suzuki

halpaa veneilyä ?

miksi suzukin perämoottorit on niin huonossa maineessa. sama kuin halpoja käytettynä. onko niissä tyyppivikoja joka koneessa vai mistä ala-arvostus. ostaisko 85 heppasen kun halvalla saa.

39

20207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ex-Suzuki

      - korkea kulutus
      - kova melu
      - heikko kuormankesto
      - ruma ulkonäkö
      - voimakas savutus

      Siinä jotain listaa alkuun, plussana tietenkin halpa hinta. Ja tämä koskee luonnollisesti vanhoja 2-t Suzukeja, ei uusia koneita.

    • Mercury ja Suzuki

      Itselläni on kaksi konetta, toinen mercury ja toinen suzuki.Olen ollut suzukiin erittäin tyytyväinen ja minkäänlaisia häiriöitä tai probleemia/vikoja ei useamman kesän käytön aikana
      ole ilmennyt. Olen tehnyt kevät/syksy huollot normaalisti (2t-kone) ja joka kevät on talvenjäljiltä lähtenyt nöyrästi röhisemään aivan samantien kun kone on ehtinyt pyörähtää.
      Omat kokemukseni ovat siis pelkästään positiivisia.
      Ostaisin milloin vain toisen suzukin jos moottoria olisin hankkimassa.

    • PP

      Minulla on käytettynä hankittu suzuki dt 30 2-sylinterinen 2-tahti pitkällä rikillä vuosomallia 1986. Aivan pätevä peli. Ei ole koskaan huollettu kun ei ole ruuveja koskaan availtu. Pidetty nätisti ja nostettu talveksi talliin. Ja laiturissa aina pidetty ylöskipattuna ettei merirokko kasva ja ruostuta.

      Ei niin mitään vikaa paitsi virtalukko oli hajonnut kaukosäätölaitteesta mutta sen sai uuden 130?:lla. Kulkee 27 solmua buster sun-r:ssä eikä lippalakki pysy päässä täydessä menossa.

      Meteli on kyllä kova, nykykoneissa on paljon hiljaisempi metakka 2-tahtisissakin. Muutoin ihan hyvä vehje. Voin ostaa uudenkin moottorin suzukin sitten kun jos joskun tarttee. Mutta eipä ainakaan ensi vuonna varmaan tartte uudesta haaveilla.

      Käytä hyväksi halpaa hintaa niin saat hyvän käyttömoottorin.

    • kaikkea sitä saa myy

      4v. ikäinen 2,5hv Suzuki heitti öljyt ulos. Puristukset kokonaan hävinnyt, hyvin vähän käyttötunteja.

      • SuzukiMies

        Suzuki on laatuvehje! Ostettiin busteri josa tuli suzuki dt 30 hp 2 sylinterinen. Oli ollut 2 vuotta navetassa ja lähti silti muutamalla vedolla käyntii ja kävi tasaisesti ja vesi kiersi hyvin. Eipa ole mitää vikaa ollu...


    • kalaveikko

      Minulla on ollut lähes kaikki moottorimerkit. jossain elämän vaiheessa ja Suzuki on ollut mielestäni kaikkein paras mitä on ollut. Tehokas ja varma toiminen, niin kuin kaikki japanilaiset perämoottorit. Minulla oli 1980 luvulta 9,9 ja 16 hevosvoimaiset 2T Suzukit ja 9,9 kesti yli 20 vuotta moitteettomasti minun ja kalakaverini todella aktiivi käytössä, kunnes lopulta veteen putoamisen johdosta hajosi. 16 hv:ssä oli lisäksi todella miellyttävä käyntiääni ja otti kierrosta ihan tautisesti! Sekin hajosi lopulta tapaturmaisesti karille ajossa, perää ei niin vanhaan enää löytynyt mistään. Nyt talvella ostin uuden 60 hv nelitahti Suzukin ja odotan innolla tulevaa kevättä ja koe ajoa. Sanottakoon vielä että ainoat moottorit joissa minulla on ollut ongelmia on amerikkalaiset, venäläiset ja TERHI!

      • Yammu-setä

        Huolimatta nimimerkistäni on sanottava, että Yamaha saavuttanut uskomattoman kulttimaineensa ennenkaikkea Keskon suurien markkinointiresurssien ansiosta. Suzuki on vähintään yhtä hyvä, eikä Hondakaan huono ole, vaikka muotoilu on vähän vanhahtavaa. Itselläni ei kyllä ole ollut kuin 2 pikku-Suzukia, mutta niistä ei ole mitään huomauttamista.


      • -Mika-

        Samanlaisia kokemuksia, siis Suzukista. Meillä on hiihtovene, jossa on ollut evari mercury ja suzuki. Viimeisin on ollut pisimpään, se kun toimii parhaiten. Voimaa riittää ja kulutus on järkevällä tasolla, samoin luotettavuus. No okei, nää on päälle satakaakkisia 2T koneita, joten pienempien ja uudempien kohdalla voi olla toisin.

        Ja toinen kokemus lähipiiristä: faijalla on yhteysveneenä Velkualla Bella 560 HT. Siinä on ollut jammu (ongelmia) mercury (hengetön/voimaton ja paloi lopulta) ja joku muukin, jota en nyt muista. Viitisen vuotta sitten sillekin laitettiin 115 heppanen Suzuki ja nyt on kaikki toiminut kuten pitääkin. Melu on pienemää kuin ennen (käy alhaisemmilla kierroksilla) ja "aivastelu" ja sammuminen yllättäen on tiessään. Kone toimii kuin kello.

        Alhainen arvostus ja siitä seuraava alhainen hintataso käytettynä ostessa on vaan plussaa... :)


    • sama kalaveikko

      On ollut 3kpl 2T yamahaakin 20hv 40 hv ja 9,9 hv ja viimeinen on minulla edelleen. Kyllä ne on maineensa veroisia vehkeitä, vaikka kylläkin ylihinnoiteltuja, vikoja ei ole ollut, kuin ainoastaan 20 hv;hen jouduin vaihtamaan bensapumpun kalvot. Tehoissa yamaha jää toiseksi suzukille. 16 hv Suzuki kuljetti samaa venettä samalla vauhdilla kuin 20 hv yamaha, mutta 16 hv Suzuki kiihdytti veneen täyteen vauhtiin nopeammin kuin 20 hv yamaha. Tosin vei ne Suzukit enemmän sitten bensaakin, mutta tehoa oli kyllä sen edestä:)

    • helppo yhtälö tämä

      Kyllä taitaa olla niin että erot Yamahan, Hondan, Tohatsun, Mercuryn ja Suzukin välillä on lähinnä siinä että toinen tykkää äipästä ja toinen tyttärestä ja monet molemmista. Identifioituminen tiettyyn merkkiin on kuitenkin monilla vahva.

      Sama juttu kuin moottoripyörissä: nuo valtamerkit seuraavat niiiin tarkasti toisiaan ja sopivat epäilemättä uudistuksista keskenään, niinkuin japanilaiskonserneissa on tapana. Ne ovat kaikki laadukkaita tuotteita. Jenkkimoottorit eivät sinällään ole yhtään huonompia. En osaa sanoa onko kinkit huonompia, laituriparlamentin mielestä niiden täytyy olla kun niitä kerran halvalla saa.

      Sellainen on tietysti tärkein ero että a) onko huolto koti/mökkipaikkakunnalla ja b) löytyykö sopivalla hinnalla.

      • Samaatavaraa

        Samaa mieltä. Imagoeroja, mutta jokaienn japanilainen suurin piirtein yhtä hyvä, ja vaikka kopassa saattaa lukea eri merkki ja eri ominaisuuksilla ratsastetaan, niin aika samaa tekniikkaa siellä kopan alla on. Suzuki ei minusta ole huonomaineninen.Voisin ostaa siinä kun muunkin. Ehkä Evikkaa en huolisi.


    • kylläkelpaa.
      • Näköhäiriökö?

        En tuossa ekassa kuvassa huomannut mitään perämoottoria! Huomio kiinnittyi aivan muualle...


      • hetero.
        Näköhäiriökö? kirjoitti:

        En tuossa ekassa kuvassa huomannut mitään perämoottoria! Huomio kiinnittyi aivan muualle...

        Siis siihen mieheenkö?


      • Näköhäiriökö?
        hetero. kirjoitti:

        Siis siihen mieheenkö?

        En kyllä huomannut siinä kuvassa mitään miestäkään...


      • hetero.
        Näköhäiriökö? kirjoitti:

        En kyllä huomannut siinä kuvassa mitään miestäkään...

        Turha kieltää asiaa itseltään. Nykypäivänä homoilla on enemmän oikeuksia kuin ennen. =) Rohkeasti vain sieltä kaapinperukoilta ulos.


      • Eikä pelkästään näköinen on myös taloudellinen kokemusta löytyy. Ostin tänä kesänä uuden 90df:n matka ajossa syö 3.5 litraa/h vähempi kuin vastaava jammu.


      • Muttei tietenkään
        hetero. kirjoitti:

        Turha kieltää asiaa itseltään. Nykypäivänä homoilla on enemmän oikeuksia kuin ennen. =) Rohkeasti vain sieltä kaapinperukoilta ulos.

        Ainuttakaan velvollisuutta !


      • OHOHäläpä
        propelli kirjoitti:

        Eikä pelkästään näköinen on myös taloudellinen kokemusta löytyy. Ostin tänä kesänä uuden 90df:n matka ajossa syö 3.5 litraa/h vähempi kuin vastaava jammu.

        vai vitsikö lähti väkisellä ?

        Ota se pilikku poes vilikkumasta.Vaikka onkin 2 vuotta aikaa-


      • propell
        OHOHäläpä kirjoitti:

        vai vitsikö lähti väkisellä ?

        Ota se pilikku poes vilikkumasta.Vaikka onkin 2 vuotta aikaa-

        kirjoitus virhe 8,5L/h


    • huoltohuolto

      Minä haen ensi maanataina liikkeestä uuden 20hv perämoottorin. Vaihtoehtoina oli suzuki ja honda, koneeksi tulee honda.

      Aiemmin kokemuksia suzuki df 50 ja df 5 koneista, kummassakaan ei moitittavaa.

      Merkin ratkaisi tarjoushinta ja läheltä löytyvä hondan valtuutettu huolto.

    • h24h2h24h

      Kuhan ostaa japskin niin tekee oikean ratkaisun. Jenkki lelut ne vaan ei toimi.

      • h24h2h24h

        En oo puolesta vastaan-pikemminkin päinvastoin- kun kaikissa on vaikka mitä vikoja, kun tätä sivustoa lukee. Myös kaikissa japanilaisissa, ja tosioutoja sukuvikoja, eivät huollossakaan saa kuntoon !


    • manueli

      Mulla on 2,9kw suzuki remontissa , vm 98 , käynnistämisen jälkeen kone hörisee jonkin aikaa , koneen alta tulevasta putkesta tulee vaan höyryä, ja hetken kuluttua kone sammuu, Perä otettiin auki ja vesipumppu myös, siipipyörä näyttää ehjältä ? vaan onko silti kulunut, eikä nosta vettä, ? vai onko joku muu syy olemassa ! ? veden nousuputki syöpynyt tai jokin sukuvika ?

      • Pakopuoli

        Syöpyny vesitilaan.


    • jos vesipumpun siipi on tiukka pesään niin veikkaan että jossain on tukos ehkä alakerrassa tai sit termari sökö.

      • lökjhgtyuj

        sorry vaan mut termarilla ei ole mitään tekemistä veden nousun kanssa.
        yhtähyvin lentää vesi juorureijästä oli termari kiinni tai auki, ja vesi kulkee pakoputkeen.


      • lökjhgtyuj kirjoitti:

        sorry vaan mut termarilla ei ole mitään tekemistä veden nousun kanssa.
        yhtähyvin lentää vesi juorureijästä oli termari kiinni tai auki, ja vesi kulkee pakoputkeen.

        Pitääpaikkansa että termari ei säätele veden nousua. Mutta en täysin yhdistänyt tätä juuri siihen reikään. Kun vanhemmissa koneissa on myös reikä siellä perässä mistä tulee vähän reilummin vettä kun termari aukeaa. Ja itsellä on käynyt silleen että sieltä isommasta reiästä tulee höyryä kun moottori lämpenee liikaa.


    • Syöpynyt

      luultavasti vesitilaan? Aikoinaan miulla oli etecci niin se kadotti paineet.
      Uusittiin impeler termarit ja poppari ynnä muuta.
      Loppujen lopuksi selvisi että oli riki syöpynyt sisältä ja päästi paineen suoraan pakoputken kautta ulos.

      • TUOLTAEIUSKO

        Yksikään muu, kun nelarin kupparutto kuskit !- Vaikka
        valehtelustasi onkin pari vuotta, niin totuus ei ees tunne aikaa, eikä tuhkaannu auringonkaan kuumuudessa.


    • Kuha.on.ehjä

      Noissa 6 hv 2014 mallissa ainakin sähkö vikat. Mottori on taas huollossa. Takuu on mut mitä järkeä kesä on ohi kohta

    • Suzuki on euroopan eniten myyty perämoottori merkki, Suomaliset juntit on höynäytetty keskusliikkeiden kautta suosimaan toista merkkiä.

      terv. 250 DF, tehokas, hilajinen ja taloudellinen

      • VOIHANOLLA

        Ihan kelvollinen kone, mutta jostai syystä ei herätä intohimoja, ja ylpeyttä käyttäjien keskuudessa, kuten on tehny Evarit ja Jamahat. melkein mercurykin jää kolmanneksi pyöräksi, jollain tapaa.


    • Tyytyväinen-suzukiin

      Keväällä 2016 ostin kolme kesää ajetun DF225:n. Käy kuin paraskin kello,
      on hiljainen, kulutus mielestäni kohdallaan 1,5tn veneessä, tunteja nyt 400.

      Huolto-osista, Suzuki myy pakettia, jossa oleelliset osat mukana. Hinta Suomessa
      300eur, marineparts24.com'in kautta pihalle tuotuna 165eur. En vielä pakettia
      ole käyttänyt, kun paatti vielä vedessä, mutta tuntuu kattavalta ja säästää osien haalimisen.

    • Anonyymi

      Miksi mun DF 40 alko piipamaan eli 5sek välein tuli piip

      • Anonyymi

        Onko se jokin varoitus jostain viasta


    • Anonyymi

      Hei hellurei suzuki 20 hp olen ollut tyytyväinen..
      Kertokaas mika tuli kun tyhjäkäynnillä ok
      Mutku vaihesilmän ja kaasua niin tukehtuuu .....varovasti voi päästä etiäpäen
      Vika tuli yhtääkkiä
      T. Tyytyvänen suzukii

      • Anonyymi

        Pääsuutin tukossa. Kaasarin putsaus.


      • Anonyymi

        Niin vaan tuli suzuki 60 2013 tiensä päähän ei ilmeisesti kestä merivettä koska kansi syöpynyt ja vettä pesään.Korjauskustannukset 4000€luokkaa vaihtakaa ajoissa tai ajakaa vain makeassa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1699
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1584
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1458
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1435
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1298
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      79
      1217
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe