Frettien allergisoitavuus ja päivärytmi

Niinu!

Allergisoivatko fretit yleensä paljon? Olen kuullut, että ne sopisivat paremmin allergisille. En ole itse allerginen, haluaisin vain tietää tämän faktan.
Ja vielä; moneltako frettinne yleensä heräilevät?

7

2111

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miltsu-94

      moi minulla on 3frettii ja olen allerginen se on totta niillä kellä on fretti ja on allergineen se ei haittaa kun se ei tee mitään se allergia ei lisäänny vaan parantuu se on ihmeellista mutta totta oli itte lemmikeille allergisia mutta kun sain 3 frettii niin en ole enää allerginen

      • viivi76_

        "se ei haittaa kun se ei tee mitään se allergia ei lisäänny vaan parantuu se on ihmeellista mutta totta oli itte lemmikeille allergisia mutta kun sain 3 frettii niin en ole enää allerginen"

        http://www.allergia.com/index.phtml?menu_id=92&lang=1
        http://www.allergia.com/index.phtml?menu_id=76&lang=1
        Fretti allergisoi yhtäpaljon siinä missä muutkin eläimet ja se allergia ei oletettavasti häviä kokonaan vaan voi vuosienkin myötä puhjeta vielä pahempana oireena esim. astmana mutta aina on olemassa pienikin riski vaikkei oireita välttämättä vähään aikaan esiintyisikään. (se on sitä siedättymistä omille eläimilleen jota yleisestikin tapahtuu ja tätäkään en suosittelisi.)
        Jotkut pystyvätte kyllä allergiastaan/astmastaan (muistaen, että allergiat kuten oireetkin ovatte kovinkin yksilöllisiä)huolimatta pitämään mutta suosittelen silti harkitsemaan koska siitä itse eläimestä on sitten jälkikäteen vaikea luopua mikäli oireet vain pahenevat vuosien myötä mikäli yhtään piittaa omasta terveydestään.
        Ja fretit heräilee omia aikojaan ei meiän omilla ainakaan mitään kellonaikoja ole.


    • ...

      On ihan tapauskohtaista, onko ihminen yliherkkä freteille. Toisille voi tehdä pahankin reaktion, toinen voi kestää frettiä, mut ei sit muita eläimiä. Ihmiselle, joka on jollekkin eläimelle allerginen, en suosittelisi kokeilemaan yliherkkyyttään fretille ostamalla oma fretti, vaan esim. kyläilemällä paikassa jossa on jo frettejä. On sit ikävää, jos on jo hankkinut eläimen ja vastakkain on oma henki tai eläimestä luopuminen. Fretti on kuitenkin pitkäaikainen lemmikki, ei siis hetken mielijohteesta hankittava.
      Siskoni on allerginen lähes kaikelle mahdolliselle ja edesmennyttä frettiäni hän pystyi hoitamaan pieniä aikoja poissa ollessani, silloin harvoin kun olin poissa kotoa. Koskettelun jälkeen hän joutui heti pesemään kädet ja kaulan lähelle ei frettiä voinut laskea, siitä seurasi valtava kutina. Mutta kuten jo sanoinkin, kaikki on erittäin yksilöllistä.
      Mulla jätkä oppi aikas hyvin minun työvuorojen mukaan elämisen. Sillon kun hän saapui taloon tein töitä ravintolassa, aina iltaa ja yötä. Sit sain toisen työpaikan ja aloin tekeen viikolla aamuvuoroja sit viikonloppuna iltaa ja yötä, ni ei menny ku pari viikkoo kun se oppi, et millon nukutaan ja millon voi riehua :) Tämäkin on varmaan aikas yksilöllistä, mut veikkaisin et ruoka-ajoilla voi jonkun verran säädellä, millon on nukkuma aika :)

      • meillä

        meillä on opittu kans hyvin päivärytmi minun rutiinien mukaan. heräillään samoihin aikoihin ja nukutaan myös.
        (tosin sen lisäksi fretit nukkuu päiväsaikaan vielä ainakin kymmenet nokoset :D)


    • Partasaurus

      Moi!

      Miusta on ärsyttävää kun, sanotaan että fretit aiheuttavat allergiaa tai eivät aiheuta aikas ristiriitaista (:
      Mutta periaatteessa molemmat osapuolet ovat oikeassa sillä, koska allergiat ovat YKSILÖLLISIÄ ja eri ihmiset kestävät eri asioita.
      Jotkut ihmiset ovat astmaatikkoja ja ovat kasvattaneet esim. kaneja tai frettejä (toki muitakin eläimiä.)
      Jos hankii fretin kannatta ensin mennä johonkin paikkaan jossa on frettejä. (tämä seikka ilmeni jo edellisissä viesteissä:) )

      Jos omistaa fretin ja on allerginen tai astmaatikko ei eläimestä pakosta pidä koskaan sen elin aikana luopua tai sitten voi olla niin että joutuu.
      Ja itsekin olen kuullut että fretit eivät aiheuta helposti allergiaa. (mutta se on täysin yksilöllistä!) Minun äiti on pahoin allerginen kissoille ja kaiken maailman heinille ja myös vähän koiralle mutta meillä on kaksi kiinanharjakoiraa. Tosin Kiinanharjakoirassa on myös sama juttu kuin fretissä se joko reakoi tai ei, meillä on myös kani se kyllä aiheuttaa vähän allergiaa siksi sen onkin talvet lämmitetyssä ulkorakennuksessa : )

    • Frettinen

      Minulla on sama onglema mutta minä kävin siedätystä jos ette tiedä mitä se on niin se on allergian hoitamista. aloitin sen varmaan kolme vuotta vai kaksi vuotta sitten a minulla on hävinnyt todella monia allergioita. Ja sitten toinen ongelma. Minulla on itselläni astma ja se on no sellainen aika paha. Mutta kun ota lääkkeitä niin se pysyy kurissa. Joskus voi tapahtua sillein että esim fretti vaikka ihan kuin hoitaisi sen allergian pois. Mutta jos todetaan että Freteillä ei ole hilsettä mikä aiheuttaa allergiaa niin silloin ei pitäisi tulla oireita mutta varmasti Freteiltä vähän hilsettä löytyy.

    • hölöapina..

      voin sanoa että on tapauksia ketkä saavat allergiaa freteistä, mutta ei esim koirista! Sekä oma isäni, oli kaikille eläimille allerginen ja sai myös fretstäkin allergiaa, elikkä ei oo mitää sellasta että fretti ei aiheuttaisi allergiaa.. voi olla että vaikka ei olisi allergiaa muille eläimille, voit olla allerginen fretille kuitenkin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1220
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      885
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe