Roaccutan

kuuri alkaa?

No niin. Kertauksen vuoksi pistetääs sitten vielä kerran ne kuuluisat ja pahamaineiset Roan sivuvaikutukset kehiin! Kiitos kaikille osaa ottaville. Älkää viitsikö mitään keksittyjä juttuja sitten heitellä.
Itseäni ainakin auttaisi suuresti, ja miksei muitakin, jos saisi enemmän tietää mitä tuleman pitää ens viikolla. Vai kuinka moni on sitä mieltä, että kannattaisi jättää koko lääketouhu väliin?
Sanokaapa vaikka, että kuinka yleistä toi hiustenlähtö on Roan aikana? Se on oma huolenaiheeni, kun ens viikolla pitäs kuuri aloittaa. Mites olikaan ihottumat? Tuleeko niitä? Entä väsymys tai raivokohtaukset? Millaista kokemusta on edellä mainituista.? Se yleinen kuivuminen onkin varmaan ihan kaikille käyttäjille yleistä.

35

23267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Roatyttö

      Itselläni kuuri loppui muutama kuukausi sitten,mutta otan osaa ja jaan kokemukseni.

      Sivuvaikutukset;
      -huulet kuivuivat pahasti koko kuurin ajan,välillä melkein vereslihalle asti.
      -kasvojen iho kuivui ja hilseili.

      -Itse koin pahan "pahenemisvaiheen" joka kesti 2.kk alusta melkein pari kuukautta.Iho oli pahempi tällöin kun kuurin aloittaessani.
      Usko ja toivo riittivät ja iho parani :)

      eli mitään pahempia sivuvaikutuksia (hiustenlähtöä,raivokohtauskia tms.) ei ollut.

      Akne ei ole ainakaan vielä palannut,päivä kerrallaan mennään.Silloin tällöin tulee pieniä näppyjä.

      Tsemppiä sinun kuurillesi!

    • vaivoja

      viisi kuuria roaa olen syönyt ja haittavaikutuksina on ollut normaali ihon ja huulien kuivuminen,lievää masennusta,selkä ja lihassärkyä,väsymystä,ekoina päivinä kuurin alkamisesta päänsärkyä,silmien kuivumista,jonkin verran nielun kuivumista,tästä en ole varma kun oli juuri silloin flunssaa päällä ja jotenki nielu oli niin kuiva ettei meinannu pystyä nielasemaan.maitorupea tulee käsivarsiin.lähtee rasvaamalla.

      viimeisellä roa kokeilulla poskeen tuli joku punoittava ja kutiava ja turvonnut läiskä.joku eksteema mikä lie..roan lopetin kesken yli kk sitten ja vielä toi kummittelee.apolar nimisellä voiteella yrittäny saada sitä pois.

      ikuisiksi vaivoiksi taisi jäädä silmien kuivuus ja ihon kuivuus.

      kaikki maksa arvot yms on ollu mulla aina ok.

      • sen verran..

        muista, että sivuvaikutukset ovat erittäin harvoin pysyviä, ja aknesta pääsee kuitenkin melko todennäköisesti lopullisesti tai ainakin pitkäksi aikaa eroon! minusta muutaman kuukauden sivuvaikutukset ovat aknesta eroon pääsemisen arvoisia.

        itselläni ei ollut paha akne, mutta ekan kuukauden ajan selän (ja vähän kasvojen) ihohuokoset pursuivat talia ulos, nyt 4. ja vikalla kuukaudella on enää jotain näppylöitä tai pieniä tulehduksia (finnejä), jotka johtuvat kyllä siitä, että räpelöin koko ajan ihoani... sitä ei vaan osaa lopettaa. arvet syntyvät juuri siitä kun sitä ihoa repii. tosin mulla arvet paranee näkyvästi parissa päivässä, voiskohan johtua tosta lääkkeestä...(?) kasvot on kyllä täynnä hyvin pieniä vanhoja arpia, mitenköhän niistä pääsisi eroon. niitä ei kyllä näy ellei tarkkaa katso.


      • Anonyymi

    • ex-näppynaama

      Itselläni lääke alkoi vaikuttaa n. kuukausi kuurin aloittamisen jälkeen, jolloin alkoi pahenemisvaihe. Talia pukkasi naamasta ulos aivan järkyttäviä määriä, samoin hiukset rasvoittuivat enemmän. Tätä vaihetta kesti n. kuukauden ajan, jonka jälkeen alkoi ihon kuivuminen ja paraneminen.

      Pahenemisvaiheen jälkeen ihoni alkoi parantua todella nopeasti, ja näpyt tuntuivat häviävän yksi toisensa jälkeen melkeinpä yön yli. Mitään pahoja sivuvaikutuksia ei ollut; ainoastaan kädet ja huulet kuivuivat siihen malliin että niitä piti olla jatkuvasti rasvaamassa, ja piilolinssien käyttö piti lopettaa kuurin ajaksi silmien lievän kuivumisen vuoksi. Mitään psyykkisiä sivuvaikutuksia ei tullut.

      Tuttavapiirissäni lähes kymmenen ihmistä on syönyt roa-kuurin, ja mitä olen heidän kanssaan jutellut aiheesta, niin ei kukaan ole kokenut mitään pahoja sivuvaikutuksia, vaan ainoastaan noita silmien ja limakalvojen kuivumisia. Ja kaikki ovat olleet tyytyväisiä lopputulokseen. Vaikka roa ei koko aknea parantaisikaan, niin kyllä se ihon kuntoa kuitenkin parantaa huomattavasti.

      Itselläni alkaa olla puolen vuoden kuuri lopuillaan, ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen. En ole mikään täysin persikkaihoinen, mutta ihoni on nyt siinä kunnossa, että kehtaan liikkua ihmisten ilmoilla ilman paksua meikkikerrosta (ohut kerros puuteria riittää peittämään ihon virheet). Voin rehellisesti sanoa, että roan ansiosta itsetuntoni on nyt paljon parempi, sillä ensimmäistä kertaa elämässäni tunnen itseni ihan siedettävän näköiseksi, jopa nätiksi.

    • nimetön

      Minä söin roan kuurinviisi vuotta sitten. ei tullut muuta oireita kuin valtava iho.n kuvuminen. Ainakin vielä finnejä ei ole ilmestynyt, muutama näppy silloin tällöin. Osta valmiiksi jotain super kosteuttavaa huulivoidetta. Ja myös kosteuttavampaa kasvovoidetta. Näin ainakin minä selvisin kohtuullisella ihon kuivumisella.

    • kokemukseni

      heips! oon syönyt roaa nyt kohta 6 viikkoa ja seuraavia sivuvaikutuksia on tullut:
      -silmien kuivuminen, joka ilmenee pienenä kirvelynä

      -3. ja 4. viikon taitteessa iho kuivui naamalta aika reilusti, nyt on tasoittunut

      -4.ja 5. viikolla käsissä nokkosihottumaa, tällä hetkellä ei ole

      - päänahka on kuivinut niin, ettei hiuksia enää tarvitse pestä niin usein kuin ennen.

      -finnejä on tullut vähän kuurin mittaan, mutta mitään selkeää pahenemisvaihetta ei ole ollut. iho on muuttunut parempaan suuntaan, eikä isoja, tulehtuneita sinipunaisia finnejä ole enää ilmaantunut.

    • ...

      söin teini-iässä useamman kuurin roaa. iho parani aina täydellisesti ja sitten jonkin ajan kuluttua akne puhkesi uudelleen. kuivumisten ja silmien kirvelyn ohella minulle puhkesi masennus. ei tietenkään voi olla varma johtuiko se roasta vai vaikka e-pillereistä vai elämäntilanteesta. nyt viisi vuotta viimeisen kuurin jälkeen luulen, että roa kuitenkin oli oikea ratkaisu siihen elämänvaiheeseen, sillä pystyin elämään normaalia nuoren elämää eikä tarvinnut piilotella kotona aknen ja huonon itsetunnon takia.

      akne tekee taas tuloaan, mutta tällä kertaa en rupea roa-kuurille masennuksen pelossa.

    • Hansu

      Söin Roa kuurin pari vuotta sitten. Minulla ei ollut mitään pahoja sivuvaikutuksia, joten mielestäni voit olla niiden suhteen huoleti. Ainoastaan ihoni kuivui ja punoitti jonkin verran, mutta sehän on tietysti odotettavissa. Iho oheni ja se reagoi herkästi pakkaseen, kuumuuteen, jännitykseen jne. Joten vältä rasittamasta ihoa! Eräs positiivinen sivuvaikutus lääkkeellä oli...Hiukset eivät rasvoittuneet ollenkaan. Ihan tosi! Voisin sen vuoksi syödä roan uudelleen. Roan jälkeen ihoni oli pitkään sileä, nyt minulla taasen näppyjä jonkin verran. Aknesta voin tuskin puhua oman ihoni kohdalla.

    • eve

      Siis tuota ei kyllä missään nimessä kannata väheksyä tuota kuivumista!
      Itsellä oli 8 kk:n kuurin aikana huulet hirvittävässä kunnossa, niinkun varmaan kaikilla muillakin. Ei voinut nauraa tms. sattu vaan tosi paljon! Edes lähikauppaan ei voinut kuvitellakaan lähtevänsä ilman huulirasvaa, ja siis oikein kunnon tuhdit aineet piti olla, ei mitään markettipuikkoja, vaan apteekista bepantenia.
      Ja se hirveä ihottuma, sitä oli ihan koko kehossa. Käsivarret oli kuin niitä olisi raapinut viikon putkeen, samoin sääret oli ihottuman peitossa ja alaselkä, se oli ehkä kaikkein pahin. Esim. uimahalliin ei ollut mitään asiaa, eikä rannalle uimapuvussa kesällä.
      Rasvaaminen saattoi auttaa vähäksi aikaa, mutta kun se kutisi niin vietävästi...
      Usein tuli sellainen raivonsekainen itku, että ei *umalauta, eikö tää koskaan lopu, mutta nyt sanoisin, että kävisin sen koska tahansa uudelleen läpi jos akne palaisi pahana takaisin!!
      Kyllä akne on niin kova henkinen taakka, että itse olisin valmis kärsimään _melkein_ mitä vaan sen parantumiseksi!!
      Eli kannattaa aloittaa, jos ei haittaa että et ehkä ole hehkeimmilläsi kuurin aikana :)
      Hiustenlähdöstä sen verran, että kyllä sitä lähtee, mutta hyvä puoli on se, että voi olla vaikka viikon tarvittaessa pesemättä hiuksia, ei rasvoitu ollenkaan sinä aikana!:)

      • roapoika87

        SYÖKÄÄ PILLERIT PÄIVÄLLÄ RUUAN KANSSA, KOSKA SILLOIN MAKSA TOIMII PARHAITEN JA ILMAN RUOKAA LÄÄKE EI IMEYDY YHTÄ HYVIN JA SIVUVAIKUTUKSET PAHENEVAT!


        Oma kuurini ei ole vielä loppunut, syön puolen vuoden kuurin 50mg/päivä.

        En muista enää tarkalleen, missä vaiheessa eri sivuvaikutukset alkoivat, mutta tässä näitä nyt on:

        - Koko kropan kuivuminen: naama, huulet, käsissä ihottumaa, reidet kutisee välillä kun ovat niin kuivat varsinkin suihkun jälkeen. Kaikki kuivuusoireet voi välttää rasvaamalla tarpeeksi ja sitä rasvaa myös kuluu!
        - Silmien kuivuminen, ei kuitekaan pahasti
        - Nenäverenvuoto, kerran.
        - En tiedä onko kellään muulla, mutta kun nenän limakalvot on niin kuivat kuurin aikana, niin kaikki lima ja räkä kuivuu sellaisiksi TOSI teräviksi räkäklimpeiksi nenän sisäpuolelle.
        - Selkä, jalka ja nivelkivut tuli ensimmäisenä 2 viikon kohdalla. Niitä ei tosin enää ole kun liikkuu säännöllisesti.
        - Mieliala heitteli kuurin alussa kun tuloksia ei vielä näkynyt ja aknemasennus valtasi mielen.


        Muutkin ovat kirjoittaneet hiusten rasvoittumisesta, eikä itsellänikään hiukset rasvoitu enää ollenkaan, viikon voi olla vaikka pesemättä ja silti näyttää puhtaalta.

        Plussat:

        Hiukset ei rasvoitu
        Iho ei rasvoitu ( =) )
        Iho ei ole enää koko ajan liekeissä, tulehtunut ja jomota ikävästi ( :) =
        EI ENÄÄ FINNEJÄ
        En usko ruokavalion vaikuttavan akneen, mutta olen kuurin aikana syönyt hirveästi karkkia ja roskaruokaa, eikä naamaan ilmesty YHTÄÄN FINNIÄ!
        Itsetunto takaisin, uskaltaa mennä taas lähelle ihmisiä pelkäämättä että he löytävät sen mt. Everestin kokoisen paiseen kasvoistasi ja tuojottavat sitä koko loppukeskustelun!

        TSEMIÄ KAIKILLE AKNEPOTILAILLE!


    • Pauliina

      Hienoa, että olette jaksaneet kirjoittaa kokemuksistanne. Aloitan roa-kuurin ensi viikolla ja tiedonhalu lääkkeen suhteen on valtava.

    • tyttönen86

      Olen syönyt Roaccutania nyt neljä kuukautta, enkä ole sivuvaikutuksista kovin paljon kärsinyt. Silmät kuivuvat välillä tavallista enemmän (en kyllä juurikaan huomaa sitä, ellei minulla ole piilolinssejä), huulet samoin rohtuvat välillä ehkä hiukan normaalia enemmän, mitä tosin tapahtuu talvisin muutenkin. Jonkun verran on ollut myös nenäverenvuotoja. Kuurin hyötyihin verrattuna haitat ovat kuitenkin pieniä: minulle ei muutamaan viikkoon ole tullut yhtäkään finniä! Iho alkaa olla tasaisen näköinen, pieniä arpia lukuun ottamatta. Varsinaista pahenemisvaihetta minulla ei ollut ollenkaan. Yksi kuurin positiivisista vaikutuksista on se, etteivät hiukset enää rasvoitu samoin kuin ennen, vaan pysyvät puhtaina ja kiiltävinä monta päivää. Hiusten lähdöstä en ole kärsinyt ollenkaan ainakaan tähän mennessä.

    • silja

      Hei!

      Omalla kohdallani sivuvaikutuksia ei juurikaan ollut. Iho kyllä kuivui ja pahinta olikin jatkuva huulten rasvaaminen. Ihan liioittelematta huulia piti rasvata monta kertaa tunnissa, sillä huuleni lähes halkeilivat. Töissä oli sitten tuskaa, kun ei huulirasvapurkilla voinut koko ajan käydä.

      Käytän piilolinssejä ja olin huolissani, miten niiden käyttö onnistuisi kuurin aikana, sillä roahan kuivattaa myös silmiä. Ongelmia ei kuitenkaan ollut. Käyttöaikaa päivässä piti vain hieman lyhentää.

      Hiuksia ei päästäni irronnut sen enempää kuin tavallisestikaan. En myöskään ollut väsynyt tai kärttyinen kaiken aikaa. Fakta kuitenkin on, että sivuvaikutukset ovat yksilöllisiä. Jokaisen elimistö reagoi ärsykkeisiin eri tavalla. Tiedän myös ihmisiä, joille kuuri oli juuri sivuvaikutusten vuoksi vaikea.

      Oman ihoni kuuri paransi puoleksitoista vuodeksi.

      • ******

        Minkälaisia annostuksia teillä on käytössä?
        Aloitin keskiviikkona roa kuurin 40 mg/ päivässä, onko se hurja annos?
        Olen 30.v nainen ja painan n.58-60 kg.


      • Tytsy
        ****** kirjoitti:

        Minkälaisia annostuksia teillä on käytössä?
        Aloitin keskiviikkona roa kuurin 40 mg/ päivässä, onko se hurja annos?
        Olen 30.v nainen ja painan n.58-60 kg.

        Itse aloitan maanantaina myös annostuksella 40 mg/vrk. 25 v./52 kg.


      • ella
        ****** kirjoitti:

        Minkälaisia annostuksia teillä on käytössä?
        Aloitin keskiviikkona roa kuurin 40 mg/ päivässä, onko se hurja annos?
        Olen 30.v nainen ja painan n.58-60 kg.

        Minäkin aloitin keskiviikkona ja samat 40mg päivässä. 24 v. ja 60 kg.


      • silja
        ****** kirjoitti:

        Minkälaisia annostuksia teillä on käytössä?
        Aloitin keskiviikkona roa kuurin 40 mg/ päivässä, onko se hurja annos?
        Olen 30.v nainen ja painan n.58-60 kg.

        Sama annostus oli minullakin, tuolloin olin 18 vuotta, 52kg. Nykyään 21 vuotta ja akne on lievänä palannut takaisin. Kuuri auttoi kuitenkin puoleksitoista vuodeksi ja edes pieni tauko aknehelvetistä oli todella helpotus.


      • liikaa liikaa
        silja kirjoitti:

        Sama annostus oli minullakin, tuolloin olin 18 vuotta, 52kg. Nykyään 21 vuotta ja akne on lievänä palannut takaisin. Kuuri auttoi kuitenkin puoleksitoista vuodeksi ja edes pieni tauko aknehelvetistä oli todella helpotus.

        Alotin eilen annostuksella 60mg/päivä. 63kg, eikä ole edes mitenkään laaja-alainen akne. hiustenlähtö pelottaa eniten, jos sitä siis ilmenee.


    • Jonssoni67

      Mitäs ku on tulossa tollanen 10päivän ryyppykuuri etee ku lähden etelään... Ni mitä vittua.. Voiko dokailla ihan huoletta=?

      • Jorma**

        Voit dokailla ihan huoletta. Jos maksasi on heikossa kunnossa jo alkuunsa, todennäköisesti silmäsi ja ihosi alkavat muuttua keltaiseksi jossain vaiheessa ryyppyputkea, ehkä vasta sen jälkeen. Sitten voit alkaa kyselemään kavereiltasi kenellä olis ylimääränen maksa luovutettavaksi. Mutta ei hätää jos ei halukkaita löydy, Laosista saa hyvän maksan alle 20000€:lla...Samaan hintaan natsisaksan aikuinen evoluutiolääkäri ompelee sen paikalleenkin.


    • Roaccutan-riippuvainen

      Hei kaikki kohtalotoverit!

      Syön tällä hetkellä kolmatta Roaccutan kuuriani. Kokemuksesta tiedän, että sivuoireita voi eliminoida.

      Tässä muutamia vinkkejä Roaccutan-kuurin sivuoireiden lievittämiseksi.

      - helokkiöljy
      auttaa ihon kuivuusongelmissa. Myydään luontaistuotekaupoissa.

      -sinkki
      apua iho-ongelmiin. Parantaa ihon kuntoa.

      -pii
      suosittelen Silicatonic-tuotetta, joka otetaan sisäisenä 3-4 kk kuurina. Erinomainen helpotus akneiholle ja iho-ongelmille.

      -aloe vera
      käytän aloe vera-geeliä öisin, mikä rauhoittaa ihon ja kosteuttaa. Aloe vera sopii akneiholle, koska se ei sisällä rasvaa.

      -soija
      soija-tuotteiden lisääminen (es. soijarouhe) kuokavalioon nostaa aterian ravintoarvoja ja siten vaikuttaa myös ihon hyvinvointiin.

      Ruokavaliolla ja lisäravinteilla olen saanut ärsyttävimmän oireen, ihon kuivumisen, kokonaan pois. Ihoni on jopa kimmoisa, mutta huulet kuivavat välillä edelleen.

      Lisätietoa tuotteista löytyy helposti netistä ja luontaistuotekaupoista.

      Tsemppiä ja kärsivällisyyttä kaikille aknen uhreille!

    • kuivasilmä

      Tämä on alkuperäiselle vastaajalle vuosia myöhässä oleva vastaus, mutta jollekin muulle ehkä hyödyllinen. Söin 6kk roaa ja koko kuuri oli taistelua silmien kanssa. Sain silmäluomiin heti alussa atooppisen tulehduksen, jota hoidettiin useita kertoja kortisonilla.Lisäksi silmät olivat kuivat. Huulet kuiuivat, mutta rasvaamisella siitä selvittin. Kun lopetin roa oletin, että oiretkin helpottaisivat, mutta eipä helpottaneetkaan, vaan silmät alkoivat kuivua toden teolla. Silmälääkäri totesi roa tuhonneen kyyneltuotantoni ja erilaisia kosteutustippoja joudun käyttämään pahimmillaam monta kertaa tunnissa. Myös yöllä joudun laittamaan silmäsalvaa ja tippoja 3-4 kertaa yössä. En voi ollaa autossa, kaupoissa tai ulkona. Kaikkialla, missä on ilmastointi silmiin sattuu ja kirvelee. Silmät ovat koko ajan punaiset. Kokeilen kallaista Salagen läälkettä, joka on tarkoitettu sjögrenin syndroomaan, mutta ei sekään ongelmaa poista,lievittää kipua silmissä. Se maksaa 96e/ 84klp päiväannos on 2-4tabua, itse otan kolme. Roan valmistajan mukaan näin ei olisi pitäyt käydä, mutta sain silmiini taudin, jonka kanssa taistelen loppuikäni ellei lääkeiede keksi uutta vapauttavaa lääkettä. Jos olisin etukäteen tiennyt, että on pienikin mahdollisuus saada pysyvä vamma ja elämää rajusti rajoittava skä kukkaron päälle käyvä sairaus en ikimaailmassa olisi roaa syönyt. Finnit kyllä lahti, mutta sain tilalle jotakin paljon paljon pahempaa. Maanpäällisen silmähelvetin.

    • *

      Kuurista syöty 3kk ja 1 kk syömättä. 2 kuukauteen ei ole tullut yhtään finniä. Annos 40mg/pv. Ekaa kertaa 15 vuoteen söin monta rasiallista suklaata jouluna... aah.

      Ihoa olen rasvannut huolellisesti ja käyn vain kerran päivässä suihkussa. Ei erityisiä ongelmia ihon kuivumisen kanssa.

      Silmät hiukan punoittavat, bebanthen silmätipat auttavat. Piilolinssejä kestää käyttää vain ulkona, sisällä liian kuiva ilma.

      Huulet paremmassa kunnossa kuin ennen lääkekuuria, koska rasvaan niitä niin paljon :-)

      Hiustenlähtöä en ole huomannut, päinvastoin tukka hyvässä kunnossa. Varmaan siksi kun tarttee pestä vain kerran viikossa.

      Alkuun saattoi olla jonkinlaisia näköhäriöitä, ikäänkuin matalan verenpaineen tuntu näkökentässä, mutta en tiedä, oliko se kuviteltua ja/tai väsymyksestä johtuvaa. Nykyisin ei näköhäiriöitä ole.

      Lihakset ja nivelet ovat kipeät heti jos mitään urheilua harrastaa.

      Mun lääkäri sanoi, että isotretinoin on hyvin siedetty, ja ainoa akneen pysyvästi tehoava lääke. Olen tyytyväinen että aloitin lääkkeen.

    • Berrygirl

      No niin,
      vastailenpa minäkin tänne.
      Söin kuurin ollessani vaihdossa, espanjassa ja kuurin aikanahan EI olisi saanut juoda alkoholia.. noh, tulihan tuota välillä nautittua (mutta edes lasillinen sai kasvot/korvat punoittamaan, joten en pystynyt sen enempää edes juomaan...nyt kun muistelee takaperin niin kyllä sitä varmaan tuli juotua kuurin aikana ja siitä se punoitus on varmaan jäänytkin :/ Nyt kyllä haittana jäänyt punaiset posket.. ihan hirveää (tosi noloa liikkua julkisilla paikoilla/koulussa/kavereiden kanssa/poikaystävää en voi edes kuvitella).. Kaikki varmasti luulee että punastelen koko ajan, vaikka ei se kyllä sitäkään ole..(ehkä osittain olen jännittäjä tyyppiä).. mutta tuota, finnit ainakin lähti. Mutta sen sanon että kuuri on TOSI rankka. Hiukset kuivuu. Mullakin oli joku näärännäppy silmässä kuurin aikana ja silmätulehdus...silmätipat auttoi.

      Kestiköhän kuuri sen 3 kk (alku) ja jos olisin halunnut mennä kysymään lisää iholääkkeitä olisin kyllä voinut mennä mutta sivuvaikutukset olivat ihan hirveät joten toisen puoliskon kuurista jätin väliin...otin kuurin kämppiksen suositelmana ja itsetunto oli alhaalla. oikeasti kuuria en olisi edes tarvinut...
      Huulet kuivuivat ihan verille saakka, ihmeellisiä punaisina näppylöitä naamassa (iho näytti alussa paljon pahemmalta),

      --- tässä on lopputulos. punanaama :/

      • HillaBerry

        Kuurista on noin vuosi ja kahdekan kuukautta... Uskon kyllä että tämä punoitus lähtee jonain kauniina päivänä, tai sitten pikkuhiljaa:)


      • toivossa on hyvä elä
        HillaBerry kirjoitti:

        Kuurista on noin vuosi ja kahdekan kuukautta... Uskon kyllä että tämä punoitus lähtee jonain kauniina päivänä, tai sitten pikkuhiljaa:)

        Minulla iho punoitti kauttaaltaan jo hillittömästi aknetulehdusreaktion vuoksi ihossa. Kuurin aikana ei punoitusta ole ollut ja toivottavasti ei palaakaan enää kuurin jälkeen koskaan.


    • tempp

      muutama kuukausi sitten loppui kuuri ja sivuvaikutuksista jäljellä iho punottaa välillä ja on aika ohu mut muuten hyvä. ja kuurin aikana naama oli aika usein punainen ja huuli rasvaa sai laittaa kerran tunnissa söin 3 x 20mg päivässä noin puolivuotta. auringolta en suojautunut oikein mitenkään mutta en silti palanut ollenkaan ja vaikka aurinkoa ei tänä kesänä paljoo ole ollut enkä oikein ottanut aurinkoo niin en koskaan oo ollut näin ruskee:)
      ja sivuvaikutuksia siis oli huulien kuivuminen, hiukset ei rasvoittunut ollenkaan, ohut iho(aina tuli haava kun vähän teki jotain, punaisuus aina posket punoitti, alaselkä kipuili ja kipuilee vieläkin. iho parani aika hyvin jokunen arpi jäi mut ei se mitään.
      pahenemisvaihetta ei tullut tai ainakaan pahaa ja nyt ei ole moneen kuukauteen tullut finniä kun ennen isotretoin actavista tuli monta viikossa.

    • drree
      • harkintaa

        Olisi kivaa kun nuo automaattiset robottimainostuksen loppuisivat surkealla google translater-käännöksillään.
        Ei kukaan tilaa netistä mitään tuon tasoista lääkevalmistetta. Tiedä mitä paskaa saa. Sitä paitsi kyllä lääkärin konsultointia asiassa tarvitaan.


    • Arkke871

      Roaccutan kuurista on jo vuosia, mutta siitä koitui mahdollisesti loppu-elämän kestäviä ongelmia. Noin puolivuotta roaccutan kuurin jälkeen sairastuin masennukseen. Sitä mikä oli syy mikä seuraus, voidaan tietenkin pohtia, mutta en ollut lähipiirissäni ainoa, joka koki masennuksen kuurin loputtua.
      Ennen kuuria en juuri koskaan punastunut missään tilanteessa. Nykyisin punastuminen on suuri ongelma. Olen jutellut muidenkin kuurin syöneiden kanssa, ja samaa ovat sanoneet. Saatan punastua ihan kotona yksinäni, mutta yleensä punastuminen tulee sosiaalisissa, jännittävissä tilanteissa. Tai ei tarvi olla mikään kovinkaan kummoinen tilanne, niin punaseksi helahtaa.
      Toki finnit ovat lähteneet, eikä ikinä tulleet takaisin samanlaisena kuin olivat silloin ja masennuksesta on selvitty, mutta punastumiselle on vaikea tehdä mitään.

    • ajatuksia

      Olisiko joku jännitykseen käytettävä lääke omiaan estämään tuota ilmiötä? Joku beetasalpaaja tms. Tosin verenpainelääkkeenäkin käytetään. Jos punastuminen vaivaa kovasti, niin kannattaa mennä juttelemaan lääkärille.
      Tuo masennus tulee yleensä kuurin aikana jo? Tosin ketä huono iho ei masentaisi jo yksistään?
      Roaccutan on solumyrkkyä, jenkeissä käyttävät syöpähoidoissa sitä. En tiedä vaikutusmekanismia syöpähoidoissa, mutta aknen hoidossahan me se tunnetaan...

    • Anna

      Moi!
      Omia kokemuksiani Roaccutan-kuurista:
      muutaman vuoden ajan mulla oli ollu vaiheittain isoaj finnejä, lievää aknea...mistään todellisesta koko kasvot valtaavasta ongelmasta ei kuitenkaan voinut puhua. Söi kyllä itsetuntoa ihan liikaa noina aikoina. Nyt alkusyksystä alkoi epäpuhtauksia pukkamaan ihan järkyttävällä tahdilla (epäilen uudeksi ärsykkeeksi strssiä). Päätin viimein, että nyt tai ei koskaan voisi tän kuurin alotttaa.

      Sain kuurin 7kk, ja vuoropäivin yks ja kaks pilleriä.
      Ekan viikon kuurin alottamisesta, ihossa ei tapahtunut muutosta oikein mihinkään suuntaan ja kasvot teki edelleen mieli peittää jollain rätillä yms :(
      Sit alko tapahtuu ripeesti edistystä...
      Finnit vaan alko katoomaan. Niitä ei enää tullu jos söin palan suklaata. Iho rupes kuivumaan (joskin aina ennekin syksyllä ja talvella on ihoni asteittain hieman kuivunut). Kyseessä ei todellakaan ollut mikään kammottava hilseilykuivuminen, välillä pesun jälkeen kasvot oli kireet mutta siihen sit voidetta päälle. Aina ennekin syksyn ja talven olen käyttänyt astetta tuhdimpia purkkei ja puteleita et tääkään ei ollu mikään ylimääränen vaiva.

      Huulet kuivuu ihan niinku oletinkin, mutta oikeilla tuotteilla saan sen pidettyä tosi hyvin kurissa. Mustapäitä ei enää oikeen tuu nenänpäähän, mikä oli ennen myös ongelmana.
      Kropassa ei muuten mitään havaittavaa kuivumista, eikä hiukset oo mun mielestä mitenkään esim ohentunu.

      Silmät hitusen kuivemman kuin ennen, varsinkin jos on nukkunut liian vähän, talven myötä vois alkaa käyttä vaikka niitä Bebanthen silmätippoja jotka kosteuttaa. Huom monilla silmät kuivuu ihan ilman mitään kuuria, jotne ei tämäkään ole välttämättä mikään Roaccutanin sivuoire.

      Ihon kunto on siinäkin mielessä parantunu tosi merkittävästi, että pienenkin näpyn jälkeen iho korjaa ittensä ripeesti. Ihon värikin on mun mielestä tasoittunut.
      Ehkä hiemena enemmän tekis mieli nukkua kun kuurin alottamista, joskaan en oo yhtään varma onks tää sivuvaikutus vai ei, koska aina ennenkin tähän vuodenaikaan halukkuus nukkua on kasvanut kyllä potenssiin kaksi.

      E-pillereitä syön tässä samaan aikaan kokoajan, koska olen parisuhteessa. en oo havainnu mitään muutosta menkkakierrossa enkä muutnekaan havainu mitään mikä kielis siitä, että pillerit ei kävis yhteen.

      Kuukausi kun oli alottamisesta kulunut kävin perus maksa ja rasva-arvo ja raskaustestissä, eikä niissä ollut mitään muutosta tullut, tosi hyvät arvot edelleen.

      muutamia tuotevinkkejä laitan vielä jakoon:

      kasvoille yöksi = Bio-Oil (PurCellin Oil). Saa esim citymarketista, maksaa joku 10e. yleispätevä öljy, tosi hyvin kosteuttaa ja tasoittaa ihon väriä ja auttaa ihon palautumista. Top Tuote!!

      päiväksi iholle = Lumene Bright Now Vitamin C, Rich Cream, Ravitseva tehovoide. Kirkastaa ja kosteuttaa, on siis suunnattu muistaakseni normallille/kuivalle iholle.

      huulille 24/7 = Decubal basic, Lips&dry spots balm...rasvaisin minkä farmaseutin avulla meidän apteekista löysin. luonnollinen, hajustamaton. Tehokkaampi kuin Bebanthen!!

      Kaiken kaikkiaan, en voisi olla tyytyväisempi, et alotin tän kuurin. Nyt kehtaa hillua ympäriinsä ihan vaan kosteusvoide naamassa eikä tarvii myöhästyä busseista kun hieroo finnien päälle jotain viidettä kerrosta peitepuikkoo.

      Tsemppiä! ja saa laittaa lisäkysymyksiä, vastaan mielelläni! :)

    • H. Ikipinko

      ^ Anna,

      kiitos kokemuksista!
      Mitä vahvuutta käytät? 20 mg x 1 tbl jtp ja 20 mg x 2 tbl jtp?
      Vai 10 mg jtp ja 10 10 mg jtp?
      Suurempia annoksia?

      Itse aloitan ruusufinniin annoksella 10 mg/pv.
      Onkohan ruusufinni jotenkin helpompi taltuttaa kuin yleinen akne, kun on selkeästi pienempi vahvuus määrätty?
      Tai eihän ruusufinni lopullisesti parane, mutta jos nyt asettautuisi edes lievemmäksi.

      Kellään kokemuksia nimenomaan ruusufinnistä ja Roa:sta sen hoidossa?

      • Anna

        Moi!
        käytän siis vuoropäivin joko yksi tabletti 20mg tai sit 2X 20mg...tämä vahvuus riittää mulle ainakin tosi hyvin! Ei ole ollu tarvetta nostaa tai laskea vahvuutta :)


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 118
      2444
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2257
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2011
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1442
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1393
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1383
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe