Kannattaako lapsivakuutus ottaa?

Äiti05

Kuinkas olette lapsillenne vakuutuksen ottaneet ja oletteko kokeneet, että siitä olisi ollut teille taloudellista hyötyä? Miten teillä on sairasteltu?

Julkisen terveydenhoidon piirissähän voi lasta hoidattaa myös ja Kelalta saa tietyissä tapauksissa korvauksia. Olen kuullut monien sanovan, että yksityiselle pääsee heti ja olisivat jotenkin ammattitaitoisempia. Minulla ei yksityisen sektorin palveluista ole kovin paljoa kokemusta, joten tässä kovasti mietin, kannattaisiko vakuutus vai ei. Lapsemme on nyt vajaa 7 kk ja toistaiseksi ollut terve. Vakuutus pitäisi kai piakkoin viimeistään ottaa, jos siitä meinaa hyötyä tai sellaisen ylipäänsä saa, vai?

Itse asun Vantaalla ja ainakin toistaiseksi olen päässyt ihan hyvin lääkärille ja saanut ainakin omasta mielestäni ihan hyvää palvelua.
Mietin vaan, että ovatko vakuutukset vain hieno tapa rahastaa vai onko niistä oikeasti hyötyä?

Kertokaa kokemuksianne!

22

24378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarja2

      eikä kellään ole vakuutusta.
      Tosin näin jälkikäteen menneistä vuosista voi sanoa että turhaan olis mennytkin ne rahat,sillä meidän lapset ovat poikkeuksellisen terveitä.
      13v poika esim. ei ole 7 kouluvuoden aikana ollut sairauden takia viikkoakaan poissa.
      3v tyttö ei vesirokkoa lukuunottamatta ole sairastanut myöskään juuri ollenkaan.
      Oksennustautdit koulussa ja hoidossa ohittavat meidän perheen jne.
      Mutta eihän sitä tiedä mitä tulevaisuus tuo,mutta toivotaan ettei mitään muutoksia tällä rintamalla.

    • ma-rina

      me otettiin lapsille heti syntymän jälkeen vakuutukset (meidän yhtiössä vakuutus myönnetään yli 2kuiselle). raskauden aikana en halunnut ottaa vakuutusta synnytyksenkään varalle, sillä se tuntui jotenkin manaamiselta.

      en ole laskenut paljonko vakuutuksiin on mennyt, mutta esikoisellani on astma ja kuopuksella korvatulehduskierre, joten uskoisin saaneeni jo moneen kertaan vakuutusrahat takaisin. lisäksi vakuutusten turvin on helppoa mennä vaivassa kuin vaivassa suoraan yksityislääkärille eikä tarvitse jonottaa arvauskeskuksen "palveluihin".

    • mietaaskin

      Voin sanoa ettei meillä ole vielä vakuutusyhtiöltä mitään tarvittu, mutta saapas nähdä miten käy. Olen ottanut kummallekin lapselleni vakuutukset koska minulle on vakuutus ollut todella tarpeellinen pienenä. Eli koko summa sinne kattoon asti on jouduttu käyttämään minun sairaala- ja lääkekuluihin.

      Siskoni perheessä on monta allergikkolasta ja heidän lääke- ja lääkärikuluihin menee niin paljon rahaa, ettei vakuutus heidänkään osalta ole mennyt hukkaan. Itse asiassa kattavat vakuutukset ovat olleet heidän tapauksessaan enemmän kuin pelastus.

      Minusta koskaan ei voi olla liian varma ja siksi se vakuutus onkin niin tärkeä. Toivon todella, ettei meidän tarvitse vakuutuksesta koskaan mitään nostaakaan. Eli pysytään terveenä eikä kukaan meistä loukkaannu. Sitä varten se vakuutus on; se vakuuttaa.

    • iskä

      Suurin ilo yksityisen puolen lääkäriasemissa on se, että ei tarvitse jonottaa. Itse olen pienenä istuskellut useita kertoja yli kolme tuntia puolarmetsän sairaalan päivystyksessä kovassa kuumeessa odottaen lääkärille pääsyä.

      Yksityiselle saa varattua ajan samalle päivälle ja nyt oman lapsen kanssa on pisin odotusaika ollut n. 10 minuuttia. Ensimmäisen vuoden aikana on lääkärissä tullut käytyä kymmenisen kertaa, joten jo istuskelunkin osalta on säästynyt muutama vuorokausi.

      Mitä tulee yksityisen sektorin ammattitaitoon, niin samat lääkärit tekevät töitä omaan laskuun yksityisellä puolella ja palkollisina julkisella puolella. Yksityisellä sentään voi valita kenelle menee ja mennä suoraan erikoislääkärille jos on kyse korvatulehduksesta tai nuhasta.

    • teillä

      vakuutuksissa jokin omavastuu osuus?

      • ma-rina

        on omavastuu 50e/ sairaus. eli periaatteessa kun yksityisellä käymme lasten kanssa, niin ensimmäisen lääkärikäynnin joudun maksamaan itse ja sen jälkeen kaikki samasta vaivasta aiheutuvat kulut saa suoraan pois. maksusitoumuksia vaan eivät anna edes säännölliseen lääkitykseen vaan aina pitää raha löytyä ensin omasta pussista ja vasta jälkikäteen saa hyvityksen, tosin yleensä hyvitys näkyy tilillä jo toisena pankkipäivänä sen jälkeen kun kuitit on jätetty.

        ja mikä mun mielestä on parasta meidän vakuutusyhtiössä, niin kuitteja saa viedä sinne milloin vain, kun usein vakuutusyhtiöissä on toivomus, että kaikki kuitit kiikutetaan yhdellä kertaa. säästä siinä nyt sitten tallessa kuitteja kuukausitolkulla... ei, mä haluan ainakin rahani pois heti kun mahdollista.


      • koko vuodelle
        ma-rina kirjoitti:

        on omavastuu 50e/ sairaus. eli periaatteessa kun yksityisellä käymme lasten kanssa, niin ensimmäisen lääkärikäynnin joudun maksamaan itse ja sen jälkeen kaikki samasta vaivasta aiheutuvat kulut saa suoraan pois. maksusitoumuksia vaan eivät anna edes säännölliseen lääkitykseen vaan aina pitää raha löytyä ensin omasta pussista ja vasta jälkikäteen saa hyvityksen, tosin yleensä hyvitys näkyy tilillä jo toisena pankkipäivänä sen jälkeen kun kuitit on jätetty.

        ja mikä mun mielestä on parasta meidän vakuutusyhtiössä, niin kuitteja saa viedä sinne milloin vain, kun usein vakuutusyhtiöissä on toivomus, että kaikki kuitit kiikutetaan yhdellä kertaa. säästä siinä nyt sitten tallessa kuitteja kuukausitolkulla... ei, mä haluan ainakin rahani pois heti kun mahdollista.

        Eli tapiola korvaa kaikki sairaudet (meillä syntymättömälle lapselle otettu vakuutus) ja lääkkeetkin.
        Kuitteja tarvii säästää vuoden jolloin rahat saa takaisin, Ehkä nyt vielä tuntuu että vakuutus olisi turha mutta en halua jonottaa sairaan lapsen kanssa joten menemme yksityiselle heti ilman jonotusta. Päiväkoti-ikäisenä lapsi sairastaa paljon useammin ja luulen että oli oikea päätös ottaa vakuutus, lisäksi saimme huimat alennukset kun on kotivakuutus samassa yhtiössä.

        Kannatetaan vakuutuksen ottamista, nytkin ollaan käyty jo muutaman kerran pikkujätissä ja saamme käydä sitten loppuvuoden ns ilmaiseksi kun saamme kaikki maksut takaisin ainoastaan 58 jää maksettavaksi vakuutusvuosimaksu. Mieluummin maksan enemmän kuin istun Jorvin odotustilassa... Aika on rahaa...


    • Tietääkö

      kukaan kuinka Turvan käytäntö on näissä korvaus asioissa. Omavastuu osuudet taitaa olla 0€, 42€ ja jokumuu summa. Aina ei ymmärrä mitä niissä oppaissa lukee. Kiitos tiedoista etukäteen jos joku osaa kertoa.

      • Kypsä

        Meillä on Turvan vakuutus ilman omavastuuta. Kulut haetaan yhtiöstä jälkikäteen tai etukäteen maksusitoumuksella. Jonotan parhaillaan, jo toista tuntia, pääsyä Turvan puhelinpalveluun. Pikkukorvaukset ovat sujuneet hyvin, mutta nyt kun kyseessä on isompi vahinko, niin kieltäytyvät maksamasta. No oikeudessa asia ratkeaa, että terve tuloa Turvan asakkaaksi.


    • onneksi vakuutus

      Terveyskeskuksissa alle 2v pääsee melko nopeasti ohi jonojen, sen jälkeen saattaa joutua muutamankin tunnin jonotukseen päivystyksessä. Vanhempi lapsemme, nyt 10v, sairastui vakavasti lapsena 5kk iässä. Lääke jota hän söi n. 3v olisi jouduttu itse maksamaan, nyt mennyt vakuutukseen kaikki. Jatkossa kaikki samaan sairauteen liittyvät hoidot ovat myös ilmaisia. Otimme vakuutuksen aikoinamme lähinnä suvussa paljon esiintyvän allergian varalle, mutta tätä ongelmaa perheessämme ei ole. Nuoremmalle vakuutus myös otettu, mutta ei ole ollut niin tarpeellinen kuin isoveljelleen. Hoidot olleet sen verran kalliit, että olemme plussan puolella vielä pitkään.
      Onnestahan se joskus kiinni tarvitaanko lastenvakuutuksia vai ei. Meillä on tarvittu ja onneksi ollut vakuutus pojalla. Nyt tiedossa ehkä jonkinvarran sairaudesta jälkiseuraamuksia, mutta onneksi on vakuutus voimassa. Voimme käyttää erikoislääkärin palveluja heti.

    • www.lapsivakuutus.net

      Korvaa myös perusvoiteita!

    • on tullut tarpeeseen

      Otin lapselle aikoinaan syntymättömän vakuutuksen ja tarpeseen on tullut. 7kk iässä todettiin ensimmäiset ruoka-aine allergiat ja atooppinen ihottuma. Vakuutusyhtiö on maksanut apteekista ostettavan maidonkorvikkeen, perusrasvat, kortisoonit, allergialääkkeet ja tietenkin lääkärikulut. (omavastuu 50€)
      Vähän alle 2v todettiin astma ja jälleen vakuutusyhtiö maksaa kaiken omavastuun jälkeen.
      2,5v poika alkoi reagoimaan siitepölyihin ja koko kesä meni allergialääkityksellä...
      Tämä poika ainakin ottaa vakuutusyhtiöstä rahaa takaisin päin, eli meillä ei todellakaan turha vakuutus. Oma vastuu on sairauskohtainen, aina se 50€/sairaus.

    • ------------

      Tähän kysymykseen ei ole mielestäni yksiselitteistä vastausta. Keskimäärin vakuutuksissa häviää, joten siltä pohjalta vastaus on, että ei kannata. Lapsivakuutukset ovat vielä erinomaisen kalliita, useita satoja euroja vuodessa.

      Mutta toisaalta. jos kohdalle osuu paljon sairauksia, niin voi säästää paljonkin.

      Oma etunsa on sekin, että voi aina lähteä yksityislääkäriin, eikä tarvitse miettiä mitä maksaa ja joutuuko jonottamaan.

      Kovista maksuista huolimatta talous on ehkä varmemmalla pohjalla, kun ei voi tulla niin isoja yllätyskuluja jostain sairaudesta, tosin vakuutuksissa suljetaan pois monia sairauksia, esim. Pohjola ei korvaa erikoismaitoja, jos tulee maitoallergia.

      • kotilo31

        Minulla on kaksi lasta joilla ei ole vakuutuksia. Tähän asti emme ole niitä tarvinneetkaan. noin kerran vuodessa tulee käytyä yksityisellä eli vähemmän maksaa kun vakuutusmaksut. Mutta jatkosta ei tietenkään tiedä, toivottavasti pysyvät terveinä.

        Mua henkilökohtaisesti harmittaa kun näitä vakuutuksia on ikäänkuin "pakko" ottaa. Tuntuu että meidän perhe on tuttavapiirissämme melkein ainoita joilla vakuutuksia ei ole (ei ollut muuten mullakaan lapsena mutta silloin ei kai juuri kellään ollut). Kyllä pitäisi yleisenpuolen palvelujen riittää ja turvata kunnon hoito sairastuneelle. Monet toki sanovat että tulee sitten käytyä pienemmästäkin vaivasta lääkärillä, mut omasta mielestäni maalaisjärkeäkin voi käyttää. Tosi harmi jos Suomessakaan ei pian enää saa sairaanhoitoa kun vakuutuksella. Huonoon suuntaan ollaan menossa :(


      • on hyvä turva
        kotilo31 kirjoitti:

        Minulla on kaksi lasta joilla ei ole vakuutuksia. Tähän asti emme ole niitä tarvinneetkaan. noin kerran vuodessa tulee käytyä yksityisellä eli vähemmän maksaa kun vakuutusmaksut. Mutta jatkosta ei tietenkään tiedä, toivottavasti pysyvät terveinä.

        Mua henkilökohtaisesti harmittaa kun näitä vakuutuksia on ikäänkuin "pakko" ottaa. Tuntuu että meidän perhe on tuttavapiirissämme melkein ainoita joilla vakuutuksia ei ole (ei ollut muuten mullakaan lapsena mutta silloin ei kai juuri kellään ollut). Kyllä pitäisi yleisenpuolen palvelujen riittää ja turvata kunnon hoito sairastuneelle. Monet toki sanovat että tulee sitten käytyä pienemmästäkin vaivasta lääkärillä, mut omasta mielestäni maalaisjärkeäkin voi käyttää. Tosi harmi jos Suomessakaan ei pian enää saa sairaanhoitoa kun vakuutuksella. Huonoon suuntaan ollaan menossa :(

        on ollut rosi hyvä juttu lapsemme atooppisen ihon takia. Ei siellä lääkärissä ole montaa kertaa sen takia joutunut käymään, mutta ne rasvat! Niihin olisi uponnut jo yli 1000 euroa monen vuoden ajalta laskettuna eikä niitä olis korvannut mikään muu kuin vakuutus.

        Eli siis, ei se vakuutus ole vain sitä jonottamisen/äkkiä lääkärille pääsyn miettimistä vaan se vakuutus sisältää paljon muutakin.


    • surullinen äiti

      Äitini otti lapsellemme vakuutuksen jo ennen hänen syntymäänsä. Lapsi syntyi terveenä, eikä sairastellut ensimmäisten ikävuosien aikana tavallisia nuhakuumeita enempää. Tuolloinkin hänet oli helppoa viedä yksityiselle lääkärille, joka säilyi koko ajan samana. Hänelle pääsi aina saman päivän aikana, hoito oli hyvää ja kiireetöntä. Päivähoitoon mennessä alkoi korvakierre lukuisine putkituksineen, myös nielu- ja kitarisat piti poistaa. Kitarisoja leikattiin myöhemmin toisenkin kerran. Vakuutuksen ansiosta yksityiselle lääkärille pääsi aina nopeasti ja tarvittaessa myös lähetteen sairaalaan sai nopeasti ja helposti. Kierre loppui aikanaan, mutta kuulo oli pysyvästi alentunut toisessa korvassa. Kaikki mahdollinen hoito ja tutkimukset on tehty, tuskinpa olisi onnistunut ilman kulut maksanutta vakuutusta. Myöhemmin lapselta löytyi erittäin harvinainen tuki- ja liikuntaelinsairaus, joka tulee vaikuttamaan paljon hänen koko loppuelämäänsä. En edes uskalla ajatella, kuka maksaisi kaikki erikoissairaanhoidon kulut, jos vakuutusta ei olisi! Oman kokemukseni mukaan lääkärit eivät säästele hoitokuluissa, jos lapsella vain on vakuutus. Kannattaa ehdottomasti ottaa, meilläkin terveestä lapsesta kasvoi lopulta liikuntavammainen. Terveydenhoito ei Suomessa ole lähelläkään ilmaista, vaikka niin väitetään. Pelkkiä polimaksuja meillä kertyisi vuodessa reilut parisataa euroa ilman vakuutusta, muista kuluista nyt puhumattakaan!

      • Sekatyöläinen

        Suomessa ei kukaan jää rahanpuutteen takia ilman hoitoa. Joko rahaa löytyy omalta tililtä, tai sitten kulut korvaa valtio.

        Vakuutukset korvaavat harvoin, tai jos koskaan, kehitysvammaisen hoitoa ja vammaisen kuntoutusta. Vakuutuksissa on yleensä korvauksille katto, jolla vakuutusyhtiö saa lopulta korvausten maksamisen asiakkaalle loppumaan.

        Meillä ei ollut lapselle syntymähetkellä vakuutusta. Syntymän jälkeen todettiin lapsella kehitysvamma, eikä ollut enää toivoakaan saada sairauskuluvakuutusta. Mutta olemme iloksemme huomanneet, että sellaista ei ainakaan meidän asuinpaikallamme tarvita. Kunta maksaa lähes kaiken!

        Lapsemme saa alinta vammaistukea. Siitäkin tuesta tulee jo yli 1000 e vuodessa. Sillä katetaan melko hyvin meidän tarvitsemat "ylimääräiset" sairaala-, lääkäri- ja erikoislääkärikäynnit, jotka jäävät meidän maksettavaksi.


    • äippäliini84

      Heippa!Meille on ollut hyötyä vakuutuksesta. Poika kun syntyi, hänellä oli lievä abo-immunisaatio ja olimme kaksi viikkoa sairaalassa sen jälkeen oli kontrolleja. Vakuutusyhtiö maksoi pojan sairaalakulut. Nyt poika 7kk, ja ollut terve, mutta keskiviikkona nousi kuume ja eilen oli aika korkea ja jos vielä tänään nousee, niin käymme lääkärissä, yksityisellä puolella. itse olen myös koko ikäni käynyt yksityisellä ja olen ollut tyytyväinen, lääkärit osaavat hommansa ja tutkivat varmasti kunnolla. Kunnallinen puoli kun on vähän niin ja näin, ainakin omassa asuinpaikassani. Se oli myös osasyy siihen, miksi otimme vakuutuksen.....

    • mamma kolmelle

      Lapset 9 v (tapaturmavakuutus), 5v (sairausvakuutus) ja 3 v (sairausvakuutus)

      Ekalla ei ollut sairausvakuutusta kun ilmeni oireita 6 v sitten mm. lehmänmaidon allergiasta, joten silloin olisi ollut tarvetta vakuutukselle, sen ei olisi tarvetta ollut. Keskimäiselle otettiin vakuutus ennen syntymään tarvittu vain kerran 3 vuotta sitten ja nuorimmalle myös vakuutus ennen syntymään, ei tarvittu kertaakaan. Onneksi. Hyvin oltaisiin kuitenkin pärjätty ilman noita kalliita vakuutuksia. Ollaan miettitty josko lakautettaan viimeistään kouluun mennessä. Turhaa rahan menoa ei rikastu kuin vakuutusyhtiö.

    • ei turhiavakuutuksia

      Meillä kolmevuotias ja ei vakuutuksia. Aina on päästy terveyskeskuslääkärille samana aamupäivänä, jos on ollut tarvetta. Pienet pääsevät jonoista ohi ja alle 18-vuotiaan tk-lääkärikäynnit ja näytteenotot ovat olleet ilmaisia.

      Koska kaikki luulevat, ettei terveyskeskukseen kuitenkaan pääse, sinne voi päästä yllättävän nopeasti! :) Kertaakaan ei ole yksityislääkärillä käyty ja jos olisi, niin muutamakin käynti tulee halvemmaksi kuin vakuutusmaksut, kun ottaa omavastuutkin huomioon.

      Moni sanoo mm., että perusvoiteet saa vakuutuksesta, mutta ei laske, montako purkkia ostaa apteekista vakuutuksen vuosimaksun hinnalla!

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe