä tarvitaan. Mutta,kun pituutta on vain se 6,5 m, ei siinä nyt tietenkään mitenkään hulppeasti tilaa ole.

      Vene menee luultavasti ensi kesän jälkeen vaihtoo, koska lapset alkavat olla sen verran isoja, että vene - niin tilaihme kuin onkin - ei oikein enää jatkossa riitä pitempiaikaiseen oleiluun.

      Jos vanha moottori, pitää sen olla vähintään 115hp. Muuten perheellä tavaroilla kuormattuna ei nouse plaaniin. UUdemmalla väittävät, että 90 hp riittäisi. Ei kokemusta, mutta paljon mahdollista.

      Hyvä vene. Suosittelen. En tiedä kyllä toista venetta, missä hinta/laatusuhde on yhtä hyvä. Siis silloin,kun puhutaan nimenomaan matkaveneestä.

    • Finnsportisti

      Ostimme keväällä 1991 finnsport 650 Ac veneen ja pidimme sitä 16 vuotta.
      Kokemuksemme veneestä edullisena perheveneenä olivat hyvät.
      Runko on luja ja kestää keleissä ajoa, mielestäni myös hyvä ajaa.
      Koviin keleihinkin vuosien tosi runsaan käytön myötä jouduttiin.
      Luottamus veneeseen syntyi pitkällisen käyttöajan myötä,
      Ehdottomasti sopivin moottori on 115 hv , matkavauhtina n 20 solmua on
      sopiva.
      650/115 on juuri sopiva teho/paino suhteelleen ja taloudellinen ajaa.
      Sopii hyvin 4-henkiselle lapsiperheelle. Lapsille oma takakajuutta 2 vuodetta,aikuisille tilava etukajuutta. Kajuutoissa vain istumakorkeus.
      Veneilimme Helsingistä käsin lukuisia 4 viikon retkiä Turunmaan saaristossa, Ahvenanmaalla jne.
      Osaavan veneilijän käsissä kokoluokassaan hyvä hankinta.

    • Anonyymi

      Tässä vähän omia kokemuksia jos joku harkitsee ko. venettä.

      Meillä ns. uudempaa mallia jossa ohjaushytin katto korkeampi kuin vanhemmassa mallissa. Takaosastaan myös korkeampi.

      Vene on toiminut hyvin nelihenkisen perheen matkaveneenä. Yövytty muutamia öitä aina matkalla. Venehän ei mikään kamalan iso ole joten pidemmpille reissuille ehkä ismpi vene olisi parempi.

      Veneen takaosassa wc tila jossa meillä kemiallinen wc. Ajaa asiansa. Toisella puolella samalla kohtaa kaappitila. Takana kaksi makuupaikkaa joien alla hyvin säilytystilaa.

      Ohjaamossa istumapaikat neljälle. Kartanlukijan edessä keittimelle säilytystila. Taso toimii hyvin kartanukukäytössä sekä ruuanlaitossa. Kartanlukijan penkin alla pieni vesiallas ja hana. Meillä vesisäkki toisen takapunkan alla.

      Etukajuutasta löytyy kaappi jonka tilalle voi laittaa jääkaapin. Pöytä joka laskeutuu vuoteeksi. Pöydän ääressä mahtuu hyvin neljä henkilöä ruokailemaan. Vuoteiden alla runsaasti säilytystilaa. Tämä on vene josta äilytystila ei lopu kesken.

      Ajossa vene kulkee kohtuullisessa aallokossa hyvin. Sivutuulella kaipaa trimmieviä joten ne on syytä veneessä olla. Pahassakin kelissä pärjää nopeutta laskemalla. Keula puskee hyvin aallon läpi eikä leikkaa sivulle ollenkaan. Mielestäni turvallinen vene, Meillä 140ho kone joka riittää enemmän kuin hyvin. Pienemmälläkin pärjää varmasti. Isommasta ei ole mitään hyötyä sillä veneen maksiminipeus about 35 solmua, Tahtoo painaa keulaa alas kovassa vauhdissa, eikä moottoritrimmi auta. Sopiva matkavauhti 15-25solmua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      13
      1327
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1311
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1257
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      32
      1225
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1136
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1062
    Aihe