join viime kesänä ystäväni italiasta tuomaa punaviiniä, harvoin olen parempaa maistanut. en muista viinin nimeä mutta se piti juoda kylmänä noin 10 asteisena ja maistui hieman hiilihapposelle/kuohuvalle.
tietääkö kukaan, onko alkosta saatavilla vastaavanlaisia punaviinejä?
kylmänä juotava punaviini?
8
3099
Vastaukset
- Ei kiitos
Italialainen Lambrusco tai tarkemmin Alkon valikoimaa ajatellen Labrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile Cinghio del Fojonco (helppo muistaa!) on ainakin hiilihappoisen pirskahtelevaa. Hiilihappoisuuden ohella se on myös varsin makeaa, sokeria 45 grammaa litrassa. Alkon nro 453777, hinta syksyn 2005 hinnastossa 6,71 €.
Ei ole makeutensa vuoksi lainkaan minun suuhuni sopivaa, mutta makujahan on monenlaisia!
Hannibal-nimisessä punaviinissä (kotimaa: ”Euroopan unioni”) sokeria on peräti 50 g/l ja hintaakin on vain reilut 5 euroa. Minusta makeutensa johdosta kuvottavaa, mutta jotkut kuulemma tykkäävät kovastikin. - oliskoos
tai jokin tosi tumma rose? :-)
- kyse...
yleensäkin jostakin "novello"-viinistä?
Merlot is the grape most used by producers of Vino Novello in Italy, followed by Sangiovese and Cabernet. Any bottle should be served at 10°
http://www.evanti.fi/index.php?pid=viewetikettikertoo&artid=7
http://www.villalante.org/vly/gal2b.htm
-----
Näkyisi A:ssa mm:
Pasqua Bardolino Classico
Mutta en todellakaan vanno... - Selailija
Alkon nettisivujen tuotehaulla ”Lambrusco” löytyy yksi punainen:
http://www.alko.fi/www/wwwBachus.nsf/viewAll/453777?opendocument
Hiilihappoista tavaraa vaikuttaa olevan.
Vastaavasti hakusanalla ”Bardolino” löytyy kaksi punaista:
http://www.alko.fi/www/wwwBachus.nsf/viewAll/006881?opendocument
http://www.alko.fi/www/wwwBachus.nsf/viewAll/468277?opendocument
Tuossa ei ole mainintoja hiilihappoisuudesta eikä pirskahtelevuudesta, mutta itselläni on mielikuva, kuin olisin joskus juonut kevyesti hiilihappoiselta vaikuttavaa Bardolinoa. - Selailija
Selailija kirjoitti:
Alkon nettisivujen tuotehaulla ”Lambrusco” löytyy yksi punainen:
http://www.alko.fi/www/wwwBachus.nsf/viewAll/453777?opendocument
Hiilihappoista tavaraa vaikuttaa olevan.
Vastaavasti hakusanalla ”Bardolino” löytyy kaksi punaista:
http://www.alko.fi/www/wwwBachus.nsf/viewAll/006881?opendocument
http://www.alko.fi/www/wwwBachus.nsf/viewAll/468277?opendocument
Tuossa ei ole mainintoja hiilihappoisuudesta eikä pirskahtelevuudesta, mutta itselläni on mielikuva, kuin olisin joskus juonut kevyesti hiilihappoiselta vaikuttavaa Bardolinoa.Tuossa mainittiin novello-viinit. Ranskaksi vastaava termi lienee nouveau. Kyse on rypäleiden korjuuvuoden lopulla aivan tuoreina myyntiin tulevista viineistä. Alkossakin marraskuussa suht' lyhyeksi aikaa kausimyyntiin tulevat Beaujolais Nouveau -viinit (Ranskan Bourgognen/Burgundin alueelta) on tapana juoda reilusti viilennettyinä. Hiilihappoisuutta en ole niissä kuitenkaan pahemmin tavannut.
- Olli
Selailija kirjoitti:
Tuossa mainittiin novello-viinit. Ranskaksi vastaava termi lienee nouveau. Kyse on rypäleiden korjuuvuoden lopulla aivan tuoreina myyntiin tulevista viineistä. Alkossakin marraskuussa suht' lyhyeksi aikaa kausimyyntiin tulevat Beaujolais Nouveau -viinit (Ranskan Bourgognen/Burgundin alueelta) on tapana juoda reilusti viilennettyinä. Hiilihappoisuutta en ole niissä kuitenkaan pahemmin tavannut.
En usko kysessä olevan perushapan Bardolino, jota en ole maistanut poreilevana tai pirskahtelevana. Italialaiset tekevät samaa kuin Espanjalaiset, sotkevat halpaan viiniin kivennäisvettä tai jopa sokeripitoista limua, ja tämä on joidenkin mielestä niin hyvää. Tosin Espanjalaiset sotkevat viiniinsä myös tuoremehua, josta kylläkin saa aika oivaa janojuomaa, sangriaa.
- punaviinitkin
juodaan kylminä.Huoneenlämpöisenä juominen on niiltä ajoilta kun jääkaappia ei tunnettu.Toisten sanelemien tapojen orjat noudattavat tapaa vieläkin.
- Kiajohanna
Punaviinin tarjoilulämpötila on usein liian lämmin. Yksi sääntö on, että lämpötilan tulisi olla hieman huoneenlämpöä viileämpää, mutta ei koskaan lämpöisempää. Noin 18 astetta on suht hyvä suositus. Viini lämpenee nopeasti, ja jos otetaan huomioon myös vuodenaika (esim. helteinen kesäpäivä) ollaan jo aika lähellä.
Lämpötila riippuu myös mm. viinistä (kevyt - täyteläinen, epätasapainoinen - tasapainoinen), sen kanssa tarjottavasta ruuasta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k512274Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖251098Aavistatko että moni tietää
Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut82992Yritin saada
Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.11914Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt54893- 68883
Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me126863Kronikat..
Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu10783vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos22773Täällä istun ja mietin
Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu49759