Meille tulee kaksoset!!

suvi-k

Elikkäs meille tulee kaksoset =)..
Suvussa ei ennestään ole kaksosia.Kaksi lasta meillä on ennestään ja nyt vaan haluaisin tietoa kaksosten odottelusta,synnytyksestä ja oikeastaan kaikesta mahollisesta =)

11

13476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • annu

      Onnea suvi!!

      meillä on 5v esikoinen ja 3,5 v kaksoset. isoja tyttöjä jo kaikki! kannattaa ottaa yhteyttä paikalliseen monikkoperheyhdistykseen, katso vaikka www.suomenmonikkoperheet.fi. me kävimme monikkoperhevalmennuksessa, josta sai tukea, apua, tietoa tulevasta arjesta ja hyviä kavereita. suosittelen lämpimästi :o)

      hurjasti halauksia! tiedän että nyt saattaa olla hieman pää pyörällä, mutta usko pois, vain harvat ja onnekkaat saavat kaksosia!

      annu

    • kaksosmamma

      Onnea odotukseen. Aikamoinen sokki on kyllä kun saa tietää että kaksi tulossa :).

      Kaksosraskaus on aina riskiraskaus eli sinua seurataan neuvolassa, lääkärissä useammin kun normaalisti. Monet kaksoset syntyvät keskosina, omani vkolla 32 5. Hyvin ovat kuitenkin pärjänneet. Synnytin normaalisti ja hyvin meni, olivat niin pieniä. Kuopuksen ja vanhimman lapsen synnytykset olivat rankempia!

      Tarvitsette hyvän tukiverkon ja apua varmasti vauvaiästä kouluikään. Meillä 3 v neidit erittäin vilkkaita ja tiimityöskentelu pahanteossa on äärimmäisen tarkkaa! :)

      Onnea odotukseen, ja tietoa saat paljon netistä, itse kolusin myös kirjaston!

    • mjs

      Kaksosten odotus minulla oli aivan ihanaa aikaa vaikka vatsa kasvoikin paljon nopeammin kuin yhdestä. Minulla kaksoset syntyivät 9 viikkoa aikaisemmin kuin piti. kaksoseni on nyt noin 6 kk.
      kaksosraskautta seurataan tihennetyillä neuvolakäynneillä ja tiheään ainakin turussa pääsi ultraan varmistumaan että kaikki on hyvin. kaksosten synnytys oli helppo toinen tulee helpomalla kuin ensimmäinen. minulle voi laittaa meiliä ainakin tulemaan jos haluaa osoitteeni on [email protected] siinä voin kertoa enemmän kaksosten odotuksesta

      • Vilijonkka

        Pakko vähän korjata yleistyksesi, toinen EI välttämättä tule helpommin kuin ensimmäinen. Kyllä se ihan riippuu missä asennossa B-vauva on ja synnytyksen komplikaatiot tulevat nimenomaan B-vauvan kohdalla, jos on tullakseen.
        Minulla molemmissa kaksossynnytyksissä B-vauva oli perätilassa, mikä on AINA ongelmallisempaa.
        Kummallakin kerralla vauvat syntyivät ainoastaan kaksi viikoa ennen la:aa.

        En millään tahdo manata, paljon olen kuullut kaksossynnytyksistä, jotka ovat sujuneet leikiten ja sitä todellakin toivon kaikille!

        Mutta paljon onnea odottajalle, lepää niin paljon kuin voit!


      • lapsellinen
        Vilijonkka kirjoitti:

        Pakko vähän korjata yleistyksesi, toinen EI välttämättä tule helpommin kuin ensimmäinen. Kyllä se ihan riippuu missä asennossa B-vauva on ja synnytyksen komplikaatiot tulevat nimenomaan B-vauvan kohdalla, jos on tullakseen.
        Minulla molemmissa kaksossynnytyksissä B-vauva oli perätilassa, mikä on AINA ongelmallisempaa.
        Kummallakin kerralla vauvat syntyivät ainoastaan kaksi viikoa ennen la:aa.

        En millään tahdo manata, paljon olen kuullut kaksossynnytyksistä, jotka ovat sujuneet leikiten ja sitä todellakin toivon kaikille!

        Mutta paljon onnea odottajalle, lepää niin paljon kuin voit!

        Minulla oli kolme lasta, kun aloin odottaa kaksosia. Kaksosten synnyttyä muut lapset olivat 6-, 4,5- ja 2-vuotiaat. Vähän olin sekaisin, kun sain tietää odottavani tuplia, mutta kaikki meni hyvin, vaikka kovasti varoiteltiin joka puolelta, (ihan liikaa) kun muut lapsetkin olivat vielä alle kouluikäisiä. Seuranta odotusaikana oli tietysti tarkempaa, mutta mulla ei ollu mitään vaikeuksia missään vaiheessa (olin 30-vuotias). Kovasti pähkäiltiin sitä, että pitäisikö synnytys käynnistää ennen laskettua aikaa, koska esikoinen syntyi sektiolla. Sairaalaankin houkuteltiin jäämään jo hyvissä ajoin lepäämään, mutta sitä en halunnut, koska olin ihan hyvässä kunnossa. Sitten 2 viikkoa ennen laskettua aikaa alkoi hirveä kutina, jonka vuoksi jäin sairaalaan (epäiltiin jotakin maksan toimintahäiriötä). Ei havaittu mitään poikkeavaa, mutta koska olin jo sairaalassa, ja laskettu synnytysaika parin viikon päässä, niin synnytys käynnistettiin. B-vauva oli kasvotarjonnassa, ja synnytys oli hiukan vaikeampi, mutta ei mitenkään ylivoimainen. A-vauva painoi tasan 3 kiloa ja B-vauva 2,890 kiloa. Siis ihan mukavan kokoiset mukulat. Äitini auttoi tarvittaessa, kaupungilta en apua pyytänyt, vaikka olisin kuulemma automaattisesti saanut.
        Nyt ovat kaikki lapset jo koulussa, ja elämä on ihan normaalia. Ei kaksosten kanssa elämä ole mitenkään poikkeavaa. Ensimmäinen vuosi on tietysti rankin, ja yöllä heräämiset ottaa voimille, mutta siitä selviää. Onnea tuleville tuplavanhemmille ja koko perheelle! Ja voimia yöheräämisiin!


    • suvi-k

      Kiitoksia kaikille vastanneille!
      Kovasti olen tietoa kaksoisraskaudesta yrittänyt joka paikasta etsiä..Minullla on siis 3v ja 1v lapset.
      Nämä ovat erimuinaiset kaksoset,istukat muut ovat omat.Nyt vaan istukat ovat kasvaneet/kasvamassa yhteen.Onkos kenelläkään kokemusta tästä tilanteesta?Kiitos vieläkerran!

      • Vilijonkka

        Meillä siis nämä pienemmät tulevat ensi viikolla puolivuotiaiksi ja heidän istukkansa kasvoivat yhteen. Papereissa lukee "yhteinen istukka", mutta ne ovat siis yhteen kasvaneet.
        Synnytyksen jälkeen kätilön tutkiessa jälkeisiä kyselin istukoiden painoa ja hän näytti sitten ja sanoi, että niitä ei edes yritetä ruveta erottamaan. Kummankin lapsen papereissa lukee istukan painona siis yhteispaino.
        Raskausaikana tätä ei niin varmasti huomaa, mutta napanuorien verivirtaukset mitataan joka tapauksessa. Jos niissä on jotain hämminkiä, niin kai sitten tutkitaan tarkemmin.
        Voimia Sinulle ja perheellesi, teillä alkaakin aikamoinen hulina!


    • koirapoliisi

      Paljon onnea tulevista tuplista! Meillä 3 viikkoa vanha kaksoset tyttö ja poika!Syntyivät kolmisen viikkoa ennen laskettua aikaa, rv 37 2,suunnitelulla sektiolla a-vauvan perätilan takia.. Vapaa-ajan ongelmia ei tuplien synnyttyä tule olemaan =)joten lepää nyt jo varastoon!!!

    • ingrid26

      Onneksi olkoon!! Olemme itsekin mieheni kanssa haaveilleet salaa kaksosista. Oliko alkuraskautesi jotenkin erilainen verrattuna "yksösraskauksiin"? Oliko pahoinvointia enemmän tms.?

    • isi

      Onneksi olkoon... Meillä nyt vuoden ikäiset kaksospojat. Kyllä meillä ainakin oli positiivinen yllätys se kuinka helposti arki kuitenkin sujuu kaksosten kanssa. Verrattuna siihen mitä meitäkin peloteltiin ja varoiteltiin, tietysti hommaa on erittäin paljon, mutta kyl se menee hyvin...

    • Heljis

      Hei!
      Ei ollut meidänkään suvussa kaksosia ja niin vaan sellaiset tuli.Ovat nyt 4kk ja todella raskasta on elämä. Heräävät sata kertaa yössä ja eri aikaan.Huutavat yhä melkosen usein ja ollaan aikas puhki isukin kanssa. Omaa aikaa ei juurikaan ole.
      Synnytyskin käynnistyi kk aikasemmin kuin piti. Tehtii sektio. Ja kaikenlisäksi kaikki arvoni alkoi nousta seuraavana päivänä ja kuinka ollakaan, muutaman päivän päästä poksahti umpisuoli. Siinä sitten oltiin 3vkoa sairaalassa kahen haavan kanssa mahassa. Että ei ollut todellakaan mikään kiva ensisynnytys. Anteeksi että pelottelen, vaikka muut varmaan antaa kovin ruusuisen kuvan kaikesta. Meillä se ei oo alusta astikaan ollut sitä. Oksensin meinaan koko raskauden ja olin todella huonovointinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      225
      1963
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      68
      1711
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1506
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1199
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1110
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1075
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      5
      995
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe