Kaupan peruminen?

Sohva palautus

En tiedä onko tämä oikea paikka kysyä ,mutta...

Ostin luotolla sekä sohvan että makuuhuone kalusteet ja nyt lisämenojen ilmennyttyä joudun perumaan kaupan sohvan osalta. Huonekalut ovat vielä kaikki liikkeessä, koska muutan vasta kuun lopussa, kaupan solmimisesta on 13 päivää. Yhtään erää en ole maksanut vielä, eikä luoton korttikaan ole vielä saapunut.
Ilmeisesti joudun kenties maksamaan jotain vahingonkorvauksia? Vai miten tämä systeemi toimii. Myyjätär sanoi äsken että soittaa minulle kunhan selvittää asian, luoton ilmeisesti joudun perumaan ja ottamaan pienemmälle summalle ,mutta kaupan suhtautuminen on avoin.
Mitenkähän on...

7

4090

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hmms?

      Kaupan purkamisesta on sovittava liikkeen kanssa. Kaupan purkaminen on liikkeelle vapaaehtoista, mutta se on myös liikkeen etu mikäli eivät koe sinun ahdinkoasi nautinnoksi.

      Tai mitä tuolla luotolla tarkoitat? Jos kauppa siirrettiin rahoitusyhtiölle niin asiasta on sovittava sen kanssa koska se omistaa nyt sohvat ja sinä ostat ne kyseiseltä rahoitusyhtiöltä.

      Jos kyse on vain erillisestä luotosta ilman kaupan siirtoa luoton antaneelle niin se ei vaikuta kaupan purkuun.

      Vahinkoa ja/tai ylimääräistä työtä ei ole koitunut eli et ole velvollinen suostumaan vahingonkorvauksiin. Voit toki suostua vahingonkorvauksiinkin, mutta kohtuullista se ei ole. Kaupanpurku on varsin kohtuullista kun tavaraa ei ole edes liikuteltu, vähän paperityötä ja se on siinä.

      Toivottavasti kauppaa ei ole siirretty rahoitusyhtiölle se hankaloittaisi kaupan purkua merkittävästi, vaikkakaan ei estäisi sitä.

    • purkaa kaupan

      mutta joudut korvaamaan liikeelle tästä aiheutuvat kulut.

      • ghjklööä

        Paskat kauppaa voi purkaa, ellei sohvassa ole mitään olennaista vikaa. Jos myyjä vaatii kauppahintaa, se on maksettava perintäkuluineen, jos ei vaapaehtoisesti suostu maksamaan.


      • muuten voi!!!
        ghjklööä kirjoitti:

        Paskat kauppaa voi purkaa, ellei sohvassa ole mitään olennaista vikaa. Jos myyjä vaatii kauppahintaa, se on maksettava perintäkuluineen, jos ei vaapaehtoisesti suostu maksamaan.

        Myyjä ei voi pakottaa asiakasta ostamaan yhtään mitään, mutta jos sopimuksessa ei asiakas pysy, tekeehän sopimusrikkomuksen!


        Ote kuluttajasuojalaista:

        25 § (5.1.1994/16)
        Tilauksen peruuttaminen
        Jos ostaja rikkoo sopimuksen peruuttamalla tavaran tilauksen ennen tavaran luovutusta, myyjällä ei ole oikeutta pysyä sopimuksessa ja vaatia kauppahinnan maksamista. Sen sijaan myyjällä on oikeus korvaukseen hänelle aiheutuvasta vahingosta 28 §:n mukaisesti.

        28 § (5.1.1994/16)
        Myyjän oikeus vahingonkorvaukseen
        Jos myyjä purkaa kaupan ostajan maksuviivästyksen vuoksi ennen kuin ostaja on saanut tavaran hallintaansa tai jos ostaja peruuttaa tavaran tilauksen 25 §:n mukaisesti, myyjällä on oikeus korvaukseen niistä erityisistä kustannuksista, joita hänelle on aiheutunut sopimuksen tekemisestä ja täyttämisestä ja jotka todennäköisesti jäävät hyödyttömiksi, sekä kaupan purkamisen tai peruutuksen vuoksi aiheutuvista erityisistä kustannuksista.

        Muusta vahingosta myyjällä on oikeus saada korvaus, joka on kohtuullinen ottaen huomioon tavaran hinta, sopimuksen purkamisen tai peruutuksen ajankohta, sopimuksen täyttämiseksi suoritetut toimenpiteet sekä muut seikat.

        Sopimus, jonka mukaan myyjä pidättää itselleen oikeuden ennalta määrättyyn korvaukseen peruutuksen tai purun vuoksi, on pätevä, jos sopimuksen mukainen korvaus on kohtuullinen ottaen huomioon se korvaus, johon myyjällä 1 ja 2 momentin mukaan yleensä olisi oikeus.

        Myyjällä ei kuitenkaan ole oikeutta tässä pykälässä tarkoitettuun korvaukseen, jos ostajan maksuviivästys tai tilauksen peruuttaminen johtuu lain säännöksestä, yleisen liikenteen tai maksuliikenteen keskeytyksestä taikka muusta samankaltaisesta esteestä, jota ostaja ei kohtuudella voi välttää eikä voittaa.


    • Sohva palautus

      Kiitos vain kaikille...sain luoton peruutetuksi ja anottua pienemmälle summalle, ilman kuluja!! Sohva jatkaa uuden omistajan etsintää ja varmasti asioin tuossa liikkeessä uudelleen.

      • kale

        sehän on hyvä kun kaupanperuminen onnistu, sohva oli varmasti perustavaraa ja verhous siinä standardikangas tai nahaka joen liikkeessä sohva pystytään myymääm jollekin toiselle asiakkaalle, eri asia jos tuotea ois täysin tialustavara ja tehty asiakkaalle tietyllä tavalla ja myynti ei onnstuiskaan jollekin toiselle vaan kaluste jäsi myyjäliikkeelle eikä sitä pystys myymään enään toiselle sillon asiakas on velvollinen ottaan tavaran.


    • Anyasun

      Terve. Viime viikolla tilasin kaupassa sängyn. Sen on minun ensimmäinen kokemus Suomessa. Myyjä ei sanonut minulle sopimusehdot, sanoi vain maksaa. Silloin minä maksoin, hän antoi minulle sopimuksen ja kuitti. Sopimuksen minä en ole allekirjoittanut. Toisen päivänä ymmärrän että minä en jaksanut maksaa sen hintaan. Ja työstä lähti kauppaan. Sanoin palautusta myyjälle, mutta myyjä vastaa minulle että minulle pitää maksaa palautus sääkkö. Olin tosi ihmetellyt, koska en odottanut tästä. Sanoin myyjälle, että en tiennyt sen ehdot, ja myyjä ei sanonut minulle sen ennen ostamista. Sopimuksessa ei ole minun allekirjoitusta. Mikä minulla on oikeus? Voisitko neuvoa? Kiitos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe