Miten imetys onnistuu jos pienet rinnat?

rinnaton

Moi!

Olen rv 32 6, h-hetki kovasti siis lähestyy. Olen tässä miettinyt ja koittanut hankkia tietoa imetyksestä ja varsinkin siitä, että onnistuuko imettäminen ollenkaan jos omistaa pienet, siis hädin tuskin A-kupin rinnat? (raskausaika hieman suurentanut eli nyt voin sanoa A-kupit :)

Jostain luin että ei imettäminen ole kiinni rintojen koosta mutta tuntuu hieman hassulta ajatella että näistä mun nk. rinnoista jotain irtoaisi tulevalle vauvelille. Mielelläni kyllä imettäisin mutta..

Onko siis pienirintaisilla kokemuksia imettämisestä? Miten teille kävi? Tuliko maitoa ja miten kauan? Kovasti vastauksista kiittäen.

19

9381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaksi jo ruokittu

      Odotan taas lasta, ja mulla on nyt kans nyt A-kupit..kun on varustus oikeen turvoksissa. Mulla on kaks lasta joista kumpaakin olen imettänyt. Ensimmäistä 14kk, jälkimmäistä 15. Kummallakin kerralla olen tavallaan pelännyt ettei näin onnettomista tisseistä ole paljoa iloa imetyksessä. Nyt jo luotan, että rintojen koosta maidon tulo ei ole kiinni. Neuvolan "täti" sanoi, että pienirintaiset on useesti hyviä imettäjiä. Omalla kohdallani ainakin on näin ollut.
      Muista rentoutua, levätä ja "ottaa rauhallisesti"..Anna vauvan rauhassa kokeilla syömistä -ei se mullakaan heti ole täysillä käynnistynyt. Anna aikaa itsellesi ja lapsellesi. Iloista vauva-aikaa..

      • pienistä

        paremmin kuin isoista. ainakin meidän äidillä, jolla on E-kuppi ei tullut maitoa ollenkaan. minä sain vain noin kk ajan sellaista harmaata vettä ja samassa huoneessa oleva äiti lypsi jo sairaalassaoloajan oman lapsensa nukkuma ajat maitoa kaiken aikaa kun sitä maito suorastaan suihkusi toisesta rinnasta kun hänen omansa imi toisesta. hänelläkin oli ollu A-B kupit. eli ei se koko vaan maitorauhasen toiminta.


    • Kerrankin!

      Elä murehdi, ei se ole rintojen koosta kiinni, paljonko maitoa tulee. Mulla oli ennen raskautta 75A, ja sit hiukan kasvoivat raskauden aikana.

      Maitoa ei tullut ennen pojan syntymää yhtään, mutta jo synnytyssalissa alkoi maito nousta. Nyt kun maitoa tulee, niin rinnat ovat edelleen pienet, mutta toisinaan kovat kuin pesäpallot :-)

      Sen olen huomannut, että syöttäessä poikaa joutuu nostamaan rinnalle, kun ei voi riiputtaa rintaa alas suuhun. Nyt jännittää, kuinka pienet nahkaläpyskät tästä imetyksestä jää...

    • oo koosta

      se homma kiinni. Lääkäri sano, että usein jopa pienistä rinnoista onnistuu paremmin ja maitoa erittyy enemmän kuin isoista. Tiedä sitten.

      • Nimetön

        Lääkärisi on oikeassa. Isorintaisena (kolme lasta imettäneenä) ja sellaisia kavereita omistaneena voin sanoa, että ei se imetys isotissisellä helppoa aina ole. Tuntuu tosiaan, että pienirintaiset ystäväni ovat onnistuneet imetyksessä paljon paremmin. Eräs isorintainen ei ollenkaan. Ison ja maidosta pullean rinnan sisään kun nännin pää uppoaa helposti ja pienen vauvan on vaikea saada siitä otetta. Mutta pienirintaisella nännin pää on usein helpommin tartuttavissa.


    • Reija

      rintarauhanen, joka tuottaa maitoa on kaikilla naisilla samankokonen. rinnan koko määräytyy rintarauhasen päällä olevan rasvan mukaan, jota naisilla on eri määrä. ei sillä läskillä rinnassa oo mitään tekemistä imetyksen kanssa. rintojen koko myös vaihtelee painon mukaan. lihavilla on isommat rinnat kun laihoilla. kun lihavakin laihtuu niin laihtuuhan ne rinnatkin siinä mukana. rinnat myös kasvaa vielä synnytyksen jälkeen kun maito nousee rintoihin.

      • minna

        Äitiyspakkauksen mukana tulee hyvä imetys opas jossa on lueteltu syitä siihen miksi imety ei onnistu. Yksi oli mm epävarmuus tai epäily ettei imety onnistu. Siispä kannattaa luottaa itseensä ja uskoa että maitoa tulee! Lisäksi täytyy levätä ja myös juoda kunnolla. Kyllä maito nousee synnytyksen jälkeen, jos ei heti ensimmäisenä päivänä niin ainakin kolmantena.


    • janeminttu

      olin kans pieni rintainen kun odotin ekaani,a75. koko raskausajan minun rinnat olivat pienet.. sitten laitoksella ne repes liitoksistaan kun maito nousi niihin. tuli oikein jätti rinnat,c85. ja raskauden jälkeen minä totesin että sain vihdoinkin rinnat! eivät hävinneet minnekkään, imetin 6kk. nyt tulossa toinen ja rinnat on kasvaneet tasaseen tahtiin..minkähänlaisen poven nyt saan! kiva että jotain myönteistä jää raskaudesta kehoon( ennestään roikkuva mahanahka venyy vielä n.4 rv..)

    • rinnaton 2

      Onnistuu se AA-kupin rinnoillani, vaikka usko oli synnytyksen jälkeenkin vielä muutaman päivän ajan koetuksella. Rinnat kasvaneet kokoon A, vauva 4 kk ja täysimetyksellä.

    • rinnaton myös

      Olen myös pieni tissinen. Ja poika on nyt 9 kuukautta ja edelleen imetän sekä päivällä että yöllä eikä kertaakaan ole tarvinnut antaa mitään tuttelia.

    • eräsN1

      Itselläni oli rinnat kun rippikoulu tytöllä ja kun kaksoseni syntyivät, niin heitä imetin 8 kuukautta ja maitoa riitti hyvin. Tietenkin nesteitä joutui nauttimaan päivän mittaan noin 4-5 litraan, että ruokatalous toimi moitteettomasti.

    • alkuperäinen rinnaton

      Kiitos paljon kaikille vastanneille! Saitte luotua muhun uskomattoman paljon luottamusta että imettäminen onnistuu myös minulla. Näin ensimmäistä odotellessa sitä kelaa kaikenlaisia asioita ja murehtiikin varmasti suotta mutta tämä imetysasia oli niistä päällimmäinen.

      Kohta äiti vm. -75, kuppikokoa A ;)

      • sanoa

        että koolla ei tosiaan ole maitomäärän kanssa mitään tekemistä, mutta itse koin todella hankalaksi imettämisen kun vauva kasvoi. Aina piti olla hirveät määrät tyynyjä, että vauva ylettyi rintaan ja reissussa imettäminen talviaikaan oli käytännössä mahdotonta. Maitoa kyllä tuli, mutta itse lopetin imetyksen 3kk iässä, kun itse reissaan todella paljon ja imetys oli niin hankalaa julkisilla paikoilla, kun ei ollut tyynyjä tms.. mukana.
        Mutta alkuperäiseen vastaan, että maitoa todellakin riittää vaikka pienet rinnat omistaisikin. :)


      • a-kupperoinen
        sanoa kirjoitti:

        että koolla ei tosiaan ole maitomäärän kanssa mitään tekemistä, mutta itse koin todella hankalaksi imettämisen kun vauva kasvoi. Aina piti olla hirveät määrät tyynyjä, että vauva ylettyi rintaan ja reissussa imettäminen talviaikaan oli käytännössä mahdotonta. Maitoa kyllä tuli, mutta itse lopetin imetyksen 3kk iässä, kun itse reissaan todella paljon ja imetys oli niin hankalaa julkisilla paikoilla, kun ei ollut tyynyjä tms.. mukana.
        Mutta alkuperäiseen vastaan, että maitoa todellakin riittää vaikka pienet rinnat omistaisikin. :)

        huh, olipa kiva lukea näitä kommentteja kun itse olen 36 viikkoa raskaana ja miettinyt että miten näillä A-kupeilla imetys onnistuu, jospa sitä nyt luottais kehooonsa jo paremmin :D


    • suihkutissi

      Ei se ole koosta kiinni, ja ainakin mulla turposi rinnat B-kupista D-kuppiin imetyksen alkuvaiheessa. Nyt on jo palautuneet entiselleen melkein, mutta maitoa tulee silti hyvin edelleen. Nyt olen imettänyt 6kk. Vauvan imetin täysimetyksellä 5kk ikään asti.

    • Kaks rusinaa laudal

      Entäs kyl rintarauhaskudoskin rinnoissa on teelusikan kokoiset klömpit?.. Siinä kaikki. Läskiä kyllä kertyy, mutta perseeseen ja reisiin. Rintojen kohdalta taas näkyy luut läpi. Eli: pelkät nännit omistan. Ei näihin voi ikinä kehittyä riittävästi maitoa!?!

    • dream on ...

      no ei onnistu mitenkään!!!

    • onnistuu1

      75 AA ja maitoa tulee reilusti yli oman vauvan tarpeen. Imetystyynyjä en ole käyttänyt, kannatan vauvan päätä käsivarrella vinottain, eli pienenä vauva oli melkein pystyssä.

    • Kyllä onnistuu

      Olen nähnyt sellaisen naisen imettävän, jonka rintakehä oli aivan lauta - siis aivan kuin miehellä. Hänellä oli pelkät nännit ja hyvin vain imetti lapsiaan yli vuoden vanhaksi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1815
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe