suzuki

halpaa veneilyä ?

miksi suzukin perämoottorit on niin huonossa maineessa. sama kuin halpoja käytettynä. onko niissä tyyppivikoja joka koneessa vai mistä ala-arvostus. ostaisko 85 heppasen kun halvalla saa.

38

9648

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ex-Suzuki

   - korkea kulutus
   - kova melu
   - heikko kuormankesto
   - ruma ulkonäkö
   - voimakas savutus

   Siinä jotain listaa alkuun, plussana tietenkin halpa hinta. Ja tämä koskee luonnollisesti vanhoja 2-t Suzukeja, ei uusia koneita.

  • Mercury ja Suzuki

   Itselläni on kaksi konetta, toinen mercury ja toinen suzuki.Olen ollut suzukiin erittäin tyytyväinen ja minkäänlaisia häiriöitä tai probleemia/vikoja ei useamman kesän käytön aikana
   ole ilmennyt. Olen tehnyt kevät/syksy huollot normaalisti (2t-kone) ja joka kevät on talvenjäljiltä lähtenyt nöyrästi röhisemään aivan samantien kun kone on ehtinyt pyörähtää.
   Omat kokemukseni ovat siis pelkästään positiivisia.
   Ostaisin milloin vain toisen suzukin jos moottoria olisin hankkimassa.

  • PP

   Minulla on käytettynä hankittu suzuki dt 30 2-sylinterinen 2-tahti pitkällä rikillä vuosomallia 1986. Aivan pätevä peli. Ei ole koskaan huollettu kun ei ole ruuveja koskaan availtu. Pidetty nätisti ja nostettu talveksi talliin. Ja laiturissa aina pidetty ylöskipattuna ettei merirokko kasva ja ruostuta.

   Ei niin mitään vikaa paitsi virtalukko oli hajonnut kaukosäätölaitteesta mutta sen sai uuden 130?:lla. Kulkee 27 solmua buster sun-r:ssä eikä lippalakki pysy päässä täydessä menossa.

   Meteli on kyllä kova, nykykoneissa on paljon hiljaisempi metakka 2-tahtisissakin. Muutoin ihan hyvä vehje. Voin ostaa uudenkin moottorin suzukin sitten kun jos joskun tarttee. Mutta eipä ainakaan ensi vuonna varmaan tartte uudesta haaveilla.

   Käytä hyväksi halpaa hintaa niin saat hyvän käyttömoottorin.

  • kaikkea sitä saa myy

   4v. ikäinen 2,5hv Suzuki heitti öljyt ulos. Puristukset kokonaan hävinnyt, hyvin vähän käyttötunteja.

   • SuzukiMies

    Suzuki on laatuvehje! Ostettiin busteri josa tuli suzuki dt 30 hp 2 sylinterinen. Oli ollut 2 vuotta navetassa ja lähti silti muutamalla vedolla käyntii ja kävi tasaisesti ja vesi kiersi hyvin. Eipa ole mitää vikaa ollu...


  • kalaveikko

   Minulla on ollut lähes kaikki moottorimerkit. jossain elämän vaiheessa ja Suzuki on ollut mielestäni kaikkein paras mitä on ollut. Tehokas ja varma toiminen, niin kuin kaikki japanilaiset perämoottorit. Minulla oli 1980 luvulta 9,9 ja 16 hevosvoimaiset 2T Suzukit ja 9,9 kesti yli 20 vuotta moitteettomasti minun ja kalakaverini todella aktiivi käytössä, kunnes lopulta veteen putoamisen johdosta hajosi. 16 hv:ssä oli lisäksi todella miellyttävä käyntiääni ja otti kierrosta ihan tautisesti! Sekin hajosi lopulta tapaturmaisesti karille ajossa, perää ei niin vanhaan enää löytynyt mistään. Nyt talvella ostin uuden 60 hv nelitahti Suzukin ja odotan innolla tulevaa kevättä ja koe ajoa. Sanottakoon vielä että ainoat moottorit joissa minulla on ollut ongelmia on amerikkalaiset, venäläiset ja TERHI!

   • Yammu-setä

    Huolimatta nimimerkistäni on sanottava, että Yamaha saavuttanut uskomattoman kulttimaineensa ennenkaikkea Keskon suurien markkinointiresurssien ansiosta. Suzuki on vähintään yhtä hyvä, eikä Hondakaan huono ole, vaikka muotoilu on vähän vanhahtavaa. Itselläni ei kyllä ole ollut kuin 2 pikku-Suzukia, mutta niistä ei ole mitään huomauttamista.


   • -Mika-

    Samanlaisia kokemuksia, siis Suzukista. Meillä on hiihtovene, jossa on ollut evari mercury ja suzuki. Viimeisin on ollut pisimpään, se kun toimii parhaiten. Voimaa riittää ja kulutus on järkevällä tasolla, samoin luotettavuus. No okei, nää on päälle satakaakkisia 2T koneita, joten pienempien ja uudempien kohdalla voi olla toisin.

    Ja toinen kokemus lähipiiristä: faijalla on yhteysveneenä Velkualla Bella 560 HT. Siinä on ollut jammu (ongelmia) mercury (hengetön/voimaton ja paloi lopulta) ja joku muukin, jota en nyt muista. Viitisen vuotta sitten sillekin laitettiin 115 heppanen Suzuki ja nyt on kaikki toiminut kuten pitääkin. Melu on pienemää kuin ennen (käy alhaisemmilla kierroksilla) ja "aivastelu" ja sammuminen yllättäen on tiessään. Kone toimii kuin kello.

    Alhainen arvostus ja siitä seuraava alhainen hintataso käytettynä ostessa on vaan plussaa... :)


  • sama kalaveikko

   On ollut 3kpl 2T yamahaakin 20hv 40 hv ja 9,9 hv ja viimeinen on minulla edelleen. Kyllä ne on maineensa veroisia vehkeitä, vaikka kylläkin ylihinnoiteltuja, vikoja ei ole ollut, kuin ainoastaan 20 hv;hen jouduin vaihtamaan bensapumpun kalvot. Tehoissa yamaha jää toiseksi suzukille. 16 hv Suzuki kuljetti samaa venettä samalla vauhdilla kuin 20 hv yamaha, mutta 16 hv Suzuki kiihdytti veneen täyteen vauhtiin nopeammin kuin 20 hv yamaha. Tosin vei ne Suzukit enemmän sitten bensaakin, mutta tehoa oli kyllä sen edestä:)

  • helppo yhtälö tämä

   Kyllä taitaa olla niin että erot Yamahan, Hondan, Tohatsun, Mercuryn ja Suzukin välillä on lähinnä siinä että toinen tykkää äipästä ja toinen tyttärestä ja monet molemmista. Identifioituminen tiettyyn merkkiin on kuitenkin monilla vahva.

   Sama juttu kuin moottoripyörissä: nuo valtamerkit seuraavat niiiin tarkasti toisiaan ja sopivat epäilemättä uudistuksista keskenään, niinkuin japanilaiskonserneissa on tapana. Ne ovat kaikki laadukkaita tuotteita. Jenkkimoottorit eivät sinällään ole yhtään huonompia. En osaa sanoa onko kinkit huonompia, laituriparlamentin mielestä niiden täytyy olla kun niitä kerran halvalla saa.

   Sellainen on tietysti tärkein ero että a) onko huolto koti/mökkipaikkakunnalla ja b) löytyykö sopivalla hinnalla.

   • Samaatavaraa

    Samaa mieltä. Imagoeroja, mutta jokaienn japanilainen suurin piirtein yhtä hyvä, ja vaikka kopassa saattaa lukea eri merkki ja eri ominaisuuksilla ratsastetaan, niin aika samaa tekniikkaa siellä kopan alla on. Suzuki ei minusta ole huonomaineninen.Voisin ostaa siinä kun muunkin. Ehkä Evikkaa en huolisi.


  • kylläkelpaa.
   • Näköhäiriökö?

    En tuossa ekassa kuvassa huomannut mitään perämoottoria! Huomio kiinnittyi aivan muualle...


   • hetero.
    Näköhäiriökö? kirjoitti:

    En tuossa ekassa kuvassa huomannut mitään perämoottoria! Huomio kiinnittyi aivan muualle...

    Siis siihen mieheenkö?


   • Näköhäiriökö?
    hetero. kirjoitti:

    Siis siihen mieheenkö?

    En kyllä huomannut siinä kuvassa mitään miestäkään...


   • hetero.
    Näköhäiriökö? kirjoitti:

    En kyllä huomannut siinä kuvassa mitään miestäkään...

    Turha kieltää asiaa itseltään. Nykypäivänä homoilla on enemmän oikeuksia kuin ennen. =) Rohkeasti vain sieltä kaapinperukoilta ulos.


   • propelli

    Eikä pelkästään näköinen on myös taloudellinen kokemusta löytyy. Ostin tänä kesänä uuden 90df:n matka ajossa syö 3.5 litraa/h vähempi kuin vastaava jammu.


   • Muttei tietenkään
    hetero. kirjoitti:

    Turha kieltää asiaa itseltään. Nykypäivänä homoilla on enemmän oikeuksia kuin ennen. =) Rohkeasti vain sieltä kaapinperukoilta ulos.

    Ainuttakaan velvollisuutta !


   • OHOHäläpä
    propelli kirjoitti:

    Eikä pelkästään näköinen on myös taloudellinen kokemusta löytyy. Ostin tänä kesänä uuden 90df:n matka ajossa syö 3.5 litraa/h vähempi kuin vastaava jammu.

    vai vitsikö lähti väkisellä ?

    Ota se pilikku poes vilikkumasta.Vaikka onkin 2 vuotta aikaa-


   • propell
    OHOHäläpä kirjoitti:

    vai vitsikö lähti väkisellä ?

    Ota se pilikku poes vilikkumasta.Vaikka onkin 2 vuotta aikaa-

    kirjoitus virhe 8,5L/h


  • huoltohuolto

   Minä haen ensi maanataina liikkeestä uuden 20hv perämoottorin. Vaihtoehtoina oli suzuki ja honda, koneeksi tulee honda.

   Aiemmin kokemuksia suzuki df 50 ja df 5 koneista, kummassakaan ei moitittavaa.

   Merkin ratkaisi tarjoushinta ja läheltä löytyvä hondan valtuutettu huolto.

  • h24h2h24h

   Kuhan ostaa japskin niin tekee oikean ratkaisun. Jenkki lelut ne vaan ei toimi.

   • h24h2h24h

    En oo puolesta vastaan-pikemminkin päinvastoin- kun kaikissa on vaikka mitä vikoja, kun tätä sivustoa lukee. Myös kaikissa japanilaisissa, ja tosioutoja sukuvikoja, eivät huollossakaan saa kuntoon !


  • manueli

   Mulla on 2,9kw suzuki remontissa , vm 98 , käynnistämisen jälkeen kone hörisee jonkin aikaa , koneen alta tulevasta putkesta tulee vaan höyryä, ja hetken kuluttua kone sammuu, Perä otettiin auki ja vesipumppu myös, siipipyörä näyttää ehjältä ? vaan onko silti kulunut, eikä nosta vettä, ? vai onko joku muu syy olemassa ! ? veden nousuputki syöpynyt tai jokin sukuvika ?

   • Pakopuoli

    Syöpyny vesitilaan.


  • propelli

   jos vesipumpun siipi on tiukka pesään niin veikkaan että jossain on tukos ehkä alakerrassa tai sit termari sökö.

   • lökjhgtyuj

    sorry vaan mut termarilla ei ole mitään tekemistä veden nousun kanssa.
    yhtähyvin lentää vesi juorureijästä oli termari kiinni tai auki, ja vesi kulkee pakoputkeen.


   • propelli
    lökjhgtyuj kirjoitti:

    sorry vaan mut termarilla ei ole mitään tekemistä veden nousun kanssa.
    yhtähyvin lentää vesi juorureijästä oli termari kiinni tai auki, ja vesi kulkee pakoputkeen.

    Pitääpaikkansa että termari ei säätele veden nousua. Mutta en täysin yhdistänyt tätä juuri siihen reikään. Kun vanhemmissa koneissa on myös reikä siellä perässä mistä tulee vähän reilummin vettä kun termari aukeaa. Ja itsellä on käynyt silleen että sieltä isommasta reiästä tulee höyryä kun moottori lämpenee liikaa.


  • Syöpynyt

   luultavasti vesitilaan? Aikoinaan miulla oli etecci niin se kadotti paineet.
   Uusittiin impeler termarit ja poppari ynnä muuta.
   Loppujen lopuksi selvisi että oli riki syöpynyt sisältä ja päästi paineen suoraan pakoputken kautta ulos.

   • TUOLTAEIUSKO

    Yksikään muu, kun nelarin kupparutto kuskit !- Vaikka
    valehtelustasi onkin pari vuotta, niin totuus ei ees tunne aikaa, eikä tuhkaannu auringonkaan kuumuudessa.


  • Kuha.on.ehjä

   Noissa 6 hv 2014 mallissa ainakin sähkö vikat. Mottori on taas huollossa. Takuu on mut mitä järkeä kesä on ohi kohta

  • VNo

   Suzuki on euroopan eniten myyty perämoottori merkki, Suomaliset juntit on höynäytetty keskusliikkeiden kautta suosimaan toista merkkiä.

   terv. 250 DF, tehokas, hilajinen ja taloudellinen

   • VOIHANOLLA

    Ihan kelvollinen kone, mutta jostai syystä ei herätä intohimoja, ja ylpeyttä käyttäjien keskuudessa, kuten on tehny Evarit ja Jamahat. melkein mercurykin jää kolmanneksi pyöräksi, jollain tapaa.


  • Tyytyväinen-suzukiin

   Keväällä 2016 ostin kolme kesää ajetun DF225:n. Käy kuin paraskin kello,
   on hiljainen, kulutus mielestäni kohdallaan 1,5tn veneessä, tunteja nyt 400.

   Huolto-osista, Suzuki myy pakettia, jossa oleelliset osat mukana. Hinta Suomessa
   300eur, marineparts24.com'in kautta pihalle tuotuna 165eur. En vielä pakettia
   ole käyttänyt, kun paatti vielä vedessä, mutta tuntuu kattavalta ja säästää osien haalimisen.

  • Anonyymi

   Miksi mun DF 40 alko piipamaan eli 5sek välein tuli piip

   • Anonyymi

    Onko se jokin varoitus jostain viasta


  • Anonyymi

   Hei hellurei suzuki 20 hp olen ollut tyytyväinen..
   Kertokaas mika tuli kun tyhjäkäynnillä ok
   Mutku vaihesilmän ja kaasua niin tukehtuuu .....varovasti voi päästä etiäpäen
   Vika tuli yhtääkkiä
   T. Tyytyvänen suzukii

   • Anonyymi

    Pääsuutin tukossa. Kaasarin putsaus.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   306
   4288
  2. Sofia ja Stefan kihloissa

   Sormus on kuvissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   2477
  3. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   137
   2090
  4. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   135
   1853
  5. Tuomo Ylipulli on kuollut

   Olympiavoittaja Tuomo Ylipulli on kuollut tänään perjantaina sairauskohtaukseen kotonaan Rovaniemellä. Tuomo oli kuollessaan vasta 56-vuotias.
   Rovaniemi
   30
   1645
  6. Sofia ja Stefan yhdessä!

   Tämä tieto henkilöllr, joka kyselee Sofian hinnastoa päivät. Ei ole sinkku, vaan lähes 2v parisuhteessa. Ei ole ollut Sofialla vuodessa 3 eri miestä!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   1379
  7. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   1279
  8. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   73
   852
  9. Atlantis FC:n pelaajia syytetään lapsiin

   kohdistuneista raiskauksista ja seksuaalisista hyväksikäytöistä.
   Maailman menoa
   43
   847
  10. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   807
  Aihe