kauran hinta

osaako joku sano kauran hinta/kg ja litistetyn kauran hinta/kg leseen hinta/kg. kiitos kaikille vastanneille :)
Ilmianna
Jaa

3 VastaustaMaaseuduntulevaisuudessa tänä päivänä mainittiin vientilaatuisen kauran hinnaksi 110€/t (euroa/1000kg) satamaan toimitettuna. Suunnilleen samaa luokkaa maksaa kaura sisämaassakin, jos pystyt ottamaan edes muutaman tonnin erän kerralla. Säkitettynä hinta huomattavasti kalliimpi. Litistettynä hintaan lisätään litistyskustannus (olisi 20-40€/t). Muista että litistetty vilja olisi hyvä käyttää n.2vk sisällä litistyksestä.
Ilmianna
Jaa
Itse juuri kyselly kauran hintoja. Taitaa kilohinta vaihdella 0,10-0,20€/kg
Maatalouskaupasta jos ostaisin, maksaisi 20snt/kg eli 40kg olis 8€
Mutta tutun kautta saan hakea säkeissä siihen 10snt/kg. eli silloin esim. 100kg olisi 10€. Kannattaa kysellä monista eri paikoista ja suoraan tuottajilta, koska heillä hinnat yleensä halvempia.

Tuosta litistetystä sanoisin sen verran, että minulle on aina opetettu, että kauraa ei tulisi litistää kuin korkeintaan päivän annokset kerrallaan.
Kannattaa aina miettiä tarkkaan tarviiko hevosesi litistettyä kauraa, koska kokonainen on aina paras vaihtoehto. Esim. jos hevosesi hotkii ruokansa tai jos ulosteen mukana tulee paljon kokonaisia kauroja, voi olla syytä käyttää litistettyä. Mutta jos tällaisiä ongelmia ei esiinny, suosittelen pysymään kokokaurassa :)
Ilmianna
Jaa
Voiko kauran leseitä/kuoria syödä
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

kauran hinta

osaako joku sano kauran hinta/kg ja litistetyn kauran hinta/kg leseen hinta/kg. kiitos kaikille vastanneille :)

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta