Työn säilyttäminen Suomessa mahdollista?

Äänestä!

Kansan työ katoaa voiton maksimoinnin nimissä halpatuotantomaihin. Esimerkkejä on lukuisia; Elcotec, metsäyhtiöt ja Tietoenator.

Samaan aikaan kun pörssiyritysten pääosin ulkomaiset omistajat siunaavat yritysjohtajiensa (lue: puudelien) temput osinkojen ja optioiden kasvattamiseksi saavat tavalliset työntekijät kärsiä. Sen sijaan että investoisivat, firmat ostavat omia osakkeitaan takaisin jotta osakekurssi nousisi ja optiot laukeaisivat (esim. TietoEnator päätti 2005 käyttää 80 M€ osakkeiden takaisinostoon).

Kannattavat, voitolliset firmat irtisanovat työntekijöitä tuotannolistaloudellisista syistä (TE jälleen). Koko YT-laki on vitsi, se ei ole edes hidaste irtisanomisille. Irtisanomisilla edelleen pyritään pörssiä manipuloimalla nostamaan osakekurssia ja siten osinkoa ja optiota.

Ahneus ja epärehellisyys eivät ole pelkästään yritysjohtajien hyveitä vaan ilmeisesti myös edellytys johtajaksi pääsylle (esim. Nokian Kallasvuo). Näitä ominaisuuksia ei edes johtajien tyhmyys estä toteuttamasta.

Yritysten sloganit "tavoitelluin yhtiö", "henkilöstö on tärkein voimavara", "laatutyö pysyy" yms. ovat sumutusta teuraslampaiden, eli resurssien, rauhoittamiseksi. Joku onkin todennut että yritysten ainoa tarkoitus on voiton tuotto omistajilleen. Tällöin on turha puhua yritysten yhteiskuntavastuusta eli työpaikkojen säilyttämisestä kotimaassa, koska se edellyttäisi että puudelit ja omistajat tyytyisivät edes hieman vähempään.

Koska kapitalismiin on sisäänrakennettu sorto ja vahvemman oikeus tulisi mielestäni valtion puuttua Oy Suomen konkurssiin ajoon. Sillä ei voi olla niin että kaikki siirtyvät palvelualoille. Me emme voi vain palvella toinen toisiamme. Jonkun on tuotava rahaa taloon ja se raha tulee teollisuuden tuotannon viennistä, juuri siitä teollisuuden työstä jota nyt ollaan kiivaasti siirtämässä Ostravaan, Kiinaan yms., kilpailun ja voiton maksimoinnin nimissä.

Hallituksen, eduskunnan, valtion, eli siis meidän tulee kansallistaa tärkeimmät yritykset.
Vain näin voidaan yhteiskuntavastuu taata. Yritykset tuottaisivat kenties hieman vähemmän voittoa mutta ainakin tuo voitto pysyisi kotimaassa ja työllisyys olisi taattu. Veropohjakin säilyisi. Rahaa tulisi myös viennistä. Oikeastaan en näe mitään heikkoa kansallistamisessa.

Kansallistamista tulee vaatia heti tältä hallitukselta. Jollei se ryhdy toimiin niin seuraavissa eduskuntavaaleissa tulee sinivalkoisen työn säilyttäminen nostaa tärkeimmäksi tavoitteeksi.

Kertarysäys on mielestäni parempi kuin pienet askeleet koska muutoin työn ulosliputus vain kiihtyy. (TE on jo suunnitellut siirtävänsä puolet kotimaisesta työstä near/offshore maihin parissa vuodessa. Aikataulu vain nopeutuisi jos siihen annettaisiin tilaisuus.)

6

3144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joku vaan

      Mitäs siirtyivät firmojen tuplaverottamiseen tämän vuoden alusta.

      Nyt katsotaan, kuka sen maksaa.
      Omistajat vai duunarit, itse veikkaan että duunarit.

      • vaan näin

        sosialisti tekee mitä haluaa vaikka siinä ei mitään järkeä olisikaan, vika on aina muualla

        onneksi maassa on satoja tuhansia järkeviä sosialisteja jotka ymmärtävät tämän, ja äänestävät sosialisteja yhä uudestaan, uudestaan, uudestaan...


    • Ökyisäntäa

      sellaisiin yhtiöiden jotka toimivat suomessa.
      Tilini ja asuntoni on ulkomailla koska osakkeiden ja muiden pääomatulojen verotus on kaksinkertaista täällä.Se entinen 21% menisi juuri ja juuri mutta nykyinen on ryöstöä sossubyrokraattien taskuun ja maataloustukiaisiin.

      • huima

        Ei tämä maa tarvii ökyisäntää. Mene gayman saarille ja vie omaisuutes sinne siellä ne muutkin homot hilluu. Jätä Suomi meille Suomalaisille.


      • koettakaa päättää
        huima kirjoitti:

        Ei tämä maa tarvii ökyisäntää. Mene gayman saarille ja vie omaisuutes sinne siellä ne muutkin homot hilluu. Jätä Suomi meille Suomalaisille.

        Kannattaisi jo päättää: ketjun aloitus liputti kotimaisen omistuksen puolesta ja seuraavassa kehoitettiin jo viemään rahat ulkomaille.


    • TE Nousee

      Tavallisesti luotettavat lähteet ilmoittivat että 15.08.2006 alkavat TietoEnatorin YT:t, joten nyt jos koskaan kannattaa ostaa TE:tä. Jos wanhat merkit pitävät paikkansa niin osake nytkähtää ylöspäin kun ilmoitus tulee julki. YT:t koskee ilmeisesti useampaa yksikköä yhtäaikaa.

      Tämä "sisäpiirin" tieto lienee jo neuvottelukutsun saaneilla. Tosin voi olla hiukka hankalaa ruveta pörssissä seikkailee jos työt meinaa mennä alta.

      Viime vuonna pörssiyhtiöt potkivat pois keskimäärin 10% YT neuvottelujen alla olevista. TietoEnatorilla taisi tosin myös olla poikkeus: 21/21 hlöä eli täydet 100% sai täyden vapautuksen töistä (ja palkasta).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      370
      4639
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1875
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1619
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      217
      1424
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1400
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1376
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1357
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe