Simputuksen perinne

joutaisi pois

Suomen Armeija ei näköjään pääse simputusperinteestään eroon, vaikka kuinka yrittäisi. Samaa se oli kun minä 1970 -luvulla kävin intin ja samaa näyttää olevan, kun omat poikani kävivät intin 2000-luvun alkuvuosina.

Kyllä kehutaan hienoa johtamiskoulutusta ja yritetään sitä markkinoida siviilipuollekin. Taidot vaan tuntuu olevan johtajilta hukassa!

Tuossa alenpana on kirjoitus lakipykälistä, mutta kuka niiden pohjalta uskaltaa tehdä valituksen - täytyy olla tosissaan kanttia!

Rovajärven kranaatinheitin onnettomuuden jälkeen, oli hyvä yleisönosasto kirjoitus, jossa jo reserviläinen kirjoitti kuinka vastaava tilanne oli osunut hänen kohdalleen - oli varma, että kranaatti oli piipussa ja ei lauennut, mutta harjoitusta valvova yliluutnantti, oli vaan käskenyt laittamaan uuden piippuun ja toteltavahan oli - kirjoittajan onneksi ei kaksoislaukausta ja räjähdystä tapahtunut. Nimittäin kun asia tutkittiin jälkikäteen, huomattiin piipussa olleen kaksi kranaattia. Ei siis ihme, että onnettomuuksia sattuu!

4

927

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Parabellum

      Miten kranaatinheitinonnettomuus liittyy simputukseen?

      Oletko todellakin sitä mieltä, että mainitsemassasi aiemmin tapahtuneessa kaksoislatauksessa olisi kyse simputuksesta? Kyseinen heittimen luona ollut yliluutnanttihan oli kuolemanvaarassa samalla tavalla kuin heitinmiehistökin yrittäessään laukaista kaksoislatauksen jälkeen. Simputus ja virheiden tekeminen ovat käsittääkseni kaksi täysin eri asiaa.

      Johtajakoulutusta kyllä kehutaan ja syystäkin. Mutta ainoa ongelma vain on, että vuodesta toiseen varusmiesjohtajat ovat 19-vuotiaita, jotka vasta harjoittelevat johtajiksi. Johtajakoulutus antaa vain pohjan, josta sitten pitäisi ponnistaa ylöspäin ja alkaa kehittyä johtajana. Varsinaiset tulokset näkyvät usein vasta kertausharjoituksissa, kun ikää ja järkeä on johtajille ehtinyt karttua vähän enemmän.

      Armeijan "simputusperinne" on mielestäni terminä väärä, mietipä paljonko peruskoulussa "perinteisesti" kiusataan eli simputetaan. Jos nykypäivän armeijassa erehdyt peruskoulutyyliin arvostelemaan toista ihon värin, ylipainon tms. syyn takia niin saat aika nopeasti poistumiskieltoa/vast seuraamuksia sopimattomasta käyttäytymisestä tai esimiesaseman väärinkäytöstä.

      • lue tämä

        Liittyy yleiseen armeijakulttuuriin - valvoneen yliluutnantin olisi pitänyt "johtajana" tajuta tilanne eikä määrätä jatkamaan harjoitusta oman henkensäkin uhalla eli ns. siviilirohkeus ja oikea johtaminen unohtui.

        En kritisoi AUK:in tai RUK:n käynneitä nuoria, vaan kantahenkilökuntaa kuten juuri yliluutnantteja, joilla pitäisi olla eväät johtajuuteen, mutta monelta ne puuttuvat. Parhaat jatkavat ja ovat hyviä johtajia, mutta nämä "väliinputojajat" pilaavat armeijan maineen - sallivat simputuksen yksiköissään jne.


    • SeeDub

      Nykyään simputukseksi lasketaan käytännössä mikä tahansa, jossa alokkaalta käsketään jotakin. Puhuin erään oppilaitoksessani puhumassa käyneen kadetin kanssa ja hän sanoi, että hänestäkin oli tehty ilmoitus ilmeisesti VMTK:hon siitä, että oli pistänyt porukan punnertamaan. Suurin osa joukkueesta oli poistunut leiriltä sotilaskodissa käymään vaikka tähän ei ollut lupaa. Kadetti oli sitten pistänyt koko joukkueen punnertamaan ja itse punnertanut mukana. Tästä oli sitten joku ottanut herneen nenään ja pistänyt paperit eteenpäin simputustapauksena. Mitään jälkiseuraamuksia ei tosin tullut.

      Nykyinen pullamössösukupolvi...

      • ohoh

        Voi hellanlettas mammanpoikia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      332
      2878
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2174
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1630
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe