Lapsen ummetus ja lääkitys?

Miima

Lapsen ummetus ja lääkitys?
Tilanne tämä: Neljävuotiaan tytön ummetus on jo pitkään ollut ongelma. Kävimme vihdoin lastenlääkärillä ja saimme lääkkeet. Tiistaina siis aloitimme ohjeen mukaan näin: ti, ke ja to tyhjennys Microlaxilla, päivittäin 15 ml Duphalacia (2kk) ja 8 tippaa Laxoberonia (2 vk).
Ongelma: Lapsi ei ole vieläkään kakannut luonnollisesti lääkityksestä huolimatta eli torstaina microlaxin avulla viimeksi. Koskahan pitäisi alkaa huolestumaan? Kokemuksia tai asiantuntemusta?

5

10991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paula

      Hei!
      Meilläkin sama ongelma vanhimman tyttären kanssa muutama vuosi sitten. Ei menty lääkäriin mutta kokeiltiin kaikki kotikonstit (luumut,viinirypäleet,rusinat) kunnes eräs äiti sanoi että apteekista saa ostaa mallasuutetta siinä käyttöohjeet ja johan lähti vatsa toimimaan, voi myös käyttää vauvoilla. Ei tietenkään toimi kaikilla mutta meillä onneksi ja vaiva postunut iän myötä. Toivottavasti teillä lähtee vatsa toimimaan.

    • microlaxeista

      Eli kolmena peräkkäisenä päivänä oli tyhjennys? Mutta ei tarkoitus tehdä niin jatkuvasti? Tuon kolmen päivän aikana olisi varmaankin tullut se kova tulppa pois. Lapset ovat sinnikkäitä panttaajia, jos ulostaminen on tehnyt kipeää, menee hetken, että unohtavat sen? Panttaajan suoli voi myös olla "laiskistunut", mutta sen toiminnan pitäisi palautua ajan kuluessa. Siksi on hyvä, että noita pehmittäviä annatte päivittäin. Pian niiden pitäisi alkaa tepsimään. Annostusta ei kannata hirveästi ylittää, koska seurauksena voi olla ripulia. Oletteko samalla katsoneet muutkin asiat kuntoon ruokavaliosta: tarpeeksi kuituja, nesteitä yms. Meillä kolmevuotiaalle syötämme ihan puuron aamuin ja illoin, jos se jää väliin, menee maha kovaksi. Ja kun taas sattuu, alkaa panttaaminen. Säännöllinen vatsaa pehmentävä lääkitys on kyllä pystytty jättämään pois. Kasvisten osuus on melko suuri, hedelmiä syötämme myös paljon. vesimuki on aina pöydällä, Jotta pojan tulee juotua tarpeeksi. Kaikkea vatsaa kovettavaa vältetään, varsinkin maitotuotteet runsaasti nautittuna tuntuu vatsaa kovettavan. Lisäksi liikuntaa paljon, lähinnä ulkona peuhaamista.

      Niin kauan kuin ei homma toimi itsekseen, on kuitenkin hyvä käyttää välillä myös microlaxeja. ei kuitenkaan päivittäin, vaan harvemmin.

    • lääkityksen käyttö ok

      Duphalacin käyttöä ei ole syytä pelätä. Suoli ei siihen totu eikä se aiheuta mitään haittaa. Duphalac ei ole varsinaisesti lääkettä ja 15 ml on vielä pieni annos. Ripulia ei ole syytä pelätä annosta nostettaessa, koska ensimmäiseksi tulee ns. löysä kakka pois ja vähitellen ummetuksen aiheuttaneet kokkareet pehmenevät. Lapsi pitää ohjata kakalle päivittäin, vaikka hätä ei olisikaan ja 10 min istuntoa riittää. Siksikin olisi hyvä, että lääkityksen avulla saa kakan pehmenemään, jotta lapsi huomaisi, ettei kakkaaminen satu eikä sitä tarvitse pelätä. Täysjyväviljatuotteiden kuitu on tehokkainta suolen toiminnan kannalta, kuivatut hedelmät ja esim. vehnäleseet lisättynä puuroon auttavat myös. Kannattaa myös muistaa, että lääkityksen kesto on yleensä vähintään yhtä pitkä kuin oireidenkin kesto.

    • ummellako

      joo kuulostaapa tutulta...
      Mulla tyttö on kärsinyt ummetuksesta jo pitkään..
      Ensin aloitin ihan kotikonstein kaikki kuidun ja nesteen lisäykset. Sitten otettiin avuksi päärynäsoseet, luumut, rusinat ym..
      Sitten pääsin neuvolan lääkärille kun oma lääkäri ei ottanut kantaa koko hommaan. Siellä saatiin neuvoksi jättää Maito ja muna kokonaan pois ruokavaliosta.. Ollaan nyt oltu sillä ruokavaliolla yli vuoden 1,5v. ja nyt homma alkaa alusta.. Syötän tytölle visibliniä annoksen päivässä ja pidän huolen että tyttö juo hyvin.
      En suosittele kauan käyttämään levolacia, duphalacia, laxoperonia.. Ja ennemmin todella harvoin microlaxia jos on patti tilanne
      Niin kannattaa lääkäriltä myöskin kysyä klyxiä se on samantapainen liuos (peräruiske) mutta se ei työnnä sitä kakkaa kipeästi sieltä 5min pois vaan se pehmittää sen kakan siellä suolessa ensin.. Se ei veltostuta suolta niinkuin kaikki muut edellä mainitut tekee pidemmän päälle
      Meillä se levolac toimi aikansa eikä siitä enää ollut apua.. Joten sitten siirryin visibliniin sitä saa apteekista myös ilman reseptiä. Se on ihan sama kun söisit leseitä ruoan mukan.. Ja tuo mallasuute jonka saa apteekista auttoi ennemmin kun neiti oli vauva..
      Nyt mulla on tenkkapoo edessä kun en tiedä mitä tekisin tai millä saisin tytön kakalle kun se ei halua mennä.. se tahrii vaan housujaan.
      Mutta kun se menee kakalle niin sitten tottakai juhlitaan ja kehutaan kuinka reipas tyttö mulla on ja kuinka olen ylpeä siitä..
      Kakka on aivan normaalia visiblinin ansiosta..
      olen yrittänyt tehdä kisan pytylle menosta se meni hetken aikaa läpi mutta en viitsisi aina palkitakaan jollain namilla kun neiti kakkaa.. Oisko joku tarrataulu hyvä?

    • Ramim

      Moi ! meilläkin ollu molempien tyttöjen kanssa ummetusvaivaa.nyt nuorimman mikä vähän yli kahden.ollaan kokeiltu microlaxii ja laxoberonii mistä ei ollu hyöyyy.kävimme erikoislääkärillä ja saimme pegorion 6g jauhetta ja sitä ollaan joka aamu annettu pussillinen aamuvelliin.se määrä on riittänyt ja aluksi kun oli oikein piukassa että tulppa lähti liikkeelle niin peräruiske KLYX 120 ml suoraan peräsuoleen.rasvata vain putkilon päätä ja peppuu kansniin ei sitten satu niin kovasti=).iso pullo KLYX ja samaa lääkettä kuin microlaxix mutta määrä niin iso että auttaa.pistän tämän auttaakseni kun tiedän että lapsella ei ole kivaa ja eikä vanhemmillakaan.kannattaa hoitajan antaa eka lääke peppuun niin saa vinkkii =)kysykää näitä lääkäriltä kun on reseptilääkkeitä ja ei mitään kalliitakaan ja tepsii=)terv kahen tytön iskä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      47
      3288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      12
      2053
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      22
      1525
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      15
      1394
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1351
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1271
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1186
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1115
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      9
      1073
    10. 22
      1047
    Aihe