lapsen pahanhajuinen hengitys

niusk

mikähän mahtaa olla syynä 7-vuotiaan pahanhajuiseen hengitykseen? hänen äitinäänkin jopa usein kavahdan kauemmas hänestä hajun vuoksi, ja kaveritkin pysyvät pienen välimatkan päässä leikkiessä... hampaat on lapsella kunnossa ja hyvin hoidetut, mitään sairauksia ei ole, lapsi on terve. haju on ollut jo pidemmän aikaa, mistään nielu-yms tulehduksesta tuskin on kyse....??

11

31161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siru

      Kuvaile vähän minkälainen haju on? makea, imelä? Luulisi tuollaiselle jonkin selityksen löytyvän.

    • äitee +4

      nielussa voi olla sellaisia bakteerikasvustoja jotka näyttää ihan pieniltä pesusieniltä, kellertäviä. Näet ne kun katsot sinne lampun kanssa. Haisevat todella pahalle.. poistuvat aikanaan, itse olen joskus teininä repinyt, mutta saattaa sattua ja yököttää..

      Kielen bakteeristo haisee myös. Likaisista hampaista hajua ei juuri tule, mutta kieli saattaa olla ihan vihertävä ja sen päällä oleva katekerros haisee. Lähtee harjaamalla.

      Hiivatulehdus suussa. Näyte otettava jotta selviää, mutta ensiapua voi kokeilla happamilla ruuillakin vaikka vain vähentää oiretta ei paranna. Lääkitys lääkäriltä.

      Suun happamuus voi olla tietysti muuten poikkeava ja suuhuuhteet voivat neutraloida sitä. Koita vaikka ensin ihan reikiintymistä estäviä purskutteita josko niistä apua olisi, mitään vademecumia tms ei kannata yrittää..

      Nielu ja kitarisat voivat tietysti olla tulehtuneet mutta silloin muutakin oireistoa olisi kuten kurkkukipu. Lääkärillä sekin selviää..

      Itse varaisin ajan lääkäriin ja samalla ottaisin tuon kielen pesun ja purskuttelun ohjelmaan. Hajusta voi tulla todella riesa jos toiset alkavat siihen reagoida..

      • klopklop

        tulehdus tai maha-hapot, vatsassa mätänee, mites kakka, haiseeko kuin lievestuoreen likaviemäri?
        Ruokavaliomuutos.


      • kokemusta
        klopklop kirjoitti:

        tulehdus tai maha-hapot, vatsassa mätänee, mites kakka, haiseeko kuin lievestuoreen likaviemäri?
        Ruokavaliomuutos.

        Kyseessä on todennäköisesti kitarisoissa oleva "kraateristo", joissa kasvaa vaaleita, pyöreitä, massapalloja. Niitä sanotaan propuiksi. Niitä voi välillä tulla suuhun ja niitä voi myös itse tonkia jollain koukulla. Tonkimisesta ei tosin ole mitään apua, koska niistä ei sillä konstilla eroon pääse. Haju on kamala. Syytä proppujen muodostumiseen, tai mitä massa on, en tarkkaan tiedä. Kyseessä on hyvin yleinen vaiva ja nimenomaan pahanhajuinen hengitys on suurin ongelma. Sitä ei saa millään pois, eikä kannata millään suuvesillä edes yrittää. Xylitolituotteita voisi napostella tiuhaan. Koska vaiva on aika yleinen, joku asiantuntija voisi laittaa tarkempaa faktatietoa tälle palstalle, jos viestin näkee, kiitos. Niin, mene korva-,
        nenä- ja kurkkusairauksien ERIKOISLÄÄKÄRILLE lapsesi kanssa, sieltä saat apua ongelmaan. Syy voi olla jokin edellisissä viesteissä esitettykin, mutta jotain asioista tietävänä epäilisin tätä. Vaiva haittaa kovasti lapsen sosiaalisia kuvioita, joten se on pikimmiten hoidettava. Oletin, että hammas asiat on ok, eikö niin?


    • vaan

      kannattaa käydä lääkärillä, ota vaikka kouluterveydenhoitajaan ensin yhteyttä ja sitä kautta pääsee helpoimmin tutkimuksiin. Kysehän voi olla vaikka diabeteksestä tms vakavammasta saíraudesta.

    • ...tämmöinenkin syy

      Minun lapseni hengitys alkoi haisemaan n. 7 vuotiaana.Hampaat olivat kunnossa ja kieltä harjattiin.Käytiin lääkärissä, mitään ei löytynyt.Usean kuukauden kuluttua lapselle tuli flunssa.Nenä vuosi ja sitä niistettiin ja lapsi alkoi valittaa, että toiseen sieraimeen sattuu.Luulin, että nenän limakalvot olivat menneet rikki niistämisestä, mutta lapsi sanoi, että nenässä on jotain.Menimme lääkäriin ja yllätys:Nenästä löytyi kävyn siemen.Lääkäri sanoi, että se on ollut siellä todella kauan ja alkanut mätänemään kosteudessa ja siitä haju tietysti tuli.En tiedä kauanko tämä "vierasesine" oli nenässä ollut, mutta lapsi ainakin itse sanoi, ettei 7, eikä 6 vuotiaana ole sitä ainakaan työntänyt.
      Lääkäri kertoi, että oli kerran löytänyt pikkupojan nenästä "koteloituneen tarran".Lapsi oli ottanut banaanista tarran ja työntänyt sen nenäänsä.

      On varmaan aika epätodennäköistä, että lapsesi pahanhajuinen hengitys johtuisi edellä mainitusta, mutta tällainenkin vaihtoehto on mahdollinen.

    • minna

      Äitini kertoi joskus että veljelläni tuppasi henki haisemaan aikoinaan pitkän aikaa kuvottavalle. Hengityksen haju kuulema parani kun veljeni vaihtoi maidon piimään! Vuosia sen jälkeen hän alkoi taas juomaan maitoa ja henki alkoi haista. (Ei vain maidon juonnin jälkeen vaan jatkuvasti). Myöhemmin hän alkoi taas juoda piimää ja jätti maidon pois ja hengityksen hajukin hälveni.

      En sitten tiedä onko tässä mitään perää mutta näin minulle on kerrottu!

      • olen kuullut

        Monilla laktoosi-intolerantikoilla haisee hengitys pahalle kun ovat juoneet maitoa/ syöneet maitotuotteita. (juuri niinkuin sanoit ei heti nautittua vaan ylipäätänsä)


    • elina

      Hei!
      Kannattaa kuules käydä kokeissa sairaalalla.Pahanhajuinen hengitys voi tulla vaikka diabeteksestä,ym. taudista!Katsopas lapsen nieluun , onko siellä mitään.Myöskin kovan lima-ja nuhataudin aikana saattaa henki haista,vaikka en ole varma onko näin.Jaksamista:)

    • Diabeetikon äiti

      Hei, meillä lapsen diabeeteksen ensimmäisiä oireita oli pahanhajuinen hengitys. Muuten lapsi oli terve ja energinen. Sitten alkoi tulla muitakin oireita; jano ja pissahätä, valtava väsymys ja kiukku. Menimme lääkäriin ja kokeiden jälkeen saimme passituksen samantien sairaalaan päivystyksen kautta osastolle. Viikko siellä vierähti. Nyt olemme harjoitelleet sairauden hoitamista jo muutaman kuukauden.

      Menkää ihmeessä lääkäriin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe