Miehen epilepsia ja lapsen saaminen!!!

Stiina

Millainen vaikutus on miehen epilepsialla hedelmällisyyteen ja mahdollisiin lapsen kehityshäiriöihin? Mistään en löydä tietoa. Miehelläni on ollut elämänsä aikana vain kaksi kohtausta, mutta jatkuva valproaatti-lääkitys on koko ajan päällä. Onko suurempi riski saada kehityshäiriöinen lapsi, tai mahdollista (ainahan se on mahdollista, mutta...) ettemme saisi lasta ollenkaan? Löytysipä jostain edes jonkinlaisia vastauksia...

15

2903

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannattaisi

      mennä juttelemaan perheneuvolaan koko asiasta ennenkuin laittaa lapsen alulle. Siellä pitäisi ainakin saada varmaa tietoa..toisin kuin täältä amatöörien palstalta.

    • possutus

      ei kai epilepsia vaikuta mitenkään hormonitoimintaan. Siitähän se on kiinni se lasten saanti miehelläkin.
      Siitä vaan puhutaan siksi että naiselle odotus ja lääkkeiden syönti on aika rankkaa aikaa jos on epilepsia...

      Toisaalta epilepsia voi olla ehkä perinnöllinen.. Siitä ottaisin itse selvää.

      • Epäilijä

        Naisen hedelmällisyyden ratkaisee hormonitoiminta ja sisäsynnyttimien (munasarjat, munatorvet, kohtu) kunto.

        Miehen helmällisyydessä keskeisellä sijalla on siittiöiden määrä ja laatu. Eli käytännössä tämä tarkoittaa kuinka paljon siittiöitä on, kuinka suuri osa on elinkelpoisia, miten aktiivisesti ja mihin suuntaa uivat jne.

        Ja tietysti "lasten tekemisen" käytännön toteutus ratkaisee esim. keskeinen tekijä on yhdynnän ajoitus.


    • Ansku21

      kyllä voi vaikuttaa mutta kehityshäiriöihin en usko.Pistähän miehesi juttelemaan asioista neurologin kanssa ei suinkaan perheneuvolaan ei ne tiedä siellä mitään epilepsialääkityksestä.

      • Hugo

        En oikein itsekään usko perheneuvolaan. Itse en ole kuullut kyllä, että vaikuttaisi valproaatti miten ainakaan huonontavasti.


      • Ansku21
        Hugo kirjoitti:

        En oikein itsekään usko perheneuvolaan. Itse en ole kuullut kyllä, että vaikuttaisi valproaatti miten ainakaan huonontavasti.

        asioistahan ei ole saatu mitään varmoja tutkimustuloksia.


    • sauvatar

      valproaatti aiheuttaa hormonaalisia häiriöitä.
      mm.Munasarjat muuttuneet monirakkulaisiksi,
      en tiedä sitten miehistä.

      Kehityshäiriöistä lapsilla ym... keskustelemaan yhdessä
      miehesi kanssa Neurologin kanssa ja
      varatkaa aika niin,
      että saatte ainakin 0,5h ajan.

    • Reeta

      Olen ymmärtäny ettei epilepsia vaikuta kykyyn saada lapsia. Sitä en kyllä tiedä vaikuttaako valproaatti siittiöihin. Ja tietenkin epilepsia voi olla perinnöllistä.

      • Stiina

        tätä valproaatin vaikutusta siittiöihin mietin... mutta jos jotain voisi päätellä siitä, ettei löydy netistä tietoa eikä lääkkeen pakkausselosteessa mainita mitään, niin ei kai sitten ole todettu vaikutusta... Meidän neuvolassa ne ei tiedä mitään.


      • Hugo
        Stiina kirjoitti:

        tätä valproaatin vaikutusta siittiöihin mietin... mutta jos jotain voisi päätellä siitä, ettei löydy netistä tietoa eikä lääkkeen pakkausselosteessa mainita mitään, niin ei kai sitten ole todettu vaikutusta... Meidän neuvolassa ne ei tiedä mitään.

        Tunnen ainakin miehen, jolla on neljä lasta ja varmasti syö myös valproaattia eli Depprakinea. Lääkärit ovat väittäneet, että lääke vaikuttaisi haluihin tai erektioon, mutta kyllä tuo mielestäni on vähintääkin liioiteltua.

        Tähän tietenkin todettava, että vaikutukset voivat olla yksilöllisiä. Siittiöiden laatuun ne tuskin täten esimerkkienkään valossa vaikuttavat.


    • timanttimies

      sitä paskaa syöttää,mitä mietit melaa peffaan ja odottamaan,nii näät onko hedelmiä ukossa,ja näkeehän sen ultrassa jos on vikaa lapses

    • spedelä

      Sama juttu mulla kuin aloittajan miehellä. Pari epikohtausta sain, valproaatit lyötiin syötäväksi. Ehdin iloisesti syödä pari vuotta, kunnes törmäsin tietoon, että lääkitys pienentää kiveksiä ja heikentää miehen hedelmällisyyttä (Löfgren 2007, väitöskirja). Pelottaa, mutta neurologeista ei ole apua. Aivan kuin he eivät tuntisi näitä tutkimuksia tai välittäisi... Miksi tällaista myrkkyä lyödään syötäväksi ilman, että varoitetaan näin vakavasta haitasta? En voi ymmärtää.

    • E- partiales, sec...

      Itse sairastan kallon traumaperäistä (onnettomuudesta/kallonmurtumasta johtuvaa) partiaalis-kompleksista epilepsiaa - olen mies. Sain tulevan ex-vaimoni kanssa kolme lasta, ja todella helposti. Lääkityksenä karbamatsepiini 800mg/ vrk. Lamotrigiini 200 mg/ vrk., sekä klobatsaami 30 mg/ vrk.

      Tällä hetkellä lapseni ovat terveitä. Joskin GTK/partiellit kohtaukseni johtuvat aivovauriosta, mutta toki lääkityskin vaikuttaa. Monoterapia (yksi lääke) ei antanut vastetta, mutta nyt olen kohtaukseton.

      Viittaat ilmeisesti valproaattilääkityksellä Deprakineen (natriumvalproaatti). Tutkimusten mukaan voi aiheuttaa steriiliyttä, muttei välttämättä.

      Yhtä asiaa pyydän! Älä tee kuten vaimoni. Jätti minut 16-vuoden avioliiton jälkeen siksi, koska olen kuulemma "vammapää". Onneksi omaan vieläkin neron ÄO:n, joten nauran siinä suhteessa hänelle. Toisaalta neurologisesti vammautuneilla on runsaasti psykososiaalista problematiikkaa, joten tavallaan ymmärrän tulevaa ex-akkaani myöskin.

      Olen ammatilatani sairaanhoitaja (psykiatrinen hoitotyö), YTM (pääaineena sosiaalityö), sekä lääketieteen kandi tällä hetkellä.

      Minun lisääntymiseni ehtyi "ihanan/ empaattisen" ihmisen johdosta. Toista naista en ota - koskaan. Tiedän olevani katkera.

      Älä tee miehellesi sitä, mitä vaimoni teki minulle, pyydän.

    • PimpelispompelisEp

      Jaa, mulla ei oo käytännössä oikeata ohimolohkoa ollenkaan, mutta siitä huolimatta neuropsykiatri ei oo huomannut mulla mitään psykososiaalista proplematiikkaaa.
      Pienessä määrin löytyy ajan ja paikan hahmottamisongelmia...
      Älykkyysosamäärä on 157, jonka avulla korvaan edellisen "puutteen"

    • Arpapeliäkö

      Pari polleaa poikaa on tullut hankittua ja hyvin tuntuvat toimivan molemmat. Ei ainakaan vielä ole merkkejä epilepsiastani. Valitettavasti olen tietoinen mahdollisista perinnöllisistä ominaisuuksista ja olemme vaimoni kanssa asiasta puhuneet. Pyrin yleensä olemaan laskelmoiva, mutta tämä asia nyt vaan on sellainen, että joko hankkii ne muksut tai sitten on hankkimatta. Valitsin sen ensimmäisen enkä kadu yhtään. Oma epilepsiani on kyllä aika rauhallista tyyppiä ja viimeisestä kohtauksesta on jo muutama vuosi. Huonosti nukuttu yö tai muu vastaava kyllä tuo välittömästi pieniä muistutuksia taudin olemassaolosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      77
      5756
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2516
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1758
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe