Työn säilyttäminen Suomessa mahdollista?

Äänestä!

Kansan työ katoaa voiton maksimoinnin nimissä halpatuotantomaihin. Esimerkkejä on lukuisia; Elcotec, metsäyhtiöt ja Tietoenator.

Samaan aikaan kun pörssiyritysten pääosin ulkomaiset omistajat siunaavat yritysjohtajiensa (lue: puudelien) temput osinkojen ja optioiden kasvattamiseksi saavat tavalliset työntekijät kärsiä. Sen sijaan että investoisivat, firmat ostavat omia osakkeitaan takaisin jotta osakekurssi nousisi ja optiot laukeaisivat (esim. TietoEnator päätti 2005 käyttää 80 M€ osakkeiden takaisinostoon).

Kannattavat, voitolliset firmat irtisanovat työntekijöitä tuotannolistaloudellisista syistä (TE jälleen). Koko YT-laki on vitsi, se ei ole edes hidaste irtisanomisille. Irtisanomisilla edelleen pyritään pörssiä manipuloimalla nostamaan osakekurssia ja siten osinkoa ja optiota.

Ahneus ja epärehellisyys eivät ole pelkästään yritysjohtajien hyveitä vaan ilmeisesti myös edellytys johtajaksi pääsylle (esim. Nokian Kallasvuo). Näitä ominaisuuksia ei edes johtajien tyhmyys estä toteuttamasta.

Yritysten sloganit "tavoitelluin yhtiö", "henkilöstö on tärkein voimavara", "laatutyö pysyy" yms. ovat sumutusta teuraslampaiden, eli resurssien, rauhoittamiseksi. Joku onkin todennut että yritysten ainoa tarkoitus on voiton tuotto omistajilleen. Tällöin on turha puhua yritysten yhteiskuntavastuusta eli työpaikkojen säilyttämisestä kotimaassa, koska se edellyttäisi että puudelit ja omistajat tyytyisivät edes hieman vähempään.

Koska kapitalismiin on sisäänrakennettu sorto ja vahvemman oikeus tulisi mielestäni valtion puuttua Oy Suomen konkurssiin ajoon. Sillä ei voi olla niin että kaikki siirtyvät palvelualoille. Me emme voi vain palvella toinen toisiamme. Jonkun on tuotava rahaa taloon ja se raha tulee teollisuuden tuotannon viennistä, juuri siitä teollisuuden työstä jota nyt ollaan kiivaasti siirtämässä Ostravaan, Kiinaan yms., kilpailun ja voiton maksimoinnin nimissä.

Hallituksen, eduskunnan, valtion, eli siis meidän tulee kansallistaa tärkeimmät yritykset.
Vain näin voidaan yhteiskuntavastuu taata. Yritykset tuottaisivat kenties hieman vähemmän voittoa mutta ainakin tuo voitto pysyisi kotimaassa ja työllisyys olisi taattu. Veropohjakin säilyisi. Rahaa tulisi myös viennistä. Oikeastaan en näe mitään heikkoa kansallistamisessa.

Kansallistamista tulee vaatia heti tältä hallitukselta. Jollei se ryhdy toimiin niin seuraavissa eduskuntavaaleissa tulee sinivalkoisen työn säilyttäminen nostaa tärkeimmäksi tavoitteeksi.

Kertarysäys on mielestäni parempi kuin pienet askeleet koska muutoin työn ulosliputus vain kiihtyy. (TE on jo suunnitellut siirtävänsä puolet kotimaisesta työstä near/offshore maihin parissa vuodessa. Aikataulu vain nopeutuisi jos siihen annettaisiin tilaisuus.)

6

1952

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • joku vaan

   Mitäs siirtyivät firmojen tuplaverottamiseen tämän vuoden alusta.

   Nyt katsotaan, kuka sen maksaa.
   Omistajat vai duunarit, itse veikkaan että duunarit.

   • vaan näin

    sosialisti tekee mitä haluaa vaikka siinä ei mitään järkeä olisikaan, vika on aina muualla

    onneksi maassa on satoja tuhansia järkeviä sosialisteja jotka ymmärtävät tämän, ja äänestävät sosialisteja yhä uudestaan, uudestaan, uudestaan...


  • Ökyisäntäa

   sellaisiin yhtiöiden jotka toimivat suomessa.
   Tilini ja asuntoni on ulkomailla koska osakkeiden ja muiden pääomatulojen verotus on kaksinkertaista täällä.Se entinen 21% menisi juuri ja juuri mutta nykyinen on ryöstöä sossubyrokraattien taskuun ja maataloustukiaisiin.

   • huima

    Ei tämä maa tarvii ökyisäntää. Mene gayman saarille ja vie omaisuutes sinne siellä ne muutkin homot hilluu. Jätä Suomi meille Suomalaisille.


   • koettakaa päättää
    huima kirjoitti:

    Ei tämä maa tarvii ökyisäntää. Mene gayman saarille ja vie omaisuutes sinne siellä ne muutkin homot hilluu. Jätä Suomi meille Suomalaisille.

    Kannattaisi jo päättää: ketjun aloitus liputti kotimaisen omistuksen puolesta ja seuraavassa kehoitettiin jo viemään rahat ulkomaille.


  • TE Nousee

   Tavallisesti luotettavat lähteet ilmoittivat että 15.08.2006 alkavat TietoEnatorin YT:t, joten nyt jos koskaan kannattaa ostaa TE:tä. Jos wanhat merkit pitävät paikkansa niin osake nytkähtää ylöspäin kun ilmoitus tulee julki. YT:t koskee ilmeisesti useampaa yksikköä yhtäaikaa.

   Tämä "sisäpiirin" tieto lienee jo neuvottelukutsun saaneilla. Tosin voi olla hiukka hankalaa ruveta pörssissä seikkailee jos työt meinaa mennä alta.

   Viime vuonna pörssiyhtiöt potkivat pois keskimäärin 10% YT neuvottelujen alla olevista. TietoEnatorilla taisi tosin myös olla poikkeus: 21/21 hlöä eli täydet 100% sai täyden vapautuksen töistä (ja palkasta).

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. No nyt! Toni Wirtanen kertoi ikävän uutisen - Vaimo Jannika B. kuittaa: "Jess! Nyt mäkin pääsen..."

   Asioissa kannattaa nähdä positiivisia puolia ja tämän vauvaa odottava Jannika B. tuntuu osaavan! https://www.suomi24.fi/viihde/no-nyt-toni-wirtanen-ke
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   5165
  2. Stefu ja 56v. perhetuttu

   56v. perhetuttu veti pidemmän korren 💓Soffa jäi nuolemaan näppejään.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   5007
  3. Lokki liiteli taivaalta Hankoon

   Show sen kun jatkuu 😂😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   2481
  4. Wow! Uhkea Sointu Borg sensuellisti yläosattomissa - Janni Hussi täräyttää "Härreguud ku hieno..."

   Diili-voittaja Sointu Borg ei peittele muotojaan somessa. Nyt vuorossa aikas rohkea otos vai mitä mieltä olet? Insta ehkä poistaa kohta, joten kannatt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   2459
  5. Korkeammat lämpötilat alkavat maksaa ihmishenkiä

   Monipäiväiset lämpöjaksot ovat nousemassa tasolle, josta on viime vuosina tullut ihmisille vaarallista. Ongelma syntyy, kun lämpötila ylittää kehomme
   Ilmastonmuutos
   64
   1880
  Aihe