Jättikonna ei syö :'(

ihan itkettää

Ongelmana on se, ettei valtavankokoinen, vähän yli 18cm Cane Toad syö mitään. Mulla on myös 2 pienempää, eri liikkeestä ostettua... 12 ja 15 sentin pituiset, jotka syövät hyvin ja ovat pirteitä.
Tämä yksi kyllä liikkuu reippaasti, kun nostaa terraariopiiloa. Se on jatkuvasti piilohakuinen eikä "kesyynny" siten kuin nuo 2 pienempää ovat tottuneet ruokintaan ja puhdistukseen. Pakkohan ne on tehdä...
Terve se on, olen tehnyt tarkistuksen. Ei läikkiä, ei laikkuja, eli ihottumavapaa, terve suu, ei motoriikkahäiriöitä. Ongelma on konnaparalla ihan vain psyykkinen. Se menee AINA piiloon kahden muun poseeratessa iltaisin vapaasti, ei hämäränaikaankaan tahdo liikkua. Juo vain vettä istuma-altaasta ja takas piiloon. Ollut mulla n. kuukauden. Hengissä olen pitänyt sitten pakkoruokinnalla, ts. pujotan hammastikkuun toukan ja pistän madon pään huulten väliin.
Silloin se syö, alkaa nieleskellä vaistonvaraisesti...
Eläinlääkärin mukaan eläin on vaan kokenut jotain erittäin pahaa todennäköisesti. Sammakkoeläinkin voi kuulemma traumatisoitua? Mitä se kokemus vois olla?Ostin tmän jättikonnan eri liikkeestä, jonka pitäisi hankkia elukkansa Suomen Eläintukusta.
Onkohan konna voinut saada huonoa kohtelua?
Nyt neuvoja, miten se oppii syömään omatoimisesti. Kuukauden paasto ei ole normaalia.

4

590

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lllllii

      Kuulostaisi siltä, että tarvitsisit asiantuntija-apua. Kaikki eläinlääkärit eivät tunne matelioiden tauteja riittävän hyvin osatakseen epäillä jotain harvinaisempia tauteja.
      Kuten sanoin, en tunne alaa ollenkaan, mutta suosittelisin, että haet netisti oikeita harrastajien sivustoja ja kysyisit sieltä. Täällä spurgu-suomi24:ssa saa osakseen ihan käsittämätöntä ilkeilyä, kuten tuo edellinen tuossa.
      Jaksamista!

    • ..........

      Meneppäs herppi.nettiin ja etsi sieltä käsiisi Joonas niminen mies.
      Hän tietää sammakkoeläimistä ja toivon mukaan osaa sinua auttaa.

      • Joonas @ Sammakkolampi.net

        Turha lähteä merta edemmäs kalaan, luen mä tätäkin foorumia toisinaan.

        Konnatkin ovat yksilöitä. Ehkä tämä yksi vain on arempi kuin toverinsa. Tietenkin matkustamiseen liittyvä stressi vain lisää arkuutta entisestään.
        Vähitellen konna varmaan tottuu ruokinta-, ja hoito rutiineihin ja alkaa syödä ihan kivasti, mutta siihen voi mennä runsaastikin aikaa.

        Oletko kokeillut antaa konnan syödä ihan omissa oloissaan, pimeän aikaan? Ehkä olet, en ihan saanut asiaa pääteltyä viestistäsi. Mutta varmuuden vuoksi: minä tekisin sinun tilanteessasi niin, että rakentaisin otukselle oman erillisen "karanteeniterraarion". Siellä se saisi olla yksikseen, eikä ainakaan vetäisi hernettä nenään muista konnista. Lisäksi siinä terraariossa jauhomatoja tms. voisi laittaa erilliseen ruokakuppiin yöksi, ja antaa konnan löytää ja syödä ne ihan omissa oloissaan, omia aikojaan. Nämähän ovat luonnostaan hämärän eläimiä, joten yöllä syöminen olisi eläimelle kaikista luonnollisinta. Uskon että vaikka konna päivisin piilottelee, se yöllä lähtee liikkeelle muuallekin kuin vesikupille silloin kun on aivan pimeää ja rauhallista. Sinä et vain ole silloin näkemässä sitä. Erillisessä terraariossa voit kokeilla myös lämpötilan muuttamista muutamalla asteella eri suuntin. Ja kosteusoloja. Joskus tällaiset olosuhteiden muutokset saavat eläimen reagoimaan positiivisesti.

        Mutta jos kyse tosiaan on siitä ettei se liiku yhtään tuon enempää, eikä syö omissa oloissakaan, niin silloin asialle on tosiaan hankalampi tehdä mitään. Pitää vaan jatkaa pakkoruokintaa ja toivoa ihmettä. Sellaisiakin on nähty, meillä viimeeksi erään hyvin vastaavanlaisen korallisormisammakon kohdalla. Lopulta, useamman kuukauden jälkeen ja erityisen lämpimän kauden aikana se vain karanteenissaan alkoi syödä tarjottua sapuskaa. Nykyään, vajaata vuotta myöhemmin se asustaa jo lajitoveriensa seurassa ja syö vallan mainiosti, vaikka edelleen onkin arempi ja vähemmän liikkuvainen kuin toverinsa. Ja lisäksi se viettää paljon aikaansa nimenomaan lämpömaton yläpuolella, joten ilmeisesti se myös pitää himpun korkeammista lämpötiloista kuin lajitoverinsa.

        Se mikä konnaa ehkä on pelottanut varmaan jää ikuisesti arvoitukseksi. Jos se on luonnosta kerätty eläin, joka on sitten lennätetty useammalla lentokoneella Suomeen voi riittää pelästyttämään otuksen pahan päiväisesti. Eläinkauppias tai suomalainen tukku on vain yksi pieni lenkki konnan pitkällä matkalla sinun terraarioosi. Jonkinverran sekä eläinkauppiaita, että kyseistä tukkua tuntien uskoisin että niissä konnalla on olot olleet vallan mukavasti verrattuna sen aiempiin kokemuksiin matkallaan Suomeen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      422
      1806
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      183
      1444
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1388
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      142
      1333
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      960
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      956
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      913
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe